При сменена става повдигната тоалетна

Повдигане на съществуващата тоалетна чиния за правилна поза при възстановяване след операция на става. Надстройки за тоалетни чинии. Височина на тоалетната след смяна на става и първи дни в къщи. Правилни пози при седене и движение.

Стандартна тоалетна чиния или моноблок могат да бъдат надстроявани с повдигнати седалки без извършване  ремонт на тоалетната

На страницата ще намерите отговор на въпросите: Защо се налага по – висока тоалетна чиния или моноблок? След смяна на става какво трябва да се спазва при възстановяване в къщи? При хемороиди каква  повдигната тоалетна седалка е подходяща? При възрастен в къщи, инвалид или трудно подвижен сядане и ставане от тоалетната чиния с помощта на уреди и приспособления.

  Придвижване в дома до тоалетната, кухнята, спалнята, терасата. Ходене с помощни средства в къщи и извън дома.  

 

 

Форма за поръчка

Ако сте направили своя избор може да закупите избраното от вас направо от магазина ни в центъра на София, да поръчате  на обявените ни телефони 02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280 или да попълните формата за поръчка.  Обслужваме всички населени места в страната. Приемаме поръчки от чужбина за доставка на адрес в страната.

 

Повдигане височината на тоалетната чиния се налага след смяна на става или при случаи на трудности при ставане и сядане в тоалетната. При хронични болки в ставите, артрити, хемороиди или декубитални рани(меки надстройки).

При възрастни и болни хора, хора с увреждания, инвалиди стандартната тоалетна чиния може да се окаже ниска. Надстройките за тоалетна чиния или познати също като повдигнати тоалетни седалки посредством които се променя височината на тоалетната чиния решават проблема с подходящата височината.

Друга специализирана за повдигнати тоалетни седалки страница в сайта с указания „Каква повдигната седалка да изберем подходяща за нашия случай и с какво да се съобразим при избора ни“ е Избор на повдигната тоалетна седалка  с повече информация ако се нуждаете от такава, за да направите подходящия избор. Ще намерите информация с цени за надстройки от по-висок и от по-нисък клас и какво ги отличава помежду им. Защо има толкова различни модели надстройки за тоалетни чинии и коя от тях да изберем за нашия конкретен случай?

 

Повдигане височината на тоалетната чиния с 10 и с  15см

С помощта на надстройки за тоалетни чинии  познати са още като наставки, повдигнати тоалетни седалки, повдигачи на тоалетни, седалки за инвалиди и използване други думи, както и на английски език Raised toilet seats може да се повдигне височината на съществуващата тоалетна чиния в къщи без да е необходим ремонт. На каква височина да се промени седалката за сядане или височината на тоалетната чиния зависи, както от височината на ползващия, причините за повдигането така и от конструкцията на самата надстройка за тоалетна чиния. 

Защо се налага повдигане височината на стандартна тоалетна чиния или моноблок?  

Повдигане височината на тоалетната чиния се налага след смяна на става, при случаи на трудности при ставане и сядане в тоалетната, при хемороиди. При възрастни и болни хора, хора с увреждания и инвалиди стандартната тоалетна чиния може да се окаже ниска.

След смяна на става много важно при възстановяване в къщи след изписване от болницата е да спазите условието височината на съществуващата тоалетна чиния се повдига така че, при сядане коленете да останат по-ниско от тазобедрените стави.

Без да се извършва ремонт на съществуващата в дома стандартна тоалетна надстройките повдигат на необходимата  височина тоалетните чинии в случаите описани по-горе. Без проблеми повдигнатите тоалетни чинии с помощта на надстройките се ползват от всички в семейството.

 

Надстройките за тоалетни чинии биват такива които са универсални бързо поставящи и снемащи се с фиксирана височина и такива които позволяват настройка на различни височини според конкретния случай.   

 

Монтирана надстройка към тоалетна чиния

Универсална надстройка върху тоалетна чиния

Монтирана върху чинията седалка TSE1

TSE1 с подлакътници и с регулираща се височина

Видео в YouTube:  Допълнителна дръжка и повдигане на тоалетната чиния

Using the Toilet 

Едно кратко видео на Living Център за хора с увреждания в Elgin, Moray Великобритания. The Disabled Living Centre in Elgin, Moray aims to help people will all kinds of disability. This short film looks at assisting people with getting onto and off of the toilet. The Disabled Living Centre in Elgin, Moray aims to help people will all kinds of disability. This short film looks at assisting people with getting onto and off of the toilet.

