Цени от 72 лв

Проходилки за възрастни универсални от 72лв

Ново! Проходилка-тоалетен стол-стол за баня в едно. Проходилки и ролатори, опори. Свободна продажба и безплатни през НЗОК. Избор?

Проходилки за възрастни хора универсални от 72 лв

Сгъваеми универсални проходилки за възрастни хора, хора с увреждания, инвалиди, болни

Ново! Проходилка-тоалетен стол-стол за баня в едно.• Проходилки за възрастни хора, инвалиди, трудно подвижни и болни хораПомощни средства за ходене и придвижване • След смяна на става при възстановяване в къщи, какво трябва да спазваме?  • Правила за ползване на проходилки и патерици при сядане и ставане от стола или леглото, изкачване и слизане по стълби. 

Проходилка за възрастни хора на цена 72 лв

Безплатно през здравната каса НЗОК от нас може да получите проходилка за възрастни базов модел 180. Лимитната цена определена от НЗОК е 72 лв. Ако сте правоимащ и сте получили одобрение здравен код  от здравната каса заповядайте при нас да получите  безплатно проходилката. Ако сте трудно подвижен, лежащо болен, лице с увреждания, възрастен на преклонна възраст или инвалид какво ви се полага от здравната каса? Какво трябва да направите, за да получите безплатно помощни средства ПСПСМИ през НЗОК включително и проходилка. Вижте специализираната ни страница  НЗОК Помощни средства получаване.

Най-долу в Приложение вижте въпросите зададени към здравната каса НЗОК и официалните отговори за помощните средства ПСПСМИ.

След смяна на става проходилката и патериците са много важни за първите дни вкъщи след изписване от болница. По-долу вижте пряката връзка към тази публикация. За трудно подвижни или лежащо болни хора проходилката също е много важно изделие за придвижване или рехабилитация. 

 

Изображение на Проходилка модел 180 универсална
Проходилка модел 180 базов универсална 

Изображение на Проходилка модел 180 универсална

Проходилка универсална базов модел 180 сгъната

 

Свободна продажба на универсална проходилка базов модел

Проходилката базов модел 180 може да се закупи от нас свободна продажба без медицински документи  на цена 78 лв с ДДС.

Ново! Проходилка-тоалетен стол-стол за баня в едно изделие 4 в 1

Притежавайки в къщи това многофункционално изделие вие можете да го ползвате според нуждите • Придвижване  вън от къщи. Излизате с комплекта проходилка със седалка. При умора сядате и почивате • Имате нужда от тоалетен стол до леглото. Поставяте до леглото си  проходилката в комплект седалка с капак и тоалетно легенче • Придвижване в къщи. Само с проходилката се придвижвате, а при ставане от леглото или от тоалетната чиния, ползвате долното ниво на проходилката за лесно изправяне или сядане. С двете  допълнителни колела включени в цената на комплекта, проходилката на две нива може да бъде само на тапи или на тапи и колела отпред. Така имате две проходилки за придвижване с пейка за отпочиване, тоалетен стол с капак и седалка , стол за баня в едно изделие.  Стол-проходилка 4В1

Според поребностите това изделие проходилка на две нива с пейка се превръща в 4 различни изделия.

Изображение на Стол-проходилка 4 в1 за тоалет, за баня и за придвижване

Използване, като опора при сядане и ставане от тоалетната чиния.

Проходилка на две нива за тоалетна чиния

 

На базата на универсална проходилка на две нива, многофункционално изделие съчетаващо функциите на проходилка за възрастни, инвалиден тоалетен стол и стол за баня в едно. 

Всички наши продукти може да закупите от нашия магазин • Да ни се обадите на обявените телефони, за да поръчате • Да попълните и изпратите формата за поръчка. Обслужваме всички населени места в страната с наложен платеж или банков превод. Ако не идвате в магазина желателно е да попълните формата за поръчка, за да се избегнат недоразумения за цвят, размери, модел и други.
02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280 в работното време на магазина.
Форма за поръчка.

Важно! Стоките се изпращат с преглед при получаване. Проверете стоката преди да платите! Рекламации за повреда и щети вследствие на транспорта, след плащане на стоката не се признават от ЕКОНТ.

 

Проходилка универсална за възрастни свободна продажба

Всички помощни средства и медицински изделия ПСПСМИ може да ги закупите от нас на свободна продажба без да са необходими медицински документи.

