Инвалидни колички НЗОК и продажба свободно

Инвалидни колички продажба и наем. Безплатно получаване със здравен код НЗОК и свободна продажба. За хотели колички на цена 310 лв.

Инвалидни колички НЗОК и продажба свободно

Инвалидни колички НЗОК и продажба свободно е страница от сайта на „Воев“. 

Безплатни помощни средства през здравна каса ПСПСМИ и свободна продажба от раздел инвалидни колички.

Пълна информация за безплатно получаване на ПСПСМИ със здравни кодове НЗОК вижте на: НЗОК Помощни средства получаване.

Част от информацията. Какво трябва да направите:

  1. Да посетите ЛКК/ТЕЛК/НЕЛК, откъдето ще Ви бъде издаден електронен протокол/решение за предписване на ПСПСМИ;
  2. Към протокола/решението да попълните на място електронно заявление за съгласие с предписаните ПСПСМИ и необходимост от предоставянето им. Заявлението може да бъде подадено и от упълномощено от Вас лице;
  3. Експертни комисии на НЗОК/РЗОК ще разгледат Вашето електронно заявление и ще издадат одобрение или мотивиран отказ;.. 

Здравна каса издава здравни кодове за инвалидни колички на различна стойност: 350 лв, 486 лв, 800 лв. Какво да направите, за да получите съответстващата на вас инвалидна количка, ще научите като посетите и прочетете публикацията на тази пряка връзка НЗОК Помощни средства получаване. Например ако в Медицинския протокол е записана инвалидна количка, ще ви бъде издаден код за 350 лв, но ако е записана инвалидна количка с чужда помощ…ще ви бъде издаден код за 486 лв или 800 лв… Заслужава си да прочетете преди да направите каквото и да е.

Инвалидни колички безплатно и закупуване свободна продажба можете да получите от нас веднага

Лицензирана фирма за помощни средства 
„Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008г в ИАЛ -Агенция за хората с увреждания. Договор със здравната каса за предоставяне на помощни средства и медицински изделия ПСПСМИ, Воев-София ЕООД.

Магазин за инвалидни колички в центъра на София

Доставки до всички населени места в България, намиращ се на ул.Шандор Петьофи № 1, Пирогов – Руски паметник, 02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280

Възможности за получаване на инвалидна количка

Може да закупите инвалидна количка в брой, може да получите безплатно инвалидна  количка със здравен код НЗОК. Може да наемете инвалидна количка.

За закупуване на инвалидна количка в брой или наемане, не са  необходими медицински или други документи.

Важно! От 1 юли 2022 г дейността по предоставяне на помощни средства и медицински изделия за хора с увреждания премина от Агенция за социално подпомагане АСП към Национална здравноосигурителна каса НЗОК. Всички промени с актуална информация публикуваме на страница със заглавие Помощни средства и медицински изделия за възрастни хора, инвалиди, хора с увреждания получаване от НЗОК. Пряката връзка по-долу НЗОК помощни средства получаване ще ви отведе до тази страница. За хората с увреждания възрастни или стари хора, инвалиди, болни дори да не са били в болница през живота си помощта която предоставяше АСП за помощните средства сега могат да го получат през здравната каса.

Може да закупите от нашия магазин • Да ни се обадите на обявените телефони, за да поръчате • Да попълните и изпратите формата за поръчка. Обслужваме всички населени места в страната с наложен платеж или банков превод. Ако не идвате в магазина желателно е да попълните формата за поръчка, за да се избегнат недоразумения за цвят, размери, модел и други.
02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280 в работното време на магазина.

Форма за поръчка.

Важно! Стоките се изпращат с преглед при получаване. Проверете стоката преди да платите! Рекламации за повреда и щети вследствие на транспорта, след плащане на стоката не се признават от ЕКОНТ.

Кой има право на инвалидна количка?

Всеки има право да придобие инвалидна количка: Срещу заплащане без да представя медицински документи. Безплатно получаване има право този, който има издаден здравен код от НЗОК.

За получаването на здравен код от НЗОК са необходими медицински документи и отговарянето на конкретни условия.

Рингова инвалидна количка 

Рингови инвалидни колички, с чужда помощ, с едностранно задвижване, с регулиращ се гръб и/ или др. Частична (пълна) парализа на долни крайници или други увреждания, при които самостоятелното придвижване е невъзможно. Необходими документи: Медицински протокол от специализирана ЛКК по профила на заболяването, разкрита към ДКЦ (МЦ) или експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК.

Акумулаторна инвалидна количка 

Медицински условия за отпускане: Увреждане на горни и долни крайници (две бедрени ампутации с противопоказания за протезиране и съдова патология, тежка парапареза и параплегия), които увреждания не позволяват самостоятелно използване на количка по позиция 11.02.01. (инвалидни колички и рингови инвалидни колички!) и ако лицето е физически и психически годно да управлява такава количка. Необходими документи: Медицински протокол от специализирана ЛКК по профила на заболяването, разкрита към ДКЦ (МЦ) или експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК.

Зададен въпрос от Д.Д. на 23 08 2023 г. Акумулаторна инвалидна количка

Изчетох много рубрики във Вашата официална страница. Но не се ориентирах добре по въпроса, който ме интересува.
Аз съм на 69 г, тежка, и трудноподвижна, скована от заболявания на опорно двигателния апарат, самотно живееща жена. Все още съм социално активна.  Интересува ме на какви условия трябва да отговарям, за да имам право на безплатна  акумулаторна инвалидна количка.   Нямам ТЕЛК. Имам шофьорска книжка, но вече се страхувам да шофирам в голямото движение и съм преустановила.. Трябва ми количка за къси разстояния – до магазина, до парка.  Моля за съвет – на какви условия трябва да отговарям,  и какво трябва да направя.
ОТГОВОРА С КОМЕНТАР НА ВОЕВ, както на този също така и други подобни такива  ще намерите също на страница Въпроси и отговори помощни средства ПСПСМИ на НЗОК.

