Кислороден концентратор или кислородна бутилка?

Гърция

За кислородна терапия, дишане в къщи на медицински кислород какво да изберем? Кислороден концентратор или кислородна бутилка? Да закупим или да наемем? Как да преценим кое от двете-бутилка или концентратор?

За кислородна терапия в домашни условия кое да изберем – кислородна бутилка или кислороден концентратор?

Пред избора концентратор или бутилка са хората или близките им на които лекарят е предписал кислородна терапия, дишане на медицински кислород. За да ви помогнем в този избор е информацията на тази страница.

Кислороден концентратор или кислородна бутилка?

Концентратор или кислородна бутилка?

Форма за поръчка

Може да поръчате, като попълните и изпратите формата за поръчка. Може да посетите магазина ни в центъра на София и да закупите продукта. Може да се обадите на обявените ни телефона. Обслужваме всички населени места в страната. Приемаме и поръчки от чужбина на хората живущи там и грижещи се за свои близки в България.

След лекуване в болница на Covid-19 дишане на кислород от кислороден концентратор.

При ХОББ и други белодробни болести. Долекуване с медицински кислород  първите дни вкъщи след изписване от болница след лечение на  коронавирус Govid-19. Промоция във връзка с повишаване броя на заразените със Covid-19. Срока и условия за получаване вижте на  След лекуване в болница на Covid-19 за 70лв наем кислороден концентратор.

Кислородни концентратори

Ново! Кислороден концентратор Force до 10 л/мин, когато непрекъснат поток от 5 л/мин не е  достатъчен. Force концентратор до 10 л/мин, подробности и параметри на  Кислороден концентратор 10 л/мин.

продажни цени с ДДС

0808194, Iren-5lt Концентратор, цена 1249 лв 0810300, Thorax 5 – 5lt Концентратор, цена 1595 лв 0810360, FORCE – 10lt Концентратор, цена 3200лв 0810330, Aura – 5 Портативен преносим  концентратор, цена 3995лв

Кислородни бутилки за дишане на медицински кислород

продажни цени с ДДС

комплект код 0808907 ( за зареждане с 2 литра) цена 420лв

комплект код 0808908 ( за зареждане с 3 литра) цена 450лв

комплект код 0808909 ( за зареждане с 5 литра) цена 520лв

комплекти със стоманени бутилки

код 0808920  10 литра на цена 540лв.

Цените са с ДДС.

Ако не се нуждаете от информация, решили сте да наемете или закупите леки кислородни бутилки с медицински кислород за дишане или концентратор за същите цели  вижте преките връзки към  специализираните страници:  Кислородни бутилки, терапия, наем, продажби Условия и цени за закупуване или наемане на  преносима лека кислородна бутилка за дишане на медицински, Концентратор THORAX за медицински кислород У дома за ползване кислороден концентратор за медицински кислород Thorax 5. Наемане и продажба. Всичко за кислородните концентратори –  цени, наем и продажба, общи указания за терапия с медицински кислород има на Кислородна терапия, наем и продажба. На същата страница може да намерите цените на консумативи и принадлежности за кислородни бутилки и концентратори. 

Кислороден концентратор или кислородна бутилка? За да направите правилния избор трябва да се вземе предвид количеството кислород и времето, за което да се приема е предписал лекаря на базата на измереното количество на кислорода в кръвта ви.

Приема се такова количество кислород и за толкова време, колкото е предписал лекаря.

По-долу има указания. Ако не можете да се ориентирате обадете ни се на обявените ни телефони и ние ще ви консултираме какво да изберете-концентратор или бутилка. Ако имате възможност посетете на място магазина ни в центъра на София, за да се запознаете подробно с предлаганите възможности. Най-долу на страницата има условията при които се отдават под наем кислородни концентратори и кислородни бутилки за дишане на кислород в домашни условия.

