Концентратори и бутилки за дишане кислород

Дишане на медицински кислород от бутилки и концентратори. Наемане и продажба на кислородни концентратори и бутилки за ползване в домашни условия. Консумативи.

Кислородни концентратори и кислородни бутилки за терапия и лечение в домашни условия

Отдаване под наем и продажба

Сертифицирани кислородни концентратори и кислородни бутилки, съставни изделия, принадлежности консумативи за дишане на медицински кислород производство на специализирания завод на Mobiak SА, сертификат „π“  2010/35/EU

MobiakCare+partner 550x142

Продажба и наем на кислородни преносими алуминиеви бутилки и продажба и наем на кислородни концентратори за терапия с медицински кислород в домашни условия

Може да закупите от нашия магазин • Да ни се обадите на обявените телефони, за да поръчате • Да попълните и изпратите формата за поръчка. Обслужваме всички населени места в страната с наложен платеж или банков превод. Ако не идвате в магазина желателно е да попълните формата за поръчка, за да се избегнат недоразумения за цвят, размери, модел и други.
02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280 в работното време на магазина.
Форма за поръчка.    Важно! Стоките се изпращат с преглед при получаване. Проверете стоката преди да платите! Рекламации за повреда и щети вследствие на транспорта, след плащане на стоката не се признават от ЕКОНТ.

За Ваше удобство от тук може да направите поръчка или да поръчате на обявените ни телефони 02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280 както и да посетите магазина ни. В преките връзки указани по-долу също има форма за поръчка. Обслужваме всички населени места в страната.

Кратка насочваща информация за лечение с медицински кислород

При нарушена функция на белите дробове. При белодробни болести и заболявания, ХОББ, клъстерно главоболие, коронавирус и други трябва да се добави кислород в кръвта. ХОББ е съкращение на  хронична обструктивна белодробна болест. За тези случаи са предназначени кислородните концентратори и бутилките с медицински кислород. Във връзка с пандемията от коронавирус при Covid-19 след изписване от болница лекуващите лекари предписват приемане на медицински кислород в домашни условия. 

Някои хора се нуждаят от лечение с кислород само при определени физически усилия които извършват, а други се нуждаят от постоянно приемане на кислород. Приемането на кислород, лечението с кислород става само по лекарско предписание и се приема толкова кислород колкото е предписал лекаря. В кислородните концентратори, както и в принадлежностите към кислородните бутилки има настройка на дебита в литри за минута. Лекаря е определил необходимото количество кислород дебит и време за приемане на кислород след като е измерил нивото на кислорода в кръвта ви. Към нивото на кислорода в кръвта ви от концентратора или от бутилката се добавя това количество кислород което не достига на организма ви.

По-долу давам преки връзки към специализираните страници с подробна информация за продажба или наемане на леки преносими бутилки с кислород, кислородни концентратори, принадлежности за тях, терапия с кислород, дишане на медицински кислород.

За кислородна терапия в домашни условия кое да изберем – кислородна бутилка или кислороден концентратор? Да наемем концентратор  или да закупим кислороден концентратор, бутилка с медицински кислород…? Как да направим своя правилен избор? Подробна информация има на страница  Кислороден концентратор или кислородна бутилка?   или кратка информация на тази страница по-долу.

Условията за наемане на кислородна бутилка и кислороден концентратор може да намерите на страница Кислородни бутилка, концентратор. Наем и … Най-подробна информация за продажните цени на бутилките и принадлежностите към тях ще намерите на страница Кислородни бутилки, терапия, наем, продажби.

Важно! Лечението с кислород се извършва по указания на лекуващият лекар. При приемане на кислород в къщи използвайки кислородна бутилка или кислороден концентратор трябва да се спазват точно назначените от лекуващият лекар прием на кислород дебит (настройва се дебитомера) и време. Приема се толкова кислород, колкото е предписал лекаря.

Когато поради различни причини нямате указания на лекуващия лекар може да се възползвате от препоръката на производителя на кислородни концентратори и бутилки Mobiak 1-2 литра в минута дебит(поток на кислорода ) в продължение 45-60 минути на ден. Не препоръчваме дишане на медицински кислород без назначено от личния или лекуващ лекар лечение с конкретен дебит и продължителност на приемане!

Измерване в домашни условия нивата на кислорода или насищането на кръвта с кислород  Измерване с Пулс оксиметър

Лекуващия лекар назначава лечението с кислород дебит в литри за минута и време за приемане  на медицински кислород след като е измерил нивото на кислорода в кръвта на пациента.  Импулсния оксиметър измерва нивата на кислорода или насищането на кръвта с кислород без да е необходима кръвна проба и това може да го направите вие в домашни условия.

Измерване насищането с кислород в кръвта. Пулсоксиметър пръстов портативен.

Оксиметър, терапия с кислород, измерване

0801023 Пулс оксиметър DL50

Кислородни концентратори Iren и Thorax 5 на Mobiak произвеждащи 5 и 10 литра в минута медицински кислород в домашни условия

Наем и продажба

Кислороден концентратор Iren на MobiakCare

Кислороден концентратор Iren на MobiakCare

Кислороден концентратор 5lt/min, IREN

код на изделието 0808194, Iren-5lt/min

кислородна концентрация 93 +- 3%, 1-5 литра /мин, шум 37dB, тегло 21кг.

сертификат: CE, ISO 13485, размери 39х33.7х62см

транспортна опаковка 44.6х38.6х68см,  24кг

гаранция: 2 години

0808194, Irene-5lt Кислороден концентратор. Цена: 1595лв с ДДС. 

Технически данни

Model MOBIAKCARE – Golden Series – Iren-5lt/min

Power Consumption(W) 480 Watt
Workinq voltaqe(V/Hz) 230 + /- 10% / 50 +/- 1
Flow Rate (L/mln) 1-5
Concentration (%) 93 +/-3
Outlet pressure (Mpa) 0,05- 0,08
Sound level (dB) 37
Electrical category: Class II Type B
Product category: Class IIb rule 11
Net Weight (Kg) 24
(mm Dimension) 390x337x620
Oxygen percent alarm When Oxygen percent is lower than 82%

По-долу вижте условията за наемане на кислороден концентратор Irene

Специализирана страница за IRENE  Домашен кислороден концентратор IRENE

 Възможност за закупуване на на втора употреба кислородни концентратори. Може да ни се обадите на обявените телефони. Цени по договаряне.

 Кислороден концентратор 10lt/мin FORCE

Ново! Кислороден концентратор Force до 10 л/мин, когато непрекъснат поток от 5 л/мин не е  достатъчен. Подробности и параметри на Force Кислороден концентратор 10 л/мин.

код на изделието 0810360, 10lt/min. Цена: 3200лв с ДДС

Изображение на Кислороден концентратор 10lt FO2RCE

Force ново поколение до 10л/мин

 Когато разстоянието от кислородния концентратор до нуждаещият се от кислород е по-голямо може да се използва Oxygen Therapy Tube свързваща удължителна тръбичка 7.5м, код 0217011 или 2 тръбички х7.5м(свързващ конектор м/у тях код 0807645 Oxygen Tube Conector). Такъв е случая, когато кислородния концентратор е в друго помещение или е далече от пациента.

Кислороден концентратор 5lt/min, Thorax 5

0810300 Oxident concentrator Thorax

-Dimensions: 39 x 23 x 60 cm
-Weight: 14,2kg
-Flow rate: 1 – 5 lt/min
-Oxygen density: 93 ± 3%
-Noise level less than 45dB
-Energy consumption: 300 WATT
-Alarms: Overflow,Purity alarm,Temperature

Отговаря на Directive 93/42/EEC, Declaration Number MVK-QC-02-33-E01

код на изделието 0810300, Thorax 5 – 5lt/min

кислородна концентрация 93 +- 3%, 1-5 литра /мин, шум 45dB

размери 39 x 23 x 60 см, тегло 14.2кг.

