Инвалидна количка за 100лв и нова за 372лв

Условия за получаване веднага
• На втора употреба количка
• На нова инвалидна количка
• Наемане на инвалидна количка за 5лв
• Получаване на нова количка с помощ от АСП

Получаване спешно и веднага на нова инвалидна количка на цена 372 лв. Безплатна  със здравен код от НЗОК. За хотели нова инвалидна количка за 310 лв 

Специална оферта за хотели инвалидна количка. Инвалидна количка втора употреба за 100лв и нова на цена 370лв. Наемане на инвалидна количка за 5лв/ден. Инвалидна количка с габаритна ширина 58см(седалка 41см) за преминаване през тесни места.

Инвалидни колички с чужда помощ с рингове на цена 350 лв, за хотели, за самотни хора, за продажба в брой и безплатно получаване през НЗОК

Важно уточнение! През 2022г дейността по предоставяне на целева помощ за закупуване и получаване на безплатни помощни средства за хора с увреждания се прехвърли от АСП в Национална здравноосигурителна  каса или накратко НЗОК. 

модели 0808383(седалка 46см) и 0808483(седалка 41см) на Mobiak

Рингови инвалидни колички с чужда помощ и рингове, сгъваема конструкция, фиксирани стъпенки и подлакътници, бандажни не помпащи предни и задни колела. За хора с тегло до 100кг

Инвалидните колички са подходящи за самотни хора в условията на село или вилни зони, за хотели без грижа за помпане на гумите и без лепене(не се пукат!). Освен за свободна продажба в брой се предлагат и безплатно през  НЗОК в лимита  350 лв за рингови инвалидни колички. 

Рингови инвалидни колички с чужда помощ

Модел 0808383  универсален  за хотели с ширина на седалката 46см. Без грижа за помпане на гумите

За хотели и за свободна продажба цена 310 лв +ДДС(0808383 и 0808483)

Може да посетите магазина ни в центъра на София, да поръчате по телефона или да попълните формата за поръчки. Обслужваме всички населени места в страната. Живущите в чужбина също могат да поръчат за близките им в България и ние ще доставим избраното от тях. Форма за поръчка

Всички модели и конструкции инвалидни колички, които предлагаме може да намерите в категорията Инвалидни колички    

Ново! Как да получите с помощ 350 лв от НЗОК  безплатно рингова инвалидна количка с чужда помощ, за която се изисква 486 лв помощ?

Във връзка с промените в лимитите на АСП и от 1 юли 2022  НЗОК. За възможността да получите повече от отпуснатата помощ без да се налага доплащане. От къде идва проблема? 

В много Експертни решения, ТЕЛК издадени преди 1 юли 2018г е изписано че лицето се нуждае от рингова инвалидна количка(до тогава помощ 486лв). От 1 юли 2018 за рингова инвалидна количка лимита е  350 лв, а за Рингови инвалидни колички с чужда помощ, едностранно задвижване, с регулиращ се гръб и/или и др. лимита е 486 лв.

Много хора се оказат с отпуснати 350 лв със здравния код от НЗОК т.е. според уврежданията и нуждите имат право на помощ 486 лв, но съгласно текста в ТЕЛК правото им е ограничено до помощ 350 лв. Това правоимащите хора го установяват постфактум когато си получат от НЗОК  здравния код. Същото се отнася и до тези хора с увреждания възрастни или болни без ТЕЛК, на които в медицинския протокол на ЛКК пише само „рингова инвалидна количка“.

Рингови инвалидни колички с чужда помощ модели 0808383 и 0808483 може да ги получите от нас безплатно с лимит НЗОК в размер 350 лв 

Може да ги закупите свободна продажба на цена  370 лв с  ДДС

  Други помощни средства при трудно подвижни или лежащо болни хора:

За трудно подвижни хора помощни средства и медицински изделия

За лежащоболни помощни средства. Лифтер вдигане, дюшек за болни

Специална оферта за инвалидни колички подходящи за хотели нови за 310 лв

без грижа за помпане на гумите и лепенето им при пукане  

Рингови инвалидни колички с чужда помощ и непомпащи бандажни гуми модели 0808383 и 0808483

Цена за хотели 310 лв+ ДДС

Други инвалидни колички с лимит  от 486лв и 800лв лимит от НЗОК

Инвалидни колички в лимита на АСП

Наемане на инвалидна количка за 5лв на ден с депозит от 100лв

Общи условия за наемане на помощни средства

1. Минимален срок на наемане 5 дни. В наемния срок са включени деня на вземане и деня на връщане на помощното средство. Получаването и връщането се извършва в рамките на работния ден. * Кислородния апарат е с минимален срок за наемане 30дни.

2. Наемането става с депозит. Стойността на депозита е според вида и модела помощно средство.

3. Наемната цена се получава като от депозита се приспадне сумата за наема. Сумата за наема се получава като се умножат наетите дни умножено по  наема на ден.

4. Не върнато помощно средство за повече от 30 дни се счита за закупено на цена стойността на депозита.

Има възможност за закупуване на ниска цена наетите помощните средства. 

