Преодоляване наклони, стълби. Рампи, катерачи

Рампи за инвалидни колички. Преносими рампи за инвалиди, сгъваеми и телескопични. Катерачи на стълби за вити и други стълби.

Спускане и изкачване на стълби от хора с увреждания, инвалиди и възрастни хора. Устройства за слизане и изкачване на стълби на хора в инвалидни колички

от поредицата Пренасяне и преместване на хора, транспортиране и придвижване с автор Георги Воев, управител на Воев-София ЕООД лицензирана фирма в МТСП-Агенция за хората с увреждания с регистрация 099/2008. Как да преместим, пренесем или транспортираме хора, които не са в състояние да извършат това самостоятелно? Обзор с преки връзки към изделията Пренасяне на болни хора, транспортиране

Ако направите своя избор от предложените по-долу най-различни възглавници Може да закупите от нашия магазин • Да ни се обадите на обявените телефони, за да поръчате • Да попълните и изпратите формата за поръчка. Обслужваме всички населени места в страната с наложен платеж или банков превод.
02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280 в работното време на магазина 
Форма за поръчка

Слизането и качването по стълби е проблем за много хора живеещи по етажи без асансьор.

Как може да се реши този проблем?

По-подробно темата е разработена на страница:

Преодоляване на стълби и височини. Общи сведения

 Общи сведения за преодоляване на стълби и височини

Преносими телескопични и сгъваеми рампи за инвалиди за преодоляване на стъпала и наклони от инвалидни колички и за майки с детски колички

 Олекотени рампи за инвалиди фабрична изработка

Преносими рампи за инвалиди

Рампи за инвалиди телескопични и сгъваеми, преносими

 

Преносима телескопична универсална рампа за стълби от 2 до 6 стъпала. Рампи алуминиеви мобилни с регулируема дължина от 77 до 210см с дръжка за пренасяне

Мобилните преносими рампи са най-евтиното и рационално решение за преодоляване на стълби, ако условията са подходящи за използването им, като например наклон и дължина на стълбите, брой на стъпалата за преодоляване и други.

2 до 6 стъпала преодоляване с рампа

Цена 459лв с ДДС, телескопична рампа 77-210см, код 0808161

 

Рампа телескопична за от 2 до 6 стъпала, 77-210см, модел 0808161

rampa 8161 165x119

Рампа за инвалиди телескопична с удобна дръжка за пренасяне и грапава повърхност против плъзгане

Рампа телескопична за 2 до 6 стъпала, 77-210см 0808161 сн 2

Както за преодоляване на стълби, рампата се използва и за качване в кола на инвалидна количка акумулаторна или рингова, скутер и т.н.

  Рампи индивидуална изработка 

Изработват се индивидуално според броя на стъпалата и и височината на стъпалата.

Може да се изработи от всяка работилница според броя на стъпалата за съответния етаж. Изработва се от олекотени материали/алуминий и дуралуминий/.

Такава рампа е инсталирана в IV МБАЛ/IV градска болница на  Руски паметник/ София, бул. Македония № 38 върху стълбите между 2 и 3 -ти етаж. Служи на санитарите в болницата  да придвижат болните с колички между етажите. Когато не се използва, рампата се закача с райбери за стената. Просто и сравнително евтино решение.

Изисква се голяма сила за да се задържи инвалидната количка заедно с човека с увреждания при спускане и качване по наклона. Практически трудно може да се осъществи само с усилията на един човек/придружаващия/. Необходими са повече от един придружаващ при спускане и качване по стълбите. В някои случаи може да се окаже опасно за изпълнение. затова трябва да се спазват определени условия и правила при слизане и качване по стълбите, за да не се случи злополука.

Има и готови рампи които се продават и може да се направи комбинация с тях според броя на стъпалата.

„Катерачи на стълби“. Преодоляване на стълби с роботизирани устройства. Слизане и изкачване на стълби с устройства.

Спускане и изкачване на стълби на хора в инвалидни колички.

Преодоляване на стълби Sherpa, Yack, KSP Италия

 Преодоляване на стълби Sherpa, Yack, KSP Италия

Модел Sherpa KSP  Италия, верижен катерач на стълби

Напълно обезопасени роботизирани устройства за спускане и качване по стълби на хора в инвалидни колички. Устройствата се управляват лесно, не е необходима голяма сила.

Инвалидната количка е стандартна-такава с която разполагате. Закрепването и към устройството е универсално.

При спускането и изкачването човека с увреждания е на инвалидната количка и заедно с устройството се спуска или изкачва по стълбите. На снимката верижен катерач Sherpa на KSP Италия.

Модел Yack – KSP Италия, колесен катерач на стълби

За слизане и качване по стълби. Инвалидната количка е закрепена на устройството. Устройството сваля и качва по стълбите инвалидната количка заедно с човека с увреждане. Броя на етажите няма значение. Лесно за управление и без усилие от придружаващия. Електрическо задвижване с акумулатори.

Тези устройствa не са  включени в целевата помощ от Агенция за социално подпомагане. Закупуване със собствени средства или финансиране на покупката от други източници и спонсори.

 

 ··

Малко известно е че с обикновена проходилка може да се преодоляват стълби. Предните и задните крака на проходилката се нагласяват с различна височина на височината между стъпалата. Ако се слиза-предните крака на проходилката са по-високи/ с височината между стъпалата/. При качване е обратното. При това положение предните крака на проходилката са на едното стъпало, а задните крака са на следващото стъпало.

Това може да се използва за трудно подвижни хора, които могат да се движат с проходилка подпомагани от придружаващия и много внимателно спазвайки последователността на преместване краката на проходилката и краката на човека с увреждания. В някои случаи може да се окаже опасно за изпълнение. затова трябва да се спазват определени условия и правила при слизане и качване по стълбите, за да не се случи злополука.

Проходилки за деца, възрастни хора, инвалиди, хора с увреждания

Проходилки

 

Магазин „Воев“ в центъра на София, Руски паметник-Пирогов


ул.Шандор Петьофи № 1, Пирогов-Руски паметник
на лицензирана фирма за помощни средства „Воев“
„Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008г. на МТСП-Агенция за хората с увреждания.
"Воев" магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

„Воев“ магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

За да видите всички изделия, помощни средства, медицински изделия и санитарни материали които предлагаме може да посетите магазина ни в центъра на София, главната страница на сайта ни
  „Воев“ 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280  SKYPE : voevisf, E mail:etvoev@abv.bg