Общи данни комбинирани столове

• Възможности за получаване

Свободна продажба
Безплатно през НЗОК
• Начини на плащане, поръчка, доставка.

Общи данни комбинирани столове инвалидни за тоалет и баня

 

Комбинираните столове служат в бита за тоалет и за баня. Могат да бъдат поставени до леглото на нуждаещият се. Прехвърляйки болния от леглото на комбинирания стол, може да бъде придвижен до тоалетната чиния и да я ползва без да слиза от стола. Може да бъде придвижен болния до банята и да бъде изкъпан.

Освен това на комбинирания стол може да се седи и да се ползва легенчето под седалката без да се ходи до тоалетната.  Когато се използват по-дълго време за седене подходящи са антидекубиталните възглавници, като допълнение към стола.

Възможности за получаване на комбиниран стол за тоалет и баня

Избор на модел и конструкция комбиниран стол

Комбинирани столове

Закупуване в брой на комбиниран стол. Свободна продажба

Свободна продажба

    За свободна продажба не са необходими документи доказващи увреждания.

Безплатни комбинирани столове за тоалет и баня със здравен код НЗОК

Какво трябва да направите, за да получите здравен код от НЗОК за безплатно получаване?

От 1 юли 2022 г дейността по предоставяне на помощни средства и медицински изделия за хора с увреждания се прехвърли служебно от Агенция за социално подпомагане АСП към Национална здравноосигурителна каса НЗОК.

За хората с увреждания възрастни или стари хора, инвалиди, болни дори да не са били в болница през живота си, помощта която предоставяше АСП за помощните средства сега могат да го получат през здравната каса.

Какво трябва да направите? Част от информацията:

  • Да посетите ЛКК/ТЕЛК/НЕЛК, откъдето ще Ви бъде издаден електронен протокол/решение за предписване на ПСПСМИ;
  • Към протокола/решението да попълните на място електронно заявление за съгласие с предписаните ПСПСМИ и необходимост от предоставянето им. Заявлението може да бъде подадено и от упълномощено от Вас лице;
  • Експертни комисии на НЗОК/РЗОК ще разгледат Вашето електронно заявление и ще издадат одобрение или мотивиран отказ;.. Още подробности вижте на пряката връзка по-долу с актуалната информация с промените от 1 юли 2022 г.   НЗОК Помощни средства получаване.

Наемане на инвалиден стол

Поради хигиенни съображения не се предлага като възможност за комбинираните столове. Наем на други помощни средства. Наемане на други помощни средства- инвалидни колички, антидекубитални дюшеци и … Под наем   

Спешно получаване на инвалиден стол   

Получаване веднага без да са необходими каквито и да са медицински и други документи закупуване свободна продажба от магазина ни или поръчка за наложен платеж с ЕКОНТ.

Форма за поръчка

 Обслужваме цялата страна

Може да закупите от нашия магазин • Да ни се обадите на обявените телефони, за да поръчате • Да попълните и изпратите формата за поръчка. На страниците на преките връзки по-долу също има форма за поръчка. Обслужваме всички населени места в страната с наложен платеж или банков превод.

Комбиниран тоалетен стол в лимита на здравната каса  200 лв

При получен здравен код НЗОК  безплатно получаване от нас на комбиниран стол в лимита 200 лв.

Комбиниран инвалиден стол за 200лв, хигиенен

Санитарния комбиниран стол може да го закупите и на свободна продажба.

Обща информация за инвалидните столове тоалетни и комбинирани  

Конструкциите на столовете са най-различни. Всеки който има нужда от тях може да избере най-подходящата конструкция и модел отговарящ на теглото му, начина му на живот, състоянието му и т.н.

Конструкциите и моделите  комбинирани столове за тоалет и баня може да разгледате и изберете от страница: Комбинирани столове   Комбинирани столове
Вместо комбиниран стол може да се използват поотделно тоалетен стол и стол за баня тоалетен/санитарен/ стол и стол за баня. Варианта за отделно използване на тоалетен стол и стол за баня позволява да се регулира височината на седалката, като се променя височината на краката на стола. Различните варианти се избират според заболяването и начина на използване.

Може да разгледате и надстройки за тоалетна чиния , които са алтернатива на тоалетните столове. Надстройките за WC или повдигнатите тоалетни чинии са особено подходящи за да се обслужват хора след операции на тазобедрени стави. Те повдигат височината на тоалетната чиния.

За да се ориентирате какъв инвалиден стол ви е необходим може да се запознаете с указанията на лекарите във водещи болници

Санитарни столове за възрастни, болни и инвалиди

Вижте тази обзорна страница Санитарни столове за възрастни, болни и инвалиди  с показани най-различни конструкции Санитарни столове с тоалетна част, тоалетни колички за  придвижване и хигиена. Помощни санитарни хигиенни столове и инвалидни колички с освобождаваща се част от седалката позволяваща ползване като  тоалетна без да се става от количката или стола. Инвалидни колички с тоалетно легенче и освобождаваща се част от седалката позволяваща ползване на тоалетната част без да се става от количката. Комбинирани столове за банята и тоалетната и най-различни още конструкции подходящи за различни случаи според нуждите и начина на живот на възрастните хора и хора с увреждания.   

 

Тоалетни колички. медицински санитарни столове за баня и с тоалетна част.

 

Смяна на тазобедрена става

 

Указания и списък на приспособления  в дома , които ще Ви помогнат да се завърнете в къщи по-лесно по време на възстановяването Ви в първите дни след изписването от болницата. Публикувани в сайта на Болница Токуда София

Тук става въпрос и за надстройките за тоалетна чиния познати и като повдигнати тоалетни седалки наред с бастуни, патерици, проходилки, тоалетни столове.

Само малка част от указанията:

  • Стабилен стол за ранният период на възстановяване, с твърда седалка, който позволява при сядане коленете да остават по-ниско от тазобедрените стави, с твърда облегалка и две ръкохватки
  • Повдигната тоалетна седалка
  • ….

Първи дни след ендопротезиране на тазобедрена става

 Указания на УМБАЛ „Света Ана“ София /Окръжна болница/ публикувани в сайта на болницата.

 

С много илюстрации са показани какви инвалидни столове да ползваме. Също така са наред със начините за сядане и ставане от инвалиден стол са показани начините за използване на проходилки, патерици.

Сядане на тоалетен стол

Стъпка 1

Сядайте на столове снабдени с подлакътници, с високи седалки и изправени облегалки. Избягвате ниски столове. Трябва да почувствате с краката си седалката преди да седнете.

siadane 1 216x241

 

При желание може да се консултирате с нас , за да направите правилния избор.

“                         Воев“ 02/8519962,02/8519375, 0888 893280, SKYPE : voevisf, E mail:etvoev@abv.bg
Магазин санитарен между ПИРОГОВ и Руски паметник, ул.Шандор Петьофи № 1
 
Важно. Не сме дрогерията на партера!

 

Санитарен магазин Воев, Руски паметник-Пирогов, София

 

Лицензирана фирма за помощни средства 
„Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008г в ИАЛ -Агенция за хората с увреждания. Договор със здравната каса за предоставяне на помощни средства и медицински изделия ПСПСМИ, Воев-София ЕООД.

Сайт за помощни средства за възрастни хора, инвалиди с ТЕЛК и хора с увреждания без ТЕЛК. Безплатни ПСПСМИ през здравна каса и свободна продажба. Права на хората с увреждания.