При сменена става повдигната тоалетна

Повдигане на съществуващата тоалетна чиния за правилна поза при възстановяване след операция на става. Надстройки за тоалетни чинии. Височина на тоалетната след смяна на става и първи дни в къщи. Правилни пози при седене и движение.

Стандартна тоалетна чиния или моноблок могат да бъдат надстроявани с повдигнати седалки без извършване  ремонт на тоалетната

На страницата ще намерите отговор на въпросите: Защо се налага по – висока тоалетна чиния или моноблок? След смяна на става какво трябва да се спазва при възстановяване в къщи? При хемороиди каква  повдигната тоалетна седалка е подходяща? При възрастен в къщи, инвалид или трудно подвижен сядане и ставане от тоалетната чиния с помощта на уреди и приспособления.

  Придвижване в дома до тоалетната, кухнята, спалнята, терасата. Ходене с помощни средства в къщи и извън дома.  

 

 

Форма за поръчка

Ако сте направили своя избор може да закупите избраното от вас направо от магазина ни в центъра на София, да поръчате  на обявените ни телефони 02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280 или да попълните формата за поръчка.  Обслужваме всички населени места в страната. Приемаме поръчки от чужбина за доставка на адрес в страната.

При възстановяване в къщи първи дни след смяна на става най-търсени и най-продавани изделия:  надстройка повдигната тоалетна седалка модел 0808231 10 см на цена 68 лв без капак, модел 0808183 10 см с капак на цена 73 лв • надстройка с подлакътници и 3 височини Модел SmartFix Dietz Германия на цена 229 лв • патерици леки регулируеми модел ПО 01 на цена 20лв/брой • проходилка универсална модел 180 на цена 72 лв • обувалка на чорапи модел 610 на цена 16 лв • щипка за хващане на предмети модел 0806869 на цена 25 лв • помощни дръжки и ръкохватки-30 см бяло прахово покритие модел 8951 на цена 19 лв и покритие никел модел 8906 на цена 25 лв •  Възглавница за между бедрата, разделител на краката при спане код 0806068, цена 79 лв с ДДС 

 •

Повдигане височината на тоалетната чиния се налага след смяна на става или при случаи на трудности при ставане и сядане в тоалетната. При хронични болки в ставите, артрити, хемороиди или декубитални рани(меки надстройки).

При възрастни и болни хора, хора с увреждания, инвалиди стандартната тоалетна чиния може да се окаже ниска. Надстройките за тоалетна чиния или познати също като повдигнати тоалетни седалки посредством които се променя височината на тоалетната чиния решават проблема с подходящата височината.

Друга специализирана за повдигнати тоалетни седалки страница в сайта с указания „Каква повдигната седалка да изберем подходяща за нашия случай и с какво да се съобразим при избора ни“ е Избор на повдигната тоалетна седалка  с повече информация ако се нуждаете от такава, за да направите подходящия избор. Ще намерите информация с цени за надстройки от по-висок и от по-нисък клас и какво ги отличава помежду им. Защо има толкова различни модели надстройки за тоалетни чинии и коя от тях да изберем за нашия конкретен случай?

Ново! Допълнителни дръжки подлакътници за монтаж към тоалетна чиния

Стойка за тоалетна чиния с опори за ръцете. Стойка тоалетна чиния.

Повдигане височината на тоалетната чиния с 10 и с  15 см

С помощта на надстройки за тоалетни чинии  познати са още като наставки, повдигнати тоалетни седалки, повдигачи на тоалетни, седалки за инвалиди и използване други думи, както и на английски език Raised toilet seats може да се повдигне височината на съществуващата тоалетна чиния в къщи без да е необходим ремонт. На каква височина да се промени седалката за сядане или височината на тоалетната чиния зависи, както от височината на ползващия, причините за повдигането така и от конструкцията на самата надстройка за тоалетна чиния. 

Защо се налага повдигане височината на стандартна тоалетна чиния или моноблок?  

Повдигане височината на тоалетната чиния се налага след смяна на става, при случаи на трудности при ставане и сядане в тоалетната, при хемороиди. При възрастни и болни хора, хора с увреждания и инвалиди стандартната тоалетна чиния може да се окаже ниска.

След смяна на става много важно при възстановяване в къщи след изписване от болницата е да спазите условието височината на съществуващата тоалетна чиния се повдига така че, при сядане коленете да останат по-ниско от тазобедрените стави.

Без да се извършва ремонт на съществуващата в дома стандартна тоалетна надстройките повдигат на необходимата  височина тоалетните чинии в случаите описани по-горе. Без проблеми повдигнатите тоалетни чинии с помощта на надстройките се ползват от всички в семейството.

 

Надстройките за тоалетни чинии биват такива които са универсални бързо поставящи и снемащи се с фиксирана височина и такива които позволяват настройка на различни височини според конкретния случай.   