Кислородния стационарен концентратор е подходящ когато  трябва да се приема медицински кислород непрекъснато и в големи количества предимно в стационарни условия(в къщи)

Медицински кислород от бутилки от 2 до 10 литра е подходящо да се ползва когато не се ползва непрекъснато кислород, когато спира често електричеството в къщи където пациента ползва кислороден концентратор, когато трябва да излезе вън от къщи например при пътуване. Вижте и специализираната страница Мини кислородни бутилки за дишане

Мобилния преносим кислороден концентратор е подходящ за всички случаи

Ново! Наем на портативен кислороден апарат. Свободна продажба

Портативният концентратор AURA 5 е проектиран да дава висококачетвен кислород, когато се диша а не през цялото време както е при стационарните(THORAX 5 и IREN). Нарича се болус технология. Концентратора периодично подава обем (или болус) кислород в милилитри на дъх (мл / дъх). По този начин не е необходим голям непрекъснат поток(дебит) до 5л/мин, както е при стационарните концентратори.

Портативен кислороден концентратор AURA

Портативен мобилен кислороден концентратор

При нарушена функция на белите дробове(ХОББ) трябва да се добави кислород, за да се снабди организма с необходимия му кислород и това се нарича кислородотерапия. За този случай са предназначени кислородните концентратори и бутилките с медицински кислород

*ХОББ-хронична обструктивна белодробна болест

Кислородните концентратори и бутилките с медицински кислород могат да снабдят организма с необходимия му кислород.

Някои хора се нуждаят от лечение с кислород само при определени физически усилия които извършват, а други се нуждаят от постоянно приемане на кислород. Приемането на кислород, лечението с кислород става само по лекарско предписание и се приема толкова кислород колкото е предписал лекаря. В кислородните концентратори, както и в принадлежностите към кислородните бутилки има настройка на дебита в литри за минута. Лекаря е определил необходимото количество кислород дебит и време за приемане на кислород след като е измерил нивото на кислорода в кръвта ви. Към нивото на кислорода в кръвта ви от концентратора или от бутилката се добавя това количество кислород което не достига на организма ви.

В комплектите с кислородни бутилки, кислорода предварително е зареден или се зарежда в бутилките на специализирани станции за медицински кислород и е под високо налягане. За да може да се приема кислорода от нуждаещият се, на когото лекаря е предписал кислородна терапия са необходими допълнителни устройства, които да го редуцират, приспособят. Кислородните концентратори произвеждат необходимия медицински кислород на място в дома и този кислород е готов за употреба от пациента. Медицинския кислород който се подава от кислородна бутилка или от кислороден концентратор, за да може да се приеме от пациента са необходими съответните овлажнители, носни канюли или кислородни маски. За да изберете кислороден концентратор или кислородна бутилка ви е необходимо трябва да имате в предвид за предписаните от лекаря консумация на кислород( дебит литра/минута) и време кое от тях ще може да го осигури. Например ако консумацията на кислород е малка по-изгодно може да се окаже вариант с кислородна бутилка, която да зареждате. Кислородните бутилки до 5 литра са алуминиеви, леки и могат да се носят в ръка или на гръб в калъф и да се зареждат. Ако е предписан медицински кислород да се приема постоянно или в големи количества и продължително време  по-изгодно и по-практично ще е да закупите или да наемете кислороден концентратор. Това може да се пресметне сравнително лесно, като използвате информацията по-долу.

Кислородни концентратори Iren произвеждащи медицински кислород в домашни условия 5 литра и 10 литра в минута, Thorax 5 литра

Iren Кислороден концентратор 5 и 10 литра

Iren Кислороден концентратор 5 и 10 литра

Необходими консумативи при кислородна терапия с кислороден концентратор

Алуминиеви леки кислородни бутилки от 2 до 5 литра

Oxygen therapy set, Компактен пълен комплект за кислородна терапия с алуминиева кислородна бутилка от 2l, 3l, 5литра

Oxygen therapy set, Компактен пълен комплект за кислородна терапия с алуминиева кислородна бутилка от 2l, 3l, 5литра

Кислородна бутилка комплект "Aphrodite" от 2 до 5 литра

Кислородна бутилка комплект „Aphrodite“ от 2 до 5 литра

Продължителност на подаване кислород според дебита и литрите на бутилките

 *Фабрични данни Mobiak

          Подаване литри в минута(lt/min)                                          Бутилка            1           2          3           4           5            6          7           9             lt         (bar)      вис H(cm)   тегло (кг) часа   6,67   3,33    2,22    1,67      1,33       1,11    0,95       0,74        2           200              48               4,8 часа   10        5        3,33     2,5        2            1,67    1,43      1,11          3           200              62               6,13 часа  18,3     9,17   6,11      4,58     3,67     3,06    2,62      2,04          5           200              65               9,53

