Кислородна терапия, наем и продажба. Лечение

Гърция

ХОББ и кислородна терапия. В домашни условия дишане на медицински кислород от бутилки с медицински кислород, дишане от преносими или стационарни кислородни концентратори, наем и продажба. Консумативи и принадлежности за тях.

С медицински кислород терапия в домашни условия. Лечение с кислород, дишане. Какво трябва да знаем?

 

Важно! Лечението с кислород се извършва по указания на лекуващият лекар. При приемане на кислород в къщи използвайки кислородна бутилка или кислороден концентратор трябва да се спазват точно назначените от лекуващият лекар прием на кислород дебит (настройва се дебитомера) и време. Приема се толкова кислород, колкото е предписал лекаря.

Лекуващия лекар назначава лечението с кислород дебит в литри за минута и време за приемане  на медицински кислород след като е измерил нивото на кислорода в кръвта на пациента. По-долу на страницата има информация за измерване нивата на кислорода или насищането на кръвта с кислород в домашни условия без да е необходима кръвна проба и това може да го направите вие с импулсния пръстов оксиметър.

COVID-19 и заразени с коронавирус

Важно! Във връзка с COVID-19 и заразени с коронавирус вкъщи, офиса, предприятието, фирмата. Заедно с пулсоксиметъра,  пълната кислородна бутилка с медицински кислород  или кислородния концентратор под ръка може да спаси живота ви. Какво може да се направи ако колега в офиса или в предприятието на фирмата се окаже заразен с COVID-19. Защо  с пулсоксиметър трябва да се следи насищането на кръвта с кислород. Актуална публикация  Заразен с коронавирус. Още по темата за коронавирус. За защита от COVID-19 за предпазване от зарази, продукти внос от Великобритания и Франция от Воев. COVID-19, Какво продава Воев за предпазване, превенция, защита.

Наем и продажба на кислородни концентратори и леки преносими бутилки с кислород за дишане при Хобб и клъстерно главоболие, принадлежности и консумативи. Кислородотерапия. Инхалатори

Важно! При ползване на кислороден концентратор от повече от един ползвател. Завода производител на кислородни концентратори Mobiak препоръчва смяна на филтритe. Във връзка с COVID-19 карантинен срок до следващия ползвател 7дни.

Сънна апнея. Терапия. Апарати CPAP, BiLevel. Консумативи

Подробна насочваща информация за терапия с медицински кислород. Дишане на медицински кислород произвеждан на място в домашни условия от кислороден концентратор или от предварително напълнена с кислород бутилка. Преки връзки за наемане или закупуване

Кислородни концентратори и леки бутилки за дишане на медицински кислород, пулсоксиметър, инхалатори на MobiakCare. Консумативи и аксесоари.

Oxygen Concentrator. Medical Oxygen Bottles. Puls Oxymeter. Nebulizer

Форма за поръчка

За Ваше удобство от тук може да направите поръчка или да поръчате на обявените ни телефони 02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280 както и да посетите магазина ни. В преките връзки указани по-долу също има форма за поръчка. Обслужваме всички населени места в страната.

Уточнение!

За тези на които не им се чете подробната информация поместена по-долу на страницата в началото й помествам преките връзки в сайта. 

За тези които имат време и се интересуват подробно от темата на тази страница ще намерят всичко, което съм публикувал в специализираните страници указани по-долу с преки връзки към тях.

Най-долу на страницата може да видите двете приложения:

Приложение 1. Указания за безопасна работа с кислородни бутилки пълни с медицински кислород за дишане на завода производител Mobiak на български и на английски език.

Приложение 2. Разликата между портативните кислородни концентратори с импулсно подаване на медицински кислород и стационарните кислородни концентратори подаващи непрекъснат поток на медицински кислород.

Кислородни концентратори и леки кислородни бутилки за наемане или закупуване за терапия с кислород в къщи 

Цени за закупуване на концентратори и бутилки на специализираната страница Концентратори и бутилки за дишане кислород.  Наемане на стационарни кислородни концентратори, както и на леки бутилки с медицински кислород на специализираната страница Наем на кислородни концентратори, бутилки.

За ваше удобство по-долу също има условията за наемане и закупуване на   стационарни кислородни концентратори и кислородни бутилки за дишане на кислород в домашни условия.

Леки кислородни бутилки за дишане на медицински  кислород в къщи 

Кислородни бутилки, терапия, наем, продажби

Кое да изберете? Лека кислородна бутилка или кислороден концентратор. Да наемете или да закупите

Кислороден концентратор или кислородна бутилка?

Концентратори за осигуряване на медицински кислород в домашни условия.  Наемане или закупуване

 Условия за наемане и цени за закупуване

Ново! Кислороден концентратор Force до 10 л/мин. За наемане и продажба. Когато 5 л/мин не са достатъчни.

Изображение на Кислороден концентратор 10lt FO2RCE

Force ново поколение до 10л/мин

Домашен кислороден концентратор IREN

Концентратор Thorax за медицински кислород

Портативен мобилен кислороден концентратор

 Кислороден концентратор 10 л/мин.

Още за кислородната терапия. Сънна апнея. Терапия. Апарати CPAP, BiLevel. Консумативи. Сънна апнея. Терапия. Апарати CPAP, BiLevel

Предлаганите за наемане или закупуване кислородни концентратори и кислородни бутилки, съставни изделия, принадлежности за тях и аксесоари за дишане на медицински кислород са със  сертификат „π“  2010/35/EU и са производство на специализирания завод на Mobiak SА. „Воев-София“ ЕООД с магазин в центъра на София, Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1 е представител на MobiakCare за България. 

 

 

 

Кислородни концентратори

0808194, Irene-5lt Кислороден концентратор. Цена 1249 лв с ДДС

0810300, Thorax 5 – 5lt Кислороден концентратор. Цена 1595 лв с ДДС

0810330, Aura – 5lt Портативен преносим кислороден концентратор. Цена 3995 лв с ДДС

Кислородни бутилки комплект с дебитомери

Леки алуминиеви бутилки

В комплекта: кислородна бутилка от 2,3 и 5л+ стоп вентил със защитен екран +дебитомер

комплект код 0808907 ( за зареждане с 2 литра) цена 460 лв с ДДС

комплект код 0808908 ( за зареждане с 3 литра) цена 490 лв с ДДС

комплект код 0808909 ( за зареждане с 5 литра) цена 560 лв с ДДС

Стоманени бутилки

0808920  10 литра на цена 635 лв с ДДС

0808921  16 литра на цена …лв с ДДС

0808922  50 литра на цена … с ДДС

Овлажнител с блокиращ вентил/клапан/, код 0807912. Цена 79 лв с ДДС

Дебитомер Е25 Click Style, код 0807916. Цена 170 лв с ДДС

Маски

0217005-01. Единична цена на маската за терапия за възрастни 6 лв/брой с ДДС 

0217033-01. За деца. Цена на маската за терапия   10 лв/брой с ДДС

Носна канюла

0217002 – 01. Единична цена на канюлата    4 лв/брой с ДДС

Puls Oxymeter My SPO2 50D , код 0801023 вижте цената по-долу на страницата с изображението на пулсоксиметъра

Маски и консумативи за сънна апнея вижте пряката връзка по-долу на страницата

 

При нарушена функция на белите дробове ХОББ трябва да се добави кислород, за да се снабди организма с необходимия му кислород и това се нарича кислородотерапия. Също така и при Клъстерно главоболие включва се и кислород. За тези случаи са предназначени кислородните концентратори и бутилките с медицински кислород.

