Портативен импулсен кислороден концентратор

Гърция

• За терапия мобилен концентратор
Портативен концентратор, bolus technology
• Тегло само 3.8 кг
• Захранвания 220V, 12V и от акум. батерия
• Алтернатива-леки кислородни бутилки

Мобилен портативен кислороден апарат, концентратор AURA 5 за медицински кислород

Концентратори импулсни или с непрекъснат поток, преносими или стационарни за дишане на медицински кислород. А ако вместо това ползваме преносими бутилки с медицински кислород? Каква е разликата? Как да разберем кое е подходящо за нас? Болус технология(bolus technology), пулсова доза при вдишване що е това? Ако се нуждаете от такава предварителна информация вижте Импулсни преносими концентратори. Общо

 Ако сте запознати с тази материя преминете към вашия избор.

 

До 13 януари 2019 може да се възползвате от тази промоция:

Промоция декември 2018 до 13 януари 2019 на мобилен портативен кислороден апарат за дишане на медицински кислород вън от къщи и в домашни условия

Начало на промоцията 14 декември 2018, край на промоцията 13 януари 2019г или до изчерпване на ограничени количества. Промоции за наем и продажба на Импулсни преносими кислородни концентратори AURA 5 на Mobiak

 

Наемане и продажба на преносими портативни кислородни концентратори

За наемане и продажба на стационарни кислородни концентратори, както и на леки бутилки с медицински кислород информация има на специализираната страница Наем на кислородни концентратори, бутилки  с информация за условията за наемане и закупуване с предварителна проба на портативни мобилни концентратори, за домашни условия стационарни кислородни концентратори и кислородни бутилки.

 

Концентраторът Aura 5 за кислород за медицинска употреба е на принципа на световната усъвършенствана осцилираща абсорбционна технология. При нормална температура машината може непрекъснато да отделя медицински кислород с висока плътност (93% ± 3% кислород за медицинска употреба) от въздуха, когато захранването му е включено. Машината е лесна за работа и се използва бързо, потокът може да се регулира. Методът за доставка на кислород е уникален и е по-добър от втечнен и под високо налягане кислород, импулсно подаване bolus technologyКонцентратора периодично подава обем (или болус) кислород в милилитри на дъх (мл / дъх). По този начин не е необходим голям непрекъснат поток(дебит) до 5л/мин, както е при стационарните концентратори. При използване на кислороден концентратор съдържанието на кислород в въздуха в помещението не се променя.

По-долу на страницата: Становище и обяснение на Mobiak, производител за разликата между преносими кислородни концентратори AURA 5 и стационарни кислородни концентратори.

 

Устройството може да работи с три (3) различни източника на енергия

  • Променлив ток с напрежение AC 100-240 VAC 50 / 60Hz.
  •  Постоянен ток от превозни средства с напрежение от автомобила DC12V.
  •  Акумулаторна батерия

Тегло на концентратора 3кг

 

 

 

Продукт на MobiakCare от Mobiak

 

Код 0810330, Преносим портативен импулсен кислороден концентратор  Aura 5.

Цена 3695лв с ДДС

Опакован в кутия с размери 30х30х40см

 

 

AURA 5, преносим импулсен bolus technology кислороден концентратор

 

По-долу на страницата ще намерите информация за техническите параметри на Aura 5

 

Становище и обяснение за AURA 5 портативни кислородни концентратори от Mobiak

Част I Общо за AURA 5. Bolus technology  и Част II За кои заболявания не са подходящи и при какви условия AURA 5. Импулсни преносими концентратори. Общо

На същата страница ще намерите информация и за: 1. Какво трябва да имаме предвид за разликата между портативните кислородни концентратори с импулсно подаване на медицински кислород и стационарните кислородни концентратори подаващи непрекъснат поток на медицински кислород.  2. Разликата между портативните кислородни концентратори с импулсно подаване на медицински кислород, стационарните кислородни концентратори и леките кислородни бутилки подаващи непрекъснат поток на медицински кислород

 

 

Представител на MobiakCare  за България „Воев-София“ ЕООД

 

 

Mobiak SA производител на леки кислородни бутилки, кислородни концентратори стационарни и преносими портативни, производство на медицински кислород

Mobiak SA Corporate Video

 

MobiakCare е специализираният отдел на Mobiak SA, който се занимава с производство и дистрибуция на медицински продукти.

