Обзор

Дюшеци за лежащо болни хора. Общо представяне

Дюшеци и матраци. Антидекубиталните дюшеци надуваеми и пасивни за предпазване получаването на рани, декубитуси. Продажба, наем, безплатно получаване на дюшеци. Рани, съвети за предпазване.

Антидекубитални дюшеци с помпа и въздушни камери, надуваеми. Пасивни антидекубитални дюшеци, матраци. Антидекубитални системи. Продажба и наемане

Пасивни и надуваеми антидекубитални дюшеци за болни на легло. Медицински надуваеми дюшеци, матраци и антидекубитални системи

 Активен антидекубитален дюшек комплект на цена 220лв за хора с тегло до 120кг. Специално предложение за хора с наднормено тегло до 130кг на същата цена Minoa на Mobiak. Вземате и веднага поставяте дюшека под болния, за да го предпазите от получаването на рани от залежаване, докато си подготвяте документите за Социално подпомагане или докато чакате получаването на отпуснатата помощ. Резервен матрак за активен антидекубитален дюшек на цена 90лв

Подробности на страница Антидекубитален дюшек за 220лв

Изображение на Антидекубитален дюшек Minoa до 130кг поставен на електрическо легло

Антидекубитален дюшек Minoa за хора до 130кг 

Наемане за 3лв/ден, свободна продажба на цена 220лв комплекта антидекубитален дюшек с помпа, безплатно от АСП с получена целева помощ. 

Може да посетите магазина ни в центъра на София, да поръчате по телефона или да попълните формата за поръчки. Обслужваме всички населени места в страната. Живущите в чужбина също могат да поръчат за близките им в България и ние ще доставим избраното от тях. Форма за поръчка

Безплатни антидекубитални дюшеци с помощ от социално подпомагане и свободна продажба в брой. Получаване веднага

Промяна в реда за отпускане на помощта и лимитите за помощните средства от социално подпомагане АСП считано от 1 юли 2018г. Разликата между Антидекубитален дюшек(120лв) и Антидекубитален дюшек-с помпа и въздушни камери(220лв)? Какво и как трябва да бъде изписано в Медицинския протокол издаван от ЛКК, за да получите целева помощ от АСП за инвалидна количка, антидекубитален дюшек, комбиниран стол във връзка с промените от 1 юли 2018г. Какво трябва да знаем за промените от 1 юли 2018, така че да получим максималното което законът ни е определил? Какви са възможностите и правата ни? Значение на термините използвани в наредбите и законите. Актуална информация на страница Нов ред, лимити помощ АСП от 2018

Надуваеми тръбни с елементи туби антидекубитални дюшеци и надуваеми балонни с въздушни мехури антидекубитални дюшеци

Общ преглед на медицински дюшеци против декубитуси за лежащоболни хора. Видове конструкции и модели. Избор на антидекубитален дюшек според етапа на раната 

Спешно получаване на антидекубитални дюшеци и възможности за получаване веднага:

Вземане под наем за 3лв на ден(за 5 дни минимум) срещу гарантиран депозит от 100лв. При връщане на компресора и фабричната опаковка на комплекта се връща депозита. Матрака с въздушни камери клиента закупува за 120лв(това е консуматив например както бельото и не може да се ползва от друг). Всички условия при наемане под наем може да видите на пряката връзка по-долу Наем на помощни средства.

Получаване срещу депозит от 220лв при кандидатстване в Социално подпомагане за помощ или докато чакате помощта. Тази опция е само при получаване от магазина.

• Закупуване в брой, свободна продажба на цена 220лв от магазина или изпращане на наложен платеж с Еконт за сметка на клиента.

• Безплатно с отпусната помощ от АСП

*По-долу на страницата има повече подробности за различните възможности за получаване веднага

При болни на легло, които изобщо не стават от леглото: подходящ е активен антидекубитален дюшек от надуваем матрак и компресор.

При болни на легло, които могат да стават от леглото: подходящи са както пасивен дюшек само матрак или активен антидекубитален дюшек от надуваем матрак и компресор.

При болни на легло, с получени вече от залежаване тежки рани, които не могат да стават от леглото: антидекубитална система за 2 и 3 степен рани

 

Антидекубиталния дюшек може да се получи веднага  преди получаване на помощта от АСП, като се заплати пълната му стойност. Вземате и ползвате дюшека, докато чакате помощта.