Необходими консумативи при кислородна терапия с медицински кислород от бутилка

Кислородна бутилка с дебитомер, овлажнител, маска или канюла

Кислородна бутилка с дебитомер, овлажнител, маска или канюла

Пълния комплект за кислородна терапия от бутилка с принадлежностите се състои от:

кислородна алуминиева бутилка + вентил 25Е/0216027/+ дебитомер Е25 Click Style с манометър/ код 0807916/+Овлажнител Poseidon Humidifier 0807912 + Канюла за нос 0217002-01 (или Маска кислородна 0217005-01)

Параметрите, цените, подробности за пълните комплекти кислородни алуминиеви бутилки и принадлежности за тях ще намерите на страница Кислородни бутилки, терапия

Всичко за кислородните концентратори –  цени, наем и продажба вижте на страница Кислородна терапия. Наем и продажба

На същата страница има пълна информация за:

Наем и продажба на нови неупотребени кислородни концентратори и кислородни бутилки за дишане. Бутилки за кислород. Инхалатори. Кислородотерапия.Хобб. Наемане на кислородни концентратори. Принадлежности за кислородни бутилки и кислородни концентратори при лечение с кислород.

Всичко може да закупите или наемете от магазина ни в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи № 1. Може да направите поръчка по телефона или като попълните формата най-долу на страницата

Обслужваме всички населени места в страната

Пулс оксиметър

Импулсния оксиметър измерва нивата на кислорода или насищането на кръвта с кислород без да е необходима кръвна проба и това може да се прави в домашни условия.

0801023 Пулс оксиметър DL50

0801023 Пулс оксиметър DL50

Puls Oxymeter My SPO2 50D , код 0801023

Цена: 49.90лв с ДДС(спредпазен силиконов калъф)

Гаранция: 12 месеца

 

Наемане на преносими комплекти от 3 и 5 литра алуминиеви кислородни бутилки за дишане на медицински кислород. Продажби

Отдаваме под наем само от 3 и 5 литра. Преносимите бутилки от 2 литра са само за продажба без възможност за отдаване под наем.

1. Кислородния комплект се получава от магазина на „Воев-София“ ЕООД в центъра на София-ул. Шандор Петьофи № 1 срещу съответният гаранционен депозит – стойността на кислородния комплект състоящ се от кислородна бутилка + дебитомер (код 0808908 от 3 литра на стойност 450лв и код 0808909 от 5 литра на стойност 520лв). Комплектите се предават на Наемателя във фабрична опаковка (без наранявания, одрасквания и вдлъбнатини, с ненарушена картонена опаковка), заредени с кислород (3 или 5литра в зависимост от вместимостта на бутилката) или празни. Консумативите за лична употреба овлажнител+носна канюла или кислородна маска се заплащат допълнително при получаване на кислородната бутилка.

2. Минимален срок за наемане 30 дни. Деня на получаване на кислородния комплект и деня на връщането му се считат за дни в наемния срок. Получаването и връщането става в работното време на магазина. Месечен наем: 40лв за бутилка от 3литра и 45лв за бутилка от 5литра. При получаване на кислородния комплект се заплаща гаранционен депозит равен на стойността на кислородния комплект( 450лв за 3 литрова бутилка и 520лв за 5 литрова бутилка). При връщане на кислородния комплект в срок и в изправен вид без наранявания и нарушение на външния вид включително и на опаковката, клиента заплаща съответния наем и гаранционния депозит се връща. Ако има наранявания и нарушение на външния вид включително и на опаковката или кислородния комплект е в неизправност клиента заплаща нанесените щети и повреди. При ползване на комплекта за срок по-малък от календарен месец (или 30 дни) се заплаща пълен месечен наем.

Консумативите за лична употреба са нови неупотребявани и фабрично опаковани.

Преди изтичане на наемния срок, същият може да се удължи като се плати предварително нов месечен наем.

* Когато бутилката се предава  пълна заредена  с кислород към консумативите от клиента се заплаща допълнително кислорода – 4лв за 2литра бутилка, 6лв за 3 литра и 10лв за 5литра бутилка. В магазина ни на място се установява дали е пълна или празна бутилката.

