Ковид домашно лечение с кислород

След изписване от болница на болен от ковид. Кислородни концентратори и бутилки. Лечение с кислород в домашни условия при Covid-19.

Все повече пациенти с Covid-19 се изписват от болниците с назначено от лекуващите лекари лечение с медицински кислород в домашни условия. Информация в помощ на близките на болния, които при изписване от болница спешно трябва да осигурят кислороден концентратор или бутилка. Да купим или да наемем? Откъде и на каква цена? Непременно само от кислороден концентратор ли трябва да се диша медицински кислород или може и от кислородна бутилка.

Публикация на инж. Георги Воев, управител на Воев-София ЕООД, регистрация МТСП-Агенция за хората 099/2008.

Ако не ви се чете информацията по-долу вижте Възможности за наемане на кислороден концентратор. Кислородни концентратори IRENE и THORAX на Mobiak до 5 литра в минута дебит.

Наемане на кислородни концентратори, бутилки.

През октомври и ноември 2021г медиите в България информираха за недостиг на кислородни концентратори. Изписаните от болници болни от коронавирус с назначено лечение в домашни условия с медицински кислород имат проблем с намирането на кислородни концентратори.

Анелия Джамбазка-журналист в БНР в новините в 7 часа на 13 11 2021 . В репортаж излъчен по националното радио кратка информация за кислородните концентратори и бутилки. Проблеми за болните и близките им свързани с намиране и наемане на кислороден концентратор необходим за дишане на медицински кислород..

Остър недостиг на кислородни концентратори заради епидемията.  
Btv новините 05 11 2021. За глътка въздух. Репортаж в 19.45 и обновено 19.49 на 05 11 2021. Може да намери в сайта на БТВ.

Ще има ли недостиг на кислород в болниците? БНТ Новини. В сайта на БНТ публикуван на 01 11 2021, 7:29.

Концентратор или бутилка с кислород при лечение на ковид в домашни условия

Прилики и разлики. Наемане или закупуване. Избор.

За лечение с медицински кислород на Covid-19 в домашни условия няма значение дали от кислороден концентратор или от бутилка пълна с медицински кислород ще се приема. Необходими са също кислородна маска или носна канюла, овлажнител. Произвеждания кислород при концентратора и медицинския кислород с който е напълнена бутилката трябва да отговарят на съответните норми.

Кислородните концентратори произвеждат медицински кислород на место вкъщи или в болничното заведение. Бутилките с медицински кислород трябва да са предварително напълнени. В тази връзка кислорода в тях е в ограничено количество. Концентраторите могат да работят в непрекъснат режим, докато кислородните бутилки до изчерпване на предварително заредения кислород в тях. Всичко за Кислородна терапия. кислородни концентратори, бутилки и консумативи за тях, наем и продажба. Цялата информация на едно място вижте на Кислородна терапия, наем и продажба. Лечение.

Важно! При изписване от болница с ковид с назначено домашно лечение с медицински кислород. Не забравяйте да поискате от лекуващия лекар да ви предпише: дебит литри в минута и колко време трябва да се приема медицинския кислород през денонощието. Това е важно за вашия избор на концентратор 5 или 10литра или на кислородна бутилка. Това е много важно за правилното лечение с медицински кислород.

Кислородни концентратори.

Импулсни, подаване на кислород при вдишване. Портативни носими на рамо. Двойно по-скъпи спрямо стационарните. Използват се в ограничени случаи.

Стационарни. Дебит на непрекъснато подаван кислород до 5л/мин и с дебит до 10л/мин. Масово се ползват кислородните концентратори с дебит до 5л/мин. Стационарните кислородни концентратори са с широко приложение. Ползват се при ХОББ и други белодробни заболявания. Във връзка с ковид пандемията стационарните кислородни концентратори се ползват за лечение на ковид в домашни или болнични условия.

За разлика от ХОББ и други белодробни заболявания при които концентраторите се ползват дълго време при Covid-19 не е така. Долекуването в къщи след изписване от болница на болни с ковид е за сравнително кратко време и затова наемането на кислороден концентратор е по-изгодно от закупуването му. При ковид лечението в домашни условия в повечето случаи приемането на кислород продължава месец, два. Най-наемания и най-продавания кислороден концентратор е IRENE. Цени и условия за наем и продажба вижте на Домашен кислороден концентратор IRENE.

Във връзка коронавирусната пандемия, заразите и инфекциите и наемането на кислородни концентратори трябва да се има предвид следното:

Важно! При наемане на кислороден концентратор в условията на пандемия на Covid-19Смяна на филтрите и овлажнителя, както и свързващата тръбичка +спазване на карантинен срок след ползване от предишен ползвател. Това са важни условия за предпазване от инфекции и зарази. При получаване на  кислороден концентратор под наем от фирма доставчик елементарен тест за коректност спрямо вас може да бъде какво и как ви го предлагат.

Кислородни бутилки.

Кислородни бутилки леки носими на рамо от 2 и 3 литра. Бутилки с медицински кислород от 5, 10, 50 литра вместимост. Цени и условия за наем и продажба вижте на Мини кислородни бутилки за дишане.

Изображение на Ковид, домашно лечение с кислород бутилки

Може да посетите магазина ни в центъра на София, да поръчате по телефона или да попълните формата за поръчки. Обслужваме всички населени места в страната. Живущите в чужбина също могат да поръчат за близките им в България и ние ще доставим избраното от тях. Форма за поръчка

Всичко за ковид болен в офиса, предприятието, у дома вижте в другия ни фирмен сайт обзорната ни публикация Заразен с коронавирус. Актуализация Делта.

Санитарен магазин Воев в центъра на София. Наем и свободна продажба на кислородни концентратори и леки бутилки с медицински кислород

между ПИРОГОВ и Руски паметник

ВОЕВ , ул.Шандор Петьофи № 1. Телефони в обявеното работно време 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280, E mail:etvoev@abv.bg

Не сме дрогерията на партера!!!

Животът може да бъде по-лесен Санитарен магазин Воев, ул Шандор Петьофи № 1, Пирогов-Руски паметник