Преодоляване на стълби и височини. Преглед

• Рампи за инвалидни колички
леки, телескопични и на ролки
• Катерачи на стълби
• За вити стълби рампи
• За стълби с площадки

 Преодоляване на стъпала, стълби и височини

 Приспособления за стълби за смъкване на колички и други товари

Обща информация

Изкачване и слизане по стълби на първи, втори и други етажи в домове и кооперации без асансьор от възрастни хора, инвалиди и хора с увреждания. Качване на акумулаторни и рингови колички, скутери  и други тежки товари от един на друг етаж по стълбите. Придвижване на хора в инвалидни колички между етажите без асансьор по стълбите. Устройства и механизми за слизане, спускане и изкачване на стълби. Изкачване на тежки товари и тежести по стълби с устройства и механизми.

 

Поръчка по каталог на механизми, устройства и други изделия

 

Важно! Предлаганите устройства за преодоляване на стълби от хора с инвалидни колички и рампи са внос от страни от Европейски съюз Италия и Гърция и като такива отговарят на съответните изисквания по европейски директиви. По техническите им характеристики и параметри според това къде и за какво смятате да ги използвате трябва да проверите дали отговарят на изискванията на съответния обект и конкретен случай.


Например
Стълбищен катерач Sherpa

Максимална височина на стъпалото – 2 см, Минимална ширина на стълбите – 90см, минимално пространство за маневри – 97х97см, минимална площадка за маневриране при U-образни стълби – 97х180см.

Обърнете внимание че катерачите не се управляват от хората на инвалидната количка, а от придружаващо лице. За рампите – например телескопичната рампа трябва да се постави предварително върху стъпалата за постоянно или в момента на ползване . В същото време наклона на изкачване и спускане по телескопичната рампа дали е подходящ за конкретния случай трябва Вие да проверите преди да поръчате и закупите. Рампите и Устройствата за преодоляване на стъпала и стълби ги доставям по поръчка на клиента и клиента преценява дали са подходящи за конкретния случай и дали отговарят на изискванията за обекта и предназначението им.  

 

Олекотени рампи

 

1. Фабрична изработка. Сгъваеми и телескопични рампи за преодоляване на стълби и височини

 

Телескопична рампа

Портативна рампа телескопична за инвалидни колички и скутери 0808161, 77-210см на Mobiak

 

 

Олекотена рампа 77-210см модел 8161

 


 
Сгъваема рампа на ролка 90х72см

rampa sgavaema 8515 173x127

 

 

Друга специализирана страница в сайта

Преодоляване на стълби и наклони. Рампи и катерачи

Преодоляване на височини и стълби

 

Преодоляване на стълби и височини. Рампи.

 

Както за преодоляване на стълби, рампата се използва и за качване в кола на инвалидна количка акумулаторна или рингова, скутер и т.н.

 

2  Рампи индивидуална изработка. 

Изработват се индивидуално според броя на стъпалата и и височината на стъпалата.

Може да се изработи от всяка работилница според броя на стъпалата за съответния етаж. Изработва се от олекотени материали/алуминий и дуралуминий/.

 

platforma za stylba 300x225 300415

 

 

 „Катерачи на стълби“. Преодоляване на стълби с роботизирани устройства.

 

Стълбищен катерач Sherpa с инвалидна количка

 

Подробности на страница Преодоляване на стълби. Sherpa, Yack KSP Италия

 

Изкачване и слизане по стълби на първи, втори и други етажи в домове и кооперации без асансьор на възрастни хора, инвалиди и хора с увреждания в инвалидни  колички.

Устройства и механизми за слизане, спускане и изкачване на стълби. Изкачване на тежки товари и тежести по стълби.

Колесни катерачи-подходящи за вити стълби и верижни катерачи за стълби с площадки.

 

 

 

За слизане и качване по стълби. Инвалидната количка е закрепена на устройството. Устройството сваля и качва по стълбите инвалидната количка заедно с човека с увреждане. Броя на етажите няма значение. Лесно за управление и без усилие от придружаващия. Електрическо задвижване с акумулатори.

 

 Проходилка

Малко известно е че с обикновена проходилка може да се преодоляват стълби. Предните и задните крака на проходилката се нагласяват с различна височина на височината между стъпалата. Ако се слиза-предните крака на проходилката са по-високи/ с височината между стъпалата/. При качване е обратното. При това положение предните крака на проходилката са на едното стъпало, а задните крака са на следващото стъпало.

Това може да се използва за трудно подвижни хора, които могат да се движат с проходилка подпомагани от придружаващия и много внимателно спазвайки последователността на преместване краката на проходилката и краката на човека с увреждания. В някои случаи може да се окаже опасно за изпълнение. затова трябва да се спазват определени условия и правила при слизане и качване по стълбите, за да не се случи злополука.

За проходилките има информация на страница: Проходилки

 

 Интересни публикации по темата

Изкачване на стълби в инвалидна количка. Слизане:

 

преведена версия

 

Оригинала: Climbing Stairs in a Wheelchair

 

 

Закупуване от магазина или поръчки на обявените телефони. Обслужваме всички населени места в страната. Може да поръчате и с формата на заявка поместена най-долу на страницата

„Воев“ 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280, SKYPE : voevisf, E mail:etvoev@abv.bg
Магазин в центъра на София
между ПИРОГОВ и Руски паметник, ул.Шандор Петьофи № 1,
Не сме дрогерията на партера!!! Ние сме магазина до дрогерията

„Воев“ магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

Форма за поръчка

Поръчай сега

Форма за поръчка "Воев-София" ЕООД, автоматично изпращане в help_voev@abv.bg
Преди да попълните формата, моля прочетете текста по-долу:
Електронната ви поща и телефон за обратна връзка са много важни ако се наложи да се уточнят подробности по доставката.
Ако не можете да се справите с попълване и изпращане на заявката, поръчайте на нашите телефони 02/8519962, 02/851 9375, 0888 893280.
Поръчките се обработват в обявеното работно време на магазина.
• При поръчки в големи количества(на едро) пишете ни на etvoev@abv.bg или се обадете на 08771 93280

Име и фамилия(задължително).

Вашият телефон (задължително).

Вашият Email (задължително)

Доставките се извършват с ЕКОНТ

Допълнителни указания

[Опишете по-долу задължително! :
Наименование, код(ако има) и модел на изделието, телефон, пълен и точен адрес за доставка(ако е до поискване-адреса на офиса на ЕКОНТ),срок на доставка обикновена или бърза. Ако не желаете доставка с ЕКОНТ попълнете данните на куриерската фирма за която желаете. Ако имате въпроси или запитване, запишете ги също тук.
]

Разходите по доставката са за ваша сметка
* До офис на куриерска фирма е по-евтино отколкото доставка на адрес.
** Важно! Подадени поръчки до 15.00часа се изпращат по куриер същият ден.

Tук напишете Вашето съобщение.
Важно! Без оставен телефон и адрес не можем да изпълним поръчката Ви

Лицензирана фирма за помощни средства „Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008г. на МТСП-Агенция за хората с увреждания.

Специализиран сайт за Помощни средства за възрастни хора, инвалиди с ТЕЛК и хора с увреждания без ТЕЛК. Безплатни с целева помощ от „Социално подпомагане“ и свободна продажба. Правата на хората с увреждания. http://www.voevmedical.com/

BGtop