 

Видео с инструкции за монтаж на надстройки за повдигане височината на тоалетната чиния 

На страница Магазин Воев видео помощни средства може да намерите видео с показан монтаж на повдигнати тоалетни седалки.

На същата страница има видео представяне на най-различни изделия, които предлагаме в магазина.

 

Използване на повдигнати седалки след операция на става при възстановяване в къщи

 

Подготовката на дома включва повдигане височината на съществуващата тоалетна с подходяща надстройка, осигуряване на  помощни средства за придвижване като патерици, проходилка и други. Укрепване на перилата в къщи и при необходимост монтиране на допълнителни дръжки за хващане в банята, тоалетната и другите помещения за ставане, сядане и придвижване. При направена вече операция на  тазобедрена става, изписване от болницата и предварително подготвен дом остава пациента при  възстановяване в къщи да спазва изискванията и правилата за придвижване в дома, сядане и ставане от леглото и стола, слизане и качване по стълбите. Тези правила и изисквания са много важни за правилното възстановяването след операция на тазобедрена става. Подробности на страница След смяна на става  При сменена става първи дни в къщи 

 

 

Повдигнати тоалетни седалки, надстройки с дръжки и подлакътници за лесно сядане и изправяне от тоалетната чиния

Надстройки за повдигане височината на тоалетната

Надстройки за повдигане височината на тоалетната

 

Серия надстройки MobiakCare

За всяка стандартна тоалетна чиния лесни за монтаж, за бързо и лесно поставяне и снемане, повдигащи с височина 10см и 15см тоалетната, на добри цени повдигнати седалки, надстройки от серията MobiakCare.

Надстройка с пяна, надстройки повдигащи  височината на тоалетната с 10см и с 15см, с капак и без капак. Надстройки универсални за всички тоалетни чинии MobiakCare повдигащи тоалетната чиния  без да е необходимо премахването(демонтаж)на съществуващите седалка и капак.

Повдигнати тоалетни седалки Мobiakcare

Част от информацията на тази страница

надстройка за тоалетна чиния 0808184 с височина 15см

Надстройки за тоалетна Mobiak  10 и 15см с капак и без капак

Серия надстройки тоалетни чинии MobiakCare

код 0808340, 10см с мека повърхност 50лв
код 0808231, 10см без капак 55лв
код 0808183, 10см с капак 65лв
код 0808345, 15см без капак 75лв
код 0808184, 15см с капак 85лв. 
Цените са с ДДС

Ако имате получени декубитални рани или хемороиди

 модел 0808340 на цена 50лв е подходящ за вас

 С мека повърхност и височина 10см,  надстройката 0808340 се закрепва лесно към стандартната тоалетна седалка, закрепването позволява бързо и лесно сваляне за почистване.

надстройка с пяна

Монтирана надстройка с мека повърхност

Монтирана надстройка с мека повърхност

 

С дръжки за хващане и с подлакътници повдигнати тоалетни седалки за надстрояване на съществуваща тоалетна чиния

С дръжки седалки повдигащи тоалетната

Тук ще намерите подробности за продуктите, цени и указания за монтаж и демонтаж

С дръжки и подлакътници седалки повдигащи тоалетната чиния

Помощни средства и придвижване. Една публикация на Воев с обобщена информация и преки връзки с цени на изделията. Тук може да намерите малко познати или съвсем непознати помощни средства за ходене и придвижване. Част от публикацията:

Ходене с помощни средства. Изделия и цени. Мобилна подвижна опора, ролатор-количка 2 в 1 за придвижване и пазаруване, патерица тип“Свободни ръце“, проходилка и тоалетен стол едновременно 6 в 1 и…

Общо за помощните средства за ходене на страница Общо за помощните средства за ходене на страница Помощни средства за ходене, придвижване.   Цени и помощни средства за ходене, правила за ползването им според заболявания и уврежданията. Помощни средства за ходене и придвижване най-различни по вид и конструкции. От щеки за ходене и свършим до специализираните помощни средства според заболяване, увреждане или конкретна нужда.

Помощни средства за ходене и придвижване

 

 
 Начини на закрепвания към тоалетната чиния. Модели и конструкции надстройки и повдигнати тоалетни седалки.

 

Монтирана надстройка за тоалетна чиния

Закрепена надстройка за тоалетна чиния с два притискащи декоративни винта. Бързо и лесно сваляне-поставяне.

Бързо поставящи и снемащи се или постоянно закрепени към тоалетната чиния.

