Публикации други

Публикация I: 27.10.2013      http://lira.bg/?p=54824

Д-р Уилям Дейвис – автор на „Пшеницата – маскираният убиец”, до Том Ханкс: Изберете да не сте диабетик!

На 9 октомври д-р Уилям Дейвис – автор на „Пшеницата – маскираният убиец”, написа отворено писмо до известния актьор Том Ханкс. Поводът е, че в шоуто на Дейвид Летерман Ханкс сподели, че му е поставена диагноза диабет след години борба с високата кръвна захар.

„Без да знам детайли от заболяването, мога да предположа, че той е с диабет тип 2”, пише Дейвис и се обръща към кинозвездата:

„Скъпи г-н Ханкс, Вярвам, че е много смело от Ваша страна да споделите диагнозата си в телевизионен ефир. Сигурен съм, че ще потърсите най-добрия медицински съвет за болестта си. Аз бих искал да Ви кажа няколко неща:

Първо, в повечето случаи диабетът е обратим. Повечето хора могат да направят избор да имат ли диабет, или да нямат. Надявам се, че Вие ще изберете да нямате. Това зависи от диетата Ви. Традиционният съвет, който диабетиците получават, е: „Изключете мазнините и яжте здравословните зърнени храни”. Хората често обвиняват за диабета сладките напитки и бързата храна, но аз съм сигурен, че Вие сте от тези, които не са прекалявали със сладкото и с т.нар. джънк фуд, и въпреки това имате диабет. Причината за него е пшеницата.
Житото вдига нивата на кръвната захар много повече от захарните изделия. Неговият захарен индекс е един от най-високите от всички видове храни. Можете да измерите захарта си с глюкомера си един час (а не два, както често съветват лекарите), след като сте яли хляб. Ще видите какви високи нива ще отчете.

Второ, игнорирайте всички конвенционални съвети за диети. Обичайните медицински препоръки обикновено водят до още по-високи нива на захар, защото те не предвиждат изключване на храните, в които има пшеница, а нейният глутен влошава положението.

Трето, приемането на витамин D и магнезий помага за овладяване на нивото на кръвната захар. Омега 3 мастните киселини, особено тези, които се съдържат в рибата, блокират инсулина.
Ако приемете тези съвети, можете да успеете да достигнете такива нива на кръвна захар, че да нямате нужда от лекарства. Много хора го постигат. Минимализирането на пшеничния глутен може да направи излишни медикаментите.

И още нещо – тази информация трябва да стигне и до Дейвид Летерман, който по време на интервюто призна, че също има висока кръвна захар”.

=================

 

* Кратък коментар на Георги Воев:

Диабета имат пряко отношения към проблемите на хората с увреждания. Част от хората които обслужваме с помощни средства и в частност с инвалидни колички са хора с ампутирани крайници вследствие пораженията, които са нанесени от диабета.

 

Публикация II: 10.10.2013 от сайта 30 думи       http://30dumi.eu/

http://30dumi.eu/2013/10/solni-prevra-zki-koito-lekuvat-dori-rak/

Солни превръзки, които лекуват дори рак

Начало на статията. Пълния текст ще намерите на връзката по-горе.

Тази история е намерена в стар вестник. Тя е за невероятните лечебни свойства на солта, която е използвана по време на Втората световна война за лечение на ранени войници.

“По време на Великата отечествена война работех като старша операционна сестра в полева болница с хирурга Щеглов. За разлика от други лекари той успешно използва за лечение на ранените  разтвор на готварска сол.

На голяма повърхност със замърсени рани той налагаше обилно напоена със солен разтовр голяма кърпа. След 3-4 дни  раната ставаше чиста, розова, температурата, ако е  висока, падаше до нормални граници. След още 3-4 дни  ранените бяха изпращани в тила. Соленият разтвор работеше перфектно –  почти нямахме смъртност.

10 години след войната  аз използвах метода на Щеглов за лечение на зъбите си, както и кариес, усложнен с грануломи. Успехът дойде след две седмици. След това започнах да   проучвам влиянието на солния разтвор върху заболявания като холецистит, нефрит, хроничен апендицит, ревматична болест на сърцето, възпаление на белите дробове, ревматизъм, остеомиелит, абсцеси след инжектирането и така нататък……………….

………………………………
Публикация III: Оригинала: Climbing Stairs in a Wheelchair

 Изкачване и спускане по стълби

Много снимки и видео. Интересна публикация

преведена версия

 

 

Самостоятелно слизане на инвалид отавтомобил и сядане в  инвалидна количка.

Качване на автомобил от положение седнал в инвалидна количка.

Изваждане на инвалидната количка от автомобила на части. Сглобяване на задните колела на количката на улицата от мястото на шофьора. Прехвърляне на инвалида от мястото на шофьора  на инвалидната количка. Ринговата инвалидна количка може да е стандартна със снемащи се задни гуми.
                                                                      Миниизображение
Вижте този видео материал:
      http://www.youtube.com/watch?v=Tm8hleOuEPs&feature=related
Подобни стандартни модели рингови инвалидни колички със снемащи се задни гуми:
Олекотена конструкция:

 

 

„Воев“ 02/8519962,8519375, 0888 893280, SKYPE : voevisf, E mail:etvoev@abv.bg
между ПИРОГОВ и Руски паметник, ул.Шандор Петьофи № 1

Не сме дрогерията на партера! ние сме магазина до дрогерията

Лицензирани фирми за помощни средства „Воев“:
„Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008г. на МТСП-Агенция за хората с увреждания.
„Воев-Георги Воев-Стефанка Воева“ ЕТ, Удостоверение №024-I/2013г.

Специализиран сайт за помощни средства за възрастни хора, инвалиди с ТЕЛК и хора с увреждания без ТЕЛК. Безплатни с целева помощ от „Социално подпомагане“ и свободна продажба. Права на хората с увреждания. https://www.voevmedical.com/