Получаване с депозит

Получаване веднага на помощни средства

  Получаване на помощни средства веднага с депозит използвайки Социалната програма „Воев“

Социална програма „Воев“

Възможност за социално слаби, финансово затруднени или по други причини нуждаещи се да получат спешно помощни средства и услуги на достъпни цени.

 

* Вижте и обновената версия

Продажба с депозит

На страница Продажба с депозит

Получаване на помощни средства веднага с депозит

 

 

 

 

Бърз начин за получаване на необходимото помощно средство ВЕДНАГА.

След като осигурите на болния необходимото помощно средство за обслужването му, може да отделите време за подготовка на документите за получаване на целева помощ за закупуването им. Ако желаете така може да си възстановите сумата от депозита.

Ако не ви се занимава с тежката бюрократична схема за получаване на помощ от Агенция за социално подпомагане/около 2 месеца/приключвате проблема веднага. Освен депозита не са ви необходими каквито и да са медицински документи за да получите помощното средство.

 

 

 Още информация

Мисия
Нашата мисия е да информираме хората с увреждания и техните близки за възможностите да бъде облекчено тяхното ежедневие използвайки помощни средства. Ще Ви запознаем с подробности , за кои помощни средства може да получите Целева помощ от Агенция“Социално подпомагане“/АСП/ и какви документи трябва да подготвите в тази връзка. Как да получите помощните средства на които имате право и от които се нуждаете без това да бъде за ваша сметка т.е да ги получите безплатно.
Обадете се по телефона или ни посетете в офиса за конкретни указания. Така няма да загубите излишно време.

Може да закупите всяко едно помощно средство предлагано от нас без да вадите каквито и да е документи. Необходимо е да се заплати стойността му.

При спешни случаи всяко помощно средство може да се получи предварително , като се закупи и след това се комплектоват необходимите документи за възстановяване на сумата. Има възможност и за получаване на помощното средство срещу депозит на по-ниска цена или да се наеме.
Обадете ни се за да разберете за тази възможност.

Ако вече имате отпусната целева помощ , заповядайте в офиса ни. Изборът при нас от помощни средства е много-голям. Заедно с вас ще изберем онова помощно средство, което най-добре отговаря на начина ви на живот и на уврежданията които имате. Когато вие нямате възможност, това може да го направи ваш близък. Ако сте от населено място извън София няма проблем да ви консултираме и изпратим избраното от вас помощно средство.

Преди да предприемете каквото и да е информирайте се предварително за правата си, за да не злоупотребят с тях за ваша сметка длъжностни лица-лични лекари, ЛКК комисии, лицензирани фирми предоставящи помощни средства. Направете така че, срещу парите отпуснати от държавата да получите максималното за вас, а не някой друг да се възползва за ваша сметка. Имате повече права , отколкото предполагате. Правото на избор никой не може да ви го отнеме. Внимавайте служебни лица да не злоупотребят с вашите права за ваша сметка. Вие сте тези, които ги упълномощавате за това.
Още по темата в раздел II. Кратка информация „Вашите права и злоупотреба от служебни лица с тези права. Съвети.“ в https://voevmedical.com/?page_id=1656

За социално слаби и финансово затруднени хора, при спешни случаи даваме възможност да получат необходимото им помощно средство срещу депозит с по-ниска стойност от стойността му. Това е продиктувано от обстоятелството че, след представяне в съответната териториална дирекция на АСП молба-декларация с всички необходими документи, в 10 дневен срок директора и се произнася дали отпуска или отказва целевата помощ. След издаване на заповедта за отпускане или отказване, в края на следващия месец се превеждат парите по сметка или с пощенски запис.
На практика времето от подаване на молбата до получаване на парите може да бъде от два месеца или повече.
В тази връзка всяко помощно средство може да се закупи предварително , като се плати лимитната му   цена/целевата помощ/. След като се издаде заповедта и се преведат парите, се възстановява сумата.

Повече за възможността да получите целева помощ от Агенция „Социално подпомагане “ вижте в:

Отпускане от Агенция „Социално подпомагане“ на целева помощ за закупуване

 

Важно! Закупен к-т Антидекубитален дюшек може да се премине във вариант под наем, ако е по-изгодно за клиента. Тази възможност може да се окаже по-подходяща за тежки случаи при които изхода е с неясен край.

Други помощни средства според състоянието:

 

За трудно подвижни подробности на https://voevmedical.com/?p=1717
За лежащо болни подробности на       https://voevmedical.com/?p=1707

 

Наем

Инвалидна количка рингова или акумулаторна, проходилка, облегалка за легло, уред за раздвижване, антидекубитален дюшек за лежащо болни, канадки, ролатор и други:

Подробности на страница https://voevmedical.com/?page_id=32

 

„Воев“ 02/8519962,02/8519375, 0888 893280, SKYPE : voevisf, E mail:etvoev@abv.bg
Магазин в центъра на София

между ПИРОГОВ и Руски паметник, ул.Шандор Петьофи № 1

Не сме дрогерията на партера! Ние сме магазина до дрогерията

Страница от сайта на лицензирани фирми за помощни средства „Воев“
„Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008г. на МТСП-Агенция за хората с увреждания.
„Воев-Георги Воев-Стефанка Воева“ ЕТ, Удостоверение №024-I/2013г.