Някои хора се нуждаят от лечение с кислород само при определени физически усилия които извършват, а други се нуждаят от постоянно приемане на кислород. Приемането на кислород, лечението с кислород става само по лекарско предписание и се приема толкова кислород колкото е предписал лекаря. В кислородните концентратори, както и в принадлежностите към кислородните бутилки има настройка на дебита в литри за минута. Лекаря е определил необходимото количество кислород дебит и време за приемане на кислород след като е измерил нивото на кислорода в кръвта ви. Към нивото на кислорода в кръвта ви от концентратора или от бутилката се добавя това количество кислород което не достига на организма ви. В домашни условия без да е необходима кръвна проба измерването нивата на кислорода или насищането на кръвта с кислород може да се прави с импулсен оксиметър .

По-долу давам преки връзки към специализираните страници с подробна информация за продажба или наемане на леки преносими бутилки с кислород, кислородни концентратори, принадлежности за тях, терапия с кислород, дишане на медицински кислород. Най-долу на страницата има поместена още обща информация за медицинския кислород, безопасност при ползване на медицински кислород от кислородни бутилки или от кислородни концентратори.

 

Лека кислородна бутилка 2, 3 и 5л

Лека кислородна бутилка 2, 3 и 5л

Инхалатор GEM 0806380

Инхалатор GEM 0806380

Кислороден апарат Iren 080819

Кислороден апарат Iren 080819

0801023 Puls oximeter

 Puls oxymeter

Портативен кислороден концентратор AURA

 

ХОББ, Хронична обструктивна белодробна болест/ Уточнение!/

                                Клъстерно главоболие включва се и кислород наред с нестероидни противовъзпалителни средства, калциеви антагонисти и др. Кислорода се предписва от лекар.

Апарат за дишане. Кислородна терапия по лекарско предписание с кислород от кислороден концентратор или с кислород от бутилка

Лечение с медицински кислород при ХОББ, клъстерно главоболие и други заболявания. Прием на кислород в домашни условия. Обзорна и насочваща информация за прием на медицински кислород в домашни условия, с какво трябва да се съобразим и с какви способи да го осигурим. ХОББ, клъстерно главоболие,кислород

Дишане на медицински кислород от кислородна бутилка

Бутилка напълнена с медицински кислород за дишане. За да се ползва медицински кислород от кислородна бутилка трябва високото налягане в бутилката-200бара или 2 атмосфери да се редуцира, намали. Редуциране, намаляване на налягането на кислорода подаван от бутилката се извършва с редуцир вентил. За да се приеме предписаното от лекаря количество кислород литри в минута трябва да се монтира регулатор на налягането. За безопасно ползване на кислородната бутилка трябва да има и монтиран спирателен кран.

Пълния комплект за дишане на медицински кислород включва лека алуминиева преносима кислородна бутилка от 2, 3 и 5 литра напълнена с кислород заедно със спирателен кран и дебитомер (0 до 15литра/мин). За да се ползва комплекта са необходими още овлажнител с обратен клапан и носна канюла(или маска). Важно! Овлажнителя с обратен клапан и носната канюла(маска) са лични консумативи и не бива да се ползват от други хора. Самата бутилка със спирателния кран и комбинирания дебитомер с редуцир вентил са за многократна употреба и могат да се ползват от много хора.

Важно! Терапията с медицински кислород се извършва задължително по лекарско предписание за време и количество кислород, което трябва да се поеме.

Цени на комплекти кислородни бутилки за дишане на медицински кислород, цени на принадлежностите и консумативите за тях ще намерите на страница Кислородни бутилки, терапия

Кислородна бутилка с дебитомер, овлажнител, маска или канюла

Кислородна бутилка с дебитомер, овлажнител, маска или канюла

Кислороден концентратор за ползване в домашни условия или кислородна бутилка,  да купите или наемете? Как да направите своя избор? 

Вижте таблицата за продължителност на подаване кислород според дебита и литрите на бутилките ако трябва да избирате бутилка или концентратор.

 *Фабрични данни Mobiak

          Подаване литри в минута(lt/min)                                          Бутилка                            пълна

           1           2          3           4           5            6          7           9             lt         (bar)      вис H(cm)   тегло (кг)

часа   6,67   3,33    2,22    1,67      1,33       1,11    0,95       0,74        2           200              48               4,8

часа   10        5        3,33     2,5        2            1,67    1,43      1,11          3           200              62               6,13

часа  18,3     9,17   6,11      4,58     3,67     3,06    2,62      2,04          5           200              65               9,53

Пример за избор на бутилка: Ако се нуждаете от кислород с дебит 1литър/минута кислородна бутилка от 3 литра с тегло 6,13кг. ще ви стигне за 10 часа непрекъснато подаване на кислород.  Кислородна терапия от бутилка е по-евтино ако предписаните от лекаря дебит и време на подаване на кислород отговарят на параметрите й. Важно което трябва да имате предвид. В станциите за зареждане бутилките се пълнят максимално до 80%. Това е във връзка с безопасността най-вече свързана с температурни разширения.

Медицински кислород от кислороден концентратор

Кислородния концентратор произвежда необходимия кислород за пациента.

Кислородния концентратор е подходящ за използване при домашни условия или в болнични заведения.

Необходими са: кислороден концентратор с принадлежностите към него произвеждащ необходимия кислород, носна канюла или маска със свързваща тръбичка

Кислороден концентратор Iren и принадлежности овлажнител, носна канюла или маска, термопредпазител

Кислороден концентратор Iren и принадлежности овлажнител, носна канюла или маска, термопредпазител

За терапия с кислород е необходим кислороден концентратор с принадлежностите + указанията на лекаря за дебита и времето на подаване на кислорода. 

За всеки отделен пациент овлажнителя(0219002 Oxygen Therapy Humidifiers) + Канюла за нос 0217002-01 (или Маска кислородна 0217005-01) са лични консумативи

Кратка информация 

*За пълна информация посетете страниците с преките връзки дадени по-горе на тази страница.

Цени на кислородни концентратори и леки бутилки за дишане на медицински кислород, пулсоксиметър, инхалатори, консумативи и аксесоари

I. Кислороден концентратор IREN-5lt/мин на MobiakCare подходящ за кислородно лечение в къщи и в болнични заведения

Iren Кислороден концентратор 5 и 10 литра

Iren Кислороден концентратор 5 и 10 литра

Кислороден концентратор 5lt/min, IREN

код на изделието 0808194, Iren-5lt/min

кислородна концентрация 93 +- 3%, 1-5 литра /мин, шум 37dB, тегло 21кг.

сертификат: CE, ISO 13485, размери 39х33.7х62см

транспортна опаковка 44.6х38.6х68см,  24кг

Гаранционно обслужване 24 месеца от датата на закупуване.

0808194, Iren-5lt Кислороден концентратор. Цена: 1249 лв с ДДС. Нов неупотребяван.