Модели, конструкции и цени на проходилките:

Базов модел 180: изпълнение само на тапи(4тапи). Цена 78 лв с ДДС

Модел 180-01(2 колела отпред и 2 тапи отзад). Цена 85 лв с ДДС

Модел 180-04 универсална(раздвижна и фиксирана) на две нива на тапи. Цена 89 лв с ДДС

Модел 180-02 универсална(раздвижна и фиксирана)на две нива на 2 тапи и 2 колела. Цена 89 лв с ДДС

Модели с намалена височина за възрастни и за деца 180-03.  Цена 89 лв с ДДС

Безплатни през здравна класа НЗОК(на тапи) базов модел код 180-5 лимитна цена.

Подробности за моделите ще намерите на страница Универсална проходилка модел 180.

На лентата с изображения по реда на подреждане: Проходилка сгъваема на тапи базов модел 180 • Различни Проходилки:  проходилка на 2 колела и 2 тапи, проходилка на две нива, проходилка само на тапи, проходилка на 2 нива над тоалетна чиния  • Помощни средства при смяна на става повдигнати тоалетни седалки, помощни дръжки, патерица и проходилка за ходенеСвръх лека проходилка тип ролатор-количкаПодвижна опора сгъваема, мобилен парапет, сядане и ставане от леглото Подвижна опора сгъваема, мобилен парапет, сядане и ставане от тоалетната чиния • Проходилка и тоалетен стол в едно изделие с шест функции 6-in 1 Walker.

Коя е най-подходящата проходилка и как да я изберем?

Моделите проходилки за възрастни хора кое ги отличава една от друга?

•  Универсална проходилка, сгъваема, лека и с 2 скоби в комплекта, модел 180 се превръща в крачеща или раздвижна, само на тапи или на тапи и колела. Подходяща за всички случаи. Когато не се ползва се съхранява сгъната и не заема място в жилището.  Проходилка на две нива с две различни височини за ставане от легло или стол и за придвижване. При ставане се ползват по-ниските ръкохватки а при придвижване по високите. Проходилката на две нива може да се ползва при сядане и ставане и от тоалетната чиния.

Проходилка за рехабилитация на 4 колела модел 0810007. Проходилката е със специална конструкция за хора с увреждания, както и следващата проходилка. Инвалидна детска проходилка с дърпане модел 0808819.  

•  Многофункционална проходилка с функции на тоалетен стол и проходилка в едно с 6 различни възможности за ползване,  модели 011 и 0809177 включително за по-лесно сядане и ставане от тоалетната чиния.

Проходилка – опора за хора с тегло с тегло до 190 кг, с код  0809360 

Опора сгъваема многофункционална за придвижване и лесно сядане и ставане от тоалетната чиния, мобилен парапет модел 0380 

• Проходилки и помощни средства за тежки хора. За хора с над-нормено тегло до 110кг, до 190 кг, до 225 кг има различни усилени конструкции проходилки и помощни средства. 

Ролатора е вид проходилка, но с повече възможности. Ползващият го може да се придвижва с него, да пазарува, да сяда на него и да отпочива. При ролатора-количка модел 0808368  ползващият може да бъде придвижен до къщи от друг ако не е в състояние да се придвижи сам.  При ролатори със специални конструкции, като например ролатор с подлакътни опори модел 0808368 има антибрахиални опори предпазващи от брахиален плексит и този ролатор служи за придвижване и рехабилитация на трудно подвижни хора. 

Цени, параметри и още подробности и изображения ще намерите в раздел Проходилки, патерици 

 Придвижване с проходилка тип ролатор-количка 

Свръх лек ролатор с кошница за пазаруване и седалка за сядане превръщаш се в количка за придвижване ако нямаме сили да се приберем в къщи. Ролатор модел 0808368 е с кошница за пазаруване, седалка за сядане,  обща стъпенка за краката и спирачка на колелата. Ролатора се ползва самостоятелно за придвижване или  като инвалидна количка с чужда помощ, като се бута от придружаващия. Когато се ползва като количка за придвижване облегалката се обръща с едно движение на ръката, премества се ползващия от другата страна на седалката ,спуска се стъпенката и ролатора заедно с ползващия го се бута от придружителя. Това е много практично, когато излезлия с ролатора вън от къщи поради липса на сили или други причини не може да се прибере сам.

