Общо надстройки за тоалетни чинии

Серия надстройки MobiakCare
Надстройки с подлакътници
Повдигане височината на тоалетната чиния след тазобедрена операция. Избор на надстройка за тоалетна чиния. Още тоалетни аксесоари.

 Общо надстройки за тоалетни чинии повдигнати тоалетни седалки

Общи данни за надстройки повдигащи височината на тоалетната чиния.

Raised or elevated toilet seats.

Увеличени или издигнати във височина тоалетни чинии

 Ползване на тоалетната от хора с ограничена подвижност, хронични болки в ставите, от хората страдащи от артрит, с декубитални рани и хемороиди(модел 0808340 ) се превръща в трудност и изпитание. Това неудобно за страдащия човек или за обслужващият го може да се избегне напълно, като се повдигне тоалетната чиния с подходящата надстройка и се ползва повдигната тоалетна чиния

След смяна на тазобедрена става, какво трябва да знаем? Първи дни на възстановяване в къщи след ендопротезиране. Рехабилитация. От какво се нуждаем и какво трябва да избягваме да правим? Повдигнатите тоалетни седалки, както патериците и проходилката са много основни помощни средства след операция за смяна на става. 

Защо се налага повдигане височината на стандартната тоалетна чиния и използването на надстройки за тоалетна чиния след смяна на става. Указания

Как се монтират и закрепват универсалните повдигнати тоалетни седалки вижте на това видео в интернет

Монтирана надстройка за тоалетна чиния

Монтирана универсална надстройка за тоалетна чиния

Повдигане височината на тоалетната чиния с надстройки за тоалетна чиния

Надстройките за тоалетна чиния служат да повдигнат височината на седалката на стандартна тоалетна чиния, съобразена с възможностите на ползващия. Наричат ги различно: поставки за тоалетна чиния, повдигачи за тоалетна чиния, допълнителна дъска за тоалетна чиния, повдигнати тоалетни седалки, високи седалки  и подобни други наименования.

Надстройките за тоалетна чиния са подходящи за хора с двигателни проблеми и различни увреждания. Също така са подходяща за възрастни хора трудноподвижни вследствие на възрастта и промените на тялото свързани с това.

Повдигане височината на тоалетната чиния помага намалява  напрежението в бедрата и коленете при сядане, ставане и при седене.

Претърпелите тазобедрени операции имат нужда от повдигнати тоалетни седалки след изписването от болничните заведения при възстановяване след извършените операции.

Форма за поръчка

Може да закупите от нашия магазин • Да ни се обадите на обявените телефони, за да поръчате • Да попълните и изпратите формата за поръчка. На страниците на преките връзки по-долу също има форма за поръчка. Обслужваме всички населени места в страната с наложен платеж или банков превод.
02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280 в работното време на магазина

 

Цените на надстройките за тоалетни чинии са според конструкцията, модела, екстрите и възможностите които предлагат.

Важно условие което трябва да имате предвид при избора на модела надстройка. Освен с тоалетната чиния върху която ще поставим повдигната седалка трябва да се съобразим и със състоянието на ползващия

Дали да изберете бързоснемащи се и евтини надстройки за повдигане на тоалетната от типа Мобиак без да махате съществуващите седалка и капак повдигнати седалки MobiakCare.  Дали да изберете по-скъпите надстройки от типа монтиращи се стабилно на мястото на съществуващите седалка и капак от типа на SmartFix на Dietz Reha Produkte Германия.  Подробности на Повдигната седалка. Избора зависи от състоянието и подвижноста на пациента. По-скъпите надстройки от типа на SmartFix са с подлакътници опора при ставане от тоалетната чиния. С добавяне на дръжки към стената и по-евтините универсални повдигнати седалки от серията Мобиак могат да имат такава функция.

SmartFix новият модел на Dietz Reha Produkte Германия.

Изображение на повдигната тоалетна седалка

Ново! Може да се комбинира повдигната седалка с опора с подлакътници.

Опора с подлакътници

Подлакътници за тоалетна чиния.

Изображение на Стойка тоалетна чиния  опора за ръцете при ставане и сядане на тоалетната чиния подлакътници

Избор на повдигната тоалетна седалка

Кога се поставя надстройка към тоалетната чиния повдигаща височината й? Избор на конструкция, модел и цена според състоянието на ползващия и съществуващата тоалетна чиния
повдигната тоалетна седалка . Специализирана страница, която да ви помогне в избора ако имате нужда от това Избор на повдигната тоалетна седалка Каква повдигната седалка да изберем подходяща за нашия случай и с какво да се съобразим при избора ни. Ако не можете да направите сами избора най-добре е да се консултирате със служителите в магазина ни.      

Как да изберем надстройката или повдигнатата седалка за тоалетна чиния?