Технически данни

Model MOBIAKCARE – Golden Series – Iren-5lt/min

Power Consumption(W) 480 Watt
Workinq voltaqe(V/Hz) 230 + /- 10% / 50 +/- 1
Flow Rate (L/mln) 1-5
Concentration (%) 93 +/-3
Outlet pressure (Mpa) 0,05- 0,08
Sound level (dB) 37
Electrical category: Class II Type B
Product category: Class IIb rule 11
Net Weight (Kg) 24
(mm Dimension) 390x337x620
Oxygen percent alarm When Oxygen percent is lower than 82%

 Домашен кислороден концентратор IREN

II. Кислороден концентратор 5lt/min, Thorax 5

0810300 Oxident concentrator Thorax

-Dimensions: 39 x 23 x 60 cm
-Weight: 14,2kg
-Flow rate: 1 – 5 lt/min
-Oxygen density: 93 ± 3%
-Noise level less than 45dB
-Energy consumption: 300 WATT
-Alarms: Overflow,Purity alarm,Temperature

Отговаря на Directive 93/42/EEC, Declaration Number MVK-QC-02-33-E01

код на изделието 0810300, Thorax 5 – 5lt/min

кислородна концентрация 93 +- 3%, 1-5 литра /мин, шум 45dB

размери 39 x 23 x 60 см, тегло 14.2кг.

транспортна опаковка 44.2х28.2х72.5см

Гаранционно обслужване 12 месеца от датата на закупуване.

код на изделието 0810300, Thorax 5 – 5lt . Цена: 1595 лв с ДДС.

Концентратор Thorax за медицински кислород

IV. FORCE Кислороден концентратор до 10 литра/мин 

Изображение на Кислороден концентратор 10lt FO2RCE

код на изделието 0810360, FORCE  10 lt . Цена: 2990 лв с ДДС.

III. Кислороден концентратор 10lt/мin FORCE

код на изделието 0810360, 10lt/min. Цена: 2990 лв с ДДС

кислородна концентрация 93 +- 3% при 5л/мин, 90 +- 3% при 8л/мин, 87 +- 3% при 10л/мин, 

шум Noise Level< 55dB

размери 38.1.6х34.7х68.9см, тегло 27кг.

гаранция: 2 години

V. Портативен мобилен кислороден концентратор болус технология

Bolus technology

Портативен кислороден концентратор AURA

Портативният концентратор AURA е проектиран така че да дава висококачествен кислород в момента в който дишате, а не през цялото време, както са стационарните концентратори като THORAX, IREN с макс. 5л/мин. Tова се нарича болус технология по която работят почти всички портативни концентратори в света. При тази технология не се подава постоянно кислород, а само когато е необходимо т.е. когато се диша.

Setting 1: 167 ml / min, Setting 2: 333 ml / min, Setting 3: 500 ml / min, Setting 4: 667 ml / min, Setting 5: 833 ml / min

Вижте най-долу на страницата Приложение 2. Разликата между портативните кислородни концентратори с импулсно подаване на медицински кислород и стационарните кислородни концентратори подаващи непрекъснат поток на медицински кислород.

Портативен мобилен кислороден концентратор

 

В цената на комплекта са включени необходимите консумативи за индивидуално ползване + филтри

 Когато разстоянието от кислородния концентратор или кислородна бутилка до нуждаещият се от кислород е по-голямо може да се използва Oxygen Therapy Tube свързваща удължителна тръбичка 7.5м, код 0217011 или 2 тръбички х7.5м(свързващ конектор м/у тях код 0807645 Oxygen Tube Conector). Такъв е случая, когато кислородния концентратор или бутилка е в друго помещение или е далече от пациента.

Кислороден концентратор в къщи. Практични съвети. Монтаж на овлажнителя

Пускане в действие на кислороден концентратор в къщи. Отстраняване на неизправности

Преки връзки към страниците където е отразена тази информация придружена с видео

Концентратор Thorax за медицински кислород

Домашен кислороден концентратор IREN

III. Алуминиеви леки бутилки с кислород за дишане с капацитет от 2, 3 и 5 литра със  сертификат „π“  2010/35/EU

  1. Кислородна бутилка лека, алуминиева, лесна за пренасяне със спирателен кран за 2, 3 и 5 литра вместимост

Кислородна алуминиева бутилка

*Бутилките се продават празни, без кислород

** Когато бутилката се продава  пълна заредена  с кислород от клиента се заплаща допълнително кислорода – 4лв за 2 литра бутилка, 6лв за 3 литра и 10лв за 5 литра бутилка. В магазина ни на място се установява дали е пълна или празна бутилката.

код 0202023, 2 литра, тегло 2.8кг(пълна4.5кг), височина 48см, диаметър 11.1+/-0.83 см

цена  420 лв

код 0202024, 3 литра, тегло 3.8кг(пълна 5.8кг), височина 59см, диаметър 11.1+/-0.83 см.

цена  450 лв

код 0202018, 5 литра, тегло 6.8кг(пълна 9.2 кг), височина 63см, диаметър 14+/-1.05 см

цена  490 лв

 стоманени от 10 до 50 литра

10 литра/0128044/, цена  530 лв(0.6M3, 200 bar)

50 литра 0202009 Цена 985 лв

Цените са с ДДС

2. Кислородни комплекти „Aphfrodite“

Кислородния комплект „Aphrodite “ се състои от бутилка с вентил 25Е/0216027/) и дебитомер Е25 Click Style/ код 0807916/

*Препоръчително е към комплекта да се добави+0807912 овлажнител с блокиращ вентил/клапан Poseidon Humidifier. Налягането в кислородната бутилка е високо(2 атм или 200 бара) и овлажнителя трябва да е с блокиращ обратен клапан

Лека кислородна бутилка 2, 3 и 5л

комплект код 0808907 ( за зареждане с 2 литра) цена 460 лв

комплект код 0808908 ( за зареждане с 3 литра) цена 490 лв

комплект код 0808909 ( за зареждане с 5 литра) цена 560 лв

комплекти със стоманени бутилки

код 0808920  10 литра на цена 635 лв

Цените са с ДДС.

*Бутилките в магазина се продават празни, без кислород

** Когато бутилката се продава  пълна заредена  с кислород от клиента се заплаща допълнително кислорода – 4лв за 2 литра бутилка, 6лв за 3 литра и 10лв за 5 литра бутилка. В магазина ни на място се установява дали е пълна или празна бутилката.

3. Пълен комплект за дишане на медицински кислород от бутилка

бутилка + вентил + дебитомер + овлажнител с блокиращ вентил

(комплект „Aphrodite“ +овлажнител Poseidon)

За да се получи пълния комплект за дишане на медицински кислород от бутилка към комплекта „Aphrodite“ е добавен 0807912 овлажнител с блокиращ вентил/клапан Poseidon Humidifier. Налягането в кислородната бутилка е високо(2 атм или 200 бара) и овлажнителя трябва да е с блокиращ обратен клапан.