3. След изтичане на минималния срок за наем – до 30 дни, кислородния комплект от 3 литрова бутилка може да се закупи на цена 410лв(450-40лв наем)  или на цена 475лв(520-45лв наем)   кислородния комплект от 5 литрова бутилка .

По този начин имате възможност да изпробвате кислородната бутилка комплект и ако пожелаете същата може да я закупите, като се приспадне наема за месеца.

4. Ако клиента не желае да закупи наетия комплект, остава разход за него само наема и консумативите за лична употреба. Гаранционния депозит се връща.

5. След изтичане срока на наема ако кислородния комплект не се върне в седемдневен срок или до тогава не се поднови наема, счита се че кислородния комплект е закупен и остава собственост на клиента.

Пробвате и купувате или пробвате и връщате кислородна бутилка за дишане на  медицински кислород.

При закупуване, за да се ползва гаранционно обслужване трябва да е платена пълната стойност и да е издадена гаранционна карта. 

Може да наемете кислороден концентратор IREN или THORAX 5 и след изтичане на наемния срок да го върнете или да го закупите.  Може да закупите кислороден концентратор без да го наемате преди това.

Наемане на 5lt концентратори IRENE и THORAX 5. Закупуване

Може да наемете кислороден концентратор IRENE или THORAX. След изтичане на наемния срок можете да го върнете или да го върнете и закупите от същия модел концентратор.  Може да закупите кислороден концентратор без да го наемате преди това.

Наемане на кислородни концентратори IRENE до 5 литра, THORAX до 5литра

А. За 4 лв/ден с минимален срок на наемане 15 дни. Гаранционен депозит 500 лв.

1. Кислородния концентратор Thorax или IRENE се отдава под наем срещу гаранционен депозит от 500 лв и представяне на лична карта. Получава се  в магазина ни в центъра на София ул Шандор Петьофи №1, Руски паметник-Пирогов и задължително се връща на същия адрес след изтичане на наемния срок.

2. Минимален срок за наемане 15 дни. Цена на наема 60 лв. Плаща се при наемането на концентратора. При връщане на кислородния концентратор в срок и в изправен вид без наранявания и нарушение на външния вид включително и на опаковката на клиента се връща  пълната стойност на гаранционния депозит. При ползване на концентратора за срок по-малък от 15 дни се заплаща пълния наем. Преди изтичане на наемния срок, същият може да се удължи с предизвестие по имейл или телефон. Консумативите за лична употреба кислородна маска или носна канюла и овлажнител с които се диша медицинския кислород /неупотребявани, фабрично опаковани/ се закупуват отделно при плащане на депозита.

3. Ако клиента не желае да закупи концентратора и го върне, като разход за него остава само наема от 60 лв и консумативите за лична употреба. Във връзка с пандемията с коронавирус от производителя се препоръчва към консумативите за лична употреба да се прибави и смяната на филтрите при всеки нов ползвател. При желание на клиента тези филтри ги предоставяме срещу заплащане. Повече по темата за Covid-19 и предпазване от зарази вижте Концентратор под наем най-важното.

При връщане на кислородния концентратор в срок и в изправен вид без наранявания и нарушение на външния вид включително и на опаковката на клиента се връща  пълната стойност на гаранционния депозит.

4. Наемайки апарата нуждаещият се може да прецени дали да закупи за постоянно от същия модел на преференциална цена. За да се закупи кислороден концентратор не е задължително преди това да е  бил нает.

5. Наетия кислороден концентратор задължително се връща и то в указания наемен срок. При интерес за закупуване на същия модел концентратор цената за закупуване се договаря допълнително.

Б. Минимален срок за наемане 30 дни за 4 лв/ден. Без гаранционен депозит.

Кислородния концентратор IRENE или THORAX се получава в магазина ни с лична карта и се подписва Договор с условията за връщането му.

При закупуване, за да се ползва гаранционно обслужване трябва да е платена пълната стойност и да е издадена гаранционна карта.

Магазин за наем и продажба на кислородни бутилки и концентратори, инхалатори в центъра на София, ул.Шандор Петьофи № 1, Пирогов – Руски паметник

02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280

Важно! Не сме дрогерията

Изображение на Магазин Воев с местоположение-Руски паметник-Пирогов