транспортна опаковка 44.2х28.2х72.5см

гаранция: 1 година

код на изделието 0810300, Thorax 5 – 5lt . Цена: 1595лв с ДДС.

Възможност за закупуване на на втора употреба кислородни концентратори. Може да ни се обадите на обявените телефони. Цени по договаряне.

Връзка към специализирана страница  Концентратор Thorax за медицински кислород

На страниците на концентраторите IRENE и THORAX  ще намерите информация придружена с видео за:

Кислороден концентратор в къщи. Практични съвети. Монтаж на овлажнителя

Пускане в действие на кислороден концентратор в къщи. Отстраняване на неизправности

• 

Кислородни бутилки алуминиеви за кислородна терапия в домашни условия

Сертфицирани. Certified with „π“  2010/35/EU

0808908 Кислородна бутилка 3 литра Afrodite

0808908 Кислородна бутилка 3 литра Aphrodite

Компактен пълен комплект за кислородна терапия с алуминиева кислородна бутилка от 2l, 3l, 5литра

Продажни цени и цени на наемане на бутилки за медицински кислород, консумативи и принадлежности към тях. Всичко за бутилките за медицински кислород от 2, 3 и 5 литра леки алуминиеви вижте на страница Кислородни бутилки, терапия, наем, продажби

Наемане на кислородни бутилки за дишане. Продажби

Medical Oxygen Bottles rental

Наемане на комплекти от 3 и 5 литра алуминиеви кислородни бутилки за дишане на медицински кислород

Пълен комплект за дишане от кислородна бутилка

Пълен комплект за дишане от кислородна бутилка

Наемане на преносими комплекти от 3 и 5 литра алуминиеви кислородни бутилки за дишане на медицински кислород

Отдаваме под наем само от 3 и 5 литра. Преносимите бутилки от 2 литра са само за продажба без възможност за отдаване под наем.

1. Кислородния комплект се получава от магазина на „Воев-София“ ЕООД в центъра на София-ул. Шандор Петьофи № 1 срещу съответният гаранционен депозит – стойността на кислородния комплект състоящ се от кислородна бутилка + дебитомер (код 0808908 от 3 литра на стойност 450лв и код 0808909 от 5 литра на стойност 520лв). Комплектите се предават на Наемателя във фабрична опаковка (без наранявания, одрасквания и вдлъбнатини, с ненарушена картонена опаковка), заредени с кислород (3 или 5литра в зависимост от вместимостта на бутилката) или празни. Консумативите за лична употреба овлажнител+носна канюла или кислородна маска се заплащат допълнително при получаване на кислородната бутилка.

2. Минимален срок за наемане 30 дни. Деня на получаване на кислородния комплект и деня на връщането му се считат за дни в наемния срок. Получаването и връщането става в работното време на магазина. Месечен наем: 40лв за бутилка от 3литра и 45лв за бутилка от 5литра. При получаване на кислородния комплект се заплаща гаранционен депозит равен на стойността на кислородния комплект( 450лв за 3 литрова бутилка и 520лв за 5 литрова бутилка). При връщане на кислородния комплект в срок и в изправен вид без наранявания и нарушение на външния вид включително и на опаковката, клиента заплаща съответния наем и гаранционния депозит се връща. Ако има наранявания и нарушение на външния вид включително и на опаковката или кислородния комплект е в неизправност клиента заплаща нанесените щети и повреди. При ползване на комплекта за срок по-малък от календарен месец (или 30 дни) се заплаща пълен месечен наем.

Консумативите за лична употреба са нови неупотребявани и фабрично опаковани.

Преди изтичане на наемния срок, същият може да се удължи като се плати предварително нов месечен наем.

* Когато бутилката се предава  пълна заредена  с кислород към консумативите от клиента се заплаща допълнително кислорода – 4лв за 2литра бутилка, 6лв за 3 литра и 10лв за 5литра бутилка. В магазина ни на място се установява дали е пълна или празна бутилката.