Лека кислородна бутилка 2, 3 и 5л

Пълен комплект за дишане съставен от бутилка с дебитомер, овлажнител, маска(носна канюла)

0807912 Овлажнител Poseidon

 

В комплекта: кислородна алуминиева бутилка(2, 3 или 5 литра) + вентил 25Е/0216027/+ дебитомер Е25 Click Style/ код 0807916/ + овлажнител с блокиращ вентил Poseidon Humidifier/код 0807912/

Към него пациента трябва да свърже личния консуматив носна канюла или маска и да зареди бутилката с кислород за дишане, за да се ползва.

*Бутилките се продават празни, без кислород

** Когато бутилката се продава  пълна заредена  с кислород от клиента се заплаща допълнително кислорода – 4лв за 2 литра бутилка, 6лв за 3 литра и 10лв за 5 литра бутилка. В магазина ни на място се установява дали е пълна или празна бутилката.

 

4. Компактен пълен комплект за употреба при кислородна терапия с алуминиева кислородна бутилка от 2l, 3l, 5литра. Oxygen therapy set

Комплект за директна употреба при кислородна терапия с автоматичен регулатор Combilite“

Алуминиева кислородна бутилка 2l, 3l, 5l пълен компактен комплект

код 0803010      2,0 lt/200bar (0,4 m3). Цена 599лв с ДДС
код 0803011      3,0 lt/200bar (0,6 m3). Цена 629лв с ДДС 
код 0803012      5,0 lt/200bar (1,0 m3). Цена 649лв с ДДС
С фабрично монтирана Комбинирана система за дишане от кислородни бутилки. Valve- regulator O2 Combilite System код 0810350 произход Mobiak Гърция. Параметри, технически показатели и подробности за бутилките и системата вижте в другия ни фирмен сайт на Медицински бутилки к-т.

IV. Принадлежности и аксесоари за кислороден концентратор и кислородна бутилка. Цени

  1. Маска за кислородна терапия при употреба на кислороден концентратор и кислородна бутилка
Маска за кислородна терапия

Маска за кислородна терапия

0217005 Маска кислородна за възрастни

Предназначена за кислородни концентратори и за комплектоване на кислородни бутилки

Код 0217005-01. Единична цена на маската за терапия 6лв/брой с ДДС

Код 0217005. Пакет от 50 броя на цена 190лв с ДДС

Дължина на свързващата тръбичка 2метра

0217033 Маска кислородна за деца

Предназначена за кислородни концентратори и за комплектоване на кислородни бутилки

Код 0217033-01. Цена на маската за терапия   10лв/брой с ДДС

Дължина на свързващата тръбичка 2метра

2. Канюла за нос, кислородна терапия

Предназначена за кислородни концентратори и за комплектоване на кислородни бутилки

Код 0217002 и код 0803118,  Nasal Goggles for Oxygen Therapy. Дължина метра 2.1

код 0217002 – 01 и код 0803118-01. Единична цена на канюлата    4лв/брой с ДДС

Пакет от 50 броя за код 0217002 и код 0803118. Цена 99лв с ДДС

Носна канюла

Носна канюла

Ако са ви необходими маски и аксесоари за сънна апнея вижте специализираната страница Маски за сънна апнея, кислородни маски, терапия

Маски за сънна апнея, кислородни маски, терапия

Nasal silicone mask 0807201

3. Дебитомер Е25 Click Style, код 0807916 за кислородна бутилка 

Предназначен за комплектоване на кислородни бутилки

Дебитомер 25Е

Дебитомер 25Е

Кислороден дебитомер “Aphrodite” 25Е, код 0807916, „3 в едно“манометър+редуцир вентил+регулатор на налягането

 

  • Система Click Style, 25E
  • Лесен за монтаж и употреба
  • Необходим е вентил 25E
  • Може да се използва с овлажнител humidifier “Poseidon” (по желание)
  • Подаване на кислород от нула до 15литра/минута (0, 0.5, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 12, 15)
  • Intel: CGA992 0-300bar
  • Outlet Pressure: BRASS INTEGRAL %) PSI O2 REGULATOR Low/Aout
  • SPEC.: Outlet flow:0-15lpm 20

Цена 170лв с ДДС.

Описание, технически характеристики и инструкция на MobiakCare  Oxygen Flowmeter „Aphrodite“

4. Овлажнители за кислородни бутилки

Предназначени за комплектоване на кислородни бутилки

Вижте и специализираната страница за овлажнители Инструкции за употреба и почистване на овлажнители на медицински кислород

Овлажнители на медицински кислород

4/а Poseidon Humidifier 0807912 на MobiakCare

 

0807912 Дебитомер

код 0807912  Овлажнител „Poseidon“ на Mobiak за бутилки с медицински кислород с блокиращ вентил/клапан/-изчерпан

код 0810351 и код 0810355 Овлажнител на Mobiak за бутилки с медицински кислород с блокиращ вентил/клапан/. 250 мл, полипропилен, автоклавируем до 134°С, изход: 9/16‘‘ F

код 0810351  и 0810355 Овлажнител на Mobiak, цена 79лв с ДДС

4/б Овлажнител CCO Technologie medicale, Франция

Овлажнителят притежава пропусклив дифурзер, който осигурява тишина и комфорт на пациента
 
❖ Тегло: 85 г; височина: 190 мм; диаметър 45 мм; изход: 9/16‘‘ F

❖ CCO model – 250 ml – made of polysulfone, autoclavable up to 134° C 

Овлажнител ССО Technologie medicale, Франция за бутилки с медицински кислород с блокиращ вентил/клапан/. 250 мл, полипропилен, автоклавируем до 134°С.

Цена 79 лв с ДДС

5. Калъф, чанта за пренасяне MobiakCare+partner 700x181на кислородна бутилка от 2 и 3 литра

Чанта за удобно носене на рамо на 2 и 3 литра кислородни бутилки

Цена 49лв с ДДС , код 0217000. 0217000 Калъф за кислородна бутилка

0217000 Калъф за кислородна бутилка

V. Наемане и получаване на кислороден концентратор или кислородна бутилка

Тарифи за наемане на кислороден концентратор или бутилка за дишане на медицински кислород. Възможни варианти за наемане на кислороден концентратор или бутилка оборудвана с дебитомер.

А. За 4 лв/ден наем за кислороден концентратор. Без депозит минимален срок 30 дни за 120 лв и с гарантиран депозит при минимален срок 15 дни/ 60 лв.

Б. Леки бутилки к-т за медицински кислород под наем. За 40 лв/ 3л и за 45 лв/5л. С гарантиран депозит.

Наемането и получаването на кислороден концентратор или на кислородна бутилка оборудвана с дебитомер се извършва на място в магазина ни. Провежда се инструктаж за комплектоване, ползване и безопасност при експлоатация. Предават се на наемателя във фабрична опаковка (без наранявания, одрасквания и вдлъбнатини, с ненарушена картонена опаковка). При ползване на комплекта за срок по-малък от календарен месец (или 30 дни) се заплаща пълен месечен наем.

1. Концентратори и бутилки отдаване под наем без и срещу гаранционен депозит.

Кислородните концентратори модели Thorax или IRENE се отдават под наем без гаранционен депозит. Кислородните комплекти състоящи се от кислородна бутилка + дебитомер с вместимост от 3 литра, от 5 литра и от 10 литра вместимост се отдават само срещу гаранционен депозит. Получават се в магазина на „Воев-София“ ЕООД в центъра на София-ул. Шандор Петьофи № 1. Изготвят се и се подписват необходимите документи за получаване по представената лична карта на получателя. Провежда се инструктаж за комплектоване, ползване и безопасност при експлоатация. Задължително се връщат на същия адрес наетите кислороден концентратор или кислородна бутилка + дебитомер след изтичане на наемния срок. 