Антидекубиталния дюшек се получава веднага и при заплащане в брой на пълната му стойност.

Под наем за 3лв/ден. Вижте  Условия за отдаване под наем

Има две основни категории антидекубитални дюшеци: активни надуваеми дюшеци с компресор и пасивни дюшеци без компресор.

Надуваемите антидекубитални дюшеци се състоят от компресор, помпа с регулиращо се налягане на въздуха осигуряваща  променлив натиск върху матрака  балон или матрака с елементи, туби за профилактика на декубитални рани в първата фаза. Подходящи за дългосрочни грижи и грижи по домовете. Надуваемите антидекубитални дюшеци са предназначени за намаляване налягането с цел подобряване на притока на кръв и добро насищане с кислород на тъканите, като осигуряват лек масаж.

 

Надуваемите антидекубитални дюшеци са наложителни и подходящи при хора заемащи принудително положение в една и съща поза в леглото т.е. хора болни на легло, които не могат да се обръщат или стават сами от леглото без чужда помощ и са постоянно лежащи в леглото.

Пасивните антидекубитални дюшеци са подходящи за хора, които не са постоянно лежащи в леглото.

Антидекубиталните дюшеци служат да предпазят лежащо болните да не  получат рани, декубитуси в резултат на залежаването им в една и съща поза и затова се наричат антидекубитални дюшеци.

Матраците се поставят на леглото на болния. Леглото на болния може да бъде болнично или  обикновено легло.

Важна насочваща информация за лежащо болни хора! Ако трябва да изберете между матрак(дюшек) вентилиран наричан “пасивен антидекубитален дюшек” и активен дюшек, матрак с много надуваеми секции с компресор трябва да имате предвид следното:

Пасивните антидекубитални дюшеци( матраци) са подходящи за болни на легло, които през денонощието не са постоянно на леглото, стават самостоятелно или с помощта на други. Активните антидекубитални дюшеци(матраци с надуваеми с компресор секции) са задължителни за лежащо болни, които 24 часа в денонощието са на легло, не могат да се обръщат сами в леглото и не стават от него. Повече информация за  активен дюшек антидекубитален с надуваеми секции   на страница  За хора до 120кг антидекубитален дюшек.

150bio_2000      0806591 ADD 150x150

Според степента на получените вече декубитални рани се избира какъв антидекубитален дюшек да се използва

Кратка информация за степените на декубиталните рани и как да ги избегнем.

При залежаване на болни хора или възрастни хора  антидекубиталния дюшек превантивно, предварително трябва да се постави навреме под болния преди да се получат рани. Ако е изпуснат този момент и вече има рани трябва да се постави антидекубитална сиситема за 2 и 3 етап рани.

Залежаване може да се получи след операции, инсулти или други заболявания, които довеждат до принудително залежаване в една и съща поза.

Рани от залежаване. Етапи на развитие на раните

I етап: Зачервена кожа с трайно петно. Сърбеж и суха кожа.

II етап:Мехури по кожата или открити рани. Леко подуване. Оцветяване-лилаво или червено на цвят.

III етап: Разрушаване на кожата в дълбочина.       

IV етап: Раната достига с дупка до кости, сухожилия и мускули.

За предпазване от декубитуси трябва да се премахнат или намалят силите на натиск и триене, които увреждат кожата, мастната тъкан и мускулите. За целта се използва антидекубитален дюшек който променя формата си според натиска от тялото.

При преместване на лежащо болни хора трябва да се избягва какъвто и да е опън на кожата. Позицията в леглото трябва да е с глава, повдигната под наклон не повече от 30 градуса. По този начин се избягва приплъзване на тялото водещо до протриване на кожата, тъй-като човешкият скелет се движи в обратна посока на кожната повърхност. С облегалките за легло може да се избере подходящата позиция в леглото

Облегалки за легло

0807949 триъгълна облегалка за легло, възглавница

0807949 триъгълна облегалка за легло, възглавница

Облегалка синя 0808341 MobiakCare

Облегалка синя 0808341 MobiakCare

Облегалка за легло

триъгълна възглавница

Антидекубитален дюшек за превантивно поставяне  под болния преди да се получат рани.

