Преодоляване на стълби и височини. Преглед

• Рампи за инвалидни колички
леки, телескопични и на ролки
• Катерачи на стълби
• За вити стълби рампи
• За стълби с площадки

 Преодоляване на стъпала, стълби и височини

 Приспособления за стълби за смъкване на колички и други товари

Обща информация

Изкачване и слизане по стълби на първи, втори и други етажи в домове и кооперации без асансьор от възрастни хора, инвалиди и хора с увреждания. Качване на акумулаторни и рингови колички, скутери  и други тежки товари от един на друг етаж по стълбите. Придвижване на хора в инвалидни колички между етажите без асансьор по стълбите. Устройства и механизми за слизане, спускане и изкачване на стълби. Изкачване на тежки товари и тежести по стълби с устройства и механизми.

 

Поръчка по каталог на механизми, устройства и други изделия

 

Важно! Предлаганите устройства за преодоляване на стълби от хора с инвалидни колички и рампи са внос от страни от Европейски съюз Италия и Гърция и като такива отговарят на съответните изисквания по европейски директиви. По техническите им характеристики и параметри според това къде и за какво смятате да ги използвате трябва да проверите дали отговарят на изискванията на съответния обект и конкретен случай.


Например
Стълбищен катерач Sherpa

Максимална височина на стъпалото – 2 см, Минимална ширина на стълбите – 90см, минимално пространство за маневри – 97х97см, минимална площадка за маневриране при U-образни стълби – 97х180см.

Обърнете внимание че катерачите не се управляват от хората на инвалидната количка, а от придружаващо лице. За рампите – например телескопичната рампа трябва да се постави предварително върху стъпалата за постоянно или в момента на ползване . В същото време наклона на изкачване и спускане по телескопичната рампа дали е подходящ за конкретния случай трябва Вие да проверите преди да поръчате и закупите. Рампите и Устройствата за преодоляване на стъпала и стълби ги доставям по поръчка на клиента и клиента преценява дали са подходящи за конкретния случай и дали отговарят на изискванията за обекта и предназначението им.  

 

Олекотени рампи

 

1. Фабрична изработка. Сгъваеми и телескопични рампи за преодоляване на стълби и височини

 

Телескопична рампа

Портативна рампа телескопична за инвалидни колички и скутери 0808161, 77-210см на Mobiak

 

Рампа телескопична за от 2 до 6 стъпала, 77-210см, модел 0808161

 

 

Рампа телескопична за 2 до 6 стъпала, 77-210см 0808161 сн 2

 

Цена 495лв с ДДС, код 0808161

 

Повече подробности на Рампа за преодоляване на височини, стъпала и стълби модел 8161, телескопична 77-210см  Олекотена рампа 77-210см модел 8161

и на  Преносима алуминиева рампа за 2 до 6 стъпала преодоляване с детска или инвалидна количка. Рампи алуминиеви мобилни с регулируема дължина от 77 до 210см с дръжка за пренасяне

  2 до 6 стъпала преодоляване с рампа

 

 

 
Сгъваема рампа на ролка 90х72см

rampa sgavaema 8515 173x127

 

 

Друга специализирана страница Преносими рампи за инвалиди Преносими телескопични и сгъваеми за преодоляване на стъпала и наклони от инвалидни и детски колички. Рампи за инвалиди

 

Още

Преодоляване на стълби и наклони. Рампи и катерачи

Преодоляване на височини и стълби

 

Преодоляване на стълби и височини. Рампи.

 

Както за преодоляване на стълби, рампата се използва и за качване в кола на инвалидна количка акумулаторна или рингова, скутер и т.н.

 

2  Рампи индивидуална изработка. 

Изработват се индивидуално според броя на стъпалата и и височината на стъпалата.

Може да се изработи от всяка работилница според броя на стъпалата за съответния етаж. Изработва се от олекотени материали/алуминий и дуралуминий/.

 

platforma za stylba 300x225 300415

 

 

 „Катерачи на стълби“. Преодоляване на стълби с роботизирани устройства.