1.1 Концентратори отдавани под наем без депозит. Минимален срок за наемане – 30 дни. Цена на наема 120 лв. Наема се плаща се при наемането на концентратора. При ползване на концентратора за срок по-малък от календарен месец (или 30 дни) се заплаща пълен месечен наем. Преди изтичане на наемния срок, същият може да се удължи с предизвестие по имейл или телефон. Консумативите за лична употреба кислородна маска или носна канюла и овлажнител с които се диша медицинския кислород /неупотребявани, фабрично опаковани/ се закупуват отделно при плащане на депозита. 

1.2 Кислородни бутилки с дебитомер се предлагат под наем с гарантиран депозит.

Наемане на нови неупотребявани преносими комплекти от 3 и 5 литра алуминиеви кислородни бутилки за дишане на медицински кислород

1. Кислородния комплект се получава от магазина на „Воев-София“ ЕООД в центъра на София-ул. Шандор Петьофи № 1 срещу съответният гаранционен депозит – стойността на кислородния комплект състоящ се от кислородна бутилка + дебитомер (код 0808908 от 3 литра на стойност 490 лв и код 0808909 от 5 литра на стойност 560 лв). Комплектите се предават на Наемателя във фабрична опаковка (без наранявания, одрасквания и вдлъбнатини, с ненарушена картонена опаковка), заредени с кислород (3 или 5 литра в зависимост от вместимостта на бутилката) или празни. Консумативите за лична употреба овлажнител+носна канюла или кислородна маска се заплащат допълнително при получаване на кислородната бутилка.

2. Минимален срок за наемане 30 дни. Деня на получаване на кислородния комплект и деня на връщането му се считат за дни в наемния срок. Получаването и връщането става в работното време на магазина. Месечен наем: 40лв за бутилка от 3 литра и 45 лв за бутилка от 5 литра. При получаване на кислородния комплект се заплаща гаранционен депозит равен на стойността на кислородния комплект( 490 лв за 3 литрова бутилка и 560 лв за 5 литрова бутилка). При връщане на кислородния комплект в срок и в изправен вид без наранявания и нарушение на външния вид включително и на опаковката, клиента заплаща съответния наем и гаранционния депозит се връща. Ако има наранявания и нарушение на външния вид включително и на опаковката или кислородния комплект е в неизправност клиента заплаща нанесените щети и повреди. При ползване на комплекта за срок по-малък от календарен месец (или 30 дни) се заплаща пълен месечен наем.

Консумативите за лична употреба са нови неупотребявани и фабрично опаковани.

Преди изтичане на наемния срок, същият може да се удължи като се плати предварително нов месечен наем.

* Когато бутилката се предава  пълна заредена  с кислород към консумативите от клиента се заплаща допълнително кислорода – 4 лв за 2литра бутилка, 6 лв за 3 литра и 10лв за 5литра бутилка. В магазина ни на място се установява дали е пълна или празна бутилката.

3. След изтичане на минималния срок за наем – до 30 дни, кислородния комплект от 3 литрова бутилка може да се  закупи на цена 490 лв  или на цена 560 лв  кислородния комплект от 5 литрова бутилка .

4. Ако клиента не желае да закупи наетия комплект, остава разход за него само наема и консумативите за лична употреба. Гаранционния депозит се връща.

5. След изтичане срока на наема ако кислородния комплект не се върне в седемдневен срок или до тогава не се поднови наема, счита се че кислородния комплект е закупен и остава собственост на клиента.

Пробвате и купувате или пробвате и връщате кислородна бутилка за дишане на  медицински кислород.

При закупуване, за да се ползва гаранционно обслужване трябва да е платена пълната стойност и да е издадена гаранционна карта.

 Във връзка с пандемията и заразите с коронавирус от производителя на концентраторите се препоръчва към консумативите за лична употреба да се прибави и смяната на филтрите при всеки нов ползвател. При желание на клиента тези филтри ги предоставяме срещу заплащане. COVID-19 Коронавирус. Важно за вашата безопасност и предпазване от зарази и инфекции!  Смяна на филтрите след всеки  предишен ползвател. Повече по темата за Covid-19 и предпазване от зарази вижте Концентратор под наем най-важното.

*По-долу на страницата вижте Алтернативата на леките за пренасяне кислородни бутилки за медицински кислород са портативните преносими кислородни концентратори AURA 5

Указания за безопасна работа с кислородните комплекти за дишане на медицински кислород от бутилка

Как най-безопасно да проверите дали бутилката е пълна с кислород или е празна?

Проверява се теглото на бутилката. В таблицата по-горе за разхода на кислород и вместимост на бутилките е дадено теглото на пълните бутилки от 2, 3 и 5 литра вместимост. Другият начин е описан по-долу.

Монтаж и демонтаж на съставните части към пълна бутилка с медицински кислород за дишане при кислородна терапия

Кислородните бутилки са с фабрично монтиран спирателен кран плътно затворен, докрай.

Махаме защитната пластмасова тапа, обикновено тя е червена на цвят. Завиваме плътно и затягаме само с ръка посредством бялата пластмасова врътка докрай дебитомера към бутилката. Ако е необходимо за по-добро уплътнение може допълнително внимателно да се притегне с гаечен ключ дебитомера, като за целта се придвижи хоризонтално врътката, за да се освободи достъп за гаечния ключ.

Важно! Дебитомера трябва да е на положение“0″ т.е. изключено е подаването на кислород. Отваряме спирателния кран на бутилката, като отвиваме с ръка черната пластмасова врътка обратно на часовниковата стрелка т.е наляво. Манометъра към дебитомера ако показва „0“ значи бутилката е празна. Ако манометъра към дебитомера показва  повече от „0“, нормално от 1 до 200(bar) значи бутилката е пълна с кислород. При пълна бутилка с кислород и отворен спирателен кран, при терапия подаването и спирането на кислорода се извършва чрез дебитомера.

Заредена кислородна бутилка има налягане 150-200 бара(1.5-2 атмосфери). Фабрично са тествани на 300бара или 3 атм.

Ако искаме да демонтираме безопасно дебитомера в обратния ред се извършва манипулацията. Първо дебитомера се поставя на положение  „0“ т.е. изключено е подаването на кислород. Второ, спира се напълно и докрай подаването на кислород от бутилката като се навива по часовниковата стрелка(надясно) спирателния кран на бутилката т.е. изключено е подаването на кислород (въпреки че е спрян кислорода, манометъра на дебитомера показва наличие на кислород-да не ви учудва това!). При спрян кран на бутилката, дебитомера се поставя на максимум, за да излезе остатъчния кислород между затворения спирателен кран на бутилката и дебитомера. Като излезе остатъчния кислород(1-2 секунди) манометъра вече трябва да показва „0“-това е признак че спирателния кран на бутилката е изключил напълно подаването на кислород от бутилката. Можете безопасно да развиете и отстраните дебитомера.

