Избор на повдигната тоалетна седалка

От какво трябва да се ръководим и да съобразим при избор на повдигната тоалетна седалка, надстройка повдигаща височината на тоалетната чиния. Защо се налага ползване на повдигната тоалетна седалка. Избор според цената, конструкцията, състоянието на ползващия.

Каква повдигната седалка да изберем подходяща за нашия случай и с какво да се съобразим при избора ни

Кога се поставя надстройка към тоалетната чиния повдигаща височината й? Избор на конструкция, модел и цена според състоянието на ползващия и монтираната вече тоалетна чиния.

Седалките повдигащи височината на тоалетните чинии са познати като надстройки за тоалетни чинии или повдигнати тоалетни седалки , на английски език Raised Toilet Seats. Съществуват най-различни конструкции седалки предназначени да повдигнат височината на монтираните в тоалетната или банята тоалетни чинии.

Кога се налага да се повдигне височината на тоалетните чинии?

Случаите при които се налага монтиране и ползване на повдигнати тоалетни седалки за самостоятелен и активен живот са най-различни
• При възрастни хора или хора с ограничена подвижност, трудно подвижни • При хора след сменена тазобедрена става при възстановяване у дома • При хемороиди и хора с декубитални рани(надстройките с мека повърхност) • При хора с временни или постоянни затруднения при сядане и ставане от тоалетната чиния и други • При хронични болки в ставите • Хора страдащи от артрит • При престой в болници и болнични заведения.

Вляво на снимката с екстри висок клас, вдясно по-нисък клас надстройки


Форма за поръчка


Може да закупите от нашия магазин • Да ни се обадите на обявените телефони, за да поръчате • Да попълните и изпратите формата за поръчка. На страниците на преките връзки по-долу също има форма за поръчка. Обслужваме всички населени места в страната с наложен платеж или банков превод.

Най-долу на страницата Други технически изделия и конструктивни решения за по-лесно сядане, изправяне и придвижване до тоалетната чиния, както и Приложение Цени на универсални за монтаж към всички тоалетни чинии повдигнати седалки.

Всички надстройки за тоалетна чиния, които предлагаме може да видите в раздел Повдигане на тоалетни

Избор на надстройки за тоалетни чинии според конструкцията им

Висок и по-нисък клас повдигнати тоалетни седалки

По-ниския клас повдигнати тоалетни седалки са без екстри и това позволява цената им да е по-ниска. В тази категория са универсалните за всяка тоалетна чиния бързо поставящи и снемащи се надстройки с притискащи пластмасови винтове или скоби с фиксирана височина 10 и 15 см

Повдигнатите тоалетни седалки от висок клас са комплектовани с подлакътници за опора, хващане и имат регулиране височинината на седалката на три степени 8,10 и 16см.

Бързо поставящи и снемащи се надстройки с притискащи пластмасови винтове или скоби

От нисък клас без екстри(без подлакътници и без настройване на няколко височини) са бързо поставящи и снемащи се надстройки с притискащи пластмасови винтове или скоби. Те са с фиксирана височина 8, 10 или 15 см. Като тяхно предимство е че не се налага демонтиране и премахване на съществуващите седалка и капак и лесно се свалят, когато не се налага ползването им. Ползвате и лесно и бързо ги сваляте. Махате ги лесно и бързо, когато не ви трябват повече само като развиете винтовете на ръка.

Много подходящи при сменени тазобедрени стави при въстановяване в къщи или временни затруднения в тоалетната. Ниски цени без излишни екстри, но и по-нестабилни от тези от по-високия клас бързо поставящи и снемащи се надстройки с притискащи пластмасови винтове или скоби.

Надстройка за тоалетна чиния, серия Mobiak

Надстройка със скоби Herdiger

Ниския клас повдигнати тоалетни седалки могат да се комбинират с допълнителна дръжка за хващане на подходящо място на стената.

