Грижи за възрастни

Грижи за възрастни хора, възможности за самостоятелен живот с помощни средства и приспособления за по-лесно обслужване от близките им

Специализирана страница с преки връзки за повече информация и конкретни указания

Приспособления за възрастни хора  технически помощни средства

В дома на възрастните хора могат да се използват или да бъдат монтирани различни приспособления позволяващи им комфорт и удобство в ежедневието и бита им.

Приспособления за възрастни и стари хора

 

За стари хора ползване на тоалетна и баня, къпане

Как да приспособим банята и тоалетната за да се ползва от възрастни и стари хора? и Как да къпем и измием възрастни или стари хора ако не можем да ползваме баня или не можем да ползваме вода? 

Приспособяване на тоалетната и банята за възрастни и стари хора

Съвети към възрастните хора и към близките им които се грижат за тях

Вижте страницата За възрастни хора

 

Как да се грижим за възрастен човек в къщи залежал се на легло?

Как да се грижим за лежащо болен

Тежко болни и лежащо болни хора.   Предпазване на болния при залежаване в леглото. Къпане и хигиена в леглото без вода и с вода. Приспособления и помощни средства в ежедневието

 Възстановяване след операция на става. Първи дни в къщи

След смяна на става

Какво трябва да знаем след смяна на тазобедрена става? Първи дни на възстановяване в къщи след ендопротезиране. Рехабилитация. Правилни и неправилни пози след операция на тазобедрена става.

Безплатни помощни средства ПСПСМИ през здравната каса

Важна промяна в здравната каса НЗОК от 1 юли 2022 за хората с увреждания

От 1 юли 2022 г Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) извършва договаряне, отпускане, заплащане и контрол на помощни средства, приспособления, съоръжения, медицински изделия (ПСПСМИ) и ремонтни дейности, като следваща стъпка за безпрепятственото преминаване на процеса от Агенцията за социално подпомагане (АСП) към касата. Актуализирана информация ще намерите в другия ни фирмен сайт на страница НЗОК Помощни средства получаване.

Правата на хората с увреждания по отношение на помощните средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия се запазват. Променя се само реда за получаване на Одобрение от здравната каса и отпускане на помощни средства и медицински изделия ПСПСМИ на правоимащите. Припомняме че възрастните хора трудно подвижни и лежащо болни също са хора с увреждания дори ако никога в живота си не са постъпвали в болница.

Вижте също НЗОК ЗАБРАНИ И ИЗИСКВАНИЯ ПСПСМИ ПОМОЩНИ СРЕДСТВА. НЗОК Забрани и изисквания ПСПСМИ.

РАБОТИМ СЪС ЗДРАВНАТА КАСА ЗА БЕЗПЛАТНИ ПОМОЩНИ СРЕДСТВА ПСПСМИ И СВОБОДНА ПРОДАЖБА

Лицензирана фирма за помощни средства  „Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008г в ИАЛ -Агенция за хората с увреждания. Договор със здравната каса за предоставяне на помощни средства и медицински изделия ПСПСМИ, Воев-София ЕООД.

Санитарен магазин „Воев“ в центъра на София ул.Шандор Петьофи № 1, Руски паметник-Пирогов

 

"Воев" магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

„Воев“ магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280