Алтернатива на леките за пренасяне кислородни бутилки за медицински кислород са портативните преносими кислородни концентратори AURA 5

• 

Консумативи за лична употреба

0217002 Nasal Goggles for Oxygen Therapy. Канюла за нос + 0219002 Oxygen Therapy Humidifiers. Овлажнител + 0217011 Oxygen Therapy Tube 7.5M. Свързваща тръбичка, удължител 7.5метра

Филтри

0808542 Input filter for 5lt & 10lt concertrator,

0808254 Cabinet filter for Mobiakcare Iren Oxygen Concertrator.

0808255 Antibacterial filter (whith tube) for Mobiakcare Iren Oxygen Concertrator.

Цените на канюлите и филтрите са по-долу на страницата

Инхалатор GEM, Nebulizer GEM

Инхалатор GEM 0806380

Инхалатор GEM 0806380

Цена 165лв с ДДС на  инхалатор GEM, код 0806380.

 

  • Захранване 230V -50Hz
  • Консумирана мощност 170 VA
  • Максимално налягане 2,5 bar.
  • Небулизация 0,35ml/min.
  • Пулверизатор за аерозолна терапия
  • Маска
  • Тегло 1,50 кг
  • Габаритни размери 13х14,6х8,9 см
  • Гаранция: 48 месеца/4 години/

GEM е електрически инхалатор, компресор с пулверизатор за аерозолна терапия в домашни условия. Home-Care. Лесен за пренасяне. Препоръчва се за пулверизиране на антибиотици и бронходилаторни лекарства. Спазени са европейските правила за безопасност. Медицинско устройство е предназначен за непрекъсната работа. (Ton: 20 мин / Toff: 40мин).

*Информацията на страницата по-долу е подредена по следния начин:

Ако сте направили своя избор следва информация как да закупите и как да получите избраното от Вас. След това има още подробна информация полезна за пациентите и техните близки.

Ако сте направили своя избор закупуване или наемане

Поръчайте на обявените ни телефони 02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280 или попълнете формата по-долу. Обслужваме всички населени места в страната

Подробна информация за кислородните апарати. Наем и продажба

Противопожарен термо предпазител OxySafe

Прекъсвача на кислород реагиращ на пламък и температура е задължителен елемент при експлоатация на кислородни концентратори съгласно Европейска директива EN ISO8359 rev 1/7/2012. По-долу вижте още информация за предпазителя Oxysafe , термичен прекъсвач защитаващ пациента и обслужващият го персонал от изгаряне.

Цена 55лв на Oxysafe. Крайна цена

Голям дигитален дисплей с пълно отчитане на времето на работа- текущо и сумирано време на ползване. Автоматично / изключване от 0 до след 24 часа.  Smart auto diagnose със звукова сигнализация и светлинна индикация с откриване на проблеми. Цифров екран. Смарт схема на контрол консумация, която позволява до 20% икономия.

Данни на производителя
Model MOBIAKCARE – Golden Series – Iren-5lt/min

Power Consumption(W) 480 Watt
Workinq voltaqe(V/Hz) 230 + /- 10% / 50 +/- 1
Flow Rate (L/mln) 1-5
Concentration (%) 93 +/-3
Outlet pressure (Mpa) 0,05- 0,08
Sound level (dB) 37
Electrical category: Class II Type B
Product category: Class IIb rule 11
Net Weight (Kg) 24
(mm Dimension) 390x337x620
Oxygen percent alarm When Oxygen percent is lower than 82%

Необходими консумативи при наемане на  кислородни концентратори

 

 За лична употреба необходими консумативи при наемане

0217002 Nasal Goggles for Oxygen Therapy. Канюла за нос + 0219002 Oxygen Therapy Humidifiers. Овлажнител + 0217011 Oxygen Therapy Tube 7.5M. Свързваща тръбичка, удължител 7.5метра.

0217002 Nasal Goggles for Oxygen Therapy. Канюла за нос с дължина 2м

0219002 Oxygen Therapy Humidifier. Овлажнител предназначен за кислороден концентратор Iren и Thorax 5

 

код 0219002(и 0810081), овлажнител за Iren и Thorax 5

цена 14 лв/брой с ДДС.

 

Овлажнител за концентратор Humidifier

Овлажнител Humidifier за Iren и Thorax

Адаптор втулка овлажнител-концентратор

Код 0808263. Цена 4 лв с ДДС

Свързваща тръбичка, удължител за концентратор и бутилки

0217011 Oxygen Therapy Tube  Свързваща тръбичка, удължител 7.5метра

Свързващата тръбичка е необходима, както за удължаване, така също и за свързване на термо предпазителя OxySafe

Свързваща тръбичка, удължител за концентратор

 

Код 0217011 Oxygen Therapy Tube свързваща тръбичка 7.5м, пакет от 25 броя

Цена 169лв с ДДС за 25бр.

Код 0217011-01 Oxygen Therapy Tube свързваща тръбичка 7.5м, 1 брой 

Цена 9лв с ДДС за един брой. Крайна цена

Код 0807645 Oxygen Tube Conector Свързващ конектор, 1 брой 

Цена 4.50лв с ДДС за един брой0807645 Conector

0807645 Conector

Термо предпазител OxySafe*

*Включен е в комплекта на кислородния апарат и е предназначен за предотвратяване на изгаряния и пожари. Може да се добави към комплекта на кислородна бутилка

За да се свърже е необходима 0217011 Oxygen Therapy Tube , свързваща тръбичка.

Термо предпазител OxiSafe

Термо предпазител OxySafe

код 0808623 flame trap Oxysafe 

Цена 55лв на Oxysafe с ДДС

Противопожарен предпазител OxySafe Cannula Valve

Автоматичния термичен предпазител по същество е  термопрекъсвач предотвратяващ изгаряне на пациента и обслужващият го персонал. Спира разпространението на пожар при запалване на кислородната тръбичка. Термо-прекъсвачът  спира подаването на кислород в случай че,  възникне  пламък и тръбичката подаваща кислород се запали. Не възпрепятства притока на кислород при използване на кислородния апарат.

150 Ytube

Видео демонстрация за действието на противопожарния прекъсвач термо-предпазителя OxySafe

Видео I 

Видео II

Свързване на противопожарния термо-предпазител OxySafe

Свързване на OxySafe

Свързване на OxySafe

По същата схема се удължава 0217002 Nasal Goggles for Oxygen Therapy, Канюла за нос като към нея се свърже 0217011 Oxygen Therapy Tube, Свързваща тръбичка, удължител 7.5метра. За свързващ конектор служи 0808623 Flame trap condenser Противопожарен предпазител или 0807645 Oxygen tube conectors, Свързващ конектор.

 

Допълнителни принадлежности и консумативи за кислородни концентратори. Пулс оксиметър

Пулс оксиметър

Лекуващия лекар назначава лечението с кислород дебит в литри за минута и време за приемане  на медицински кислород след като е измерил нивото на кислорода в кръвта на пациента.  Импулсния оксиметър измерва нивата на кислорода или насищането на кръвта с кислород без да е необходима кръвна проба и това може да го направите вие в домашни условия.