Височина на тоалетната чиния. С правилно избраната височина на надстройката се получава по-малко натоварване на бедрата и коленете при сядане и изправяне.

Ако ни трябва надстройка с подлакътници, която да се закрепва стабилно, така както се закрепва стандартна седалка и капак на тоалетна чиния, трябва да изберем SmartFix на  Dietz Reha Produkte. Това са и най-скъпите модели. На мястото на съществуващата седалка и капак монтираме по същия начин и на същите отвори този тип надстройка. Тoзи модел позволява избор на 3 различни височини на повдигане на тоалетната чиния. Също така има стабилни подлакътници, на които ползващият може да се опре при изправяне или сядане. Не e подходящ ако трябва по някакви причини често да се сваля и демонтира от тоалетната чиния. По-долу на страницата има подробности за тях.

Ако ни трябва надстройка, която лесно да се поставя и снема  от тоалетната чиния, на добра цена можем да изберем от универсалните надстройки от серията Mobiakcare

Серия Mobiak

• Код 0808340 мека повърхност 10 см цена 65 лв.

Код 0808231(до 136 кг) и 0805510(до 250 кг) без капак 10 см на цена 74 лв.

Код 0808183(до 136 кг) и 0805512(до 250 кг) с капак  10 см  на цена 79 лв.

• Код 0808345(до 136 кг) и 0805511(до 250 кг) без капак 15 см на цена 89 лв.

• Код 0808184(до 136 кг) и 0805513(до 250 кг)  15 см с капак на цена 97 лв.

Цените са с ДДС.

Хората с нормено и над нормено тегло до 136 кг могат да ползват също и усилените надстройки за тежки хора с тегло до 250 кг.

Raised Toilet Seat 10cm Seat 8183 300x237

  Ако тоалетната чиния трябва да се повдигне повече, например при високи хора тогава са надстройките от същата серия, но с височина на надстройките 15 см.

Raised Toilet Seat 15cm Seat 8184 421x600

Ако имате получени декубитални рани или хемороиди подходящ е модела от пяна с мека повърхност модел 0808340 с височина 10 см на цена 59 лв. Начина на закрепване с велкро към стандартната седалка позволява бързо и лесно сваляне за почистване.

надстройка с пяна

 

Надстройките Mobiakcare подробно са отразени на страница надстройки серия Mobiakcare

От същият тип надстройки с притискащи винтове от Германия и Франция бързо и лесно поставящи и снемащи се са на MEYRA и HERDIGER 

MEYRA Германия   Meyra седалка повдигаща тоалетната чиния На тази страница ще намерите изображения на повдигнатите седалки и параметрите им.

MEYRA код 522  10 см без капак. MEYRA код 532  10 см с капак.

• Vitea Полша код 0031  10см без капак на  цена 85 лв. Vitea код 0031-01 10 см с капак.

• Aquatec Германия  10 см без капак.

• от  Холандия модел 530, 10 см с капак                        

Herdegen, Франция Rekordsan, AS501 UP11  Вижте подробности и снимки на  Herdegen,Rekordsan, AS501 UP11 надстройки. Вместо притискащи винтове се използват специални пластмасови закрепващи скоби бързо поставящи и немащи се. Herdegen 10см без капак.

Може да ни се обадите, за да ви консултираме или вижте различните конструкции и модели надстройки за повдигане височината на тоалетна чиния.

Други модели повдигнати тоалетни седалки. Начини на закрепвания към тоалетната чиния

С дръжки за хващане и подлакътници за по лесно сядане и изправяне повдигнати тоалетни седалки за надстрояване на съществуваща тоалетна чиния

Различни конструкции надстройки за тоалетна чиния с регулиране и настройване на 3 височини 8, 12 и 16см според нуждите или фиксирани на височина 10см

С дръжки седалки повдигащи тоалетната

С дръжки седалки повдигащи тоалетната чиния

Ако не сте направили своя избор вижте и Надстройки за тоалетни чинии.

Начини за закрепване на повдигнати тоалетни седалки, надстройки за тоалетна чиния. За бързо поставяне и снемане, за постоянно поставяне

Повдигане на тоалетната чиния. Закрепване на надстройки

Монтирана надстройка към тоалетна чиния

Монтирана надстройка към тоалетна чиния

Поставена надстройка с мека повърхност

Поставена надстройка с мека повърхност

Повдигане височината на тоалетната чиния с поставяне на тоалетен стол над нея

Вместо надстройка за тоалетна чиния  може да се използва  тоалетен стол.

Тоалетния стол поставен над тоалетната чиния може да послужи по същия начин за повдигане на тоалетната чиния. Височината на седалката му се регулира с удължаване дължината на краката.

