Помощни средства

Общи данни. Инвалидни колички. Рингови и …

Получаване на инвалидна количка
• Под наем за 5лв/ден
• Закупуване на цена 100лв.
• Нова за 300 лв.
• Възможност за целева помощ АСП

 Общо представяне на инвалидни колички рингови, с чужда помощ и акумулаторни

 

 Закупуване на цена 350 лв – Вземане под наем 5лв/ден срещу депозит от 100лв – Безплатно с целева помощ от Агенция за социално подпомагане или срещу депозит до получаване на помощта

 

Специални оферти

Инвалидна количка за 100лв и нова за 350лева

 

За хотели, вили инвалидна количка за 300лв

Накратко

 Инвалидните колички рингови, акумулаторни или с чужда помощ служат за  придвижване на трудно подвижни или лежащо болни хора.

Ринговите инвалидни колички служат за самостоятелно придвижване на хора, които имат  увреждания на  краката.  Хората с увреждания на долните крайници/краката/ придвижват количката посредством рингове, като прилагат механична сила с ръцете. Ако не могат с ръцете си да задвижват количката, на облегалката има дръжки за придвижване на инвалидната количка с чужда помощ т.е. от тези които ги обслужват. От там и наименованието им е „рингови“. За лесното им управление спомагат по-малките предни колела. Имат стъпенки(степенки) на които да се поставят краката и подлакътници на които да се поставят ръцете.

 

Когато хората с увреждания нямат силата и възможността с ръцете си да задвижват количката самостоятелно посредством ринговете,  тогава се използват

Електрически акумулаторни инвалидни колички Акумулаторни колички

Когато пациента не може да се придвижва сам и се нуждае от чужда помощ подходящи са ринговите инвалидни колички с допълнителни спирачки за придружаващият го от серията инвалидни колички MobiakCare.

 

0806062 Инвалидна количка легло на MobiakCare

0806062 Инвалидна количка легло на MobiakCare

Инвалидна количка легло, стъпенки за подбедрици

 

Леки инвалидни колички

 

Модел 0808377 транспортна инвалидна количка олекотена 0808472

Модел 0808377(0808472) транспортна инвалидна количка олекотена

 

Леките инвалидни колички с тегло 6-7 кг са особено подходящи в случаите, когато ринговете за самостоятелно придвижване не са необходими и стандартните инвалидни колички са тежки за дигане и сваляне по стълби от обслужващите.

 

 

Инвалидна лека количка ALW 1400 с бутон за бързо сваляне на колелата

 

 

Мини портативна инвалидна количка

Транспортна инвалидна количка с чужда помощ и спирачки за придружителя, олекотена конструкция, модел 0808377 на Mobiak

 

Инвалидна количка портативна мини

 

Портативна мини инвалидна количка

 

Още инвалидни колички от серията MobiakCare

 

Рингова инвалидна количка с накланяща се облегалка 0808838

Рингова инвалидна количка с накланяща се облегалка 0808838

 

Ако сте си избрали модел инвалидна количка може да преминете на страници:

 

Продажби

 Начин на плащане              Поръчка        Доставка за София и страната

 

Ако ви трябват указания как да изберете инвалидна количка посетете страница:

 

Инвалидни колички получаване, закупуване  Инвалидни колички получаване, закупуване

Още информация

Помощни средства. Информация обща. В раздел  Права и Проблеми. Кратка информация

 

За различните модели, конструкции и приложението им може да намерите подробности на страница:

Рингови инвалидни колички  Рингови инвалидни колички

 

Възможности за получаване на рингова инвалидна количка

Наемане      Под наем      5лв/ден     Получаване веднага без да са необходими каквито и да са медицински и други документи

Закупуване за 100лв използвайки формата за наем, като се задържи инвалидната количка след наемния срок и не се върне.

Срещу депозит   Срещу депозит   Получаване веднага без да са необходими каквито и да са медицински и други документи

Безплатно с помощ от АСП    Безплатно закупуване с целева помощ от Агенция  за социално подпомагане     Практически са необходими 2 месеца от кандидатстване до получаването на помощта за закупуване.

За получаване веднага без да са необходими каквито и да са медицински и други документи може да се използва Срещу депозитСлед като се получи помощта се възстановява дадената сума за депозита. 

Индивидуална поръчка по каталог    Индивидуална поръчка по каталог

 

Обща  информация за инвалидните колички

     Инвалидните колички са предназначени за трудно подвижни, лежащо болни, инвалиди, възрастни хора или изобщо хора с увреждания и служат за самостоятелното им придвижване и обслужване с и без чужда помощ.