Сменена тазобедрена става

Ако ви е сменена тазобедрената става полезна информация за правилата, които да спазвате при сядане и ставане от легло или стол, придвижване с проходилка и патерици, приспособяване на дома за първите дни в къщи след изписване от болницата. Защо трябва да се повдигне височината на тоалетната чиния и как да го направите без да извършите ремонт?

След смяна на става първи дни в къщи-проходилка, патерица, повдигане на  тоалетната чиния

Проходилките и патериците са помощните средства с които започва възстановяването в къщи след смяна на тазобедрена става. Правила за ползване им. Видео. Всичко това ще намерите на специализираната страница  След смяна на става 

Още

Ходене с помощни средства. Изделия и цени. Проходилки, патерици, канадки, ролатори и…

 Помощни средства за ходене, придвижване

ПРИЛОЖЕНИЕ. Въпроси към здравната каса НЗОК и официалните отговори зададени от хората относно помощните средства ПСПСМИ.

ЕНДОПРОТЕЗИРАНЕ. СМЯНА НА СТАВА

От: Д** Й**Зададен на: 19/01/2023 Отговорен на: 20/01/2023. Въпрос: При смяна на тазобедрена става, Нзок поема ли част от цената на протезата? Каква е процедурата? Работя и съм здравно осигурена.

Отговор НЗОК. Тазобедрена става се имплантира в рамките на клинична пътека № 218 “Оперативни процедури с алопластика на тазобедрена и колянна става”. НЗОК заплаща на изпълнителите на болнична помощ за всички медицински дейности, включващи: изследвания, предоперативна подготовка, упойки, операция, лечение в болницата с назначаване до два контролни прегледа в рамките на 30 дни след изписването, задължително записани в епикризата, в същото лечебно заведение за болнична помощ. НЗОК заплаща за медицински изделия, прилагани в болничната медицинска помощ, само когато те са включени в т.нар. Списък с медицински изделия, които НЗОК заплаща в условията на болнична медицинска помощ. Документът е публикуван на сайта на НЗОК – рубрика „Болнична помощ“ – „Медицински изделия, прилагани в болничната медицинска помощ“. НЗОК заплаща на лечебното заведение стойността на тазобедрената протеза, отделно от всички дейности по клиничната пътека. Например сумата, която НЗОК заплаща за протеза за тазобедрена става е  1080 лв., 1435 лв., …
Всяко медицинско изделие се определя от лекуващия лекар. Доплащането от страна на пациента зависи от изделието, което е необходимо конкретно за неговия случай. Ако пациентът доплаща за медицинско изделие, той дава сума, която представлява разликата между стойността на изделието и тази, заплащана от НЗОК. Болницата задължително издава документи (вкл. фактура), в която е посочено точно за какво е плащането от пациента.

Коментар на Воев. Помощни средства и медицински изделия: патерици, проходилка за възрастни и други ПСПСМИ не могат да се получат безплатно през здравната каса от хората със сменена става. Могат да се закупят само на свободна продажба. От какви помощни средства имат нужда хората със сменена става може да научите и от другия ни фирмен сайт на страница  ОПЕРАЦИЯ НА СТАВА И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ В КЪЩИ С ПОМОЩНИ ИЗДЕЛИЯ.

Всички въпроси и отговори на здравната каса НЗОК за помощните средства ПСПСМИ вижте на Въпроси и отговори помощни средства ПСПСМИ на НЗОК.

Санитарен магазин „Воев“, София ул.Шандор Петьофи № 1, Руски паметник-Пирогов

РАБОТИМ СЪС ЗДРАВНАТА КАСА ПО БЕЗПЛАТНО ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ПОМОЩНИ СРЕДСТВА ПСПСМИ

 

Лицензирана фирма „Воев-София“ ЕООД регистрирана в ИАЛ-АХУ, удостоверения №099/2008. Договор със здравната каса НЗОК.

„Воев“ 02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280, ул. Шандор Петьофи № 1

Важно! Не сме дрогерията

Магазин Воев с местоположение Руски паметник-Пирогов

Санитарен магазин в София, Пирогов-Руски паметник на ул.Шандор Петьофи № 1, „Воев“