Инсулти, множествена склероза, мускулна дистрофия

Множествена склероза, мускулна дистрофия, инсулти, ДЦП и други неврологични заболявания, помощни средства за хора с тези заболявания.

 

Възможности за получаване на помощ за закупуване на технически помощни средства от Агенция за социално подпомагане. Права и възможности за активен живот

 

Помощни средства и медицински изделия при хора с неврологични заболявания

 

Хора с неврологични заболявания

 


Акумулаторна количка изпълнение скутер

 

Електрически скутер с акумулатори и специален волан

 

За разлика от акумулаторната количка с „джойстик“ при скутера волана е със специална форма. Конструкцията на волана позволява управление с увредени горни крайници/ръце/.
За младежи и възрастни скутера е подходящ за излизане навън , придвижване, разходки и пазаруване. Ходене на работа. За по-големи деца е подходящ за отиване и връщане от училище. Подробности за скутер Agin на Reha Produkte Германия

Целевата помощ за закупуване отпускана от Агенция за социално подпомагане е в размер на 3019 лв.

Други модели скутери има на страница  акумулаторни колички с джойстик и скутери със специален волан

 

Акумулаторна количка с джойстик

 

Акумулаторна количка W1018 с джойстик

 

Управлението на количката става посредством „джойстик“. Акумулаторната количка с джойстик изисква много по-малки усилия за управление и е подходяща за повечето случаи на увреждане на ръцете. Целевата помощ от Агенция за социално подпомагане е в размер на 3019лв.

W1018  акумулаторна количка с джойстик.

 

Условия за отпускане на целева помощ за закупуване на акумулаторна количка тип скутер или акумулаторна количка  с джойстик

 

Няма възрастови ограничения.

Отпуска при следните условия:
-увреждания на горни и долни крайници/ръце и крака/, които увреждания не позволяват самостоятелно придвижване с обикновена рингова инвалидна количка.
-да е в състояние човека с увреждане  физически и психически да управлява акумулаторна количка или скутера. Отпусканата сума на целевата помощ за закупуване е 3019 лв.

 

 

Рингови инвалидни колички

Когато не може самостоятелно придвижване, с увредени само долни крайници

 

Инвалидна количка 0809236 превръщаща се в легло, стъпенки за подбедриците

 

Инвалидна тоалетна количка легло код 0806062 с тоалетна, 2 в 1 и стъпенки с опора на подбедриците

 

Количка за ДЦП 0808612 и 0808505

 

Инвалидни колички Mobiak серия

Инвалидна количка Otto Bock модел Centro S1

 

Инвалидни колички

 

Отпусканата сума на целевата помощ от АСП за закупуване на рингова количка е 486 лв.

 

 

Антидекубитални дюшеци и възглавници за лежащо болни хора

Предпазват получаването на рани/декубитуси/.

 

0223005 антидекубитален дюшек

0223005 антидекубитален дюшек

 Повече подробности за антидекубитален дюшек за лежащо болни

 

Други модели антидекубитални дюшеци на страница: Антидекубитални дюшеци

 

Когато болните на легло не са през цялото денонощие в лежащо положение(стават от време на време от леглото) могат да се ползват пасивни антидекубитални дюшеци и матраци.

Пасивен антидекубитален дюшек поставен на легло

 

Антидекубитални дюшеци пасивни и активни

 

 

Санитарни и хигиенни материали

Торбички за повръщане и уринаторни торбички със суперабсорбент превръщаш течностите в гел, торбички за подлоги и тоалетни столове, къпане без вода с ръкавици и шапки на Cleanis Франция и  Marshall Curtis Великобритания, антибактериално къпане без вода.

 

Шапка и ръкавица за безводно миене и къпане

Шапка и ръкавица за безводно миене и къпане

 

Помощни средства според състоянието

 

За трудно подвижни хора

Инвалидна количка/акумулаторна или рингова/ + тоалетен стол и стол за баня или комбиниран стол за тоалет и баня, проходилка, 3 или 4 опорни бастуни

За лежащо болни хора

Инвалидна количка/акумулаторна или рингова/ + тоалетен стол и стол за баня или комбиниран стол за тоалет и баня + антидекубитален дюшек + антидекубитална възглавница

 

Първоначално болните могат да са лежащо болни и да получат помощни средства като такива заплащайки в брой или с помощ от АСП. В процеса на възстановяване от лежащо болни могат при инсулти например да станат трудноподвижни и тогава да ползват помощни средства като такива заплащайки в брой или с помощ от АСП.

