Лежащо болен вкъщи

Грижи у дома за болния на легло. Почистване на лежащо болен

Леглото, помощните средства и приспособления, санитарни и хигиенни материали за лежащо болен. Предпазни мерки при залежаване, съвети. На какво има право?

Най-различни изделия в помощ на обслужващите или в помощ на самите болни хора на легло. Обслужваме всички населени места в страната. Може да поръчате на обявените телефони или като попълните формата за поръчка. Преките връзки по-долу водят към страниците с изделия с цени, параметри, обяснения на продуктите и съответните им кодове за поръчка. Ако сте запознати с продуктите и сте направили своя избор можете да поръчате и от тази страница. Най-добре е ако имате тази възможност да посетите магазина ни в центъра на София между Руски паметник и Пирогов.

Може да закупите от нашия магазин • Да ни се обадите на обявените телефони, за да поръчате • Да попълните и изпратите формата за поръчка. Обслужваме всички населени места в страната с наложен платеж или банков превод. Ако не идвате в магазина желателно е да попълните формата за поръчка, за да се избегнат недоразумения за цвят, размери, модел и други. 02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280 в работното време на магазина.
Форма за поръчка. Важно! Стоките се изпращат с преглед при получаване. Проверете стоката преди да платите! Рекламации за повреда и щети вследствие на транспорта, след плащане на стоката не се признават от ЕКОНТ.

Ръкавици влажни за сухо измиване на тяло и глава без изплакване

Ръкавици сухо миене тяло

 

Измиване без вода с ръкавица на Aqua® Shampoo Glove

 

Жена на легло 304x304

Ново! Протектори от Австралия на Conni, сухи към тялото след напикаване в леглото и задържащи течности с четирислойна хигроскопична система

Хигроскопични протектори задържащи течности до 2.5литра в продължение до 8 часа със суха горна част и защитна долна част и  Водоустойчиви дишащи двуслойни протектори. Conni протектори за машинно пране и сушене.

Протектори за тяло и легло при напикаване

Протектори за тяло и легло при напикаване четирислойни от Австралия на Conni

Как да се грижим за лежащо болен

В категория Дюшеци, легла, раздел За лежащо болни страници:   Как да се грижим за лежащо болен Тежко болни и лежащо болни хора.   Предпазване на болния при залежаване в леглото. Къпане и хигиена в леглото без вода и с вода. Приспособления и помощни средства в ежедневието Антидекубитални възглавници Възглавници за главата и за седене предпазващи получаването на рани. Антидекубитални дюшеци Дюшеци за болен на легло предпазващи получаването на рани от залежаване, „декубитуси“.

Облегалки за легло. Облегалки за лежащо болни хора. Облегалки за легло, облегалки за гръб. 

Облегалка синя 0808341 MobiakCare

 

Декубитални рани. Рани от залежаване

Етапи на развитие на раните. I етап: Зачервена кожа с трайно петно. Сърбеж и суха кожа. II етап:Мехури по кожата или открити рани. Леко подуване. Оцветяване-лилаво или червено на цвят.III етап…За предпазване от декубитуси трябва да се премахнат или намалят силите на натиск и триене, които увреждат кожата, мастната тъкан и мускулите. За целта се използва антидекубитален дюшек който променя формата си според натиска от тялото. При преместване на лежащо болни хора трябва да се избягва …

Надуваем леген, измиване на главата в леглото

Измиване на глава и коса в леглото с надуваем мини басейн, леген  предпазващ раменете. Когато не можем да използваме банята как да изкъпем и измием главата или тялото си? Надуваеми легени за измиване глава и коса в легнало положение

Надуваем леген модели 140 и 0806233

Шапки за къпане, ръкавици за измиване

За къпане шапки и ръкавици без използване на вода за измиване и изплакване

Шапка и ръкавица за безводно миене

За лежащо болни помощни средства. Дюшек за легло, лифтери

Всичко за лежащо болни хора. Антидекубитални дюшеци за болни на легло предпазващи от декубитални рани.  Легла, санитарни материали и други помощни средства за лежащоболни хора. Приспособления и помощни средства в ежедневието за самостоятелно обслужване и обслужване от други хора

За лежащоболни помощни средства. Дюшек за легло, лифтери

За вдигане и сваляне. За пациенти до 180кг лифтер Talos

В категория Дюшеци, легла, раздел Легла болнични, масаж

Ортопедични легла механични и електрически

 Леглата и принадлежности за тях са подходящи както за лежащо болни така и за трудно подвижни болни или възрастни хора. Принадлежности към електрическите и механични легла:  предпазни прегради и решетки, помощни вертикални и хоризонтални дръжки за изправяне, паравани и други.

