Инвалидни колички. Общо представяне

Получаване на инвалидна количка
• Под наем, срещу депозит, нова в брой
• Начини на плащане
• Поръчка и доставки
• Възможност за целева помощ АСП

 Нова инвалидна количка на цена 350лв, наемане на инвалидна количка за 5лв на ден срещу депозит от 100лв.

 

Вижте актуализираната страница Общи данни инвалидни колички

Под наем инвалидна количка за 5лв/ден


 Срещу депозит                       Инвалидна количка за 100лв и за 350лв 

 

Ако ще кандидатствате за помощ от АСП или ако имате вече издадена Заповед за отпусна помощ срещу депозит, докато чакате получаването на парите от социално подпомагане вие  получавате и ползвате помощните средства. Като получите помощта доплащате до размера на помощта получена от АСП.

Втора възможност. Ако желаете може веднага да закупите в брой и да получите помощните средства без да се занимавате с получаване помощ от АСП.

Различни възможности според Вашите желания и финансови възможности. За повече информация вижте Социална програма на фирми „Воев“ или ни се обадете на обявените ни телефони.

Социална програма на фирми „Воев“

Къде и как да ни намерите

Магазин в центъра на София
между ПИРОГОВ и Руски паметник, ул.Шандор Петьофи № 1,
„Воев“ 02/8519962,02/8519375, SKYPE : voevisf, E mail:etvoev@abv.bg
Не сме дрогерията на партера!!! Ние сме магазина до дрогерията
 
"Воев" магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

„Воев“ магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

Ако сте направили своя избор

Плащане в брой в магазина на място

Ако сте в София или живеете в София заповядайте в магазина ни на

ул.Шандор Петьофи № 1 в центъра на София между Руски паметник и Пирогов

Тук може да изберете, пробвате и платите избраното от вас помощно средство

В магазин „Воев“ на ул.Шандор Петьофи № 1, София има офис на СПИДИ

Може да изберете и изпратите избраното от вас в други населени места в страната

Плащане при поръчка по електронната поща или обаждане по телефона

Плащане предварително с платежно нареждане или плащане наложен платеж при получаване. Предварителна поръчка по телефона, скайп или със заявка по електронната ни поща

 

„Воев“ 02/8519962,  02/8519375, 0888 893280,  SKYPE : voevisf,

Ако нещо ви затруднява обадете ни се и ние ще ви помогнем.

Обслужваме всички населени места в страната

Още информация

Най-ниски цени на помощни средства 

 Наемане на инвалидна количка. Безплатно получаване с помощ от Агенция за социално подпомагане

Как да изберем инвалидна количка?

 

Под наем инвалидна количка за 5лв/ден     Получаване веднага без да са необходими каквито и да са медицински и други документи. Възможност за закупуване за 100лв. използвайки формата за наем, като се задържи инвалидната количка след наемния срок и не се върне.Срещу депозит  получаване веднага на инвалидна количка без да са необходими каквито и да са медицински и други документи.

Безплатно инвалидна количка с помощ от Агенция  за социално подпомагане    . Подробна информация е публикувана на тази страница. Практически са необходими 2 месеца от кандидатстване до получаването на помощта за закупуване. Препоръчваме ви да прочетете информация обща за помощни средства преди да кандидатствате за помощта.

Ако вече имате издадена Заповед от Агенция за социално подпомагане АСП и чакате получаването на помощта срещу депозит получавате веднага инвалидната количка. Като ви изплатят помощта от АСП   си възстановявате дадената сума за депозита.

За различните модели, конструкции и приложението им може да намерите подробности

на страница: Рингови инвалидни колички

    Избор на инвалидна количка

 Как да изберем инвалидна количка?

Обща  информация за инвалидните колички

 

Инвалидните колички са предназначени за трудно подвижни, лежащо болни, инвалиди, възрастни хора или изобщо хора с увреждания.

Количките за инвалиди с монтирани рингове на задните колела или наречени рингови инвалидни колички са подходящи за хора със здрави ръце.  Ринговите инвалидни колички  служат за самостоятелното придвижване на нуждаещите се без да е необходима чужда помощ. При ринговите инвалидни колички придвижването се извършва от болния с ръце посредством монтираните рингове на задните колела.

Ако нуждаещият се няма достатъчно сили в ръцете или ръцете са му засегнати от заболявания и не може сам да придвижва инвалидната количка посредством ринговете монтирани на задните колела, тогава подходяща за него е инвалидната количка с чужда помощ. Инвалидната количка с чужда помощ се придвижва с тикане от придружаващият. Стандартната конструкция на инвалидната количка с чужда помощ е с малки задни колела без монтирани рингове. Интересна конструкция е инвалидната количка с чужда помощ, с големи задни колела и монтирани рингове и спирачки за придружаващият. Инвалидната количка с чужда помощ, с големи задни колела и монтирани рингове и спирачки за придружаващият е универсална инвалидна количка с повече възможности от стандартната инвалидна количка рингова или с чужда помощ. Според нуждите инвалидната количка с чужда помощ, с големи задни колела и монтирани рингове и спирачки за придружаващият може да бъде рингова или с чужда помощ или и с двете възможности едновременно. 

Invalidna koliqka 0223016 150x150     RIK Caneo 150x150   Инвалидна количка с малки колела без рингове от серията Mobiakcare

с чужда помощ с рингове         стандартна рингова                с чужда помощ без рингове

 

Инвалидните колички имат стъпенки на които да се поставят краката и подлакътници на които да се поставят ръцете. 
   

За хора, които имат увреждания на ръцете и на краката за самостоятелното им придвижване  служат акумулаторните количкиУдълженият вариант на акумулаторна количка е скутера/модели: Agin, MDH 4025, 4028, S141 и други. Скутера има кормило изработено със специална форма и лостче за управление вместо „джойстик“, както е при класическата акумулаторна количка. Акумулаторната електрическа количка, скутера, от някои наричана моторна  инвалидна количка позволява придвижване на по-дълги разстояния за разходка, пазаруване, осъществяване на социални контакти и по-пълноценен и качествен живот. Може да се каже че скутера е по-подходящ за придвижване вън от къщи, а стандартната акумулаторна количка, която е по-къса и по маневрена е по-подходяща за вътре в къщи. Когато болния освен увреждане на краката има увреждания и на ръцете, тогава обслужването и придвижването става с акумулаторна количка. Това е и основанието на ЛКК/Лекарска консултативна комисия/ да изпише акумулаторна количка за безплатно получаване чрез АСП/Агенция за социално подпомагане. Скутера в изпълнение инвалидна количка, може да се нарече“автомобил“ създаден за хората с увреждания.

Когато човека с увреждания психически и физически не е в състояние сам да управлява акумулаторна количка се използва  акумулаторна инвалидна количка с чужда помощ. Управлява се от придружаващият го.
За болни от ДЦП/детска церебрална парализа/ деца и възрастни са специализираните  инвалидни колички за ДЦП.

Три колестни велосипеди, триколки, които се задвижват ръчно и имат приспособления за хората с увреждания са също средство за придвижване.
При желание може да се консултирате с нас , за да направите правилния избор според състоянието на болния, диагнозата и начина му на живот. За хотели от 1 до 5* и мотели съгласно Наредба за категоризиране на средствата за подслон, местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения. ДВ. бр.46 от 12 Юни 2007г. универсалната инвалидна количка е задължителна.
Важно! За инвалиди с ТЕЛК и хора с увреждания без ТЕЛК, включително и за възрастни хора  Агенция“Социално подпомагане“ отпуска целева помощ за закупуване на инвалидни колички- внос от страни членки на  Европейски съюз-486 лв., страни други-336 лв, за акумулаторни-внос от страни членки на Европейски страни-3019 лв., страни други-1897 лв. Цените на инвалидните колички са с включено 20 % ДДС съгласно Заповед РД 01/36 от 10.01.2008 г. на МТСП. На практика за хората с увреждания инвалидните колички се получават безплатно. Когато цената на инвалидната количка се различава от отпусканата целева помощ е указано доплащането над пределната лимитна цена. Обикновено доплащането е за допълнителни екстри и конструкции със специално предназначение.

 

 Още информация за инвалидните колички

 

Рингови

Рингови под наем, втора употреба

Детски, за детска церебрална парализа /ДЦП/ и други

Активни, спортни и олекотени

Акумулаторни : с джойстик и с волан скутери

 

 

Освен инвалидна количка може да се получат и други помощни средства ако нуждаещият се е трудно подвижен или болен на легло, лежащо болен.

 

Преодоляване на стълби и височини на хора в инвалидни колички. Изкачване на стълби

 

 

 

Лицензирани фирми за помощни средства „Воев“:
„Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008г. на МТСП-Агенция за хората с увреждания.
„Воев-Георги Воев-Стефанка Воева“ ЕТ, Удостоверение №024-I/2013г.

Страница от Специализиран сайт на „Воев“ за Помощни средства за възрастни хора, инвалиди с ТЕЛК и хора с увреждания без ТЕЛК. Безплатни с целева помощ от „Социално подпомагане“ и свободна продажба. Правата на хората с увреждания.

BGtop