3. След изтичане на минималния срок за наем – до 30 дни, кислородния комплект от 3 литрова бутилка може да се закупи на цена 410лв(450-40лв наем)  или на цена 475лв(520-45лв наем)   кислородния комплект от 5 литрова бутилка .

По този начин имате възможност да изпробвате кислородната бутилка комплект и ако пожелаете същата може да я закупите, като се приспадне наема за месеца.

4. Ако клиента не желае да закупи наетия комплект, остава разход за него само наема и консумативите за лична употреба. Гаранционния депозит се връща.

5. След изтичане срока на наема ако кислородния комплект не се върне в седемдневен срок или до тогава не се поднови наема, счита се че кислородния комплект е закупен и остава собственост на клиента.

Пробвате и купувате или пробвате и връщате кислородна бутилка за дишане на  медицински кислород.

При закупуване, за да се ползва гаранционно обслужване трябва да е платена пълната стойност и да е издадена гаранционна карта. 

Указания за безопасна работа с кислородните комплекти за дишане на медицински кислород от бутилка

Как най-безопасно да проверите дали бутилката е пълна с кислород или е празна?

Монтаж и демонтаж на съставните части към пълна бутилка с медицински кислород за дишане при кислородна терапия

Кислородните бутилки са с фабрично монтиран спирателен кран плътно затворен, докрай.

Махаме защитната пластмасова тапа, обикновено тя е червена на цвят. Завиваме плътно и затягаме с ръка посредством бялата пластмасова врътка докрай дебитомера към бутилката. Ако е необходимо внимателно може да се притегне към бутилката с гаечен ключ дебитомера. Важно! Дебитомера трябва да е на положение“0″ т.е. изключено е подаването на кислород. Отваряме спирателния кран на бутилката, като отвиваме с ръка черната пластмасова врътка обратно на часовниковата стрелка т.е наляво. Манометъра към дебитомера ако показва „0“ значи бутилката е празна. Ако манометъра към дебитомера показва  повече от „0“, нормално от 1 до 200(bar) значи бутилката е пълна с кислород. При пълна бутилка с кислород и отворен спирателен кран, при терапия подаването и спирането на кислорода се извършва чрез дебитомера.

Заредена кислородна бутилка има налягане 150-200 бара(1.5-2 атмосфери). Фабрично са тествани на 300бара или 3 атм.

Ако искаме да демонтираме безопасно дебитомера в обратния ред се извършва манипулацията. Първо дебитомера се поставя на положение  „0“ т.е. изключено е подаването на кислород. Второ, спира се напълно и докрай подаването на кислород от бутилката като се навива по часовниковата стрелка(надясно) спирателния кран на бутилката т.е. изключено е подаването на кислород (въпреки че е спрян кислорода, манометъра на дебитомера показва наличие на кислород-да не ви учудва това!). При спрян кран на бутилката, дебитомера се поставя на максимум, за да излезе остатъчния кислород между затворения спирателен кран на бутилката и дебитомера. Като излезе остатъчния кислород(1-2 секунди) манометъра вече трябва да показва „0“-това е признак че спирателния кран на бутилката е изключил напълно подаването на кислород от бутилката. Можете безопасно да развиете и отстраните дебитомера.

Наемане на 5lt концентратори IRENE и THORAX 5. Закупуване на концентратори IRENE и THORAX  до 5lt и FORCE до 10литра/мин

Може да наемете кислороден концентратор IRENE или THORAX 5 и след изтичане на наемния срок да го върнете или да го закупите.  Може да закупите кислороден концентратор без да го наемате преди това.

Наемане на кислородни концентратори IRENE и THORAX 5

Наемане на кислородни концентратори IRENE до 5 литра, THORAX до 5литра и FORCE до 10 л/мин

Концентраторите могат да се наемат срещу гаранционен депозит по условията по-долу и ограничени количества по Социалната ни програма без депозит на  Наемане без депозит.

