Общо представяне

Санитарни материали за здрави и болни, хигиена

Санитарни и хигиенни материали за здрави и болни хора. Ръкавици, шапки, торбички, пликове. За къмпинг, спорт, при пътуване по суша и вода. Болни хора в къщи, в болницата сухо измиване на тяло, глава и коса без изплакване с вода

 Санитарни материали за болни и за здрави хора в къщи или в болницата, в планината, на къмпинг или при пътуване по суша и море лична хигиена

Обзорна страница  на Санитарни и хигиенни материали, лична хигиена на здрави и болни хора, консумативи за еднократна употреба с преки връзки към продуктите и изделията.

 

Може да закупите от нашия магазин • Да ни се обадите на обявените телефони, за да поръчате • Да попълните и изпратите формата за поръчка. Обслужваме всички населени места в страната с наложен платеж или банков превод. Ако не идвате в магазина желателно е да попълните формата за поръчка, за да се избегнат недоразумения за цвят, размери, модел и други. 02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280 в работното време на магазина.
Форма за поръчка. Важно! Стоките се изпращат с преглед при получаване. Проверете стоката преди да платите! Рекламации за повреда и щети вследствие на транспорта, след плащане на стоката не се признават от ЕКОНТ.  

Подлоги, уринатори, пликове с абсорбатор за тоалетни столове, химически тоалетни и подлоги, уринаторни торбички, ръкавици и шапки за сухо безводно измиване

 

Цените на продуктите може да намерите в раздел Подлоги и уринатори(връзката към раздела вижте по-долу) и на страница  Цени и опаковки на санитарни материали.

7 komb toalet i banya san mat 500x250

Видео презентации, инструкции и начин на употреба на хигиенни и санитарни материали за здрави и болни хора

Ръкавици, шапки, кърпи за сухо измиване без изплакване с вода на тяло, глава и коса. Торбички, пликове с абсорбент превръщащ течностите в гел намиращи приложение при ползване без измиване на подлоги, тоалетни столове, химически тоалетни, както и за торбички при  повръщане, уринаторни торбички. Протектори за защита на тялото, леглото, матрака при напикаване и изпускане по малка и голяма нужда при възрастни хора, деца и болни.

Видео санитарни и хигиенни материали

Предпазване на тялото, леглото, бельото и матрака на възрастни хора при изпускане по малка и голяма нужда. Хигиена

Изпускане по малка и голяма нужда. Защита

Напикаване в леглото. Инконтиненция. Защита

Бельо и вложки при инконтиненция дамско и мъжко

 

Подлоги и уринатори

Подлогите са универсални и са подходящи както за жени така и за мъже. Има подлоги с капак и без капак, с малки и с по-големи размери. При уринаторите има само за мъже, само за жени или комбинирани варианти мъжки+дамски в едно, с капак и без капак.

Специализирана страница Подлоги и уринатори

Част от страница Подлоги и уринатори

Подлога

Подлога

Подлога с капак

Подлога с капак

Уринатор правоъгълен

Уринатори

Уринатор Унисекс модел 0809349 на Mobiak с капак универсален за мъже и жени

Уринатор мъжки+дамски комбиниран 0809349

Уринатор мъжки+дамски комбиниран 0809349

Уринатор Унисекс модел 300 комплект от 4броя за мъже и жени с вложка за жените за пикаене на обществени тоалетни прави като мъжете. Подходящ също така при пътуване.

Комплект писоар мобилен за пътуване модел 300

Комплект писоар мобилен за пътуване модел 300

 

Катетри тип презерватив, изпускане на урина

Катетри тип презерватив, изпускане на урина

Урошийтс презерватив с уринаторна торбичка, Conveen solution Coloplast

Мек катетър презерватив

Уринаторна торбичка и торбичка за повръщане, пликове с абсорбатор превръщащ течностите в желеподобна маса, гел

Кеърбег торбички

Care Bag торбички

На снимката кеърбег опаковка от уринаторни торбички за мъже с абсорбент превръщащ урината в желеподобна маса, гел.

