2021г Финансиране без кредити

Субсидии безвъзмездни, участие с проекти без кредити! Обявени конкурси  на Агенция за хората с увреждания

Важно! Конкурсите за представяне на проекти са със срокове. По-долу на страницата има архив на обявените през годините конкурси. Архива може да ви ориентира какво да очаквате през следващата година, за да се подготвите за кандидатстване когато се публикува обявата. По-долу на страницата има също така съвети за кандидатстване по проектите.

Финансиране през 2021г от Агенция за хората с увреждания-безвъзмездни субсидии по проекти. Не са кредити

Актуално през 2021г. Финансиране от Агенция за хората с увреждания-безвъзмездни субсидии по проекти. Не са кредити

Започване и развитие на самостоятелна стопанска дейност от лица с трайно намалена  работоспособност/вид и степен на увреждане. Максимален размер на субсидията  – 20 000 лева

03.02.2021. Съобщение.
Във връзка с обявените от Агенцията за хората с увреждания конкурси за финансиране на проекти за осигуряване на заетост, рехабилитация и интеграция и изграждане на достъпна среда за хората с увреждания, Агенцията ще проведе онлайн информационен „Ден на отворените врати“ за всяка от програмите. Участниците ще имат възможност да се запознаят с програмите, както и да зададат своите въпроси, свързани с условия на кандидатстване, отпускане на средства, наблюдение и отчетност на проектните предложения. Информационните сесии ще се проведат, както следва:…
  • Програма за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хората с увреждания на 09.02.2021 г. от 10:00  ч.;
  • Програма за финансиране на проекти за започване и развитие на самостоятелна стопанска дейност на хората с увреждания на 10.02.2021 г. от 10:00  ч.;Всяко  едно от информационните събития включва:
  1. Представяне на Програмата – Презентация;
  2. Въпроси и отговори.  При проявено желание за участие можете  да заявите своето намерение на следните имейл адреси ….На заявилите интерес, допълнително ще им бъде изпратен имейл с линк за включване в мероприятието „Ден на отворените врати“. В сайта на Агенция за хората с увреждания в раздел Новини може да намерите пълния текст на съобщението с имейлите на която може да заявите участието си.
АРХИВ
Изтекъл срок! 13.07.2020  Съобщение: Агенцията за хората с увреждания /АХУ/ обявява конкурс ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ЗАЕТОСТ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ, съгласно чл.44, ал.1 от Закона за хората с увреждания.            Максималният  размер на субсидията по компоненти е както следва:

            Компонент  1 –  осигуряване на достъп до съществуващи или разкривани нови работни места за лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст – до 10 000 лв.;   Компонент 2 –  приспособяване на съществуващи работни места за лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст – до 10 000 лв.;  Компонент  3 –  за оборудване на нови работни места за лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст, съответстветстващо на характера на тяхното заболяване – до 10 000 лв.; Компонент 4 – квалификация и преквалификация,

11.06.2020 Съобщение Агенцията за хора с увреждания /АХУ/ обявява конкурс за финансиране на проекти за започване и развитие на самостоятелна стопанска дейност на хората с увреждания.  Участници в конкурса могат да бъдат физически лица с 50 и над 50 на сто трайно намалена работоспособност/вид и степен на увреждане. Проектите се изготвят по Методика за финансиране на проекти за започване и развитие на самостоятелна стопанска дейност на хората с увреждания. Изтекъл срок!
  1. Максимален размер на субсидията  е до 20 000 лева. Краен срок за подаване на проекти: 17.30 часа на 13.07.2020 година
  2. Електронен адрес: ahu_ssd@mlsp.government.bg

По-долу в архив вижте пълния текст и съвети за подготовка при кандидатстване следващата година

02.07.2019 Обява

Агенцията за хора с увреждания /АХУ/ обявява конкурс за финансиране на проекти за започване и развитие на самостоятелна стопанска дейност на хората с увреждания.

Участници в конкурса могат да бъдат физически лица с 50 и над 50 на сто трайно намалена работоспособност/вид и степен на увреждане.

Проектите се изготвят по Методика за финансиране на проекти за започване и развитие на самостоятелна стопанска дейност на хората с увреждания.