С подлакътници или опростени конструкции.

Монтирана надстройка на мястото на седалката и капака

Монтирана надстройка на мястото на седалката и капака. Постоянно закрепена към тоалетната чиния

Още начини за закрепване на надстройки към тоалетната чиния

 Модели и конструкции предлагани от „Воев“  надстройки за тоалетни чинии

      nadstr wc aqua    relaxon_star_1 220x191 nadstr WC dietz obiknovena150x150

            Модел Aquatec 90                                      Модел TSЕ Relaxon                     Модел Relaxon basic

150nadstroyka AIS 4019 WC    nadstr WC AS 501 UP 11 bild4    nadstr WC Cliper Herdegen 230x 164

            Модел * AIS 4019                            Модел Rekordsan/Herdegen/AS501 UP11

* Модел  AIS 4019 не е универсален. Специални изисквания към тоалетната чиния, за да може да се монтира и използва. Подробности на страницата на модела.

** Модел Relaxon TSE 1 се закрепва на мястото на капака и седалката на съществуващите на тоалетната чиния. Начина на закрепване е същият както на стандартна тоалетна чиния.

Когато повдигнатата седалка е без подлакътници можете да монтирате към стената допълнително ръкохватки и дръжки

Разположение на дръжки и ръкохватки в тоалетната

Тоалетна с помощни ръкохватки и дръжки

За разположение на дръжки и ръкохватки в тоалетната вижте страница Тоалетна за инвалиди, оборудване, баня

Дръжки и ръкохватки в тоалетната и банята

Повдигане височината на тоалетна и помощни дръжки за хващане

Дръжки за стена, баня, вана, болнично легло

Ако не сте направили своя избор вижте указанията

Кой модел и конструкция надстройка за тоалетна чиния да изберем и как?

Общи данни. Надстройки за тоалетни чинии

Друга специализирана страница

Начини за повдигане на тоалетната без да извършвате основен ремонт

Конструктивни решения за повдигане на тоалетната чиния която вече имате монтирана в тоалетната, лесни и практични за изпълнение без да се налага да извършвате ремонт.

В помощ на възрастните хора, хората с увреждания, инвалидите и болните хора, както и техните близки грижещи се за тях.

Повдигане на тоалетни без ремонт

Повдигане на тоалетни

Ако не сте направили своя избор още конструктивни решения от Воев

Висока тоалетна с надстроена тоалетна седалка с дръжки

Добавяне на помощни дръжки и ръкохватки в комбинация с повдигнати тоалетни седалки без дръжки

Когато надстройката за тоалетна чиния няма фабрично монтирани дръжки а имаме нужда от тях,  конструктивни решения. 

Надстройка за тоалетна чиния с дръжки

 Още полезна информация

Видео в интернет за повдигане височината на тоалетната чиния с надстройки може да видите на този адрес в youtube

 

Друг начин за решаване на този проблем е поставянето на тоалетен, инвалиден стол над тоалетната чиния. Поставен над тоалетната чиния с регулиране височината на седалката на инвалидния стол се постига подобен резултат за повдигане височината на тоалетната чиния, както това става с надстройките. Надстройките и повдигнатите седалки в сравнение с тоалетните столове са по-компактни и не заемат място в тоалетната.

 

Алтернатива на надстройките за повдигане височината на тоалетни чинии са инвалидните тоалетни столове. Вместо надстройка над тоалетната чиния може да се постави тоалетен стол с регулиращи се височини на краката. Надстройката за тоалетна чиния е по-компактна и не заема толкова място в тоалетната колкото тоалетния стол.

Повече за тоалетните столове на страница:

Тоалетни столове

Повдигнатите тоалетни седалки и надстройки за тоалетни чинии, както и тоалетните столове са подходящи и за трудно подвижни възрастни хора, инвалиди и хора с увреждания, за да се обслужват сами или да бъдат обслужвани от близките им.

 

 
 Вносител на надстройки за повдигане височината на тоалетни чинии Воев-София ЕООД с магазин за надстройки в центъра на София, ул. Шандор Петьофи № 1, Пирогов Руски паметник
 
Важно. Не сме дрогерията
 

Санитарен магазин Воев, Руски паметник-Пирогов, София

 
 
 
 
 „Воев-София“ ЕООД лицензирана фирма в Министерство на труда и социалната политика, удостоверение №099/2008г. от Агенция за хората с увреждания, предоставяща помощни средства и медицински изделия.