I. Наемане на Thorax и Irene  срещу гаранционен депозит от 500лв

1. Кислородния концентратор Thorax или IRENE се отдава под наем срещу гаранционен депозит от 500лв и представяне на лична карта. Получава се  в магазина ни в центъра на София ул Шандор Петьофи №1, Руски паметник-Пирогов и задължително се връща на същия адрес след изтичане на наемния срок. 

2. Минимален срок за наемане – 30 дни. Цена на наема 180лв. Плаща се при наемането на концентратора. При връщане на кислородния концентратор в срок и в изправен вид без наранявания и нарушение на външния вид включително и на опаковката на клиента се връща  пълната стойност на гаранционния депозит. При ползване на концентратора за срок по-малък от календарен месец (или 30 дни) се заплаща пълен месечен наем. Преди изтичане на наемния срок, същият може да се удължи с предизвестие по имейл или телефон. Консумативите за лична употреба кислородна маска или носна канюла и овлажнител с които се диша медицинския кислород /неупотребявани, фабрично опаковани/ се закупуват отделно при плащане на депозита. 

3. Ако клиента не желае да закупи концентратора и го върне, като разход за него остава само наема от 180лв и консумативите за лична употреба. Във връзка с пандемията с коронавирус от производителя се препоръчва към консумативите за лична употреба да се прибави и смяната на филтрите при всеки нов ползвател. При желание на клиента тези филтри ги предоставяме срещу заплащане. Повече по темата за Covid-19 и предпазване от зарази вижте Концентратор под наем най-важното.

При връщане на кислородния концентратор в срок и в изправен вид без наранявания и нарушение на външния вид включително и на опаковката на клиента се връща  пълната стойност на гаранционния депозит.

4. Наемайки апарата нуждаещият се може да прецени дали да закупи за постоянно от същия модел на преференциална цена. За да се закупи кислороден концентратор не е задължително преди това да е  бил нает.

5. Наетия кислороден концентратор задължително се връща и то в указания наемен срок. При интерес за закупуване на същия модел концентратор цената за закупуване се договаря допълнително.

Пробвате и купувате от или пробвате и връщате кислородния концентратор.

II. Наемане на кислородни концентратори FORCE до  10 л/мин

Условията са същите както при Наемане на кислородни концентратори IREN и THORAX до  5 л/мин със следната разлика:

FORCE до  10 л/мин. Депозит 3200лв, цена на месечния наем 360лв. Задължително се връща в наемния срок. При интерес за закупуване на същия модел концентратор цената за закупуване се договаря допълнително.

Renting an oxygen concentrator 5 l/min, Irene

Наемане на кислороден концентратор от временно пребиваващи в София, България. Получаване срещу депозит равен на стойността на концентратора.

Специализирана страница за наем и продажба на нови кислородни концентратори, кислородни бутилки и принадлежности за тях. Общо за кислородни концентратори и кислородни бутилки, кислородна терапия в домашни условия Кислородна терапия. Наем и продажба

„Воев-София“  ЕООД е представител за България на Мобиак и MobiakCare-департамента за медицински изделия. Mobiak-специализиран завод за производство на медицински кислород, кислородни бутилки и кислородни концентратори за кислородна терапия

MobiakCare+partner 550x142

Mobiak Завод за производство на медицински кислород, леки алуминиеви бутилки, кислородни концентратори

Mobiak Завод за производство на медицински кислород, леки алуминиеви бутилки, кислородни концентратори

Обслужваме всички населени места в страната

Магазин за наем и продажба на кислородни бутилки и концентратори, инхалатори в центъра на София, ул.Шандор Петьофи № 1, Пирогов – Руски паметник

02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280

 

Изображение на Магазин Воев с местоположение-Руски паметник-Пирогов

Важно. Не сме дрогерията!
„Воев-София“ ЕООД обслужва всички населени места в страната
„Воев“ 02/8519962,02/8519375, 0888 893280  SKYPE : voevisf, E mail:etvoev@abv.bg 

„Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008 г в ИАЛ-Агенция за хората с увреждания. Договор със здравната каса НЗОК.