  1. Максимален размер на субсидията  е до 20 000 лева.
  2. Краен срок за подаване на проекти: 17.30 часа на 05.08.2019година
  3. Електронен адрес: ahu_ssd@mlsp.government.bg

Допълнителна информация:

  • Конкурсната документация можете да намерите на тази Интернет страница в рубрика: Проекти/Програми, самостоятелна стопанска дейност.
  • Проектните предложения ведно с изискваните документи се подават с придружително писмо в деловодството на Агенцията за хората с увреждания /АХУ/ по един от следните начини:
  1. На място, в офиса на АХУ, на адрес: гр. София, 1233, ул. “Софроний Врачански” № 104-106, на електронен носител / подписани и сканирани/ или на хартиен носител, придружен с електронен вариант на същите документи. Краен срок за подаване на проекти: 17.30 часа на 05.08.2019година
  2.  Чрез лицензиран пощенски оператор с обратна разписка с пощенско клеймо или чрез куриер, не по-късно от крайния срок за подаване на проектите за конкурса, на електронен носител /подписани и сканирани/ или на хартиен носител, придружен с електронен вариант на същите документи. Краен срок за подаване на проекти: 17.30 часа на 05.08.2019година
  3. По електронен път, при условията и по реда на Закона за електронния документ  и електронните удостоверителни услуги, или подписани и сканирани на посоченият електронен адрес на АХУ – e-mail: ahu_ssd@mlsp.government.bg Краен срок за подаване на проекти: 17.30часа на 05.08.2019година

Непосредственно след подаване на проектното предложение всеки кандидат е длъжен да изиска от АХУ входящ номер, с който е заведено проектното предложение в деловодната система, не по-късно от крайния срок за подаване на проектните предложения.

Телефони за справка: 02/ 931 80 95, 832 90 73

28.06.2019 Обява

Агенцията за хората с увреждания /АХУ/ обявява конкурс ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ЗАЕТОСТ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ, съгласно чл.44, ал.1 от Закона за хората с увреждания.

Максималният  размер на субсидията по компоненти е както следва:

Компонент  1 –  осигуряване на достъп до съществуващи или разкривани нови работни места за лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст – до 10 000 лв.;

Компонент 2 –  приспособяване на съществуващи работни места за лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст – до 10 000 лв.;

Компонент  3 –  за оборудване на нови работни места за лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст, съответстветстващо на характера на тяхното заболяване – до 10 000 лв.;

Компонент 4 – квалификация и преквалификация, съответно обучение за професионално и служебно развитие за лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст – до 200 лв. на лице с трайно увреждане  на ден.

Краен срок за подаване на проекти: 17.30 часа на  13.08.2019 г.

Допълнителна информация:

  • Конкурсната документация можете да намерите на Интернет страницата на Агенцията, рубрика: Проекти / програми, Национална програма за заетост по чл.44, ал.1 от ЗХУ.
  • Проектните предложения ведно с изискваните документи се подават с придружително писмо в деловодството на АХУ по един от следните начини:

1. На място в офиса на Агенция за хората с увреждания – гр. София 1233, ул. „Софроний Врачански” № 104-106, на хартиен и електронен носител /подписани и сканирани/ или на хартиен носител, придружен с електронен вариант на същите документи в указания краен срок.

2. Чрез лицензиран пощенски оператор с обратна разписка с пощенско клеймо или чрез куриер, не по-късно от крайния срок за подаване на проектите за конкурса, на електронен носител /подписани и сканирани/ или на хартиен носител, придружен с електронен вариант на същите документи в указания краен срок.

3. По електронен път, при условията и по реда на Закона за електронния документ  и електронните удостоверителни услуги, или подписани и сканирани на посоченият електронен адрес на АХУ – e-mail: ahu_zaetost@mlsp.government.bg в указания срок.

Непосредствено след подаване на проектното предложение всеки кандидат е длъжен да изиска от АХУ входящ номер, с който е заведено проектното предложение в деловодната система, не по-късно от крайния срок за подаване на проектните предложения. Полученият входящ номер доказва, че проектното предложение е подадено в срок.