Антидекубитален дюшек за хора с тегло до 120кг MobiakCare 0223005

Антидекубитален дюшек за хора до 120кг MobiakCare 0223005

Антидекубитален дюшек 0223005 MobiakCare-Гърция  

Антидекубитална система за получени вече рани 2 и 3 ти етап

0808024 Система антидекубитална за 2 и 3 степен рани

0808024 Система антидекубитална за 2 и 3 степен рани

За 2 и 3 етап рани антидекубитална система

За хора болни или възрастни , които през денонощието не са постоянно на легло, стават самостоятелно или с помощта на други, могат да се ползват пасивните вентилирани дюшеци,  матраци. Когато болните или възрастни хора се напикават тези дюшеци могат да бъдат с протектори, калъфи водонепропускливи или протектори водонепроницаеми. Информация за пасивните антидекубитални или пасивните вентилирани дюшеци може да намерите на страница Пасивни дюшеци

3 секционен дюшек разгънат 0808911 за болнично легло

легло електрическо болнично 0806449

Пасивен антидекубитален дюшек поставен на легло

Вентилиран матрак с протектор не пропускащ течности

Вентилиран матрак с протектор не пропускащ течности

Предпазни калъфи протектори за матраци, водонепроницаеми и водонепропускливи

Калъфи за матраци

Водоустойчив калъф протектор за матрак

Протектор калъф за матрак 0806634

Протектор калъф за матрак 0806634

Еднократни хартиени чаршафи и многократни гумирани чаршафи

Чаршафи еднократни на ролка

Чаршафи еднократни на ролка

Чаршафи хартиени с полиетиленов слой

Чаршафи гумирани за легло

Всичко за антидекубиталните дюшеци на страница Дюшеци антидекубитални

Всичко за лежащо болни на страница За лежащо болни помощни средства

НОВО за лежащо болни! Шапки, ръкавици и кърпички за безводно къпане и измиване на тяло, глава и коса

Кърпи, шапки и ръкавици за измиване и изплакване без вода

DYMACARE® продукти

Dymacare® безводно къпане, измиване

Bed Bath Кърпи за безводно измиване                                  Wash Mitts Ръкавици за безводно измиване

Топла кърпа за къпане

Топла кърпа за без вода къпане

Ръкавица за сухо къпане

Ръкавица за без  вода къпане

Шапка за сухо измиване на глава

Шапка за сухо измиване на глава и коса

 Shampoo Caps  Шапки за сухо миене на глава и коса

 5 in 1 Кърпи “5 в 1” за измиване, почистване, дезодориране/

обезмирисяване/, овлажняване и защита

AquamedMA 5in 1

AquamedMA 5in 1

Dymacare Кърпи за почистване и предпазване

при инконтиненция, изпускане на урина

AquamedMA Dimacare

 Dymacare

Ръкавица за безводно измиване на тяло и глава Aqua на Cleanis Франция

Ръкавица за безводно измиване на тяло и глава Aqua на Cleanis Франция

Подробности на страница Безводно къпане, измиване, защита

Санитарни материали на Dymacare® Великобритания и Cleanis Франция

Получаване на медицински антидекубитални дюшеци. Възможности за спешно получаване веднага

√ Наем – 3лв. на ден(за 5 дни минимум) срещу депозит от 100лв.

√ Депозит – 220лв. Получаване от магазина ни веднага

√ Спешно закупуване срещу 220лв

√ Безплатно с отпусната помощ от АСП

                        Обадете се на стационарните телефони 02/851 9962 и 02/851 9375 или на мобилен 0888 893280.  Заповядайте в магазина ни или поръчайте. Обслужваме цялата страна.

Плащане и получаване на място в магазина

Специализиран санитарен магазин “Воев” за възрастни хора, инвалиди и хора с увреждания в центъра на София

Плащане с наложен платеж или банков превод

Можем да ви изпратим помощните средства с куриерска фирма. Обслужваме цялата страна.

Ако сте направили своя избор начин на плащане

Надуваем балонен с въздушни мехури антидекубитален дюшек

Антидекубитален дюшек за 220лв

За хора с тегло до 120кг. Цена 220лв. 

Надуваем балонен с въздушни мехури антидекубитален дюшек MobiakCare

Антидекубитален дюшек 0223005 MobiakCare-Гърция  

За хора с тегло до 120кг

0223005 komp+ mattress 570x297

Тръбен надуваем с елементи туби антидекубитален дюшек MobiakCare за хора с тегло до 150кг

Тръбен антидекубитален дюшек за 372лв

 

0806591 ADD 150x150

Надуваем резервен матрак за антидекубитален дюшек на цена 120лв

за хора с тегло до 120кг 

150 MB-300 copyРезервни матрак, подложка  и компресор

За възможностите лежащо болен да получи други помощни средства веднага: инвалидна количка , тоалетен стол и стол за баня или комбиниран стол вижте информацията

Получаване с депозит.