Измерване в домашни условия нивата на кислорода или насищането на кръвта с кислород  Измерване с Пулсоксиметър

Пулсоксиметър

Подробности, параметри и цени. И още нещо: Защо при коронавирус трябва да се следи насищането с кислород на кръвта.

 0801023 Пулс оксиметър DL50

0801023 Пулс оксиметър DL50

Puls Oxymeter My SPO2 50D , код 0801023

 Puls Oxymeter My SPO2 50D в кутия

Гаранция: 12 месеца

 

Пулс оксиметър Sanitas

Производител Hans Dinslage GmbH Германия

Пулсов оксиметър Sanitas

Филтри, аксесоари и принадлежности за кислородна терапия. Кислородни концентратори и кислородни бутилки

0219002 Oxygen Therapy Humidifiers. За концентратор !. Овлажнител

0807912  Poseidon Humidifier. За кислородни бутилки! Овлажнител

0217011 Oxygen Therapy Tube 7.5M. Свързваща тръбичка, удължител 7.5метра

0217002,  Nasal Goggles for Oxygen Therapy

0807645 Oxygen tube conectors Свързващ конектор

0808623 Flame trap condenser Противопожарен предпазител. Прекъсвач

0801023 Puls Oxymeter My SPO2 50D Пулс оксиметър

0809461 Inhalation Exercisers CA-MI Pulmo-Gain , Стимулиращ спирометър

0807862 Oxymeter Case from Silicone, Силиконов мек калъф за оксиметър

                  Oxymeter Case Твърд калъф за оксиметър

Филтри за кислороден концентратор Iren

Важно! В условията на коронавирус. COVID-19.

Препоръчителна е смяната на комплекта филтри за всеки ползвател на кислороден концентратор!

• Комплект филтри Iren, код 0808255 +0808542+0808254. Цена 30лв

Тръбичка к-т(концентратор-овлажнител)код 0808660. Цена 7.00лв

0808542 Input filter for 5lt & 10lt concertrator Филтър 7.20лв/брой

0808254 Cabinet filter  Филтър 6.00лв/брой

0808255 Antibacterial filter (whith tube)  Филтър антибактериален 24.00лв/брой

0217009 Water traps Воден уловител 14.40лв/брой

Цените са с ДДС

Input Filter 080 8542

Input Filter 080 8542

Anti bacterial Filter0808255

Anti bact. Filter 0808255

Cabinet Filter 0808254

Cabinet Filter 0808254

0217009 Water traps Воден уловител

0217009 Water traps Воден уловител

Филтри за кислороден концентратор Thorax
Цените са с ДДС
Filter Intake 2-stage код 0810302, филтър цена 8лв
Filter Cabin код 0810301, филтър цена 6лв
Host&Tube 30см for Humidifier код 0810304 цена 7лв

Разглобяване, устройство, експлоатация  на кислородния концентратор Iren

Видео в You Tube 150 Ytube

Други изделия

 Inhalation Exercisers CA-MI Pulmo-Gain Италия ,код  0809461

Стимулиращ спирометър

Стимулиращ спирометър

Дихателен апарат за тренировки на дишане с дълбоко вдишване

Всички изделия свързани с медицински кислород от концентратор или бутилка са производство на MobiakCare от групата на Mobiak SA

Ако не сте намерили търсената от вас информация може да прочетете написаното в публикацията Лечение с медицински кислород при ХОББ, клъстерно главоболие и други заболявания. Прием на кислород в домашни условия ХОББ, клъстерно главоболие, кислород

 

MobiakCare+partner 550x142

Mobiak 340х148

Видео информация за кислородните концентратори и кислородна терапия

Информацията по-долу е от общ характер. Спазвайте инструкциите за експлоатация на конкретния кислороден апарат и инструкциите на лекуващият лекар.

150 Ytube

Видео. Експлоатация на кислородни апарати. Кислородна терапия

следват една след друга двете части

Oxygen Therapy Training част 1

O2 – Using The Oxygen Concentrator част 2

Заслужава си да видите този видео материал

Още обща кратка информация за медицинския кислород, безопасност при ползване на медицински кислород от кислородни бутилки или от кислородни концентратори

Хипоксия-кислороден глад на организма.

Мускулна болка-възниква при претоварване на мускулите. Мускули се нуждаят от кислород-при недостиг на кислород – мускулна болка.

При недостиг на кислород най-уязвими органи са мозъкът и сърцето.

За болните с тежка бактериална или вирусна пневмония; тежка хронична недостатъчност, причинена от обструктивни заболявания на белите дробове, разпространена от физброзно-кавернозна туберкулоза на дробовете; с тежки пристъпи на бронхиална астма; тромбоемболия в системата на белодробната артерия; развитието на т.нар. дистрес-синдром; инфаркт на миокарда и други неотложни състояния кислородът е жизнено необходим.

Признаци за дефицит на кислород:

 – цвят на кожата на лицето-промяна и влошаване;  нарушения на съня и депресия; болки в мускулите и обща слабост; главоболие, световъртеж, умора; устойчивост на студ-понижена; лошо храносмилане и излишни килограми вследствие нарушаване обмяната на веществата.

Важно! Медицинският кислород е взривоопасен и пожароопасен и задължително при ползване трябва да се спазва техника за безопастност.

Кислородни концентратори. В домашни условия най-безопасно е ползването на медицински кислород от кислородни концентратори. Произведения медицински кислород от кислородни концентратори е с ниско налягане.  Съвременните кислородни концентратори отговарящи на европейските норми имат в комплекта си термо патрони, които при запалване на кислорода изключват автоматично подаването на кислорода. Запалване на кислорода може да се получи при използване на огън или висока температура в близост до концентратора. В стаята където се ползва концентратора е забранено да се пуши. По наличието на термо патрон в комплекта на концентратора може да познаете дали кислородния концентратор отговаря на най-новите изисквания на Европейския съюз.

Кислородни бутилки. В домашни условия трябва да се ползва медицински кислород от кислородни бутилки само от бутилки със сертификат, като се спазват изискванията за пожарна и взривна  безопастност. Трябва да се има предвид че в кислородните бутилки медицинския кислород е под голямо налягане 2 атм. или 200бара. На самата бутилка има маркировка за сертификата. Запалване на кислорода може да се получи при използване на огън или висока температура в близост до бутилката. В стаята където се ползва бутилката е забранено да се пуши.

Указания за безопасна работа с кислородни бутилки пълни с медицински кислород за дишане на завода производител Mobiak на български и на английски език на страница  Кислородни бутилки, терапия, наем, продажби.

Приложение 1.