Тоалетна с помощни ръкохватки и дръжки

Различните дръжки и ръкохватки със скрит или открит монтаж, както и вакуумни без да се пробива стената може да изберете от Дръжки за стена, баня, вана, болнично легло

Ръкохватка мобилна със закрепване без пробиване на стената

За повече подробности с изображения и параметри може да видите От 50лв повдигнати седалки, надстройки също така повдигнати седалки MobiakCare на Herdeger Франция Herdegen,Rekordsan, AS501 UP11 надстройки и на Meyra Германия Meyra седалка повдигаща тоалетната чиния

Надстройките с по-висока цена обикновено имат по-стабилно закрепване.
За ваше удобство най-долу на тази страница без подробности също има цените на бързо поставящи и снемащи се надстройки с притискащи пластмасови винтове или скоби.

Висок клас надстройки за тоалетна чиния, повдигнати тоалетни седалки с екстри

Тези надстройки за тоалетни чинии са с подлакътници служещи за опора при сядане и ставане и имат няколко височини, които се настройват според височината на ползващия. При тези конструкции трябва да се свалят(демонтират) съществуващите седалка и капак и на тяхо място да се постави надстройката. Закрепването е много стабилно, с регулирани височини и подлакътници за опора и хващане.

Надстройка с подлакътници TSE1 на Dietz Германия

Монтирана върху чинията седалка TSE1

Цена на TSE1 189 лв с ДДС на Dietz Reha Produkte Германия

Oще подробности на страница Повдигната седалка с подлакътници TSE1

Общо за надстройките за тоалетна чиния. Обзорна страница


Общи данни. Надстройки за тоалетни чинии

Приложение

Цени на универсални за монтаж към всички тоалетни чинии повдигнати седалки. Бързо, лесно поставяне и сваляне.

С два закрепващи притискащи винта. Цените са с ДДС

Mobiak Гърция, серия надстройки от 10 и 15 см. Цените са с ДДС.

Mobiak код 0808340, 10 см с мека повърхност цена 55 лв(подходяща при получени рани или при хемороиди)

код 0808340 с мека повърхност повдигаща с 10 см при рани, хемороиди на цена 55 лв 

код 0808231 до 136 кг и 0805510 до 250 кг без капак  повдигаща 10 см на цена 65 лв

код 0808183 до 136 кг и 0805512 до 250 кг с капак  повдигаща 10 см  на цена 70 лв

код 0808345 до 136 кг и 0805511 до 250 кг без капак повдигаща 15 см на цена 80 лв

код 0808184 до 136 кг и 0805513 до 250 кг с височина 15 см с капак на цена 85 лв  

Хората с нормено и над нормено тегло до 136 кг могат да ползват също и усилените надстройки за тежки хора с тегло до 250 кг.

MEYRA Германия

MEYRA код 522, 10см без капак на  цена 70 лв

MEYRA код 532, 10см с капак на цена 80 лв

Herdegen, Франция Rekordsan, AS501 UP11. Вместо притискащи винтове се използват специални пластмасови закрепващи скоби бързо поставящи и снемащи се. Herdegen 10 см без капак на  цена 70 лв

от  Холандия модел 530, 10 см с капак                         цена 99.90 лв

Други технически изделия и конструктивни решения за по-лесно сядане, изправяне и придвижване до тоалетната чиния

Още специализирани страници в сайта

Повдигане на тоалетни без ремонт

Подвижна опора сядане, изправяне и ходене

Проходилка на две нива за тоалетна чиния

Повдигане на тоалетни

Специализиран магазин за повдигнати тоалетни седалки на Руски паметник, София. Воев, ул. Шандор Петьофи № 1

02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280, “ Санитарен магазин Воев „

Важно. Не сме дрогерията!

Санитарен магазин Воев, Руски паметник-Пирогов, София

Страница от сайта на Воев https://voevmedical.com/

Публикация на „Воев-София“ ЕООД, лицензирана в МТСП-Агенция за хората с увреждания с регистрация 099/2008 с магазин в центъра на София, Пирогов-Руски паметник от 2004г в помощ на възрастни хора, инвалиди, хора с увреждания, болни.