Пълноценен живот при недостиг на кислород

Пълноценен живот у дома и вън от къщи с кислородни концентратори и бутилки. Наемане и продажба на стационарни и портативни концентратори, бутилки на рамо за дишане на медицински кислород.

При хронична обструктивна белодробна болест съкратено ХОББ, при клъстерно главоболие и други заболявания свързани с недостиг на кислород, този недостиг се компенсира и регулира в нормални граници с помощта на кислородните концентратори и кислородни бутилки. В домашни условия в къщи или при излизане вън от къщи за пълноценен живот те са незаменим помощник.

Пълноценен активен живот при недостиг на кислород в кръвта

Автор на снимката Георги Воев с любезното разрешение на фотографираната жена в градския транспорт на Лас Вегас, САЩ юни 2019.

Снимката е поместена и на друга специализирана страница от сайта ми Финансиране Финансиране от Агенция за хората с увреждания-безвъзмездни субсидии по проекти. Не са кредити.
Част от коментара: Активност по американски. Кратко пояснение. С любезното съгласие на жената на снимката, след като се представих че моята работа в България е свързана с предоставяне на помощни средства за хора с увреждания аз я снимах.  На поместената снимка по-долу видимо жената е на дишане от кислородна бутилка на медицински кислород. Не беше учтиво да я снимам в лицето, за да се види носната канюла. Въпреки кислородната недостатъчност, неудобствата и трудностите свързани с това не и пречи да се движи, живее и работи активно. След като шофьора й спусна платформата сама влезе и слезе от градския автобус и вида й и действията й, държането с нищо не я отличаваха от другите пътуващи в автобуса здрави хора. Снимката е направена в САЩ. В България все още не се отпуска помощ от АСП за хората, които се нуждаят от кислородни бутилки или концентратори за дишане на медицински кислород, но има хора с увреждания които имат право на получаване на помощ от АСП за закупуване на акумулаторни колички(скутери) позволяващи им активен пълноценен живот на придвижване. Когато човек е дееспособен въпреки заболяване или увреждане, има идеи и подготовка, инвестирал е в образование, самообразовал се е, инвалид е с 50% и над 50% увреждане може да се възползва от тези субсидии на АХУ, които не са кредити. При успех може да промени живота си. Трудно е но си заслужава да се спечели и реализира проект с такива субсидии.Не са за всеки тези конкурси с проекти. Те не са подаяние, не са помощи, но дават големи възможности за хората, които могат да ги реализират и имат възможност за това. Край на цитата.


На лентата с изображения: Снимка № 1 Стационарен концентратор +мобилен портативен концентратор + комлект за дишане на медицински кислород от бутилка. Снимка № 2 Комплект кислородна бутилка с разходомер, овлажнител, кислородна маска и канюла. Снимка № 3 Стационарен концентратор Thorax комплект с овлажнител, канюла и кислородна маска. Снимка № 4 Mобилен за носене на рамо портативен концентратор Aura комплект с овлажнител, канюла и кислородна маска. Снимка № 5 Пулсоксиметър за измерване концентрацията на кислорода в кръвта

Кислородните концентратори произвеждат кислорода на место и на момента на дишането. Няма предварително зареждане с кислород и не се съхранява кислород. Медицинския кислород се произвежда и се ползва в момента в момента на дишането му. Кислородните концентратори биват стационарни(за в къщи) и портативни с батерии(за в къщи и навън и могат да се носят на рамо).

Кислородните бутилки трябва предварително да се заредят с медицински кислород, за да може да се ползва кислорода в момента на дишане. След изчерпване на кислорода трябва да се заредят отново. Леките бутилки от 2 и 3 литра могат да се носят на рамо за зареждане или за ползване. Могат да бъдат закрепени например към инвалидна количка или към скутер(показан на снимката).

За вашия конкретен случай какво да изберете: концентратор или бутилка вижте страница Кислороден концентратор или кислородна бутилка?

Наемане и продажба на кислородни концентратори и бутилки за медицински кислород за дишане

Всичко по темата на едно място може да намерите на страницата от сайта на „Воев“ Кислородна терапия, наем и продажба. Лечение

Форма за поръчка

Ако сте направили своя избор може да посетите магазина ни в центъра на София, да поръчате по обявените ни телефони или да попълните контактната форма за поръчки. Обслужваме всички населени места в страната. Живущите в чужбина също могат да поръчат за близките им в България и ние ще доставим избраното от тях.

Ако искате да закупите кислородни концентратори-цени

0808194, Iren-5lt Кислороден концентратор. Цена 1860лв с ДДС

0810300, Thorax 5 – 5lt Кислороден концентратор. Цена 1860лв с ДДС

0810330, Aura – 5lt Портативен преносим кислороден концентратор. Цена 3995лв с ДДС


Ако искате да закупите кислородни бутилки комплект-цени

В комплекта: кислородна бутилка 5л+ стоп вентил със защитен екран +дебитомер

комплект код 0808907 ( за зареждане с 2 литра) цена 360лв с ДДС

комплект код 0808908 ( за зареждане с 3 литра) цена 390лв с ДДС

комплект код 0808909 ( за зареждане с 5 литра) цена 460лв с ДДС

В разделите Кислородна терапия и Кислородни бутилки, концентратори може да видите всички подробности за отделните концентратори и бутилки. На същите места ще намерите различните консумативи, които предлагаме, като носни канюли и кислородни маски, разходомери и овлажнители, пулсоксиметри и други.

Ако искате да наемете кислороден концентратор или комплект кислородна бутилка за дишане на медицински кислород за условията на наемане може да видите на страница Наемане на кислородни концентратори, бутилки

Ако ви интересува кои хора в България имат право и могат да получат безплатно скутер подобен на снимката може да видите страницата в сайта
Помощ за закупуване или вижте раздел Електрически скутери
Целева помощ отпускана от Агенция за социално подпомагане за предоставяне на помощни средства и медицински изделия. Безплатно получаване от възрастни или болни хора на технически помощни средства. 

Специализиран за продажба и наемане на пълни комплекти и консумативи за тях на кислородни концентратори и бутилки магазин в центъра на София между Руски паметник и Пирогов, „Воев“

От 2004г на един и същи адрес в София, 1606 ул.Шандор Петьофи № 1, Пирогов-Руски паметник в услуга на възрастни хора, болни хора, хора с увреждания, инвалиди. „Воев“ – 27 години професионален опит от 1992г.

Воев-София ЕООД, регистрация в Министерство на труда и социалната политика-Агенция за хората с увреждания 099/2008г за предоставяне на медицински изделия и помощни средства

Санитарен магазин Воев, Руски паметник-Пирогов, София

1606 София, ул Шандор Петьофи № 1, 02/851 9375, 02/851 9962, 0888 893280 магазин „Воев“ в центъра на София Руски паметник-Пирогов

Важно. Не сме дрогерията!