Оборудвано механично болнично легло

легло електрическо болнично 0806449

Регулируеми помощни стойки за изправяне от леглото, от тоалетната чиния…

Стойки за изправяне от легло, тоалетна

Помощни стойки за изправяне в леглото,тоалетната чиния…

Права на обикновените хора, какво не знаем

Права на обикновените хора, какво не знаем

Правата ни и как да се възползваме от тях. Взаимопомощ с информация за малко известни и непознати възможности за ползване правата които имаме. Кога и как можем да получим безплатни услуги и безплатни помощни средства. Ако по различни причини нямаме лични спестени пари или сме социално слаби, за да можем да си платим когато:

  • Имаме тежко болен близък човек в къщи, който се нуждае от помощни средства за да бъде обслужван и обгрижван
  • Не можем да си платим държавна такса, както и да си платим хонорара на адвоката
  • Вие сте с Експертно решение над 50% увреждане. Не сте възрастен и искате да работите, за да издържате себе си и семейството си. Имате идеи за малък собствен бизнес и до този момент не сте имали собствена фирма или имате малка фирма на която искате да разширите дейността. Какви са Вашите възможности? Как може да финансирате Ваша идея с помощта на държавата без да вземате кредит?

         Има легални и законни начини на практика безплатно да решим възникнал проблем

Права на инвалиди, възрастни хора, хора с увреждания, болни

Възрастни или млади хора, инвалиди, хора с увреждания и болни хора, какво може би не знаем за правата им. Злоупотреба с правата им, корупция. Права за които повечето хора не знаят или не са чували за тях. Малко известно е сред обикновените хора че тези които по най-различни причини са трудно подвижни или лежащо болни, съгласно Закон за хората с увреждания (ЗХУ) са хора с увреждания и се ползват със същите права за  получаване на безплатни помощни средства ПСПСМИ през здравната каса НЗОК, както инвалидите при това без да  имат ТЕЛК и без да са инвалиди с група инвалидност.

Безплатни помощни средства ПСПСМИ през здравната каса

Важна промяна в здравната каса НЗОК от 1 юли 2022 за хората с увреждания

От 1 юли 2022 г Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) извършва договаряне, отпускане, заплащане и контрол на помощни средства, приспособления, съоръжения, медицински изделия (ПСПСМИ) и ремонтни дейности, като следваща стъпка за безпрепятственото преминаване на процеса от Агенцията за социално подпомагане (АСП) към касата. Актуализирана информация ще намерите в другия ни фирмен сайт на страница НЗОК Помощни средства получаване.

Правата на хората с увреждания по отношение на помощните средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия се запазват. Променя се само реда за получаване на Одобрение от здравната каса и отпускане на помощни средства и медицински изделия ПСПСМИ на правоимащите. Припомняме че възрастните хора трудно подвижни и лежащо болни също са хора с увреждания дори ако никога в живота си не са постъпвали в болница.

Вижте също НЗОК ЗАБРАНИ И ИЗИСКВАНИЯ ПСПСМИ ПОМОЩНИ СРЕДСТВА. НЗОК Забрани и изисквания ПСПСМИ.

РАБОТИМ СЪС ЗДРАВНАТА КАСА ЗА БЕЗПЛАТНИ ПОМОЩНИ СРЕДСТВА ПСПСМИ И СВОБОДНА ПРОДАЖБА

Лицензирана фирма за помощни средства  „Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008г в ИАЛ -Агенция за хората с увреждания. Договор със здравната каса за предоставяне на помощни средства и медицински изделия ПСПСМИ, Воев-София ЕООД.

„Воев“ магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1

 
 
 

Санитарен магазин Воев, Руски паметник-Пирогов, София

 

Ако сте направили своя избор може да попълните формата долу на страницата, да посетите магазина ни в центъра на София или да поръчате на обявените ни телефони. Ако Ви трябва повече информация, за да направите избора си вижте на преките връзки страниците на продуктите. От там също може да поръчате. Обслужваме всички населени места в страната.

Лицензирана фирма за помощни средства „Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008 г в регистъра на ИАЛ Изпълнителна агенция за лекарствата-Агенция за хората с увреждания. Договор с НЗОК за ПСПСМИ за хората с увреждания.

*ПСПСМИ Помощни средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия
 
Страница от специализиран сайт за помощни средства . Безплатно получаване през НЗОК здравната каса и свободна продажба. Информация за права на хората с увреждания, възрастни хора, инвалиди с ТЕЛК и хора с увреждания без ТЕЛК.