 

• Flow Settings and Pulse Volumes Настройки на потока и импулсни обеми

1-167ml/min, 2-333 ml/min, 3-500 ml/min, 4-667 ml/min, 5-833 ml/min

Гаранционно обслужване 24 месеца от датата на закупуване.

Акумулаторни батерии 6 месеца гаранция.

 

Технически данни

 

Working altitude: Oxygen flows setting 3 altitude <3500meters. Oxygen flows setting 4-5 altitude <1000meters. При надморска височина по-малка или равна на 3500м-поз.3, при надморска височина по-малка или равна на 1000м-поз.4-5

 

Пулс оксиметър

Лекуващия лекар назначава лечението с кислород дебит в литри за минута и време за приемане  на медицински кислород след като е измерил нивото на кислорода в кръвта на пациента.  Импулсния оксиметър измерва нивата на кислорода или насищането на кръвта с кислород без да е необходима кръвна проба и това може да го направите вие в домашни условия.

Оксиметър, терапия с кислород, измерване

 

0801023 Пулс оксиметър DL50

 

 

 

Наем и свободна продажба на нови преносими кислородни концентратори, импулсни bolus technology . Възможност за изпробване преди закупуване.

 

 

Наемане на импулсен мобилен кислороден концентратор Aura 5

 

Условия за отдаване под наем на AURA 5, портативен преносим кислороден концентратор

 

  1. Кислородния концентратор се се отдава под наем срещу съответният гаранционен депозит-стойността на кислородния концентратор AURA 5 и се получава от магазина ни в центъра на София-ул. Шандор Петьофи №1 срещу депозит от 3695лв.

2. Минимален срок за наемане – 7 дни. 

Цени на наемане

•за 7 дни    150лв наем

•за 14 дни    250лв наем

•за 30 дни    400лв наем

При връщане на кислородния концентратор в срок и в изправен вид и в пълния комплект без наранявания и нарушение на външния вид включително и на опаковката, клиента заплаща съответния наем и гаранционния депозит се връща.  При ползване на концентратора за срок по-малък от 7 дни(14 или 30дни) се заплаща пълния наем.

3. Ако клиента не желае да закупи концентратора и го върне, като разход за него остава само наема и консумативите за лична употреба. Гаранционния депозит се връща.

4. Наемайки апарата нуждаещият се може да прецени дали да го закупи за постоянно ползване или да го върне и да си получи остатъка от депозита.  За да закупите кислороден концентратор не е задължително преди това да сте го наели.

5. След изтичане срока на наема ако кислородния концентратор не се върне в седемдневен срок или до тогава не се поднови наема, счита се че кислородния концентратор е закупен и остава собственост на клиента.

 

Пробвате и купувате или пробвате и връщате кислородния концентратор.

При закупуване, за да се ползва гаранционно обслужване трябва да е платена пълната стойност и да е издадена гаранционна карта.

 

Имате още една възможност преди да закупите преносимия кислороден концентратор: Ако не сте убедени че портативния кислороден апарат е за вас, можете в магазина ни срещу заплащане от 30лв да го изпробвате, като дишате 30 минути кислород от него с включен пулсоксиметър(концентратора и пулсоксиметъра са осигурени от нас).

При закупуване, за да се ползва гаранционно обслужване трябва да е платена пълната стойност и да е издадена гаранционна карта.

Становище и обяснение на Mobiak производител на портативни преносими кислородни концентратори AURA 5 и стационарни кислородни концентратори .