Наем помощни средства

Кислороден концентратор под наем и продажба, наем на инвалидна количка, проходилка, антидекубитален дюшек, за дишане на медицински кислород бутилки и други технически помощни средства

Когато сте получили Заповед за отпускане на целева помощ от Агенция за социално подпомагане /АСП/, но все още не сте получили отпуснатата сума  за закупуване на помощните средства, срещу депозит на по-ниска стойност може да ги получите веднага.

През времето за чакане на помощта от Агенция за социално подпомагане /АСП/ помощните средства изписани в Заповедта на АСП се ползват. От подаване на документите  до получаване на парите са необходими 2 месеца чакане-така е по закон. Ако вече имате издадена заповед за отпускане на помощта, но съгласно закона ще я получите на следващия месец може да се възползвате от системата закупуване с депозит.

След като осигурите на болния необходимото помощно средство за обслужването му, може да чакате получаване на парите от целевата помощ. След получаването на парите си възстановявате сумата от депозита.

Ако не ви се занимава с тежката бюрократична схема за получаване на помощ от АСП може да закупите помощните средства в брой или да ги наемете без да са необходими документи доказващи увреждания и заболявания.

Болнични легла механични и електрически

Легла болнични, масаж

легло електрическо болнично 0806449

Болнично легло ръчно сгъващо се

Принадлежности, оборудване на легла

Принадлежности, оборудване на легла

Лифтери и колани за вдигане на болни

Лифтери и колани за вдигане на болни

За вдигане и сваляне. За пациенти до 180кг лифтер Talos

повдигане на болни хора

Колан за вдигане и повдигане на болни хора

310 Стълба въжена с ръкохватки за повдигане от легло

Възстановяване след залежаване при инсулт, след операция на болни или възрастни хора

Вижте разделите Раздвижване и Рехабилитация

Уред за раздвижване бял

Уред за раздвижване бял

Помощни средства, медицински изделия и приспособления за болни на легло

Уринатори, мъжки и дамски. Подлоги

podloga sinya 9535 16302 otv s kapak 500x430  Urinatori   Podloga

Комбиниран уринатор мъжки+дамски с капак

модел Mobiakcare модел 9349 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Подробности на страница  Подлоги и уринатори

Помощни дръжки за легло, за стена, вана, баня, тоалетна

0809250 drajki za leglo 150x150

0808520 drajka za vana 150x150

Помощни дръжки за легло, за стена, вана, баня, тоалетна

Изделия свързани с предпазване на получени вече декубитални рани

Вижте страница Протектори

Протектор за пета или лакът

Протектор за пета или лакът
Протектор за пета или лакът модел 7491

Протектора за пета или лакът е антидекубитален и предпазва получаването на рани, също така предпазва лакътя или петата от охлузвания.

Надстройка с пяна за повдигане височината на тоалетна чиния

 Модел 8340 с пяна е подходящ за облекчаване на болката от декубитални рани и хемороиди Прикрепва се към капака на тоалетната с велкро ленти, лесно се сваля за почистване.

надстройка с пяна

надстройка с пяна модел 8340

Гумен кръг

гумен кръг

гумен кръг

За облекчаване натиска върху получена вече рана
Обслужваме всички населени места в страната. Най-долу на страницата има форма за заявка. За поръчка може да ни се обадите на телефоните ни или да попълните формата за поръчка.
“Воев” 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280
между ПИРОГОВ и Руски паметник, ул.Шандор Петьофи № 1
 
"Воев" магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

“Воев” магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

Не сме дрогерията на партера!!! Ние сме магазина до дрогерията

Магазин Воев, местоположение

Лицензирана фирма за помощни средства  “Воев-София” ЕООД, Удостоверение №099/2008г. на МТСП-Агенция за хората с увреждания.

Специализиран сайт за Помощни средства за възрастни хора, инвалиди с ТЕЛК и хора с увреждания без ТЕЛК. Безплатни с целева помощ от “Социално подпомагане” и свободна продажба. Правата на хората с увреждания.