Телефони за справка: 02/ 931 80 95, 832 90 73

28.06.2019 Обява

Агенцията за хората с увреждания (АХУ) обявява конкурс за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хората с увреждания.

Участниците в конкурса могат да бъдат неправителствени организации на и за хора с увреждания, регистрирани по Закона за юридически лица с нестопанска цел за извършване на общественополезна дейност, както и национално представени организации на хора с увреждания, регистрирани по Закона за кооперациите.

Проектите се изготвят по Методика за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хората с увреждания (Методика) на Агенцията за хората с увреждания на основание  чл. 10, ал. 3, т. 8 от Закона за хората с увреждания, утвърдена от Изпълнителния директор на Агенцията за хората с увреждания, със Заповед № 0023 – 2513/11.06.2019 г.

Максималният размер на субсидията е определен за различните компоненти както следва:

по компонент 1 – до 16 000 лв.

по компонент 2 – до 18000 лв.

по компонент 3 – до 4 000 лв.

по компонент 4 – до 7 000 лв.

Конкурсната документация може да намерите на Интернет страницата на Агенцията: http://ahu.mlsp.government.bg/, рубрика “Проекти/програми” – Рехабилитация и интеграция

Срокът за подаване на проектите е до 17.30 ч. на 23.07.2019 г.

Изискуемите документи се представят подредени систематично и последователно, независимо дали на хартиен или електронен носител. Конкурсното предложение, включващо документите по чл. 28., ал.1 от Методиката се подават с придружително писмо по един от следните начини:

1. в Агенцията за хората с увреждания, гр. София 1233, ул. „Софроний Врачански” №104-106. Документите се представят на електронен носител (подписани и сканирани) или на хартиен носител, придружен с електронен вариант на същите документи;

2. чрез лицензиран пощенски оператор с обратна разписка с пощенско клеймо или чрез куриер, не по-късно от определения краен срок за подаване на проектите за конкурса, на електронен носител (подписани и сканирани) или на хартиен носител, придружен с електронен вариант на същите документи;

3. по електронен път по реда и условията на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги или подписани и сканирани на посочения електронен адрес: ahu.npo@mlsp.government.bg.

Непосредствено след подаване на проектното предложение, всеки кандидат е длъжен да изиска от АХУ входящ номер, с който е заведено проектното предложение в деловодната система, не по-късно от крайния срок за подаване на проектните предложения. Полученият входящ номер доказва, че проектното предложение е подадено в срок.

Телефони за справки: 02/931 80 95, 832 90 73

Архив

Субсидии безвъзмездни, участие с проекти без кредити! Обявени конкурси през 2018 на Агенция за хората с увреждания

Важно! Конкурсите за представяне на проекти са със срокове. Архив на всички обяви за субсидии с изтекли срокове може да намерите по-долу на страницата. Архива може да ви ориентира какво да очаквате през следващата година, за да се подготвите за кандидатстване когато се публикува обявата.

Финансиране на проекти насочени към интегриране на хора с трайни увреждания в обичайна работна среда, чрез осигуряване  на достъп, приспособяване и оборудване на работните им места.

Актуална обява със срок до 28 май 2018!

Агенция за хората с увреждания /АХУ/ обявява конкурс за финансиране на проекти насочени към интегриране на хора с трайни увреждания в обичайна работна среда, чрез осигуряване  на достъп, приспособяване и оборудване на работните им места.Участници в конкурса могат да бъдат всички работодатели, регистрирани по действащото законодателство.

Проектите се изготвят  по Методика за отпускане на средства за финансиране на проекти по чл.25, ал.1 от Закона за интеграция на хората с увреждания.

Проектите за конкурса се подават в един оригинален екземпляр и две копия на хартия, и формуляр и бюджет на електронен носител.

Срокът за подаване на документите е до 17.30 ч. на 28.05.2018 г. Проектните предложения се подават в Деловодството на АХУ, ул. “Софроний Врачански” № 104-106, София 1233 r. или по пощата с обратна разписка с пощенско клеймо не по-късно от 17.30 ч. на 28.05.2018 г .