на английски език в оригинал
The aura portable concentrator cannot give 5Lt /min , because they are not continuous, they are designed to give you high quality oxygen the minute you breathe and not all the time like the stationary ones , this is called bolus technology and it is the way almost all portable concentrators in the world work.The equivalent is : Setting 1: 167 ml / min, Setting 2: 333 ml / min, Setting 3: 500 ml / min, Setting, 4: 667 ml / min, Setting 5: 833 ml / min

I can safely say that you can give the Aura portable concentrator because the oxygen quality is high, to any patient , but always according doctor’s prescription, inform doctor about the ml of oxygen per breathe that it gives in each setting and the doctor will decide the setting.

Usually patients that takes up to 3-3.5 Lt to the stationary concentrator will be fine , but always with the doctors confirmation, because some patients need <<only >> continuous oxygen when they have very severe and serious diseases, these patients go out with small cylinders that are continuous . Cylinders are the only way these serious cases can go out .

Свободен превод на български с автоматичен преводач на Google, адаптиран от Воев

Портативният концентратор AURA 5 не може да даде 5Lt / min, защото те не са непрекъснати, те са проектирани да дават висококачествен кислород в минута, който се диша, а не през цялото време както е при стационарните(THORAX 5 и IREN). Нарича се болус технология и това е начинът по който почти всички портативни концентратори в света работят.
Еквивалентът е:
Настройка 1: 167 ml / min, Настройка 2: 333 ml / min, Настройка 3: 500 ml / min, Настройка 4: 667 ml / min, Настройка 5: 833 ml / min
Мога спокойно да се каже, че може да се даде преносимия концентратор  AURA 5 на всеки пациент,  но винаги според лекарско предписание защото качеството на кислорода е високо. Пациента трябва да  информира лекаря за възможностите за настройка на кислород на дишане и лекарят ще реши настройка на каква позиция да бъде. Адаптиран от Воев по-долу текст:
Обикновено пациентите, които дишат  до 3-3,5 литра от стационарен концентратор се нуждаят от „само“ непрекъснат кислород, когато имат много тежки и сериозни заболявания, но винаги с указания на лекуващия лекар за дебита и времето. Някои пациенти за целта ползват малки кислородни бутилки с непрекъснато подаване на кислород както кислород от стационарните концентратори. Малките кислородни бутилки с непрекъснато подаване са единственият начин при тези тежки случаи да излязат навън.

*Предлагаме такива кислородни бутилки, леки алуминиеви 2, 3 и 5литра вместимост. Продажба и отдаване под наем. Вижте страница Мини кислородни бутилки за дишане

 

 

 

 

 

Накратко:

Портативните кислородни концентратори AURA 5 с импулсно подаване на медицински кислород и степенно регулиране 1-167ml/min, 2-333 ml/min, 3-500 ml/min, 4-667 ml/min, 5-833 ml/min(от 167ml/min до максимум 833 ml/min) могат в повечето случаи да се ползват от почти всички пациенти при излизане вън от къщи поради използваната болус технологията за импулсно подаване на кислород само когато се вдишва. 

Практически най-точно и най-лесно това се проверява с пулсоксиметър. Този уред измерва кислорода в кръвта и чрез този уред може лесно да се установи дали AURA 5 e подходящ концентратор за вас. При тежки случаи, когато това е невъзможно може да се използва алтернативния вариант на леки преносими кислородни бутилки2 до 5литра, каквито предлагаме. Но тези бутилки трябва да се пълнят периодически, което е известно неудобство.

Плащане и получаване на място в магазина

 

Санитарен магазин в центъра на София. Магазин за инвалиди
между ПИРОГОВ и Руски паметник
, ул.Шандор Петьофи № 1,

 

Плащане с наложен платеж или банков превод

Можем да ви изпратим помощните средства с куриерска фирма. Обслужваме цялата страна. По-долу на страницата има форма за заявка.

Ако нещо ви затруднява обадете ни се на обявените ни телефони.

02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280

 

Ако не сте направили своя избор вижте

Алтернатива на мобилния портативен кислороден концентратор са леките алуминиеви бутилки с медицински кислород от 2, 3 и 5литра

Проверете за тази възможност. Ако лека кислородна бутилка може да ви върши работа не е необходимо да купувате скъп портативен мобилен кислороден концентратор.

