Право на химическа тоалетна

Имам ли право на химическа тоалетна? Химическа тоалетна, тоалетен стол или комбиниран стол за тоалет и баня? Вярно ли е че антидекубитален дюшек , инвалидна количка се дават само с ТЕЛК и ако човека е социално слаб?

Да кандидатствам за химическа тоалетна вместо тоалетен стол имам ли право? Многократно задаван въпрос в електронната ми поща. Какво мога да получа безплатно и за какво мога да кандидатсвам в Агенция за социално подпомагане, АСП?

Вярно ли е че антидекубитален дюшек за болни на легло и инвалидна количка се дават само след като излезе ТЕЛК и ако човека е социално слаб? Друг задаван ми въпрос. Краткия отговор вижте по-долу, а пълния отговор ще намерите на страница Помощни средства, въпроси и отговори


Ако направите своя избор. Форма за поръчка

Може да закупите от нашия магазин • Да ни се обадите на обявените телефони, за да поръчате • Да попълните и изпратите формата за поръчка. Обслужваме всички населени места в страната с наложен платеж или банков превод.


Имам ли право да кандидатствам за химическа тоалетна, вместо тоалетен стол?

Нямате право на безплатно получаване на Химическа тоалетна с помощ от АСП. Имате право само на комбиниран стол за тоалет и баня. Ще получите писмен отказ ако кандидатствате в АСП за Химическа тоалетна.

Други подобни въпроси и отговорите свързани с получаване на помощ от АСП за безплатно получаване на помощни средства може да намерите на страница Помощни средства, въпроси и отговори Например: Докторите казват, че антидекубитален дюшек и инвалидна количка може да се получи, след като излезе ТЕЛК решение, и ако човека е социално слаб. Верно ли е това?

Химическа тоалетна преносима, портативна

Химическа тоалетна Qube 165
Химическа тоалетна Qube 165

Химическа тоалетна преносима, портативна

Модел Qube 165  без индикатор. Цена 185лв с ДДС

Модел Qube 165  с индикатор. Цена 195лв с ДДС

Продукти на Thetford. Оригинален сайт   www.thetford-europe.com

• Консумативи за портативни химически тоалетни

STF 6000, много концентриран. Един литър(1000ml) с дозатор 5-30ml. Разрежда се 15ml концентрат в 19литра вода(0.8ml в 1литър вода). Цена 49лв с ДДС

Концентриран разграждащ препарат 2.5 литра Разрежда се 10ml концентрат в 1литър вода. Цена 29лв с ДДС

Как можете да си спестите миенето на подлога, химическа тоалетна или тоалетен стол след като сте ги ползвали?

За подлоги торбички с абсорбатор Поставяте плика с абсорбатора в химическата тоалетна без да зареждате с химикала за разграждане на урината и фекалиите, ползвате я, изваждате и затваряте торбичката. Изхвърляте торбичката в коша с обикновения боклук. Химическата тоалетна остава чиста и готова за следващо ползване без да се налага да я измивате след като сте я ползвали. В къщи на село, на вилата, в кемпера или в камиона при дълги пътувания, когато я ползвате рядко не е необходимо зареждане с концентрат.

Хигиена без тоалетна и без баня
Хигиена без тоалетна и без баня


Химическа тоалетна, тоалетен стол или комбиниран стол за тоалет и баня

На какво имам право, за да получа с помощ от АСП и да ми бъде безплатно?

Имате право ако отговаряте на съответните условия и изисквания на безплатно получаване с помощ 200лв от Социално подпомагане за комбиниран стол за тоалет и баня-Приложение № 2 от Правилник за приложение на Закон за хората с увреждания.

Комбинирани столове за тоалет и баня на цена 200лв
Комбинирани столове с помощ 200лв

Комбиниран тоалетен стол в лимита на АСП 200лв

След прекаран тежък инсулт и изписан от болницата близък човек

Антидекубитален дюшек за болни на легло и инвалидна количка се дават само след като излезе ТЕЛК и ако човека е социално слаб, вярно ли е това? Не, не е вярно! • Съгласно Правилник за приложение на Закон за хората с увреждания Приложение № 2

Антидекубитален дюшек. Необходим е Медицински протокол от специализирана ЛКК или експертно решение на ТЕЛК/ НЕЛК. При болни с тежки неврологични или други заболявания, придружени с квадрипарези или хемипарези, будна кома, усложнени невромускулни заболявания, довели до принудително залежаване в една и съща поза, и терминално болни. • Инвалидни колички рингови, с чужда помощ, с едностранно задвижване, с регулиращ се гръб и други. Медицински протокол от специализирана ЛКК по профила на заболяването, разкрита към ДКЦ (МЦ), или експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК. Частична (пълна) парализа на долни крайници или други увреждания, при които самостоятелното придвижване невъзможно.

След прекаран тежък инсулт и изписан от болницата близък човек

Инвалидна количка, антидекубитален дюшек при залежаване в леглото, комбиниран стол за тоалет и баня

Инсулт, дюшек, стол, инвалидна количка

Една публикация на Воев-София ЕООД 099/2008 МТСП-Агенция за хората с увреждания.

Свободна продажба и безплатно получаване с помощ от Агенция за социално подпомагане на технически помощни средства и медицински изделия, санитарни и материали за лична хигиена

Ако сте направили своя избор.Форма за поръчка

Магазин „Воев“ в центъра на София между ПИРОГОВ и Руски паметник, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280 SKYPE : voevisf, E mail:etvoev@abv.bg, 1606 София ул.Шандор Петьофи № 1

Важно. Не сме дрогерията!

Воев, Руски паметник-Пирогов, София
Санитарен магазин Воев, Руски паметник-Пирогов, София