Информация за марките и модели помощни средства с конкретните условия за наемане на антидекубитални дюшеци, проходилки, концентратори и бутилки с медицински кислород за дишане и други помощни средства може да видите на страници Наемане на помощни средства и Кислородни концентратори отдавани под наем  Наемане на помощни средства

Наемане на инвалидна количка за 5лв на ден с депозит от 100лв

Наемане веднага

Може да я наемете за 5лв/ден инвалидна количка втора употреба

 

Можете да наемете за 5лв/ден различни модели втора употреба инвалидни колички с екстри срещу депозит. Депозита е различен според за различните модели.

Инвалидна количка срещу депозит от 100лв

Условия за наемане на  инвалидна количка втора употреба с депозит от 100лв

Важат общите правила за отдаване под наем

– При получаване на ринговата инвалидна количка се заплаща гарантиран депозит 100лв.
– След изтичане на наемния срок, при  връщане на  количката във вида в който е получена- без механични повреди по нея и със здрави напомпани гуми/  гарантирания депозит от 100лв се връща напълно и клиента наел инвалидната количка заплаща само стойността на наема:
-сумата на наема се изчислява като  броя на наетите календарни дни се умножат по 5лв на календарен ден, започвайки от деня на получаване. Деня на връщане на количката се счита за нает.
При наемане за повече от 16 календарни дни, наетите дни се умножават по 4лв на ден.
Минимален срок на наемане-5 дни.

Наемане за 24 часа  на цена 15лв. Важи при  поискване от клиента! Не върната в срока от 24 часа инвалидна количка автоматически преминава в минимален срок на наемане-5 дни.

Инвалидната количка се получава от офиса в почистен вид, със здрави гуми и без механични повреди.
При връщане количката трябва да бъде:
– в почистен вид, със здрави гуми и без механични повреди.
При връщане на непочистена количка се удържат 15 лв. от общата сума.  Ако има пукната гума или механични дефекти-удържа се сума съответстваща на вредата.

Пример:
Платени 100лв гарантиран депозит при получаване на количката.

Ползване 5 календарни дни. 5х5=25лв.
При връщане на количката във вида в който е получена- почистена, без механични повреди по нея и със здрави гуми/не пукнати/, се връща пълния размер на гарантирания депозит 100лв
Клиента наел 5 дни инвалидната количка заплаща наем 25лв

При ползване 16 календарни дни: 16х4=64лв.

При връщане на количката във вида в който е получена- почистена, без механични повреди по нея и със здрави гуми/не пукнати/, се връща пълния размер на гарантирания депозит 100лв

Клиента наел 16 дни инвалидната количка заплаща наем 64лв

* Имаме на разположение само 2 броя втора употреба инвалидна количка с депозит от 100лв. За да може да обслужваме хора социално слаби или финансово затруднени разчитаме инвалидните  колички взети с депозит да се връщат обратно на нас. Имаме на разположение достатъчен брой втора употреба инвалидни колички с по-голям депозит 200лв и 300лв.

** По подобен начин може да наемете и по-скъпа инвалидна количка със съответния депозит. Така например модела Bisan е със специални стъпенки позволяващи регулиране наклона им и за това депозита за наемане е 300лв. Това е особено важно например при гипсиран крак или поради други причини, когато не може да се сгъва и трябва да стои изправен при седнало положение.

 

 Магазин • Воев • Помощни средства, медицински изделия, санитарни материали продажба и под наем  в центъра на София,  Пирогов – Руски паметник, ул.Шандор Петьофи № 1

 Ако нещо ви затруднява обадете ни се на обявените стационарни телефони.

 

 

 Ако не ви се занимава с тежката бюрократична схема за безплатно получаване през здравна каса може да закупите помощните средства в брой или да ги наемете в това число и инвалидната количка без да са необходими документи доказващи увреждания и заболявания.

√ Закупуване с отпуснати здравни кодове от НЗОК

 Ако имате вече отпуснати здравни кодове от НЗОК за помощни средства и медицински изделия ПСПСМИ  може да ги получите веднага от нас. Също така и нова инвалидна количка . Ще ви консултираме безплатно и на какви други помощни средства имате право за безплатно получаване от здравната каса.

На какво имате право?

Права на инвалиди, възрастни хора, хора с увреждания, болни

Помощни средства и медицински изделия, санитарен магазин „Воев“ в центъра на София, Пирогов – Руски паметник, ул.Шандор Петьофи № 1

Важно! Не сме дрогерията.

Санитарен магазин Воев, ул Шандор Петьофи № 1, Пирогов-Руски паметник

Свободна продажба и безплатно получаване на на помощни средства и медицински изделия ПСПСМИ през НЗОК, санитарни и хигиенни материали. Санитарен магазин Воев, ул Шандор Петьофи № 1, Пирогов-Руски паметник.

Договор със здравната каса за предоставяне на помощни средства и медицински изделия ПСПСМИ, Воев-София ЕООД.

Сайт за помощни средства за възрастни хора, инвалиди с ТЕЛК и хора с увреждания без ТЕЛК. Безплатни ПСПСМИ през здравна каса и свободна продажба. Права на хората с увреждания.