 

Стълбищен катерач Sherpa с инвалидна количка

 

Подробности на страница Преодоляване на стълби. Sherpa, Yack KSP Италия

 

Изкачване и слизане по стълби на първи, втори и други етажи в домове и кооперации без асансьор на възрастни хора, инвалиди и хора с увреждания в инвалидни  колички.

Устройства и механизми за слизане, спускане и изкачване на стълби. Изкачване на тежки товари и тежести по стълби.

Колесни катерачи-подходящи за вити стълби и верижни катерачи за стълби с площадки.

 

 

 

За слизане и качване по стълби. Инвалидната количка е закрепена на устройството. Устройството сваля и качва по стълбите инвалидната количка заедно с човека с увреждане. Броя на етажите няма значение. Лесно за управление и без усилие от придружаващия. Електрическо задвижване с акумулатори.

 

 Проходилка

Малко известно е че с обикновена проходилка може да се преодоляват стълби. Предните и задните крака на проходилката се нагласяват с различна височина на височината между стъпалата. Ако се слиза-предните крака на проходилката са по-високи/ с височината между стъпалата/. При качване е обратното. При това положение предните крака на проходилката са на едното стъпало, а задните крака са на следващото стъпало.

Това може да се използва за трудно подвижни хора, които могат да се движат с проходилка подпомагани от придружаващия и много внимателно спазвайки последователността на преместване краката на проходилката и краката на човека с увреждания. В някои случаи може да се окаже опасно за изпълнение. затова трябва да се спазват определени условия и правила при слизане и качване по стълбите, за да не се случи злополука.

За проходилките има информация на страница: Проходилки

 

 Интересни публикации по темата

Изкачване на стълби в инвалидна количка. Слизане:

 

преведена версия

 

Оригинала: Climbing Stairs in a Wheelchair

 

 

Закупуване от магазина или поръчки на обявените телефони. Обслужваме всички населени места в страната. Може да поръчате и с формата на заявка поместена най-долу на страницата

„Воев“ 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280, SKYPE : voevisf, E mail:etvoev@abv.bg
Магазин в центъра на София
между ПИРОГОВ и Руски паметник, ул.Шандор Петьофи № 1,
Не сме дрогерията на партера!!! Ние сме магазина до дрогерията

„Воев“ магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

Форма за поръчка

Поръчай сега

Форма за поръчка "Воев-София" ЕООД, автоматично изпращане в help_voev@abv.bg. Ако нямате възможност да посетите магазина ни може да поръчате попълвайки формата по-долу(не е електронна търговия).
Преди да попълните формата, моля прочетете текста по-долу:
Електронната ви поща и телефон за обратна връзка са много важни за доставката!
Ако не можете да се справите с попълване и изпращане на заявката, поръчайте на нашите телефони 02/8519962, 02/851 9375, 0888 893280. Поръчките се обработват в работното време на магазина и се изпращат по ЕКОНТ за Ваша сметка. До офис на ЕКОНТ е по-евтино отколкото доставка на посочен от Вас адрес.

Име и фамилия(задължително).

Вашият телефон (задължително).

Вашият Email (задължително)

Допълнителни указания

[ Задължително! :
Наименование, код(ако има) и модел на изделието, телефон, пълен и точен адрес за доставка(До поискване-адреса офиса на ЕКОНТ),срок на доставка обикновена или бърза. Ако имате въпроси или запитване, запишете ги също тук.]
Важно. Наложен платеж! Ако желаете да получите фактура трябва да обявите задължително в поръчката. Ако не сте обявили предварително издаване на фактура не можете да получите от ЕКОНТ документ за плащане "пощенски паричен превод" задължителна част от фактурата.

Важно! Подадени поръчки до 15.00часа се изпращат по куриер същият ден.

Tук напишете Вашето съобщение.
Важно! Без оставен телефон и адрес не можем да изпълним поръчката Ви

Лицензирана фирма за помощни средства „Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008г. на МТСП-Агенция за хората с увреждания.

Специализиран сайт за Помощни средства за възрастни хора, инвалиди с ТЕЛК и хора с увреждания без ТЕЛК. Безплатни с целева помощ от „Социално подпомагане“ и свободна продажба. Правата на хората с увреждания. http://www.voevmedical.com/