 

Права на хората с увреждания

Малко известни факти и обстоятелства за правата ни. Какво може би не знаем?

 1. Хора с увреждания са не само инвалидите с Експертно решение ТЕЛК и група инвалидност. Честа заблуда е че хората с увреждания са само инвалидите с ТЕЛК.
 2. Без значение възрастта и богатството им (социален статус, пенсия, заплата, доходи) хората обикновени и „не обикновени“, инвалидизирани и неинвалидизирани(инвалиди с ТЕЛК и не инвалиди без ТЕЛК),  могат да бъдат хора с увреждания по смисъла на закона и да са  равностойни с еднакви права за получаване на целева помощ за закупуване на помощни средства.
 3. Хората с увреждания имат право да получат от Агенция за социално подпомагане(АСП) целева помощ за закупуване на помощни средства и медицински изделия. Това право никой не може да им го отнеме включително и служителите на АСП. Отпуснатата помощ от АСП важи за закупените  помощни средства и медицински изделия само от фирми лицензирани от Министерството на труда и социалната политика(МТСП) – Агенция за хората с увреждания (АХУ).
 4. Това че държавен чиновник, служител в АСП е решил че вие нямате право и ви е отказал отпускането на целева помощ не означава че нямате право и че няма да получите помощта. Вижте действителните случаи на първоначален отказ и последващо получаване на целева помощ на страница Откази на АСП.
 5. Инвалидите с ТЕЛК с изписани помощни средства и медицински изделия в Експертното решение имат право и на други не изписани в конкретния ТЕЛК-а помощни средства и изделия.
 6. Хората с увреждания с изписани помощни средства и медицински изделия в Медицински протокол на ЛКК имат право и на други не изписани в конкретния Медицинския протокол на ЛКК помощни средства и изделия. Състоянията и уврежданията на хората могат да се променят във времето.
 7. Когато получите целева помощ от АСП за закупуване на помощни средства и медицински изделия това са вашите пари. Ако се оставите да злоупотребят с тези ваши пари и права служебни лица в лицензирани и не лицензирани фирми, лекарски комисии, териториални дирекции на АСП и други това е за ваша сметка. Как е за ваша сметка? прочетете  Корупция при помощ от АСП.
 8. Малко известен факт за правата на възрастните хора. Възрастните хора са хора с увреждания ако са трудно подвижни или лежащо болни дори ако никога през живота си не са били болни и не са лежали в болница(болнично заведение).  Много хора грижещи се за възрастните си родители или за техни близки не знаят това и мъчат близките си и самите те се мъчат, а закона е предвидил в този случай на практика безплатни проходилки, тоалетни столове и столове за баня, инвалидни колички за придвижване, а за лежащо болните специални антидекубитални дюшеци за предпазване от получаването на рани от залежаване, „декубитуси“…
 9. *За справка Закон за интеграция на хората с увреждания (ЗИХУ)                    Увреждане е всяка загуба или нарушаване в анатомичната структура, във физиологията или в психиката на даден индивид.
 10. **За справка Закон за интеграция на хората с увреждания                                                           
  Чл. 44. (1) Хората с трайни увреждания съобразно своите потребности имат право на целеви помощи за:
  1. покупка и приспособяване на лично моторно превозно средство;
  2. внос на лично моторно превозно средство;
  3. преустройство на жилище;
  4. придружители на лица с увредено зрение, лица със затруднения в придвижването, лица с интелектуални затруднения и лица с психически разстройства, интерпретатори-придружители на лица със слепо-глухота и преводачи на лица с увреден слух.
  (2) Хората с увреждания съобразно своите потребности имат право на целеви помощи за изработване, покупка и ремонт на помощни средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия…(3)…

 

Хора с увреждания. Права подробна информация, включително и за субсидия до 20 000лв безвъзмездна,  една възможност за хора активни, например сравнително млади хора с множествена склероза.