   Конкурсната документация  можете да намерите в рубрика: Проекти/програми,  Работодатели по чл. 25 от ЗИХУ. Телефони за справка: 02/ 931 80 95, 832 90 73

Започване и развитие на самостоятелна стопанска дейност от лица с трайно намалена  работоспособност/вид и степен на увреждане. Максимален размер на субсидията  – 20 000 лева

 
Актуална обява със срок до 26 април 2018. Субсидията  – 20 000 лева. Не е кредит!

20.03.2018 Обява 

Агенцията за хората с увреждания /АХУ/ обявява конкурс за финансиране на проекти на тема:  Започване и развитие на самостоятелна стопанска дейност от лица с трайно намалена  работоспособност/вид и степен на увреждане.

Участници в конкурса могат да бъдат физически лица с 50 и над 50 на сто трайно намалена работоспособност/вид и степен на увреждане.    Проектите се изготвят по Методика съгласно чл. 19, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за интеграция на хората с увреждания /ППЗИХУ/ във връзка с чл. 31 от Закона за интеграция на хората с  увреждания /ЗИХУ/.

Максимален размер на субсидията  – 20 000 лева.  Конкурсната документация можете да намерите на тази Интернет страница в рубриката Проекти и програми, самостоятелен бизнес.

Проектите се подават на хартиен носител в 3 екземпляра (един оригинал и две копия) и един електронен носител, на който се качват формуляр и раздели I  и  II на бюджета.

Срокът за представяне на проектите е 17,30 часа на 26.04.2018 год. в АХУ, ул. “Софроний Врачански” № 104-106, София 1233 или по пощата с обратна разписка с пощенско клеймо не по-късно от 17,30 часа на 26.04.2018 г.

   Телефони за справка: 02/ 931 80 95, 832 90 73           

По-долу на страницата вижте указанията и съветите за кандидатстващите

Архив от минали години. През годините обявленията за конкурсите са почти идентични и затова помествам архив от минали години

I. Актуално съобщение със срок до 07 март 2017

Конкурс за финансиране на проекти на тема:  Започване и развитие на самостоятелна стопанска дейност от лица с трайно намалена  работоспособност/вид и степен на увреждане.

              Участници в конкурса могат да бъдат физически лица с
50 и над 50 на сто трайно намалена работоспособност/вид и степен на увреждане или фирми /ЕТ или ЕООД/, чиито собственици  са подобни лица.   

            Проектите се изготвят по Методика съгласно чл. 19, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за интеграция на хората с увреждания /ППЗИХУ/ във връзка с чл. 31 от Закона за интеграция на хората с  увреждания /ЗИХУ/.                 

            Максимален размер на субсидията  е до 20 000 лева.

            Конкурсната документация можете да намерите на тази Интернет страница в рубриката Проекти и програми, самостоятелен бизнес.

            Проектите се подават на хартиен носител в 3 екземпляра (един оригинал и две копия) и един електронен носител, на който се качват формуляр и раздели I  и  II на бюджета.

            Срокът за представяне на проектите е 17,30 часа на 07.03.2017 год. в АХУ, ул. “Софроний Врачански” № 104-106, София 1233 или по пощата с обратна разписка с пощенско клеймо не по-късно от 17,30 часа на 07.03.2017 г.   

            Телефони за справка: 02/ 931 80 95, 832 90 73. Публикувано на 24.01.2017

II. Актуално съобщение със срок до 23 февруари 2017

Конкурс за финансиране на проекти насочени към интегриране на хора с трайни увреждания в обичайна работна среда, чрез осигуряване  на достъп, приспособяване и оборудване на работните им места.

  Агенцията за хората с увреждания /АХУ/ обявява конкурс за финансиране на проекти насочени към интегриране на хора с трайни увреждания в обичайна работна среда, чрез осигуряване  на достъп, приспособяване и оборудване на работните им места.

  Участници в конкурса могат да бъдат всички работодатели, регистрирани по действащото законодателство. Проектите се изготвят  по Методика, съгласно  чл.17, ал.1 от Правилника за прилагане на Закона за интеграция на хората с увреждания, във връзка с чл.25, ал.1 и чл.8, т.5 от Закона за интеграция на хората с увреждания.

     Проектите за конкурса се подават в един оригинален екземпляр и две копия на хартия, и формуляр и бюджет на електронен носител.