 

Монтирана надстройка към тоалетна чиния

Универсална надстройка върху тоалетна чиния

Монтирана върху чинията седалка TSE1

TSE1 с подлакътници и с регулираща се височина

Видео в YouTube:  Допълнителна дръжка и повдигане на тоалетната чиния

Using the Toilet 

Едно кратко видео на Living Център за хора с увреждания в Elgin, Moray Великобритания. The Disabled Living Centre in Elgin, Moray aims to help people will all kinds of disability. This short film looks at assisting people with getting onto and off of the toilet. The Disabled Living Centre in Elgin, Moray aims to help people will all kinds of disability. This short film looks at assisting people with getting onto and off of the toilet.

 

Видео с инструкции за монтаж на надстройки за повдигане височината на тоалетната чиния 

На страница Магазин Воев видео помощни средства може да намерите видео с показан монтаж на повдигнати тоалетни седалки.

На същата страница има видео представяне на най-различни изделия, които предлагаме в магазина.

 

Използване на повдигнати седалки след операция на става при възстановяване в къщи

 

Подготовката на дома включва повдигане височината на съществуващата тоалетна с подходяща надстройка, осигуряване на  помощни средства за придвижване като патерици, проходилка и други. Укрепване на перилата в къщи и при необходимост монтиране на допълнителни дръжки за хващане в банята, тоалетната и другите помещения за ставане, сядане и придвижване. При направена вече операция на  тазобедрена става, изписване от болницата и предварително подготвен дом остава пациента при  възстановяване в къщи да спазва изискванията и правилата за придвижване в дома, сядане и ставане от леглото и стола, слизане и качване по стълбите. Тези правила и изисквания са много важни за правилното възстановяването след операция на тазобедрена става. Подробности на страница След смяна на става   първи дни в къщи. На същата страница ще разберете защо лекарите препоръчват спане с възглавница между бедрата, защо да ползваме щипки за хващане на предмети от разстояние и как да обуваме чорапи без да се навеждаме.  

• 

 

Повдигнати тоалетни седалки, надстройки с дръжки и подлакътници за лесно сядане и изправяне от тоалетната чиния

Надстройки за повдигане височината на тоалетната

Надстройки за повдигане височината на тоалетната

Серия надстройки MobiakCare

За всяка стандартна тоалетна чиния лесни за монтаж, за бързо и лесно поставяне и снемане, повдигащи с височина 10 см и 15 см тоалетната, на добри цени повдигнати седалки, надстройки от серията MobiakCare.

Надстройка с пяна, надстройки повдигащи  височината на тоалетната с 10 см и с 15 см, с капак и без капак. Надстройки универсални за всички тоалетни чинии MobiakCare повдигащи тоалетната чиния  без да е необходимо премахването(демонтаж)на съществуващите седалка и капак.

Повдигнати тоалетни седалки Мobiakcare

Част от информацията на тази страница

надстройка за тоалетна чиния 0808184 с височина 15см

Надстройки за тоалетна Mobiak  10 и 15см с капак и без капак

Серия надстройки тоалетни чинии MobiakCare

• Код 0808340 мека повърхност 10 см цена 59 лв.

Код 0808231(до 136 кг) и 0805510(до 250 кг) без капак 10 см на цена 68 лв.

Код 0808183(до 136 кг) и 0805512(до 250 кг) с капак  10 см  на цена 73 лв.

• Код 0808345(до 136 кг) и 0805511(до 250 кг) без капак 15 см на цена 85 лв.

• Код 0808184(до 136 кг) и 0805513(до 250 кг)  15 см с капак на цена 89 лв.

Хората с нормено и над нормено тегло до 136 кг могат да ползват също и усилените надстройки за тежки хора с тегло до 250 кг.

Ако имате получени декубитални рани или хемороиди

 модел 0808340 е подходящ за вас

 С мека повърхност и височина 10 см,  надстройката 0808340 се закрепва лесно към стандартната тоалетна седалка, закрепването позволява бързо и лесно сваляне за почистване.

надстройка с пяна

Монтирана надстройка с мека повърхност

Монтирана надстройка с мека повърхност

С дръжки за хващане и с подлакътници повдигнати тоалетни седалки за надстрояване на съществуваща тоалетна чиния

С дръжки седалки повдигащи тоалетната

Тук ще намерите подробности за продуктите, цени и указания за монтаж и демонтаж

С дръжки и подлакътници седалки повдигащи тоалетната чиния

Помощни средства и придвижване. Една публикация на Воев с обобщена информация и преки връзки с цени на изделията. Тук може да намерите малко познати или съвсем непознати помощни средства за ходене и придвижване. Част от публикацията:

Ходене с помощни средства. Изделия и цени. Мобилна подвижна опора, ролатор-количка 2 в 1 за придвижване и пазаруване, патерица тип“Свободни ръце“, проходилка и тоалетен стол едновременно 6 в 1 и…

Общо за помощните средства за ходене на страница Общо за помощните средства за ходене на страница Помощни средства за ходене, придвижване.   Цени и помощни средства за ходене, правила за ползването им според заболявания и уврежданията. Помощни средства за ходене и придвижване най-различни по вид и конструкции. От щеки за ходене и свършим до специализираните помощни средства според заболяване, увреждане или конкретна нужда.

Помощни средства за ходене и придвижване

 

 
 Начини на закрепвания към тоалетната чиния. Модели и конструкции надстройки и повдигнати тоалетни седалки.

