Помощни средства за ходене, придвижване

Помощни средства за ходене познати и не толкова познати конструкции. Цени и как се ползват? Преносима мобилна опора, патерица тип свободни ръце, количка и ролатор две в едно. Проходилки, патерици, канадки, ролатори.

Помощни средства за ходене, придвижване ортопедични.

• Преносима опора-ходене и патерица тип свободни ръце • Ролатор-количка, 2 в 1 • Преносима опора-изправяне от легло • Канадка и 4 опорен бастун в едно • Лека сгъваема проходилка • Проходилка и тоалетен стол в едно с 6 функции • Проходилка специална с 4 колела • Тоалетни колички • Горе на лентата с изображения са показани тези Помощни средства за ходене и придвижване по реда на подреждане.

Проходилка за възрастни, но и проходилка комбинирана с тоалетен стол и помощни дръжки за изправяне от тоалетна чиния, патерици подмишечни но и подколянна патерица за ходене  без помощта на ръцете, ролатор но и ролатор-количка 2 в 1, канадка и четири опорен  бастун но канадка с четириопорен бастун в едно изделие и други подобни комбинации и конструкции ще намерите в тази публикация на Воев. Ако сте с наднормено тегло и това което се предлага за повечето хора е за такива с тегло до 100 кг, а вие сте над 150 кг? На страницата по-долу ще намерите специални усилени конструкции помощни средства за тежки хора с тегло от 100кг до 225 кг.

Помощни средства за ходене и придвижване има най-различни по вид и конструкции. Трудно ще ги изброим всичките, като започнем от щеки за ходене и свършим до специализираните помощни средства според заболяване, увреждане или конкретна нужда.

Обслужваме всички населени места в страната. Може да поръчате на обявените телефони или като попълните формата за поръчка.

Преките връзки по-долу водят към страниците с изделия с цени, параметри, обяснения на продуктите и съответните им кодове за поръчка. Ако сте запознати с продуктите и сте направили своя избор можете да поръчате и от тази страница. Най-добре е ако имате тази възможност да посетите магазина ни в центъра на София между Руски паметник и Пирогов.

Форма за поръчка

За придвижване от леглото до банята и тоалетната, сядане на леглото и изправяне може вместо проходилка за възрастни да се ползва подвижна преносима опора, мобилен парапет

Ново!

ПРОХОДИЛКА-СТОЛ 4 изделия в едно многофункционално

Изображение на Стол-проходилка 4 в1 за тоалет, за баня и за придвижване

ПРОХОДИЛКА С КОЛЕЛА И БЕЗ КОЛЕЛА С ПЕЙКА – ТОАЛЕТЕН СТОЛ С КАПАК И СЕДАЛКА-СТОЛ ЗА БАНЯ

Всичко в едно

Стол проходилка 4в1

Подвижна опора  за сядане, изправяне и придвижване. Подвижен парапет.

Mobility handrail. Внос от Холандия

Показана на първа позиция в лентата с изображения. В  YouTube   видео представяне на опората модел 0380. Още едно видео вижте на   Mobility Handrail

В новия ни фирмен сайт може да намерите подробности за това изделие на Опора преносима.

Проходилка, която е и тоалетен стол, тоалетен стол който може да се превърне в проходилка или в подвижна опора за сядане или изправяне от тоалетната чиния. Уред за придвижване и движение с 6 функции в едно изделие.

Тоалетен стол и проходилка в едно изделие с 6 функции

Проходилка тоалетен стол, уред 6 функции в 1

Проходилка-тоалетен стол с шест възможности.

Модел 0809177 на Mobiak Гърция и модел 011 от Холандия

Проходилка на две нива с регулиращи се височини с която възрастни хора лесно се изправят от седнало положение и със същата проходилка продължават да се движат и ходят.използване на проходилката, като опора за сядане и изправяне от тоалетната чиния. Универсална проходилка раздвижна и фуксирана, само на тапи или на тапи и колела. Подробности за двете проходилки може да намерите на пряката връзка по-долу.

Проходилка на две нива с две височини регулиращи се според нуждите

Модели 0807998 и OH-WC 022 Посредством две скоби в комплекта, проходилката може да бъде фиксирана, но може да бъде и раздвижна. Настройва се бързо и лесно според нуждите. Може да бъде на 4 тапи или на две тапи и две колела.

и

Проходилка универсална, раздвижна и фиксирана , само на тапи или на тапи и колела

Базов модел 180. Посредством две скоби в комплекта, проходилката може да бъде фиксирана, но може да бъде и раздвижна. Настройва се бързо и лесно според нуждите. Може да бъде на 4 тапи или на две тапи и две колела.

Проходилка на 2 нива 0807998/ OH 022

С пет шипа накрайник за бастуни и канадки за ходене при заледяване  или сняг

Walking cane ice pick. Накрайник за лед предназначен за бастуни и канадки

С този специален накрайник с пет шипа обикновения бастун или канадка се превръща в бастун за ходене при лед и сняг в зимни условия.

През зимата при сняг и лед накрайника се поставя в режим на шип с пет зъба осигуряващ защита от приплъзване на лед и сняг. През лятото, есента и пролетта с едно завъртане на накрайника бастуна се превръща в обикновен с накрайник тапа.

