Преодоляване на стълби и височини. Преглед

• Рампи за инвалидни колички
леки, телескопични и на ролки
• Катерачи на стълби
• За вити стълби рампи
• За стълби с площадки

 Преодоляване на стъпала, стълби и височини

от поредицата Пренасяне и преместване на хора, транспортиране и придвижване с автор Георги Воев, управител на Воев-София ЕООД лицензирана фирма в МТСП-Агенция за хората с увреждания с регистрация 099/2008. Сваляне и качване по стълбите на хора в кооперации, сгради и къщи без асансьор със стол, носилка, катерач. В ежедневието на хората преместване на възрастни, болни хора или трудно подвижни тежки хора в домашни условия. Как да преместим, пренесем или транспортираме хора, които не са в състояние да извършат това самостоятелно? Обзор с преки връзки към изделията Пренасяне на болни хора, транспортиране

 Приспособления за стълби за смъкване на колички и други товари

Обща информация

Изкачване и слизане по стълби на първи, втори и други етажи в домове и кооперации без асансьор от възрастни хора, инвалиди и хора с увреждания. Качване на акумулаторни и рингови колички, скутери  и други тежки товари от един на друг етаж по стълбите. Придвижване на хора в инвалидни колички между етажите без асансьор по стълбите. Устройства и механизми за слизане, спускане и изкачване на стълби. Изкачване на тежки товари и тежести по стълби с устройства и механизми.

Поръчка по каталог на механизми, устройства и други изделия

Важно! Предлаганите устройства за преодоляване на стълби от хора с инвалидни колички и рампи са внос от страни от Европейски съюз Италия и Гърция и като такива отговарят на съответните изисквания по европейски директиви. По техническите им характеристики и параметри според това къде и за какво смятате да ги използвате трябва да проверите дали отговарят на изискванията на съответния обект и конкретен случай.


Например
Стълбищен катерач Sherpa

Максимална височина на стъпалото – 2 см, Минимална ширина на стълбите – 90см, минимално пространство за маневри – 97х97см, минимална площадка за маневриране при U-образни стълби – 97х180см.

Обърнете внимание че катерачите не се управляват от хората на инвалидната количка, а от придружаващо лице. За рампите – например телескопичната рампа трябва да се постави предварително върху стъпалата за постоянно или в момента на ползване . В същото време наклона на изкачване и спускане по телескопичната рампа дали е подходящ за конкретния случай трябва Вие да проверите преди да поръчате и закупите. Рампите и Устройствата за преодоляване на стъпала и стълби ги доставям по поръчка на клиента и клиента преценява дали са подходящи за конкретния случай и дали отговарят на изискванията за обекта и предназначението им.  

Ако направите своя избор Форма за поръчка 

Може да посетите магазина ни в центъра на София, да поръчате по телефона или да попълните формата за поръчки. Обслужваме всички населени места в страната. Живущите в чужбина също могат да поръчат за близките им в България и ние ще доставим избраното от тях.

Олекотени рампи

1. Фабрична изработка. Сгъваеми, мобилни, преносими,  телескопични рампи за преодоляване на стълби и височини

Мобилните преносими рампи са най-евтиното и рационално решение за преодоляване на стълби, ако условията са подходящи за използването им, като например наклон и дължина на стълбите, брой на стъпалата за преодоляване и други.

Телескопична рампа код 0808161, 77-210см на Mobiak

Портативна рампа телескопична за инвалидни колички и скутери 0808161, 77-210см на Mobiak

Рампа телескопична за от 2 до 6 стъпала, 77-210см, модел 0808161

Рампа телескопична за 2 до 6 стъпала, 77-210см 0808161 сн 2

Цена 459лв с ДДС, код 0808161 Рампа телескопична

Повече подробности на Рампа за преодоляване на височини, стъпала и стълби модел 8161, телескопична 77-210см  Олекотена рампа 77-210см модел 8161

