ХОББ, клъстерно главоболие, кислород

• Медицински кислород и ХОББ
• Клъстърно главоболие и кислород
• В къщи терапия с кислород
Кислородни концентратори
Кислородни бутилки

Лечение с медицински кислород при ХОББ, клъстерно главоболие и други заболявания. Прием на кислород в домашни условия

Обзорна и насочваща информация за прием на медицински кислород в домашни условия, с какво трябва да се съобразим и с какви способи да го осигурим.

ХОББ и дишане на медицински кислород

ХОББ, Хронична обструктивна белодробна болест. Хроничната обструктивна белодробна болест е заболяване на белите дробове, което се характеризира с ограничение на въздушния поток в дихателните пътища – частично или напълно необратимо. Ограничението на въздушния поток се дължи на възпаление на белодробната тъкан (паренхим), породено от вдишването на газове и частици от околната среда.

“КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ХОББ?  Това е Хронична Обструктивна Белодробна Болест.
        Хронична, защото не може напълно да се излекува. Обструктивна, защото има стеснения на дихателните пътища. Белодробна, защото е на органа, отговорен за дишането.
        Болест, защото уврежда здравето на човека.

ХОББ включва два основни компонента – хроничен бронхит и белодробен емфизем.
        Хроничният бронхит се определя като наличие на възпаление в дихателните пътища, в резултат на което се получават кашлица и храчки, продължаващи не по-малко от 3 месеца в две последователни години. При хроничния бронхит настъпва преструктуриране на стената на дихателните пътища, вследствие на което се стеснява отвора (лумена) на бронхите. Това води до трайно ограничение на въздушния поток в тях.

Ориентировъчна проба в домашни условия. Вдишайте максимално, след което издишайте възможно най-бързо. Ако това се случи за 4 секунди или по-малко, вие нямате ХОББ. Ако обаче след максимално вдишване форсираното ви издишване продължава 6 и повече секунди, то това е показател, че имате някакъв белодробен проблем. Ако прекъснете внезапно издишването си и чувате шум като от гайда, и ако сте дългогодишен пушач, то тогава диагнозата ХОББ Ви е сигурна. Потърсете лекар! Извадка от  “ХРОНИЧНА ОБСТРУКТИВНА БЕЛОДРОБНА БОЛЕСТ” публикация на РЗИ Велико Търново http://www.riokoz-vt.com/hobb.htm

 

Клъстерно главоболие и дишане на медицински кислород

Клъстерно главоболие, пронизващи главоболия, мъчително тежки. 

Накратко за заболяването.

Болката при клъстерно главоболие, както при мигрена десет кратно по-силна. Предимно при пушачи мъже(съотношение на 6 мъже 1 жена) на възраст от 25 до 40 години. Силната болка трае 15-20 минути и поради това болкоуспокояващите средства нямат необходимото време да подействат. При мигрена болката е пулсираща, при клъстерното главоболие болката е периодична  продължаваща максимум 1 час(обикновено около 15 минути) от 1 до 3 пъти на ден.

Приемането на медицински кислород оказва непосредствено въздействие за облекчаване на болката при клъстерно главоболие

  Кислород се предписва от лекар и се включва наред с нестероидни противовъзпалителни средства, калциеви антагонисти и др. Тъй-като голям процент от страдащите от клъстерно главоболие са пушачи и са с висок риск за коронарна артериална болест не могат да бъдат лекувани с триптанови лекарства(триптан). Терапията с кислород се явява предпочитана опция.

За отключващ фактор на клъстерно главоболие се счита употребата на алкохол. „Опитът от  клъстерно главоболие“ http://www.whatyoucanachieve.com/a-cluster-headache-bg.html

 

Важно! Лечението с кислород се извършва по указания на лекуващият лекар. При приемане на кислород в къщи използвайки кислородна бутилка или кислороден концентратор трябва да се спазват точно назначените от лекуващият лекар прием на кислород дебит (настройва се дебитомера) и време. Приема се толкова кислород, колкото е предписал лекаря.

Когато поради различни причини нямате указания на лекуващия лекар може да се възползвате от препоръката на производителя на кислородни концентратори и бутилки Mobiak 1-2 литра в минута дебит(поток на кислорода ) в продължение 45-60 минути на ден. 

Пулс оксиметър

Лекуващия лекар назначава лечението с кислород дебит в литри за минута и време за приемане  на медицински кислород след като е измерил нивото на кислорода в кръвта на пациента.  Импулсния оксиметър измерва нивата на кислорода или насищането на кръвта с кислород без да е необходима кръвна проба и това може да го направите вие в домашни условия.

Оксиметър, терапия с кислород, измерване

 

0801023 Пулс оксиметър DL50

 

Лека кислородна алуминиева бутилка от 2или 3 литра с медицински кислород наблизо около страдащите от клъстерно главоболие, в колата, в къщи, в офиса или на работното място може да се окаже добро решение за първите минути от пристъпа.

 

 

Пълен комплект мини лека кислородна бутилка 2 и 3 литра

 

Целия комплект е поместен в сак, чанта за носене на рамо

Някои хора се нуждаят от лечение с кислород само при определени физически усилия които извършват, а други се нуждаят от постоянно приемане на кислород. Приемането на кислород, лечението с кислород става само по лекарско предписание и се приема толкова кислород колкото е предписал лекаря. В кислородните концентратори, както и в принадлежностите към кислородните бутилки има настройка на дебита в литри за минута. Лекаря е определил необходимото количество кислород дебит и време за приемане на кислород след като е измерил нивото на кислорода в кръвта ви. Към нивото на кислорода в кръвта ви от концентратора или от бутилката се добавя това количество кислород което не достига на организма ви.