 

Монтирана надстройка за тоалетна чиния

Закрепена надстройка за тоалетна чиния с два притискащи декоративни винта. Бързо и лесно сваляне-поставяне.

Бързо поставящи и снемащи се или постоянно закрепени към тоалетната чиния.

С подлакътници или опростени конструкции.

Монтирана надстройка на мястото на седалката и капака

Монтирана надстройка на мястото на седалката и капака. Постоянно закрепена към тоалетната чиния

Още начини за закрепване на надстройки към тоалетната чиния

 Модели и конструкции предлагани от „Воев“  надстройки за тоалетни чинии

      nadstr wc aqua    relaxon_star_1 220x191 nadstr WC dietz obiknovena150x150

            Модел Aquatec 90                                      Модел TSЕ Relaxon                     Модел Relaxon basic

150nadstroyka AIS 4019 WC    nadstr WC AS 501 UP 11 bild4    nadstr WC Cliper Herdegen 230x 164

            Модел * AIS 4019                            Модел Rekordsan/Herdegen/AS501 UP11

* Модел  AIS 4019 не е универсален. Специални изисквания към тоалетната чиния, за да може да се монтира и използва. Подробности на страницата на модела.

** Модел Relaxon TSE 1 се закрепва на мястото на капака и седалката на съществуващите на тоалетната чиния. Начина на закрепване е същият както на стандартна тоалетна чиния.

Когато повдигнатата седалка е без подлакътници можете да монтирате към стената допълнително ръкохватки и дръжки

Разположение на дръжки и ръкохватки в тоалетната

Тоалетна с помощни ръкохватки и дръжки

За разположение на дръжки и ръкохватки в тоалетната вижте страница Тоалетна за инвалиди, оборудване, баня

Дръжки и ръкохватки в тоалетната и банята

Повдигане височината на тоалетна и помощни дръжки за хващане

Дръжки за стена, баня, вана, болнично легло

Ако не сте направили своя избор вижте указанията

Кой модел и конструкция надстройка за тоалетна чиния да изберем и как?

Общи данни. Надстройки за тоалетни чинии

Друга специализирана страница

Начини за повдигане на тоалетната без да извършвате основен ремонт

Конструктивни решения за повдигане на тоалетната чиния която вече имате монтирана в тоалетната, лесни и практични за изпълнение без да се налага да извършвате ремонт.

В помощ на възрастните хора, хората с увреждания, инвалидите и болните хора, както и техните близки грижещи се за тях.

Повдигане на тоалетни без ремонт

Повдигане на тоалетни

Ако не сте направили своя избор още конструктивни решения от Воев

Висока тоалетна с надстроена тоалетна седалка с дръжки

Добавяне на помощни дръжки и ръкохватки в комбинация с повдигнати тоалетни седалки без дръжки

Когато надстройката за тоалетна чиния няма фабрично монтирани дръжки а имаме нужда от тях,  конструктивни решения. 

Надстройка за тоалетна чиния с дръжки

 Още полезна информация

Видео в интернет за повдигане височината на тоалетната чиния с надстройки може да видите на този адрес в youtube

 

Друг начин за решаване на този проблем е поставянето на тоалетен, инвалиден стол над тоалетната чиния. Поставен над тоалетната чиния с регулиране височината на седалката на инвалидния стол се постига подобен резултат за повдигане височината на тоалетната чиния, както това става с надстройките. Надстройките и повдигнатите седалки в сравнение с тоалетните столове са по-компактни и не заемат място в тоалетната.

 

Алтернатива на надстройките за повдигане височината на тоалетни чинии са инвалидните тоалетни столове. Вместо надстройка над тоалетната чиния може да се постави тоалетен стол с регулиращи се височини на краката. Надстройката за тоалетна чиния е по-компактна и не заема толкова място в тоалетната колкото тоалетния стол.

Повече за тоалетните столове на страница:

Тоалетни столове

Повдигнатите тоалетни седалки и надстройки за тоалетни чинии, както и тоалетните столове са подходящи и за трудно подвижни възрастни хора, инвалиди и хора с увреждания, за да се обслужват сами или да бъдат обслужвани от близките им.

Ако сте направили своя избор може да поръчате, като попълните формата за поръчка по-долу. Ако това е проблем за вас може да ни поръчате и на обявените телефони(в работното време на магазина) 02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280. Също така избраното от вас може да закупите и като посетите магазина ни в София на Руски паметник-Пирогов, ул Шандор Петьофи № 1

Форма за поръчка

 
 Вносител на надстройки за повдигане височината на тоалетни чинии Воев-София ЕООД с магазин за надстройки в центъра на София, ул. Шандор Петьофи № 1, Пирогов Руски паметник
 
Важно. Не сме дрогерията
 

Санитарен магазин Воев, Руски паметник-Пирогов, София

 
 
 
 

Лицензирана фирма за помощни средства „Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008 г в регистъра на ИАЛ Изпълнителна агенция за лекарствата-Агенция за хората с увреждания. Договор с НЗОК за ПСПСМИ за хората с увреждания.

*ПСПСМИ Помощни средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия