Как да изберем подходящ протектор

Нощно напикаване, неволно изпускане, инконтиненция. Наранени или гипсирани крак или рамо за предпазване от намокряне в банята. В седнало положение дълго време за предпазване от рани. Лежащо болни хора. За леглото защита.

Протектори за защита на тялото, леглото или матрака, протектори за крак и рамо в банята, протектори против декубитални рани

Предпазване от намокряне в банята на рани на крака или рамото, на леглото или тялото при напикаване, при залежаване на болни на легло за предпазване от получаване на рани и още за други подобни случаи служат протекторите. В тълковния речник „протектор“ означава предпазител.

 

Всички протектори, които предлагаме в сайта и в магазина ни може да видите в разделите Протектори за баня и матраци и Калъфи, протектори

Много хора се затрудняват, когато има голямо разнообразие и предлагане на най-различни възможности за избор. Информацията на тази страница придружена със снимки и преки връзки към продуктите се надявам да ви помогне в избора на подходящото изделие за конкретния ви проблем.

 

Форма за поръчка

Ако сте направили своя избор може да посетите магазина ни в центъра на София, да поръчате по обявените ни телефони или да попълните контактната форма за поръчки. Обслужваме всички населени места в страната. Живущите в чужбина също могат да поръчат за близките им в България и ние ще доставим избраното от тях. Поръчката може да я направите на тази страница, като попълните контактната форма. Контактната форма я има и на страниците с преките връзки по-долу, оттам също може да направите поръчка.

 

Как да изберем подходящ протектор
Как да изберем подходящ протектор за конкретен проблем?

Как да се ориентираме какъв точно протектор е подходящ за нас?

 

Протектори според проблема

Нощно напикаване, неволно изпускане, инконтиненция. Лежащо болни хора.

Напикаване и изпускане в леглото  • Нощно напикаване при децата •  При лежащо болни опастност от декубитални рани • Обилно нощно изпотяване • Неволно изпускане на урина(инконтиненция) в бельото при заболяване или при възрастни, родилки…

За предпазване на тялото и матрака подходящи са Четирислойните протектори на Conni Австралия. Горната част на протектора запазва повърхността на тялото суха, а долната част е непропусклива и четирите слоя предпазват тялото и матрака от намокряне с урина.

Бельото дамско и мъжко с вградени абсорбатори на урина, както и самостоятелните вложки абсорбатори на урина добавени към обичайното бельо решават проблема с инконтиненцията-неволното изпускане на урина.

Протектори за тяло и легло при напикаване

Четирислойна дишаща подложка на протекторите Conni Bed Pad

 

Напикаване в леглото. Инконтиненция. Защита

 

 

Бельо при инконтиненция дамско и мъжко, вложки, протектори

 

Ако искате да предпазите само матрака подходящи са водонепроницаемите водоустойчиви протектори Водоустойчив калъф протектор за матрак Те не пропускат вода и телесни течности. Този тип протектори не са подходящи за лежащо болни хора, които дълго време остават в една и съща поза. Има опасност от получаване на рани, декубитуси.

Протектор калъф водонепроницаем 0806634 за матрак

 

Гумиран чаршаф под болен

Междинен вариант между водонепроницаемите и по-долу показаните антидекубиталните дюшеци с надуваеми камери са протекторите за матраци, които задържат за кратко течностите разлети върху чаршафа предпазвайки матрака, докато бъде сменен чаршафа. Те са с „дишаща повърхност“ откъм тялото и задържаща повърхност откъм матрака и леглото.

 

Протектори антидекубитални за матраци и легла

Протектор непромокаем, антидекубитален

 

В случаите, когато лежащо болни хора дълго време остават в една и съща поза и има опасност от получаване на рани, декубитуси подходящи са антидекубиталните дюшеци с надуваеми камери.

 

Матрак на антидекубитален дюшек

 

За хора с тегло до 120кг дюшек антидекубитален

 

 

Ако имате рана на петата или лакътя подходящ е Протектор за пета или лакът а ако има рана на седалищните части може да се ползват Гумени кръгове, протектори с отвор При хемороиди Надстройка с пяна, мека повдигната седалка и Кръгла антидекубитална възглавница с отвор

 

Антидекубитален протектор за пета или лакът

 

Гумен кръг санитарен, антидекубитален с помпа

 

Възглавница с отвор антидекубитална 0806161

 

Наранени или гипсирани крак или рамо за предпазване от намокряне в банята 

 
Протектори, прозрачни защитни ботуши и ръкави при къпане

Прозрачен защитен ботуш. Протектори за баня


В седнало положение дълго време за предпазване от рани

 

С въздух и гел антидекубитална възглавница 0807613

 

За облягане и седене възглавници

 

Протектори според това какво искаме да предпазим: тялото, леглото, бельото

Информацията на тази страница до тук би трябвало да ви е ориентирало за вашия избор. Ако се нуждаете от още вижте в категория Други, ежедневие раздел Протектори за баня, за матраци, за легла

Санитарен магазин в София, Пирогов-Руски паметник на ул.Шандор Петьофи № 1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

Важно! Не сме дрогерията

 

 

Лицензирана фирма за помощни средства „Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008 г в регистъра на ИАЛ Изпълнителна агенция за лекарствата-Агенция за хората с увреждания. Договор с НЗОК за ПСПСМИ за хората с увреждания.

*ПСПСМИ Помощни средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия.