Информация обща за помощни средства

„Воев“ 02/8519962, 02/8519375,  0888 893280, SKYPE : voevisf, E mail:etvoev@abv.bg
Санитарен магазин за възрастни хора, инвалиди и хора с увреждания в центъра на София
между ПИРОГОВ и Руски паметник, ул.Шандор Петьофи № 1

Вижте обновената версия на страница:

Обща информация за помощни средства

Информация обща за помощни средства. Помощни средства в ежедневието


Може спешно да закупите това от което имате най-голяма нужда или да го получите срещу депозит. Ние ще Ви запознаем с подробности , за кои помощни средства  може да получите Целева помощ от Агенция за социално подпомагане /АСП/ и какви документи трябва да подготвите в тази връзка. Как да получите помощните средства на които имате право и от които се нуждаете и това да не бъде за ваша сметка.
Ако не искате да се занимавате с документи и институции, няма проблем всяко едно помощно средство да закупите в брой. Тогава  не са необходими  документи, а е необходимо да се заплати стойността му. При спешни случаи всяко помощно средство може да се получи предварително, като се закупи и след това се комплектоват необходимите документи за възстановяване на сумата. Има възможност и за получаване на помощното средство срещу депозит на по-ниска цена или да се наеме. Обадете ни се по телефона или посетете офиса ни за конкретни указания. Така няма да загубите излишно време.
Ако вече имате отпусната целева помощ, заповядайте в офиса ни. Изборът при нас от помощни средства е много-голям. Заедно с вас ще изберем онова помощно средство, което най-добре отговаря на начина ви на живот и на уврежданията които имате. Когато вие нямате възможност, това може да го направи ваш близък.
Преди да предприемете каквото и да е информирайте се предварително за правата си, за да не злоупотребят с тях за ваша сметка длъжностни лица-лични лекари, ЛКК комисии, лицензирани фирми предоставящи помощни средства. Направете така че, срещу парите отпуснати от държавата да получите максималното за вас, а не някой друг да се възползва за ваша сметка. Имате повече права , отколкото предполагате. Правото на избор никой не може да ви го отнеме. Внимавайте служебни лица да не злоупотребят с вашите права за ваша сметка. Повече подробности на страница Корупционни практики.  Може да ни се обадите на обявените телефони или посетите магазина ни. Ние ще Ви консултираме безплатно за различните възможности и правата Ви за Вашия конкретен случай. Може би ще се учудите колко много права и възможности имате, за които не предполагате.

Вижте обновената и допълнена с информация страница    Помощни средства. Информация обща

Вижте и другите изделия в специализираната страница Помощни средства в ежедневието

Дръжка за хващане на чинии, дръжка за вана, подвижна опора за краката, въртяща се възглавница за сядане, ръкохватки и колани за изправяне в леглото, ръкохватки и дръжки за банята и тоалетната, щипка за хващане предмети от разстояние, ролатор за пазаруване и придвижване (две в едно количка и ролатор)…

Приспособленията и изделията  могат да се използват от здрави или болни хора, възрастни хора или хора с увреждания, инвалиди. Помощните средства помагат или облекчават ежедневието им или облекчават близките им по лесно да бъдат обслужвани, за бъде живота им по лек и по удобен.

Помощни средства в ежедневието част 3/2

Помощни средства в ежедневието

Лицензирана фирма за помощни средства „Воев“

„Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008г. на МТСП-Агенция за хората с увреждания.

Специализиран сайт за Помощни средства за възрастни хора, инвалиди с ТЕЛК и хора с увреждания без ТЕЛК. Безплатни с целева помощ от „Социално подпомагане“ и свободна продажба. Права на хората с увреждания.

https://www.voevmedical.com/