 

Пълен комплект за дишане от кислородна бутилка с личните консумативи

 

Продължителност на подаване кислород според дебита и литрите на бутилките

 *Фабрични данни Mobiak

                                   Подаване 1-9 литри/мин                  Бутилка литри( 2-5)                    пълни

           1           2          3           4           5            6          7           9             lt         (bar)      вис H(cm)   тегло (кг)

часа   6,67   3,33    2,22    1,67      1,33       1,11    0,95       0,74        2           200             48            4,8

часа   10        5        3,33     2,5        2            1,67    1,43      1,11          3           200             62            6,13

часа  18,3     9,17   6,11      4,58     3,67     3,06    2,62      2,04          5           200             65            9,53

Пример за избор на бутилка: Ако се нуждаете от кислород с дебит 1литър/минута кислородна бутилка от 3 литра с тегло 6,13кг. ще ви стигне за 10 часа непрекъснато подаване на кислород, а ако е от 5 литра ще ви стигне за 18.3 часа

Цени

пълен комплект, код 0808907-01 ( за зареждане с 2 литра), цена 390лв   

пълен комплект, код 0808908-01 ( за зареждане с 3 литра), цена 420лв    

пълен комплект, код 0808909-01 ( за зареждане с 5 литра), цена 460лв

В комплекта: кислородна алуминиева бутилка(2, 3 или 5 литра) + вентил 25Е/0216027/+ дебитомер Е25 Click Style/ код 0807916/ + овлажнител с блокиращ вентил Poseidon Humidifier/код 0807912/

 

Кислородни бутилки и концентратори 

Кислороден концентратор или кислородна бутилка?

Наемане на употребявани и наемане на нови неупотребявани концентратори Iren-5lt/min

Наемане на нови неупотребявани преносими комплекти от 3 и 5 литра алуминиеви кислородни бутилки за дишане на медицински кислород

Още

 

„Воев“ 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280, SKYPE : voevisf, E mail:etvoev@abv.bg
Санитарен магазин в центъра на София. Магазин за инвалиди
между ПИРОГОВ и Руски паметник, ул.Шандор Петьофи № 1,
Не сме дрогерията на партера!!! Ние сме магазина до дрогерията

 

„Воев“ магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

 

Поръчай сега

Форма за поръчка "Воев-София" ЕООД, автоматично изпращане в help_voev@abv.bg. Ако нямате възможност да посетите магазина ни може да поръчате попълвайки формата по-долу(не е електронна търговия).
Преди да попълните формата, моля прочетете текста по-долу:
Електронната ви поща и телефон за обратна връзка са много важни за доставката!
Ако не можете да се справите с попълване и изпращане на заявката, поръчайте на нашите телефони 02/8519962, 02/851 9375, 0888 893280. Поръчките се обработват в работното време на магазина и се изпращат по ЕКОНТ за Ваша сметка. До офис на ЕКОНТ е по-евтино отколкото доставка на посочен от Вас адрес.
• При поръчки в големи количества(на едро) пишете ни на etvoev@abv.bg

Име и фамилия(задължително).

Вашият телефон (задължително).

Вашият Email (задължително)

Допълнителни указания

[ Задължително! :
Наименование, код(ако има) и модел на изделието, телефон, пълен и точен адрес за доставка(До поискване-адреса офиса на ЕКОНТ),срок на доставка обикновена или бърза. Ако имате въпроси или запитване, запишете ги също тук.]
Важно. Наложен платеж! Ако желаете да получите фактура трябва да обявите задължително в поръчката. Ако не сте обявили предварително издаване на фактура не можете да получите от ЕКОНТ документ за плащане "пощенски паричен превод" задължителна част от фактурата.

Важно! Подадени поръчки до 15.00часа се изпращат по куриер същият ден.

Tук напишете Вашето съобщение.
Важно! Без оставен телефон и адрес не можем да изпълним поръчката Ви

Страница от сайта на лицензирана фирма за помощни средства „Воев“
„Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008г. на МТСП-Агенция за хората с увреждания.