Може да се монтира на всякакви бастуни и канадки с диаметър на тръбата от 1.6см до 2.5см

Накрайник за лед и сняг, бастуни, канадки

Как да седнем и легнем в леглото след смяна на тазобедрена става? Приложение на проходилка

How to get into bed after hip replacement surgery

Смяна на става. Как да седнем, видео

Всички проходилки които продаваме може да намерите отивайки на главната страница на сайта в категорията Проходилки Патерици. В тази категория също така има страница Общо. Проходилки. Ходилки. Ролатори където има информация за правила за ползване на проходилки и на патерици особено важни ако например след операция на тазобедрена става сте вкъщи. Ако ви престои смяна на става или сте вече първи дни в къщи след изписване от болницата вижте полезната информация на страница След смяна на става  Тук ще намерите правила за ходене и придвижване с  проходилки и патерици, правилните и неправилните пози.

Специални проходилки инвалидни и за рехабилитация

Следват специални конструкции проходилки

Проходилка за рехабилитация на 4 колела и опори за ръцете

Проходилка с четири колела за рехабилитация

 

Инвалидна проходилка за деца

Infant wheeled walker

Инвалидна проходилка с дърпане предназначена за деца. Движение на колелата само в една посока, обратна на лицето. Регулиране на височината(от пода) 41-51см, както и дължината между предни и задни колела.

Ширина, дължина,  височина 34х34х41-51см

Детска инвалидна проходилка модел 0808819. Произход Mobiak, Гърция

Инвалидна детска проходилка с дърпане

За тежки хора специални помощни средства за ходене и движение проектирани да издържат тегла до 225 кг

Конструкциите по-долу са проектирани и издържат при експлоатация и употреба от хора с големи наднормени тегла. Обикновено помощните средства за инвалиди, хора с увреждания и възрастни хора са предвидени да се ползват от такива, които са с тегло на хората около 100кг. В случаите при които теглото на хората е около 150 и повече килограми породено от залежаване, заболяване и други причини довели до наднормено тегло тогава конвенционалните помощни средства са неподходящи и опасни за ползване от тежки хора.

На една и на четири опори бастуни за тежки хора с тегло до 225кг

На специализираната страница За тежки хора помощни средства може да намерите подробности и цени на всички помощни средства за тежки хора.

Едновременно канадка и четири опорен бастун в едно изделие

Канадка и 4 опорен бастун в едно

Quad Forearm Crutch

22х17см опора, височина 80-110см регулираща се

Канадка и четири опорен бастун 2 в 1, модел 0810066.

Канадка и 4 опорен бастун в едно

Ролатори за придвижване

Лек ролатор за придвижване и инвалидна количка с чужда помощ в едно изделие

 Ролатор-количка  за самостоятелно придвижване и количка за придвижване с чужда помощ от придружител в едно изделие е с тегло само от 6кг.

Лекия ролатор с кошница за пазаруване и седалка за сядане при умора служи за самостоятелно придвижване от ползващия и същевременно при нужда бързо и лесно се превръща в инвалидна количка с чужда помощ със спирачки за придружителя.

Бързо и лесно с обръщане на облегалката и спускане на стъпенката за крака ролатора се преобразява в инвалидна количка. Когато е във функцията на ролатор се ползва за самостоятелно придвижване, а когато това не е възможно с инвалидната количка се придвижва от друг човек придружаващ.

 Ролатор количка. Двойно предназначение

С антибрахиални опори за предмишницата ролатор за инвалиди с ръкохватки за ръцете

Rollator with antibrachial support

С опори за предмишницата ролатор с код 0807567. Произход Mobiak, Гърция.

Ролатор с опора за ръцете, възглавници

Патерица със свободни ръце

Придвижване и ходене с патерица iWalk 2.0. Ползване на патерица без помощта на ръцете при приготвяне на храна, носене на кафе, разхождане на куче и други дейности без да се използват ръцете.

iWALK2.0. Произход САЩ 

Патерица свободни ръце. Hands-free. iWALK 2.0

Инвалидни колички за придвижване

Вижте всички конструкции и модели инвалидни колички за самостоятелно придвижване или за придвижване с чужда помощ в раздела в сайта Инвалидни колички

Комбинирани столове за придвижване до тоалетната и банята. Тоалетни колички

С комбинираните столове на колела, както и с тоалетните колички ползващият може да бъде придвижен до банята и тоалетната, но може и поставени до леглото да бъдат използвани.
Вижте всички конструкции и модели тоалетни столове за придвижване от стаята до банята и тоалетната в раздела в сайта Тоалет и баня. Тук може да намерите преки връзки към  теми като Идеи за преустройство на тоалетна, баня без ремонт ако сте претърпели операция смяна на става и се налага да повдигнете съществуващата тоалетната чиния.
Специален раздел.

Изправяне в и от леглото с помощта на приспособления, уреди и помощни средства

Оборудване за болнични легла, принадлежности и аксесоари

Обслужваме всички населени места в страната

За още изделия вижте главната страница на  сайта раздел Инвалидни колички

Магазин за помощни средства в центъра на София, Руски паметник – Пирогов, Воев ул Шандор Петьофи № 1

Важно. Не сме дрогерията!

Воев, 1606 София  ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

Санитарен магазин Воев, Руски паметник-Пирогов, София

Лицензирана фирма за помощни средства 
„Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008г в ИАЛ -Агенция за хората с увреждания. Договор със здравната каса за предоставяне на помощни средства и медицински изделия ПСПСМИ, Воев-София ЕООД.

Сайт за помощни средства за възрастни хора, инвалиди с ТЕЛК и хора с увреждания без ТЕЛК. Безплатни ПСПСМИ през здравна каса и свободна продажба. Права на хората с увреждания.