Право на химическа тоалетна

Имам ли право на химическа тоалетна? Химическа тоалетна, тоалетен стол или комбиниран стол за тоалет и баня? Вярно ли е че антидекубитален дюшек , инвалидна количка се дават само с ТЕЛК и ако човека е социално слаб?

Химическа тоалетна имам ли право

Да кандидатствам за химическа тоалетна вместо тоалетен стол имам ли право? Многократно задаван въпрос в електронната ми поща. Какво мога да получа безплатно и за какво мога да кандидатсвам?

Вярно ли е че антидекубитален дюшек за болни на легло и инвалидна количка се дават само след като излезе ТЕЛК и ако човека е социално слаб? Друг задаван ми въпрос. Краткия отговор вижте по-долу, а пълния отговор ще намерите на страница Помощни средства, въпроси и отговори

Всичко за безплатните помощни средства ПСПСМИ със здравни кодове от НЗОК ще намерите на НЗОК Помощни средства получаване.

Всичко което може да се получи безплатно със здравни кодове от НЗОК, може да се купи на свободна продажба без каквито и да са медицински и други документи.

„Воев-София“ ЕООД е лицензирана фирма за помощни средства  ПСПСМИ с  Договор със здравната каса НЗОК за безплатно предоставяне на хората с увреждания със здравни кодове.


Ако направите своя избор. Форма за поръчка

Може да закупите от нашия магазин • Да ни се обадите на обявените телефони, за да поръчате • Да попълните и изпратите формата за поръчка. Обслужваме всички населени места в страната с наложен платеж или банков превод.


Имам ли право да кандидатствам за химическа тоалетна, вместо тоалетен стол?

Нямате право на безплатно получаване на Химическа тоалетна със здравни кодове от НЗОК. Имате право само на комбиниран стол за тоалет и баня. 

Други подобни въпроси и отговорите свързани с получаване  безплатно на помощни средства и медицински изделия може да намерите на страница Помощни средства, въпроси и отговори Например: Докторите казват, че антидекубитален дюшек и инвалидна количка може да се получи, след като излезе ТЕЛК решение, и ако човека е социално слаб. Верно ли е това?

Химическа тоалетна преносима, портативна

Химическа тоалетна Qube 165
Химическа тоалетна Qube 165

Химическа тоалетна преносима, портативна

 

Модел Qube 165  без индикатор. 

Модел Qube 165  с индикатор. 

Продукти на Thetford. Оригинален сайт   www.thetford-europe.com

 

• Консумативи за портативни химически тоалетни

STF 6000, много концентриран. Един литър(1000ml) с дозатор 5-30ml. Разрежда се 15ml концентрат в 19литра вода(0.8ml в 1литър вода). 

Концентриран разграждащ препарат 2.5 литра Разрежда се 10ml концентрат в 1литър вода. 

Как можете да си спестите миенето на подлога, химическа тоалетна или тоалетен стол след като сте ги ползвали?

За подлоги торбички с абсорбатор.  Поставяте плика с абсорбатора в химическата тоалетна без да зареждате с химикала за разграждане на урината и фекалиите, ползвате я, изваждате и затваряте торбичката. Изхвърляте торбичката в коша с обикновения боклук. Химическата тоалетна остава чиста и готова за следващо ползване без да се налага да я измивате след като сте я ползвали. В къщи на село, на вилата, в кемпера или в камиона при дълги пътувания, когато я ползвате рядко не е необходимо зареждане с концентрат.

Хигиена без тоалетна и без баня
Хигиена без тоалетна и без баня


Химическа тоалетна, тоалетен стол или комбиниран стол за тоалет и баня

На какво имам право, за да получа със здравен код и да ми бъде безплатно?

Имате право ако отговаряте на съответните условия и изисквания на Закон за хората с увреждания.

Комбинирани столове за тоалет и баня на цена 200лв
Комбинирани столовев лимита НЗОК 200 лв

Комбиниран тоалетен стол в лимита 200лв

След прекаран тежък инсулт и изписан от болницата близък човек

Антидекубитален дюшек за болни на легло и инвалидна количка се дават само след като излезе ТЕЛК и ако човека е социално слаб, вярно ли е това? Не, не е вярно! 

Антидекубитален дюшек. Необходим е Медицински протокол от специализирана ЛКК или експертно решение на ТЕЛК/ НЕЛК... • Инвалидни колички рингови, с чужда помощ, с едностранно задвижване, с регулиращ се гръб и други. Медицински протокол от специализирана ЛКК … Всичко на ЗДРАВНА КАСА ОСНОВНИ ПОМОЩНИ СРЕДСТВА ПСПСМИ НАКРАТКО.

 

След прекаран тежък инсулт и изписан от болницата близък човек

Инвалидна количка, антидекубитален дюшек при залежаване в леглото, комбиниран стол за тоалет и баня

Инсулт, дюшек, стол, инвалидна количка

Една публикация на Воев-София ЕООД

 

Магазин „Воев“ в центъра на София между ПИРОГОВ и Руски паметник, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280 SKYPE : voevisf, E mail:etvoev@abv.bg, 1606 София ул.Шандор Петьофи № 1

Важно. Не сме дрогерията!

Воев, Руски паметник-Пирогов, София
Санитарен магазин Воев, Руски паметник-Пирогов, София


Лицензирана фирма за помощни средства „Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008 г в регистъра на ИАЛ Изпълнителна агенция за лекарствата-Агенция за хората с увреждания. Договор с НЗОК за безплатно предоставяне на помощни средства ПСПСМИ за хората с увреждания.

Специализиран сайт за помощни средства за възрастни хора, инвалиди с ТЕЛК и хора с увреждания без ТЕЛК. Безплатни през здравна каса и свободна продажба. Права на хората с увреждания.