От друга страна тоалетния стол за разлика от надстройката за тоалетна чиния може да бъде поставен до леглото или друго място и да се ползва там. Тоалетен стол комбинираният му вариант може да се получи безплатно от нас със здравен код от НЗОК или да се закупи свободна продажба също от нас.

 

Вижте страници Тоалетни столове  или Комбинирани столове

Комбиниран стол за тоалет и баня Invacare

Комбиниран стол за тоалет и баня

Ново! Комбинирано многофункционално изделие
Изображение на Стол-проходилка 4 в1 за тоалет, за баня и за придвижване
За това комбинирано многофункционално изделие вижте
Проходилката на две нива в основата на това многофункционално изделие може да се ползва за опора над тоалетната чиния

Проходилка на две нива

Още информация

Помощни дръжки за стена, баня, вана, легло

Дръжки и ръкохватки за стена, дръжки за баня и вана, дръжки за легло

Дръжки и ръкохватки за стена, дръжки за баня и вана, дръжки за легло

За разположение на дръжки и ръкохватки в тоалетната вижте страница Тоалетна за инвалиди, оборудване, баня

Тоалетна с помощни ръкохватки и дръжки

Друга специализирана страница

Начини за повдигане на тоалетната без да извършвате основен ремонт

Конструктивни решения за повдигане на тоалетната чиния която вече имате монтирана в тоалетната, лесни и практични за изпълнение без да се налага да извършвате ремонт.

В помощ на възрастните хора, хората с увреждания, инвалидите и болните хора, както и техните близки грижещи се за тях.

Повдигане на тоалетни без ремонт

Повдигане на тоалетни

Кога да използваме повдигната тоалетна седалка?

След смяна на тазобедрена става, какво трябва да знаем? Първи дни на възстановяване в къщи след ендопротезиране. Рехабилитация

От какво се нуждаем и какво трябва да избягваме да правим?

На страница След смяна на става  След смяна на става подробно са дадени указания

Част от указанията:

Предварителна подготовка на дома ни преди постъпване в болница

Подготвяйки дома си с необходимото по списъка по-долу,  завръщайки се в къщи по-лесно ще може да се възстановите след изписването Ви от болницата. Първите дни на възстановяване и рехабилитация ще може да се обслужвате и предпазите от падане. Падане в първите седмици след операцията може да увреди новата става и да е необходима нова операция.

  • Закрепете стабилно допълнителни дръжки в банята и тоалетната
  • Перилата на всички стълби трябва да са стабилно закрепени
  • Стабилен стол за ранният период на възстановяване, с твърда седалка, който позволява при сядане коленете да остават по-ниско от тазобедрените стави, с твърда облегалка и две ръкохватки
  • Повдигната тоалетна седалка   Вижте повече подробности за нея по-долу на страницата.
  • Стабилна седалка или стол за баня
  • Обувалка с дълга дръжка, позволяваща да се обуете и събуете, без да сгъвате екстремно тазобедрената става и други подобни приспособления.
  • Твърда възглавница за стола, седалката на колата, която би Ви помогнала да сядате без да сгъвате коленете над нивото на тазобедрената става.
  •  Отстранете всяко нещо в дома си което би могло да Ви препъне, като килими, и постелки, електрически кабели .

Трябва да избягвате падане

  бастун, патерици, проходилкаперила, или някой за помощ използвайте докато подобрявате и възвръщате баланса, гъвкавостта и устойчивостта си. Докато тазобедрената става възстановява подвижността и стабилността си стълбите са предизвикателство за Вас и трябва да се съобразявате с това и да сте особено внимателни.

Още:

Рехабилитация след поставяне на изкуствена тазо-бедрена бедрена става

Указания на Доц.д-р Румен Кастелов Началник на 3-та клиника по ортопедична травматология УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”публикувани в сайта му на страница:

http://doctor-kastelov.com/рехабилитация-тазо-бедрена-става. Описани са няколко начина за движения, които трябва да извършвате след като сте прекарали операция на тазобедрената става.

 Лицензирана фирма за помощни средства „Воев“:
„Воев-София“ ЕООД, регистрация 099/2008 г ИАЛ и Агенция за хората с увреждания.
“             Воев“ 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280
Магазина ни за хора с увреждания, инвалиди, болни и възрастни хора се намира в центъра на София, ПИРОГОВ – Руски паметник, ул.Шандор Петьофи № 1
Не сме дрогерията на партера! Важно ! Ние сме магазина до дрогерията

Санитарен магазин Воев, Руски паметник-Пирогов, София

Специализиран сайт за помощни средства за възрастни хора, инвалиди с ТЕЛК и хора с увреждания без ТЕЛК. Безплатни със здравни кодове от НЗОК и свободна продажба. Информация за правата на хората с увреждания. Воев-София ЕООД с Договор за помощни средства ПСПСМИ през здравната каса НЗОК.