Преодоляване наклони, стълби. Рампи, катерачи

Рампи за инвалидни колички. Преносими рампи за инвалиди, сгъваеми и телескопични. Катерачи на стълби за вити и други стълби.

 

Спускане и изкачване на стълби от хора с увреждания, инвалиди и възрастни хора. Устройства за слизане и изкачване на стълби на хора в инвалидни колички

 

Слизането и качването по стълби е проблем за много хора живеещи по етажи без асансьор.

Как може да се реши този проблем?

По-подробно темата е разработена на страница:

Преодоляване на стълби и височини. Общи сведения

 

 Общи сведения за преодоляване на стълби и височини

Преносими телескопични и сгъваеми рампи за инвалиди за преодоляване на стъпала и наклони от инвалидни колички и за майки с детски колички

 Олекотени рампи за инвалиди фабрична изработка

Преносими рампи за инвалиди

 

 

Рампи за инвалиди телескопични и сгъваеми, преносими

 

 

Преносима телескопична универсална рампа за стълби от 2 до 6 стъпала. Рампи алуминиеви мобилни с регулируема дължина от 77 до 210см с дръжка за пренасяне

2 до 6 стъпала преодоляване с рампа

 

Рампа телескопична за от 2 до 6 стъпала, 77-210см, модел 0808161

 

rampa 8161 165x119

 

Рампа за инвалиди телескопична с удобна дръжка за пренасяне и грапава повърхност против плъзгане

Рампа телескопична за 2 до 6 стъпала, 77-210см 0808161 сн 2

 

Както за преодоляване на стълби, рампата се използва и за качване в кола на инвалидна количка акумулаторна или рингова, скутер и т.н.

 

 

  Рампи индивидуална изработка 

Изработват се индивидуално според броя на стъпалата и и височината на стъпалата.

Може да се изработи от всяка работилница според броя на стъпалата за съответния етаж. Изработва се от олекотени материали/алуминий и дуралуминий/.

Такава рампа е инсталирана в IV МБАЛ/IV градска болница на  Руски паметник/ София, бул. Македония № 38 върху стълбите между 2 и 3 -ти етаж. Служи на санитарите в болницата  да придвижат болните с колички между етажите. Когато не се използва, рампата се закача с райбери за стената. Просто и сравнително евтино решение.

Изисква се голяма сила за да се задържи инвалидната количка заедно с човека с увреждания при спускане и качване по наклона. Практически трудно може да се осъществи само с усилията на един човек/придружаващия/. Необходими са повече от един придружаващ при спускане и качване по стълбите. В някои случаи може да се окаже опасно за изпълнение. затова трябва да се спазват определени условия и правила при слизане и качване по стълбите, за да не се случи злополука.

 

Има и готови рампи които се продават и може да се направи комбинация с тях според броя на стъпалата.

 

„Катерачи на стълби“. Преодоляване на стълби с роботизирани устройства. Слизане и изкачване на стълби с устройства.

 

Спускане и изкачване на стълби на хора в инвалидни колички.

 

Преодоляване на стълби Sherpa, Yack, KSP Италия

 

 Преодоляване на стълби Sherpa, Yack, KSP Италия

 

Модел Sherpa KSP  Италия, верижен катерач на стълби

Напълно обезопасени роботизирани устройства за спускане и качване по стълби на хора в инвалидни колички. Устройствата се управляват лесно, не е необходима голяма сила.

Инвалидната количка е стандартна-такава с която разполагате. Закрепването и към устройството е универсално.

При спускането и изкачването човека с увреждания е на инвалидната количка и заедно с устройството се спуска или изкачва по стълбите. На снимката верижен катерач Sherpa на KSP Италия.

 

 

 

 

Модел Yack – KSP Италия, колесен катерач на стълби

 

 

За слизане и качване по стълби. Инвалидната количка е закрепена на устройството. Устройството сваля и качва по стълбите инвалидната количка заедно с човека с увреждане. Броя на етажите няма значение. Лесно за управление и без усилие от придружаващия. Електрическо задвижване с акумулатори.

Тези устройствa не са  включени в целевата помощ от Агенция за социално подпомагане. Закупуване със собствени средства или финансиране на покупката от други източници и спонсори.

 

 

 ··

Малко известно е че с обикновена проходилка може да се преодоляват стълби. Предните и задните крака на проходилката се нагласяват с различна височина на височината между стъпалата. Ако се слиза-предните крака на проходилката са по-високи/ с височината между стъпалата/. При качване е обратното. При това положение предните крака на проходилката са на едното стъпало, а задните крака са на следващото стъпало.

Това може да се използва за трудно подвижни хора, които могат да се движат с проходилка подпомагани от придружаващия и много внимателно спазвайки последователността на преместване краката на проходилката и краката на човека с увреждания. В някои случаи може да се окаже опасно за изпълнение. затова трябва да се спазват определени условия и правила при слизане и качване по стълбите, за да не се случи злополука.

Проходилки за деца, възрастни хора, инвалиди, хора с увреждания

Проходилки

 

 

 

Магазин „Воев“ в центъра на София, Руски паметник-Пирогов


ул.Шандор Петьофи № 1, Пирогов-Руски паметник
на лицензирана фирма за помощни средства „Воев“
„Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008г. на МТСП-Агенция за хората с увреждания.
"Воев" магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

„Воев“ магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

Форма за поръчка

Поръчай сега

Форма за поръчка "Воев-София" ЕООД, автоматично изпращане в help_voev@abv.bg. Ако нямате възможност да посетите магазина ни може да поръчате попълвайки формата по-долу(не е електронна търговия).
Преди да попълните формата, моля прочетете текста по-долу:
Електронната ви поща и телефон за обратна връзка са много важни за доставката!
Ако не можете да се справите с попълване и изпращане на заявката, поръчайте на нашите телефони 02/8519962, 02/851 9375, 0888 893280. Поръчките се обработват в работното време на магазина и се изпращат по ЕКОНТ за Ваша сметка. До офис на ЕКОНТ е по-евтино отколкото доставка на посочен от Вас адрес.
• При поръчки в големи количества(на едро) пишете ни на etvoev@abv.bg

Име и фамилия(задължително).

Вашият телефон (задължително).

Вашият Email (задължително)

Допълнителни указания

[ Задължително! :
Наименование, код(ако има) и модел на изделието, телефон, пълен и точен адрес за доставка(До поискване-адреса офиса на ЕКОНТ),срок на доставка обикновена или бърза. Ако имате въпроси или запитване, запишете ги също тук.]
Важно. Наложен платеж! Ако желаете да получите фактура трябва да обявите задължително в поръчката. Ако не сте обявили предварително издаване на фактура не можете да получите от ЕКОНТ документ за плащане "пощенски паричен превод" задължителна част от фактурата.

Важно! Подадени поръчки до 15.00часа се изпращат по куриер същият ден.

Tук напишете Вашето съобщение.
Важно! Без оставен телефон и адрес не можем да изпълним поръчката Ви

За да видите всички изделия, помощни средства, медицински изделия и санитарни материали които предлагаме може да посетите магазина ни в центъра на София, главната страница на сайта ни
  „Воев“ 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280  SKYPE : voevisf, E mail:etvoev@abv.bg