     Срокът за подаване на документите е до 17.30 ч. на 23.02.2017 г. Проектните предложения се подават в Деловодството на АХУ, ул. “Софроний Врачански” № 104-106, София 1233 r. или по пощата с обратна разписка с пощенско клеймо не по-късно от 17.30 ч. на 23.02.2017 г .

Телефони за справка: 02/ 931 80 95, 832 90 73. Публикувано на 20.01.2017

III. Актуално съобщение със срок до 6 март 2017

Конкурс за финансиране на проекти на тема:“Осигуряване на достъпна архитектурна среда на културни, исторически и спортни обекти за хора с увреждания”.

Агенцията за хората с увреждания /АХУ/ обявява конкурс за финансиране на проекти на тема:“Осигуряване на достъпна архитектурна среда на културни, исторически и спортни обекти за хора с увреждания”.

           Участници в конкурса могат да бъдат юридически лица – държавни, общински, стопански и  неправителствени организации, регистрирани по българското законодателство, притежаващи или стопанисващи обектите.

           Проектите се изготвят по Методика за осигуряване на достъпна архитектурна среда на културни, исторически и спортни обекти, на основание чл.8, т.6 от Закона за интеграция на хората с увреждания.

           Максималният  размер на субсидията е диференциран за различните компоненти както следва:

            Компонент  1 – осигуряване на външен достъп до обект – до 12 000 лв.;

            Компонент  2 – приспособяване на вътрешна среда на обект – до 15 000 лв.;

            Компонент 3 – изграждане на нови и преустройство на съществуващи повдигателни съоръжения – до 50 000 лв.

Проектите за конкурса се подават в един оригинален екземпляр и две копия на хартия и на електронен носител.

            Срокът за подаване на документите е до: 17,30 часа на 06.03.2017 г.  Проектните предложения се подават в Деловодството на АХУ, ул. “Софроний Врачански” № 104-106, София 1233 или по пощата с обратна разписка с пощенско клеймо не по-късно от 17,30 часа на 06.03.2017 г.

            Проектните предложения могат да се подават и по електронен път при условията и по реда на Закона за електронния документ и електронния подпис на официалния електронен адрес на АХУ –  ahu@mlsp.government.bg в срок до 17,30 часа на 06.03.2017 г.

            Телефони за справка: 02/ 931 80 95, 832 90 73. Публикувано на 20.01.2017  

IV. Актуално съобщение със срок до 20 февруари 2017

Конкурс за финансиране на проекти на тема „Рехабилитация и социална интеграция на хора с увреждания”

       Агенцията за хората с увреждания /АХУ/ обявява конкурс за финансиране на проекти на тема „Рехабилитация и социална интеграция на хора с увреждания”

       Участниците в конкурса могат да бъдат неправителствени организации на и за хора с увреждания, регистрирани по Закона за юридически лица с нестопанска цел, както и национално представени организации на хора с увреждания, регистрирани по Закона за кооперациите.

        Проектите се изготвят по Методика за кандидатстване, отпускане на средства, наблюдение и отчетност на конкурсни предложения на организации с нестопанска цел, финансирани от Агенцията за хората с увреждания (АХУ) на основание  чл. 8, т. 6 от Закона за интеграция на хората с увреждания, утвърдена от Изпълнителния директор на Агенцията за хората с увреждания, със Заповед № 0023 – 0165 / 13.01.2014 г.

         Максималният размер на субсидията е определен за различните компоненти както следва: по компонент 1 – до 16 000 лв, по компонент 2 – до 15000 лв, по компонент 3 – до 4 000 лв, по компонент 4 – до 15 000 лв.

      Конкурсната документация може да намерите в Интернет страницата на Агенцията: http://ahu.mlsp.government.bg/

      Срокът за подаване на проектите е до 17.30 ч. на 20.02.2017 г. Проектните предложения /4 екземпляра/ на хартиен и един екземпляр на електронен носител /формуляр и бюджет/ се подават в Деловодството на АХУ, ул. „Софроний Врачански” №104-106, София 1233, или по пощата с обратна разписка с пощенско клеймо не по-късно от 17.30 часа на 20.02.2017 г.