Инвалидна количка за 310 лв свободна продажба за хотели, за живущи на село с лоши пътища или вилни зони, за самотни хора

Практични инвалидни колички без излишни екстри, с гуми не помпащи(бандажни) и не изискващи лепене и помпане.

Свободна продажба за хотели и за всеки който пожелае със собствени пари да закупи инвалидна количка без да се занимава с изваждане на документи за получаване през НЗОК. Подходящи за самотни хора, хора живеещи във вилни селища или на село с лоши пътища. За хотели, вили инвалидна количка за 310лв

Инвалидни колички модели 0808383(46см) и 0808483(41см). Цена с ДДС 372 лв свободна продажба.

Как да получите със здравен код за  350 лв безплатно рингова инвалидна количка с чужда помощ, за която се изисква здравен код със стойност 486 лв?

Ако ви е издаден здравен код за 350 лв стойност на инвалидната количка. Инвалидна количка 350 лв в лимита.

Основно за лимитите през здравна каса на страницата на НЗОК Помощни средства получаване. Вижте Здравна каса помощни средства ПСПСМИЩе научите: Разликата между Антидекубитален дюшек(120лв) и Антидекубитален дюшек-с помпа и въздушни камери(220лв)? Какво и как трябва да бъде изписано в Медицинския протокол издаван от ЛКК, за да получите здравен код от НЗОК за инвалидна количка в лимита 350 лв, 486 лв или 800 лв. Лимити за други помощни средства ПСПСМИ  във връзка с промените от 1 юли 2018 г, валидни през 2023 и началото на 2024 г.

Общо представяне  на инвалидни колички рингови, с чужда помощ и акумулаторни, За да се ориентирате за вашия избор вижте това представяне. Както и: Обща информация за помощните средства. Безплатно получаване на помощни средства със здравни кодове НЗОК и свободна продажба.

Свободна продажба  на инвалидни колички инвалидни колички

В раздел Инвалидни колички може да намерите: акумулаторни колички и скутери и акумулатори за тях, рингови, за деца и възрастни с ДЦП и детскиза баня, за танци и спорт, леки и активни, отдаване  под наемпринадлежности за инвалидни колички.

Инвалидни колички в лимита на НЗОК

• Инвалидни колички в лимита 350 лв.
• Рингови инвалидни колички с чужда помощ 486 лв.
• Детски, детски рингови, детски ДЦП 800 лв.

Инвалидни колички в лимита на НЗОК.

Освен инвалидни колички за обслужване на трудно подвижни, лежащо болни или възрастни хора могат да се получат или закупят  антидекубитални дюшеци, проходилки, патерици, ролатори, тоалетни столове и столове за баня комбиниран вариант, 3 и 4 опорни бастуни…

Безплатни помощни средства и медицински изделия ПСПСМИ през здравната каса и свободна продажба. Правата на хората с увреждания.

Важно! Не сме дрогерията

Изображение на Магазин Воев с местоположение-Руски паметник-Пирогов

Публикация на: 

Специализиран сайт и магазин на Воев за помощни средства за възрастни хора, инвалиди с ТЕЛК и хора с увреждания без ТЕЛК

Санитарен магазин в центъра на София, Руски паметник-Пирогов, ул Шандор Петьофи 1. Магазин „Воев“ за медицински изделия, помощни средства и санитарни материали свободна продажба и безплатно предоставяне през здравната каса на ПСПСМИ

 

АРХИВ

с основните положения преди 1 юли 2022 г.

Информацията по-долу е актуална и през 2024 г след въвеждане на промяната от АСП прехвърляне в НЗОК. В общи линии промените не засягат по-долу информацията. За хората с увреждания относно помощта и правата им относно помощните средства и медицински изделия няма промяна. Промяната е административна и се отнася до НЗОК и АСП по прехвърляне на дейността.

Нов ред и нови лимити на помощта от АСП от 1 юли 2018г за инвалидни колички валидни и през 2022 г. Особености

На страница Нов ред, лимити помощ АСП от 2018 може да научите за влезлите в сила от 1 юли 2018г. промени.

Какво трябва да знаем за промените от 1 юли 2018, така че да получим максималното което законът ни е определил? Какви са възможностите и правата ни? Значение на термините използвани в наредбите и законите. При изписване в Медицинския протокол на ЛКК или в Експертното решение ТЕЛК, както и в Заповедта на Социално подпомагане, за да се възползвате от съответната помощ например за инвалидни колички от 350лв, 486лв или 800лв какво трябва и как точно да е изписано.

Нов ред, лимити помощ АСП от 2018

Във връзка с промените от 1 юли 2018 и последвалите промени от 1 юли 2022 г прехвърляне дейността от АСП на НЗОК. Как са ощетени притежателите на Експертни решения ТЕЛК в които са вписани помощни средства инвалидна количка и/или антидекубитален дюшек на които имат право? С ТЕЛК инвалидни колички и дюшеци, Медицински протоколи на ЛКК. Важно и актуално!

Край на АРХИВ преди 2022 г, 1 юли.