и на  Преносима алуминиева рампа за 2 до 6 стъпала преодоляване с детска или инвалидна количка. Рампи алуминиеви мобилни с регулируема дължина от 77 до 210см с дръжка за пренасяне

  2 до 6 стъпала преодоляване с рампа

 
Сгъваема рампа на ролка 90х72см

rampa sgavaema 8515 173x127

Друга специализирана страница Преносими рампи за инвалиди Преносими телескопични и сгъваеми за преодоляване на стъпала и наклони от инвалидни и детски колички. Рампи за инвалиди

 

Още

Преодоляване на стълби и наклони. Рампи и катерачи

Преодоляване на височини и стълби

Преодоляване на стълби и височини. Рампи.

Както за преодоляване на стълби, рампата се използва и за качване в кола на инвалидна количка акумулаторна или рингова, скутер и т.н.

2  Рампи индивидуална изработка. 

Изработват се индивидуално според броя на стъпалата и и височината на стъпалата.

Може да се изработи от всяка работилница според броя на стъпалата за съответния етаж. Изработва се от олекотени материали/алуминий и дуралуминий/.

platforma za stylba 300x225 300415

 „Катерачи на стълби“. Преодоляване на стълби с роботизирани устройства.

Стълбищен катерач Sherpa с инвалидна количка 902N

Верижен стълбищен катерач за инвалидни колички

от KSP Италия, Sherpa 902 N цена 6840лв с ДДС

Подробности на страница Преодоляване на стълби. Sherpa, Yack KSP Италия

Изкачване и слизане по стълби на първи, втори и други етажи в домове и кооперации без асансьор на възрастни хора, инвалиди и хора с увреждания в инвалидни  колички.

Устройства и механизми за слизане, спускане и изкачване на стълби. Изкачване на тежки товари и тежести по стълби.

Колесни катерачи-подходящи за вити стълби и верижни катерачи за стълби с площадки.

За слизане и качване по стълби. Инвалидната количка е закрепена на устройството. Устройството сваля и качва по стълбите инвалидната количка заедно с човека с увреждане. Броя на етажите няма значение. Лесно за управление и без усилие от придружаващия. Електрическо задвижване с акумулатори.

 Проходилка

Малко известно е че с обикновена проходилка може да се преодоляват стълби. Предните и задните крака на проходилката се нагласяват с различна височина на височината между стъпалата. Ако се слиза-предните крака на проходилката са по-високи/ с височината между стъпалата/. При качване е обратното. При това положение предните крака на проходилката са на едното стъпало, а задните крака са на следващото стъпало.

Това може да се използва за трудно подвижни хора, които могат да се движат с проходилка подпомагани от придружаващия и много внимателно спазвайки последователността на преместване краката на проходилката и краката на човека с увреждания. В някои случаи може да се окаже опасно за изпълнение. затова трябва да се спазват определени условия и правила при слизане и качване по стълбите, за да не се случи злополука.

За проходилките има информация на страница: Проходилки

 Интересни публикации по темата

Изкачване на стълби в инвалидна количка. Слизане:

преведена версия

 

Оригинала: Climbing Stairs in a Wheelchair

Закупуване от магазина или поръчки на обявените телефони. Обслужваме всички населени места в страната. Може да поръчате и с формата на заявка поместена най-долу на страницата

„Воев“ 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280, SKYPE : voevisf, E mail:etvoev@abv.bg
Магазин в центъра на София
между ПИРОГОВ и Руски паметник, ул.Шандор Петьофи № 1,
Не сме дрогерията на партера!!! Ние сме магазина до дрогерията

„Воев“ магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

Лицензирана фирма за помощни средства „Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008г. на МТСП-Агенция за хората с увреждания.

Специализиран сайт за Помощни средства за възрастни хора, инвалиди с ТЕЛК и хора с увреждания без ТЕЛК. Безплатни с целева помощ от „Социално подпомагане“ и свободна продажба. Правата на хората с увреждания. https://www.voevmedical.com/