 

Изделия и приспособления за улеснениe ежедневието на здрави и на болни хора

 

За здрави или болни хора, възрастни хора или хора с увреждания, инвалиди приспособления и изделия помагащи им в ежедневието. Обувалка за чорапи и събувалка на обувки и ботуши, дръжка за хващане на чинии, подвижна опора за краката, въртяща се възглавница за сядане, Ръкохватки за изправяне в леглото, щипка за хващане предмети от разстояние…

Помощни средства в ежедневието

 

Помощни средства в ежедневието

 

Баня и тоалетна за здрави и за болни хора, аксесоари

Баня и тоалетна за здрави и за болни хора, аксесоари

 

 

Тоалетна и баня за здрави и за болни хора допълнителни приспособления

 

За инвалиди обзавеждане, оборудване тоалетна, баня

За инвалиди обзавеждане, оборудване тоалетна, баня

 

Тоалетна с ръкохватки и разделител-конструктивно решение I

 

Уред за раздвижване

Уред за раздвижване

 

Уред за раздвижване на МобиакCare 0806512

 

Ако сте направили своя избор

Заповядайте в магазина или се обадете на телефоните ни 02/8519962, 02/ 8519375, 0888 893280. Може да поръчате или пишете на електронната ни поща E mail: help_voev@abv.bg . За ваше удобство най-долу на страницата има форма за поръчка.

 

Ако сте в София може да посетите нашият магазин. Намира се в центъра на София, между Пирогов и Руски паметник.

Ако не сте от София можем да ви изпратим избраното от вас с куриерска фирма. Ако имате близки в София могат избраното от вас да го видят в магазина ни и още нещо могат да направят. Близките ви избраното от вас  може да да го изпратят на адреса ви. Това можем да го направим и ние ако желаете.

 

 

Форма за поръчка

Поръчай сега

Форма за поръчка "Воев-София" ЕООД, автоматично изпращане в help_voev@abv.bg. Ако нямате възможност да посетите магазина ни може да поръчате попълвайки формата по-долу(не е електронна търговия).
Преди да попълните формата, моля прочетете текста по-долу:
Електронната ви поща и телефон за обратна връзка са много важни за доставката!
Ако не можете да се справите с попълване и изпращане на заявката, поръчайте на нашите телефони 02/8519962, 02/851 9375, 0888 893280. Поръчките се обработват в работното време на магазина и се изпращат по ЕКОНТ за Ваша сметка. До офис на ЕКОНТ е по-евтино отколкото доставка на посочен от Вас адрес.
• При поръчки в големи количества(на едро) пишете ни на etvoev@abv.bg

Име и фамилия(задължително).

Вашият телефон (задължително).

Вашият Email (задължително)

Допълнителни указания

[ Задължително! :
Наименование, код(ако има) и модел на изделието, телефон, пълен и точен адрес за доставка(До поискване-адреса офиса на ЕКОНТ),срок на доставка обикновена или бърза. Ако имате въпроси или запитване, запишете ги също тук.]
Важно. Наложен платеж! Ако желаете да получите фактура трябва да обявите задължително в поръчката. Ако не сте обявили предварително издаване на фактура не можете да получите от ЕКОНТ документ за плащане "пощенски паричен превод" задължителна част от фактурата.

Важно! Подадени поръчки до 15.00часа се изпращат по куриер същият ден.

Tук напишете Вашето съобщение.
Важно! Без оставен телефон и адрес не можем да изпълним поръчката Ви

 

Ако нещо ви затруднява обадете се на обявените ни телефони.

 

http://voevmedical.com/

  уебсайт на лицензирани фирми за помощни средства, приспособления и медицински изделия „Воев“:
„Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008г. на МТСП-Агенция за хората с увреждания.
„Воев-Георги Воев-Стефанка Воева“ ЕТ, Удостоверение №024-I/2013г. на МТСП-Агенция за хората с увреждания.

„Воев“ магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София, Руски паметник – Пирогов

Важно! Не сме дрогерията

 

"Воев" магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

„Воев“ магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280