Уринаторна торбичка със супер абсорбент

Уринаторна торбичка със супер абсорбент

Едно важно уточнение. Когато четете в моите публикации за шапки, ръкавици, кърпи за сухо къпане на Cleanis Франция и Marshall Cyrtis Великобритания, както и за торбички с абсорбатор трябва да имате предвид следното: Dr Helewa, създателя на Cleanis и на продуктите на Cleanis има нови изделия Ръкавици за сухо къпане и торбички с абсорбатор на телесни течности(Cleanis познати като Care Bag) и се предлагат като  Dr Helewa продукти. Подробности за продуктите може да намерите на Хигиена без вода Dr Helewa продукти Marshall Cyrtis Великобритания вече не съществува като фирма. Продуктите наMarshall Cyrtis са вече продукти на Dymacare пак Великобритания.  Подробности за продуктите може да намерите на Dymacare® безводно къпане, измиване

Dr Helewa продукти торбички с абсорбатор и мокри ръкавици за коса и тяло

Dr Helewa торбички и мокри ръкавици за къпане коса и тяло

DYMACARE продукти

DYMACARE продукти за сухо къпане шапки, ръкавици, кърпи

Сухо без вода измиване на тяло, глава и коса с ръкавици, шапки, кърпи

Хигиена без вода и без изплакване с вода

Хигиена без вода и без изплакване с вода

Как да се предпазим от зарази обслужвайки болни хора? Ползване на подлоги и легени на тоалетни столове без последващото им измиване. Как да поддържаме лична хигиена ако нямаме достъп до вода или водата е в недостиг за къпане? На работа с колело? Как да да се освежим и премахнем потта преди започване на работния ден?

Отговори на тези и други въпроси може да намерите на тази обзорна страница

Цените на различните фирми може да ги сравните на страници Цени и опаковки. Повече за ръкавиците, шапките, кърпите може да научите на страници                 Безводно къпане, измиване, защита Антибактериално къпане безводно къпане Видео санитарни и хигиенни материали

Без вода измиване на тяло на къмпинг, планина при спортуване

Без вода измиване на тяло на къмпинг, планина при спортуване. Cleanis

Шапки измиване глава антибактериални и не антибактериални

Шапки измиване глава Marshall Curtis

Cleanis ръкавици и пликове, торбички с абсорбент

Cleanis ръкавици и пликове, торбички с абсорбент

Изваждане на ръкавица Aqua® на Cleanis от опаковката

Изваждане на ръкавица Aqua® на Cleanis от опаковката

По какво се различават ръкавиците на Dr Helewa(Cleanis) и Dymacare (Marshall Curtis) и как да се ориентираме кои ръкавици да изберем в нашия случай? Как да се предпазим от зарази обслужвайки болни хора? Ползване на подлоги и легени на тоалетни столове без последващото им измиване. 

И двете фирми Dr Helewa и Dymacare  предлагат ръкавици за сухо измиване на тяло без последващо изплакване с вода. Ръкавиците на Dr Helewa са със защитно вътрешно покритие предпазващо медицинските сестри, санитарите или близките на болния от зараза при обслужване на заразно болни хора.

Ако за вас приоритет е защитата от зараза избора трябва да бъде ръкавиците на Dr Helewa. Dr Helewa имат ръкавица за измиване на глава и коса и отделно за измиване на тяло. Dymacare имат шапки за измиване на главата и косата и отделно ръкавици за тялото.

СамоDr Helewa(Cleanis) имат торбички със супер абсорбатор превръщаш урината и течностите в желе подобна маса. Използвайки тези торбички не се налага измиване на подлогите и легените на тоалетните столове, а това е много важно за предпазване на обслужващият болния.

 

Торбички уринаторни и за повръщане с абсорбатор превръщаш течността в гел,  торбички за подлоги и за тоалетни столове, ръкавици и шапки за сухо безводно къпане на тяло, глава и коса. За обслужване на болни, лежащо болни или трудно подвижни хора.

Cleanis. Care Bag торбички

Торбички за подлога и тоалетен стол

Торбички за подлога и тоалетен стол

Видео клипове на водещи световни фирми за санитарни материали

Видео санитарни и хигиенни материали

 

CareBag® Bad Bad Liner, Commode Liner, Men’Urinal, Vomit Bag. CareBag® торбички, пликове за тоалетни столове, уринаторни торбички, торбички за повръщане

Aqua® Glove Shampoo, Sensitive, Total higiene, Outdoor. Aqua® Glove ръкавици за тяло, за глава и коса

 

Измиване без вода на тяло и глава с ръкавица на Aqua® Shampoo Glove

Ръкавицата за сухо измиване на тяло и глава

Ръкавиците за безводно измиване без изплакване с вода намират приложение при недостиг на вода: на къмпинг, военни мисии, туризъм, с велосипед на работа-за освежаване и други подобни случаи. При болни на легло или страх от вода, когато къпането с вода е невъзможно с ръкавиците се измива тялото, главата и косата. 

Сухо измиване на глава с ръкавица на Cleanis

Сухо измиване на глава с ръкавица на Cleanis

Шапки за сухо измиване на глава. Продукт на  Marshall Curtis Великобритания

Шапките за сухо измиване на главата са подходящи при лежащо болни хора, при недостиг на вода или страх от вода.         

Шапка за сухо измиване на глава

Шапка за сухо измиване на глава

 За независим живот на трудно подвижни хора уринаторите и уринаторните торбички за еднократна употреба са подходящи средства. Използват се когато има нужда и се изхвърлят когато може/на уринатора и подлогата се изхвърля съдържанието/. При заразно болни или лежащо болни хора много подходящи са торбичките за подлоги и тоалетни столове. Не се налага измиване на подлогата или легенчето на тоалетния стол при използване на торбичките за еднократна употреба. Ползване на подлога или химическа тоалетна без измиване с вода с помощта на торбичките с абсорбатор на Dr Helewa  При лежащо болни хора подлогата е практично помощно средство за обслужващите

За подлога торбичка с абсорбент

За подлога торбичка с абсорбент

 

Вижте и новата публикация на Воев Хигиена, възрастни, болни на легло за Хигиенните проблеми на хората без значение дали са деца, възрастни или болни могат да бъдат породени от Неволно изпускане в бельото или леглото на урина, инконтиненция или поради това че пациента е лежащо болен за кратко или продължително време, както и поради липса или недостатъчно вода на вилата или на село където живеем, след скоро раждане при жени или извършена операция, когато има липса на вода или използването й е невъзможно. Случаите са различни. Санитарните материали и консумативи, приспособленията и техническите изделия свързани с проблемите на личната хигиена посочени в публикацията са с широко приложение в домашни условия  Хигиена, възрастни, болни на легло

За банята и тоалетната

Тапицирани тоалетни столове

Тоалетни столове

Тапициран комбиниран стол с регулируема височина Invacare

Тапициран комбиниран стол с регулируема височина Invacare

Сгъваеми столове за баня

Столове за баня

0808678 Стол за баня сгъваем, за стена

0808678 Стол за баня сгъваем, за стена

Комбинирани тапицирани столове за тоалет и баня

Комбинирани столове за тоалет и баня

0808378 Тапициран тоалетен стол цветен

0808378 Тапициран тоалетен стол цветен

Химически тоалетни

Химически тоалетни

Химическа тоалетна Qube 165

Химическа тоалетна Qube 165

Надстройки за повдигане на тоалетната чиния

Надстройки за тоалетна чиния. Повдигане на тоалетната.

Повдигане на тоалетната чиния при сменена става

Повдигане на тоалетната чиния с надстройка

Баня и тоалетна за здрави и за болни хора, аксесоари

Баня и тоалетна за здрави и за болни хора, аксесоари

Тоалетна и баня за здрави и за болни хора допълнителни приспособления

Как да се грижим за лежащо болен в къщи?

Специализирана информация Как да се грижим за лежащо болен

Тежко болни и лежащо болни хора.   Предпазване на болния при залежаване в леглото. Къпане и хигиена в леглото без вода и с вода. Приспособления и помощни средства в ежедневието

Измиване в леглото. Надуваем леген модели 140 и 0806233

 

Ако сте направили своя избор

можете да поръчате от тук попълвайки формата за поръчка или поръчате на обявените телефони 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280 . Ако имате възможност може да закупите избраното от вас, като посетите магазина ни в центъра на София между Руски паметник и Пирогов 

Санитарен магазин в центъра на София, магазин „Воев“ на ул. Шандор Петьофи №1, между Пирогов и Руски паметник. Магазин за медицински изделия, санитарни материали и помощни средства за инвалиди, възрастни и болни хора, хора с увреждания.

Не сме дрогерията  !!! До дрогерията е магазина ни

Магазин Воев с местоположение Руски паметник-Пирогов  

РАБОТИМ СЪС ЗДРАВНАТА КАСА ЗА ПОМОЩНИ СРЕДСТВА ПСПСМИ И СВОБОДНА ПРОДАЖБА

Лицензирана фирма за помощни средства „Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008 г в регистъра на ИАЛ Изпълнителна агенция за лекарствата-Агенция за хората с увреждания. Договор с НЗОК за ПСПСМИ за хората с увреждания.

*ПСПСМИ Помощни средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия
 

Страница от специализиран сайт за помощни средства . Безплатно получаване през НЗОК здравната каса и свободна продажба. Информация за права на хората с увреждания, възрастни хора, инвалиди с ТЕЛК и хора с увреждания без ТЕЛК.