Телефони за справки: 02/931 80 95, 832 90 73. Публикувано на 17.01.2017

На страница Права на инвалиди, възрастни хора, хора с увреждания, болни може да намерите съвети и указания за участие в обявените конкурси

Част от указанията и съветите поместени на страница Права на инвалиди, възрастни хора, хора с увреждания, болни

Важно! За да успеете и проекта ви да бъде приет от АХУ:

Подготовка. Преди да кандидатствате.
Тези проекти се обявяват и финансират вече няколко години. Ако можете използвайте времето преди обявлението, за да подготвите успеха на идеята си.  

1. Прочетете внимателно обявлението. Трябва да се спази срока за кандидатстване.

2. Трябва да подготвите проекта си съобразен с изискванията на Методика съгласно чл. 19, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за интеграция на хората с увреждания /ППЗИХУ/ във връзка с чл. 31 от Закона за интеграция на хората с  увреждания /ЗИХУ/.
В тази методика подробно са указани изискванията. Всяко неспазване на тези изисквания ви дисквалифицира и труда ви отива напразно.

3. Не всяка ваша идея за проекта представлява интерес за АХУ, агенцията която финансира проектите. Тези проекти имат определени цели за постигане, които не зависят от вашите желания, но ако вие се съобразите с тях вероятността ви за успех се увеличава.
Кои са тези цели:
а/ Дългосрочност на проекта, целогодишна заетост.
б/ Трябва да представлява интерес за АХУ за финансиране на проекта.
в/ Спазвайки методиката, проекта ви отговаря на целите на АХУ за финансиране на такъв проект.

Какво ви препоръчвам?

Ако вече имате идеята за вашия проект, поискайте консултация от АХУ.

Като хора с увреждания/ТЕЛК над 50%-едно от изискванията!/ вие сте в правото си да поискате консултация от АХУ.
Искането на консултация става с предварително уговаряне на среща със служителите на АХУ, например по телефона.
Важно! Ако успеете да си уговорите среща/зависи как ще е поискате!/, на тази среща трябва да отидете добре подготвени относно вашата идея за проекта, както и много добре трябва да сте изучили методиката, изискванията и самото обявление.

Какво трябва да имате предвид?

Увреждането на лицето не трябва да противоречи на предмета и същността на проекта т.е. увреждането да позволява изпълнението на проекта.

а. Ако лицето няма регистрирана фирма-ЕТ или ЕООД, може да кандидатства с проект откривайки фирма за самостоятелен бизнес и това е част от проекта.

б. Ако лицето има регистрирана фирма-ЕТ или ЕООД, но фирмата е не  работеща/замразена дейност/, може да кандидатства с  проект за възстановяване дейността на фирмата.

в. Ако лицето има регистрирана работеща фирма-ЕТ или ЕООД, може да кандидатства с проект за разширяване дейността на фирмата.

Не зависимо какво аз съм написал до тук и какви съвети съм ви дал при тази консултация имате възможност да получите собствена информация от АХУ.

Как да се държите на срещата в АХУ ако успеете да я уговорите?

Според мен приемете че никой не ви е длъжен. Имате права,но за да се възползвате от тези права направете всичко което зависи от вас и не разчитайте на никого че ще ви свърши вашата работа. Ако се намери човек който да ви помогне приемете го като бонус и допълнителна възможност за успех.

* За тази информация аз представлявам себе си и управляваната от мен фирма. Тази информация не е обвързана със становището на държавни институции.

Магазин за помощни средства  и медицински изделия на лицензираните фирми „Воев“ в Агенция за хората с увреждания, София, ул.Шандор Петьофи № 1, Пирогов – Руски паметник

02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280

 

Не сме дрогерията!

Магазин Воев, местоположение

"Воев" магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

„Воев“ магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

Специализиран сайт за помощни средства за възрастни хора, инвалиди с ТЕЛК и хора с увреждания без ТЕЛК. Безплатни с целева помощ от „Социално подпомагане“ и свободна продажба. Информация за правата на хората с увреждания. Лицензирана фирма за помощни средства „Воев“

„Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008г. на МТСП-Агенция за хората с увреждания.