Важно! Лечението с кислород при ХОББ, клъстерно и други заболявания се извършва по указания на лекуващият лекар. При приемане на кислород в къщи използвайки кислородна бутилка или кислороден концентратор трябва да се спазват точно назначените от лекуващият лекар прием на кислород по време и количество(дебит литри/минута настройва се дебитомера). При приемане на много голямо количество кислород се появява главоболие, сънливост вследствие увеличаване на въглеродния двуокис в кръвта. Умора и отпадналост се появяват пък при недостатъчно прием на кислород.  Приема се толкова кислород и за толкова време, колкото е предписал лекаря.

 

 

Специализирани страници свързани с приемане на медицински кислород в къщи при домашни условия с преки връзки към тях в сайта на Воев https://voevmedical.com/

Ако търсите конкретна информация и не ви се чете всичко разгледайте заглавията по-долу и посетете тази страница която ви интересува.

 

Наем и продажба на нови неупотребени кислородни концентратори и леки преносими бутилки с кислород за дишане при Хобб и клъстерно главоболие, принадлежности и консумативи. Кислородотерапия. Инхалатори

На тази страница ще намерите пълната информация за всичко свързано с терапията с медицински кислород включително и много от информацията поместена в специализираните страници по-долу, както и цени за наем и продажба на концентратори и бутилки и принадлежности и консумативи за тях

Кислородна терапия. Наем и продажба

 

 

За кислородна терапия в домашни условия кое да изберем – кислородна бутилка или кислороден концентратор?

Кислородните концентратори произвеждат на място в къщи медицински кислород, като го извличат от въздуха, а бутилките с медицински кислород трябва да са предварително напълнени с кислород. В единия случай в момента се произвежда на място и се консумира предписания от лекаря кислород, а в другия случай бутилката трябва да я заредена, за да може да се подава предписания кислород. И в единия и другия случай кислородния концентратор и бутилките с медицински кислород трябва правилно да са избрани според дебита литри/минута и продължителността на подаване на кислород предписани от лекуващия лекар.

Кислороден концентратор или кислородна бутилка?

 

Алуминиеви леки бутилки с кислород за дишане с капацитет от 2, 3 и 5 литра със  сертификат “π”  2010/35/EU. Апарат за дишане. Кислородотерапия

Леки алуминиеви бутилки за подаване на медицински кислород при кислородотерапия. Може да наемете или да закупите. А може и друго. Пробвате и решавате дали само да наемете или ще  закупите. За колко време ще ви стигне една пълна кислородна бутилка? По таблицата поместена на страницата лесно можете да проверите.

Кислородни бутилки, терапия, наем, продажби

 

Мини кислородни бутилки за дишане

 

За в къщи кислородни концентратори произвеждащи медицински кислород в домашни условия

Продажби, наем, практични съвети при експлоатация в домашни условия на кислородни концентратори

Може да наемете или да закупите. Пробвате и решавате дали само да наемете или ще  закупите.

Кислороден концентратор Thorax

Концентратор Thorax за медицински кислород

Кислороден концентратор IREN

Кислороден концентратор IREN

 

Преносим портативен кислороден концентратор

Портативен мобилен кислороден концентратор

 

Консумативи и принадлежности за кислородна терапия с медицински кислород от бутилки или с кислородни концентратори

Всякакви принадлежности и консумативи за кислородни бутилки и концентратори, аксесоари

Консумативи за кислородна терапия, принадлежности

 

Концентратори, бутилки и консумативи за кислородна терапия

 

Друга специализирана страница за ХОББ

ХОББ, дишане от концентратори и бутилки при лечение с кислород

Ако имате проблем с хъркането вижте страница

Сънна апнея. Терапия. Апарати CPAP, BiLevel

Сънна апнея. Терапия. Апарати CPAP, BiLevel

 

Фирма “Воев” е лицензирана в Министерство на труда и социалната политика – Агенция за хората с увреждания
“Воев-София” ЕООД  Удостоверение №099/2008г

 

Магазин на фирми Воев в центъра на София
между ПИРОГОВ и Руски паметник, ул.Шандор Петьофи № 1,
Санитарен магазин и магазин за помощни средства за възрасти, болни и хора с увреждания
“Воев” 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280, SKYPE : voevisf, E mail:etvoev@abv.bg

 

“Воев” магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

 

Важно! Не сме дрогерията на партера!!! Ние сме магазина до дрогерията

Ако сте направили своя избор може да закупите от магазина, може да се се обадите на обявените ни телефони или да попълните формата най-долу.

Обслужваме всички населени места в страната.

Поръчай сега

  Форма за поръчка "Воев-София" ЕООД (не е електронна търговия!)

  Преди да попълните формата, моля прочетете указанията най-долу:

  Име и фамилия(задължително).

  Вашият телефон (задължително).

  Вашият Email (задължително)

  Указания за правилно попълване на формата: Важно. Наложен платеж за сметка на Получателя с „Еконт Експрес“! Ако е до поискване, впишете Еконт-адреса на офиса на ЕКОНТ. За да да получите фактура трябва да обявите задължително в поръчката това желание. Ако не сте обявили предварително издаване на фактура не можете да получите от ЕКОНТ документ за плащане "пощенски паричен превод" задължителна част от фактурата. Подадени поръчки до 15.00часа се изпращат по куриер същият ден. Поръчки без посочен телефон, имена и адрес за доставка НЕ се обработват! Важно: За да Ви обслужим навреме в срок и да получите това което сте поръчали спазвайте инструкцията за попълване.
  За продажби на едро пишете на etvoev@abv.bg

  Ако нещо ви затруднява обадете ни се на обявените стационарни телефони.