Указания за безопасна работа с кислородни бутилки пълни с медицински кислород за дишане на завода производител Mobiak на български и на английски език

Кислород 100%, при налягане  под 200 bar (15 ° C). Медицински сгъстен газ. За дихателна употреба. Само за медицински цели. Прочетете инструкциите преди употреба на бутилката

• Пушенето забранено
• Пазете от запалими материали, пламъци, искри в контакт, горими материали които могат да предизвикат пожар.
• Не излагайте бутилката на висока температура. В случай на пожар пренесете бутилкта на място на  безопасно разстояние.
• Не излагайте затварящия кран на корозивни оксиди като например амоняк
• Уверете се, че бутилката не е наранена или ударена и няма опастнос да падне.
• Пазете бутилката далеч от деца
• Пазете бутилката чиста, суха и без мазнини и масла
• Съхранявайте бутилката в склад, предназначен за медицински газове
• Съхранявайте и транспортирайте бутилката при затворен кран
• Използвайте само в добре проветрени помещения
• В случай на изтичане на кислород при дефектна бутилка отделете е настрана, затворете крана и върнете бутилката  на доставчика
Работна температура 20 ° C до +45 ° C
• Използвайте консумативи и принадлежности предназначени само за тези бутилки.
• Подгответе се да смените бутилката, когато показалецът за измерване на налягането навлезе в червената зона
Преди употреба свържете маската(носната канюла)  към изходящия газов поток. Отворете крана на бутилката от позиция (-) на  (+). Проверете манометъра за максимална зареденост с кислород в зелената зона.
Отворете дебитомера на показание, което лекарите са определили за подаване на дебита.
English
Oxygen (O2) Ph. Eur. 100%. Under 200 bar pressure (15 ° C)
Medical Compressed Gas. For respiratory use
For medical use only. Apply the bottle on a link intended for medical gas
Always read the instructions on the bottle before use
• No smoking
• Keep flammable materials away, flames
and sparks in contact with combustible
material may cause fire
• Do not expose the bottle at high temperature. In case of fire risk transfer in a safe
place
• Do not expose the valve for corrosive, oxidi
zing substances, eg ammonia
• Make sure the bottle has not hit or falls
• Keep the bottle away from children
• Keep the bottle clean, dry and free of oils and fats
• Keep the bottle in a warehouse intended for medical gases
• Store and transport the bottle
s should be done with the valve is always closed
• Use only occur in well ventilated areas
• In case of a leak or faulty bottle, close the valve, put it aside and return it to the
supplier
Power CONDITIONS MRI static field ≤ 3.0T
Hold the valve at least 30 cm away from magnetic field.
Operating Temperature 20 ° C to +45 ° C
• Use only with equipment designed for product management
• Be prepared to change the bottle when the pressure gauge pointer enters the red zone
• To insure proper, specified f
lux, always be sure that the flow index is placed in
properly numbered position, and not intermediate between two locations
1) pressure gauge (manometer), 2) Valve operation (on the side), 3) Exit gas flow, 4) Control Valve (on the top), 5) Mask
Before use Connect the mask (5) at the exit gas flow (3). Open the Valve on the side (2) from (
-) to plus position (+) .Check pressure gauge (1) for content that is on the green area.
Open the control valve bases on the doctors advise concerning the flow rate.
оригинална страница в сайта на завода производител Mobiak
Medical oxygen Tanks

Приложение 2.  

Разликата между портативните кислородни концентратори с импулсно подаване на медицински кислород и стационарните кислородни концентратори подаващи непрекъснат поток на медицински кислород

Становище и обяснение на Мобиак производител на портативни преносими кислородни концентратори AURA 5 и стационарни кислородни концентратори.

на английски език в оригинал
The aura portable concentrator cannot give 5Lt /min , because they are not continuous, they are designed to give you high quality oxygen the minute you breathe and not all the time like the stationary ones , this is called bolus technology and it is the way almost all portable concentrators in the world work.The equivalent is : Setting 1: 167 ml / min, Setting 2: 333 ml / min, Setting 3: 500 ml / min, Setting, 4: 667 ml / min, Setting 5: 833 ml / min

I can safely say that you can give the Aura portable concentrator because the oxygen quality is high, to any patient , but always according doctor’s prescription, inform doctor about the ml of oxygen per breathe that it gives in each setting and the doctor will decide the setting.

Usually patients that takes up to 3-3.5 Lt to the stationary concentrator will be fine , but always with the doctors confirmation, because some patients need <<only >> continuous oxygen when they have very severe and serious diseases, these patients go out with small cylinders that are continuous . Cylinders are the only way these serious cases can go out.

Свободен превод на български с автоматичен преводач на Google, адаптиран от Воев

Портативният концентратор AURA 5 не може да даде 5Lt / min, защото те не са непрекъснати, те са проектирани да дават висококачествен кислород в минута, който се диша, а не през цялото време както е при стационарните(THORAX 5 и IREN). Нарича се болус технология и това е начинът по който почти всички портативни концентратори в света работят.
Еквивалентът е:
Настройка 1: 167 ml / min, Настройка 2: 333 ml / min, Настройка 3: 500 ml / min, Настройка 4: 667 ml / min, Настройка 5: 833 ml / min
Мога спокойно да се каже, че може да се даде преносимия концентратор  AURA 5 на всеки пациент,  но винаги според лекарско предписание защото качеството на кислорода е високо. Пациента трябва да  информира лекаря за възможностите за настройка на кислород на дишане и лекарят ще реши настройка на каква позиция да бъде. Адаптиран от Воев по-долу текст:
Обикновено пациентите, които дишат  до 3-3,5 литра от стационарен концентратор се нуждаят от „само“ непрекъснат кислород, когато имат много тежки и сериозни заболявания, но винаги с указания на лекуващия лекар за дебита и времето. Някои пациенти за целта ползват малки кислородни бутилки с непрекъснато подаване на кислород както кислород от стационарните концентратори. Малките кислородни бутилки с непрекъснато подаване са единственият начин при тези тежки случаи да излязат навън.

Накратко:

Портативните кислородни концентратори AURA 5 с импулсно подаване на медицински кислород и степенно регулиране 1-167ml/min, 2-333 ml/min, 3-500 ml/min, 4-667 ml/min, 5-833 ml/min(от 167ml/min до максимум 833 ml/min) могат в повечето случаи да се ползват от почти всички пациенти при излизане вън от къщи поради използваната болус технологията за импулсно подаване на кислород само когато се вдишва. 

Практически най-точно и най-лесно това се проверява с пулсоксиметър. Този уред измерва кислорода в кръвта и чрез този уред може лесно да се установи дали AURA 5 e подходящ концентратор за вас. При тежки случаи, когато това е невъзможно може да се използва алтернативния вариант на леки преносими кислородни бутилки2 до 5литра, каквито предлагаме. Но тези бутилки трябва да се пълнят периодически, което е известно неудобство. В същото време кислородните бутилки са по-евтини и може да се подава много голям дебит непрекъснато.

Други страници в сайта на Воев със специализирана информация

ХОББ и кислородотерапия. Концентратори и леки преносими бутилки с медицински кислород

ХОББ, дишане от концентратори и бутилки при лечение с кислород

Лечение с медицински кислород при ХОББ, клъстерно главоболие и други заболявания. Прием на кислород в домашни условия

ХОББ, клъстерно главоболие, кислород

„Воев“ 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280, SKYPE : voevisf, E mail:etvoev@abv.bg
Санитарен магазин в центъра на София. Магазин за инвалиди
между ПИРОГОВ и Руски паметник, ул.Шандор Петьофи № 1,
„Воев-София“ ЕООД, регистрация № 099/2008 г в ИАЛ-Агенция за хората с увреждания и Договор с НЗОК за предоставяне на помощни средства ПСПСМИ.

Страница от уебсайт на Воев за информация и продажба на помощни средства за възрастни хора, инвалиди, хора с увреждания с ТЕЛК и без ТЕЛК