При ринговите инвалидни колички придвижването се извършва от болния с ръце посредством монтираните рингове на задните колела.

При инвалидните колички с чужда помощ   придвижването на количката става от придружаващия.

Олекотени инвалидни колички   Инвалидната  олекотена количка с тегло само  7 кг.    с чужда помощ позволява да се придвижват деца и възрастни. Снабдена е с със спирачки за придружаващия.

Също с чужда помощ е инвалидната количка за деца и възрастни с ДЦП, оборудвана със допълнителни екстри позволяващи придвижването на хора с това заболяване и увреждания.

Вижте  и Детска инвалидна количка MSW3100/AIS 980LA35

 

За хора, които имат увреждания на ръцете и на краката за самостоятелното им придвижване  служат акумулаторните колички.  Удълженият вариант на акумулаторна количка е скутера/модели: Agin, MDH 4025, 4028, S141 и други. Скутера има кормило изработено със специална форма и лостче за управление вместо „джойстик“, както е при класическата акумулаторна количка. Акумулаторната електрическа количка, скутера, от някои наричана моторна  инвалидна количка позволява придвижване на по-дълги разстояния за разходка, пазаруване, осъществяване на социални контакти и по-пълноценен и качествен живот. Може да се каже че скутера е по-подходящ за придвижване вън от къщи, а стандартната акумулаторна количка, която е по-къса и по маневрена е по-подходяща за вътре в къщи. Когато болния освен увреждане на краката има увреждания и на ръцете, тогава обслужването и придвижването става с акумулаторна количка. Това е и основанието на ЛКК/Лекарска консултативна комисия/ да изпише акумулаторна количка за безплатно получаване чрез АСП/Агенция“Социално подпомагане“. Скутера в изпълнение инвалидна количка, може да се нарече“автомобил“ създаден за хората с увреждания.

Три колесни велосипеди, триколки, които се задвижват ръчно и имат приспособления за хората с увреждания са също средство за придвижване.

При желание може да се консултирате с нас , за да направите правилния избор според състоянието на болния, диагнозата и начина му на живот.

За хотели от 1 до 5* и мотели универсалната инвалидна количка е задължителна съгласно Постановление No 217 от 17 август 2015 г. за приемане на Наредба за изискванията към местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения и за реда за определяне на категория, отказ, понижаване, спиране на действието и прекратяване на категорията

Важно! За инвалиди с ТЕЛК и хора с увреждания без ТЕЛК, включително и за възрастни хора  Агенция за социално подпомагане отпуска целева помощ за закупуване на инвалидни колички- внос от страни членки на  Европейски съюз-486 лв., страни други-336 лв, за акумулаторни-внос от страни членки на Европейски страни-3019 лв., страни други-1897 лв. Цените на инвалидните колички са с включено 20 % ДДС съгласно Заповед РД 01/36 от 10.01.2008 г. на МТСП. На практика за хората с увреждания инвалидните колички се получават безплатно. Когато цената на инвалидната количка се различава от отпусканата целева помощ е указано доплащането над пределната лимитна цена. Обикновено доплащането е за допълнителни екстри и конструкции със специално предназначение.

 

Преодоляване на стълби и височини на хора в инвалидни колички. Изкачване на стълби

 

Самостоятелно слизане на инвалид от автомобил и сядане в  инвалидна количка.

Качване на автомобил от положение седнал в инвалидна количка.

Изваждане на инвалидната количка от автомобила на части. Сглобяване на задните колела на количката на улицата от мястото на шофьора. Прехвърляне на инвалида от мястото на шофьора  на инвалидната количка. Ринговата инвалидна количка може да е стандартна със снемащи се задни гуми.
                                                                      Миниизображение
Вижте този видео материал:
*
*
*
Подобни стандартни модели рингови инвалидни колички със снемащи се задни гуми:
*
*
*
Олекотена конструкция:
„Воев“ 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280  SKYPE : voevisf, E mail:etvoev@abv.bg
Магазин в центъра на София
между ПИРОГОВ и Руски паметник, ул.Шандор Петьофи № 1,
Не сме дрогерията на партера!!! Ние сме магазина до дрогерията
"Воев" магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

„Воев“ магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

 

Лицензирана фирма за помощни средства „Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008г. на МТСП-Агенция за хората с увреждания.

 

Страница от Специализиран сайт на „Воев“ за Помощни средства за възрастни хора, инвалиди с ТЕЛК и хора с увреждания без ТЕЛК. Безплатни с целева помощ от „Социално подпомагане“ и свободна продажба. Правата на хората с увреждания.