Болен в къщи

 Грижи за болен в къщи. Как да се грижим в къщи за лежащо болен, тежко болен ?

жена Cleanis Products 252x229

Вижте информацията и в другата специализирана страница за помощни средства в ежедневието за подвижна опора за крака, обувалка за чорапи..както и другата специализирана информация на страница  как да се грижим в къщи за лежащо болен

„За предпазване от декубитуси трябва да се премахнат или намалят силите на натиск и триене, които увреждат кожата, мастната тъкан и мускулите. За целта се използва антидекубитален дюшек който променя формата си според натиска от тялото.

При преместване на лежащо болни хора трябва да се избягва какъвто и да е опън на кожата. Позицията в леглото трябва да е с глава, повдигната под наклон не повече от 30 градуса. По този начин се избягва приплъзване на тялото водещо до протриване на кожата, тъй-като човешкият скелет се движи в обратна посока на кожната повърхност.“

*декубитус-Декубитална рана (ДР, декубитус, декубитална язва

Профилактика и лечение на декубитални рани при инсултно болни Научни трудове на Русенския университет с автор Светла Петрова

Форма за поръчка

За Ваше удобство от тук може да направите поръчка или да поръчате на обявените ни телефони 02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280 както и да посетите магазина ни. В преките връзки указани по-долу също има форма за поръчка. Обслужваме всички населени места в страната.

Изпускане по малка и голяма нужда при възрастни

Предпазване на тялото, бельото, леглото и матрака на възрастни хора при изпускане по малка и голяма нужда. Хигиена

Какво да правим при напикаване?

При възрастни хора и деца при изпускане по малка и голяма нужда подходящо бельо и санитарни изделия. След раждане проблеми с  неволно изпускане на урина, при деца напикаване в леглото, при възрастни хора или лежащо болни …

Старческо изпускане на урина. Изпускане по малка и голяма нужда при възрастни хора. Нощно напикаване при деца.
Енкопреза, инконтиненция, фекална инконтиненция.

*Инконтиненция – неволно не контролирано изпускане на урина. Енкопреза – волно или неволно изпускане по голяма нужда на неподходящи места

Неволно изпускане на урина може да се случи в ежедневието при кихане, кашляне, смях, при възбуда при резки движения или при придвижване до тоалетната. След урологични операции, след раждане или други причини пораждащи неволно изпускане на урина(инконтиненция) при млади или възрастни Изпускане по малка и голяма нужда при възрастни 

 

Вижте и специализираните страници Приспособления за възрастни хора и Съвети за възрастните хора при помощ от социално подпомагане

Приспособления за възрастни хора

В дома на възрастните хора могат да се използват или да бъдат монтирани различни приспособления позволяващи им комфорт и удобство в ежедневието и бита им.

Съвети за възрастни хора

Възрастните хора имат същите права, както инвалидите с ТЕЛК за получаване помощ от АСП за помощни средства

 Измиване на глава и тяло на лежащо болен в къщи. Хигиена на болен в къщи

• 

Специализирана информация на страница Къпане глава и тяло на болен в къщи

Хигиена с вода и без вода на лежащо болен

Хигиена с вода и без вода на лежащо болен

Ново! Къпане на тежко болен или лежащо болен в къщи без използване на вода и без изплакване с вода

Шапка и ръкавица за безводно миене

Шапка и ръкавица за безводно миене и къпане

Безводно къпане

Тази страница от сайта съдържа  информация за всички хора, на които неочаквано им се е променил живота вследствие на  заболяване или обездвижване на близки хора, които се нуждаят от допълнителни грижи. Тя е за всички тези, за които ежедневието е твърде трудно и напрегнато и се е появил още един проблем за разрешаване и трябва да го решат.

Санитарни материали за обслужване на болни и възрастни хора.

Санитарни материали за обслужване на болни и възрастни хора

Санитарни и хигиенни материали за обслужване на болни и възрастни хора. Подлоги, уринатори. Ползване на подлога и тоалетен стол с торбички без да се налага измиване. Уринаторни торбички и торбички за повръщане с вложка превръщаща течностите в гел.

Санитарни материали

Случаите могат да бъдат различни.

 Имате възрастен родител

Tрудно се придвижва сам или внезапно се залежал на легло. Ако не е свързано с конкретно заболяване-например инсулт, това може да се дължи на преклонната му възраст. За да може да го обслужвате, тъй като той самият вече не може сам, Вие и Вашият родител се нуждаете от помощни средства.

Ако е лежащо болен указания и подробности има на страница   За лежащо болни , ако е трудно подвижен, съответно на страница  За трудно подвижни

Може спешно да закупите това от което имате най-голяма нужда. Ние ще Ви запознаем с подробности , за кои помощни средства  може да получите Целева помощ от Агенция“Социално подпомагане“/АСП/ и какви документи трябва да подготвите в тази връзка.

Ако не искате да се занимавате с документи и институции, няма проблем всяко едно помощно средство да закупите в брой. Тогава  не са необходими  документи.

При спешни случаи

Всяко помощно средство може да се получи предварително и след това да се комплектоват необходимите документи за възстановяване на сумата с която сте го закупили. Също така може да наемете.

Патерици, канадки, проходилки, антидекубитален дюшек за лежащоболни, инвалидни колички, тоалетни столове …

Вижте  атрактивни цени и инвалидни колички

Наем на помощни средства

Наем на помощни средства 

Ваш близък ще го изписват от болница

в състояние при което не може да се обслужва сам. Преди изписване ако имате възможност ни се обадете, за да ви кажем какво може да направите преди издаване на  епикризата отнасящо се до помощните средства. Ако вече са го изписали, според диагнозата в епикризата и според състоянието му има право на помощни средства. Какви точно запознайте се с информацията в сайта или ни се обадете.

Смяна на става. Първи дни в къщи

След смяна на става

Ваш близък или вие сте инвалид с  ТЕЛК или сте с увреждания без ТЕЛК

Досега по една или друга причина не сте получавали помощни средства. Или в ТЕЛК пише и сте взели помощни средства, но се нуждаете от други.

Обадете ни се за да ви кажем какво можете да направите.

 Подали сте молба в АСП за целева помощ и

сте получили отказ

Можем да ви помогнем, както сме помогнали на хора. Случаи са действителни. Откази на АСП

Откази на АСП за отпускане на целева помощ

Помощни средства и медицински изделия. Закупуване с помощ от социалното министерство. Свободна продажба

Поместената информация има общ характер.

Преди да отидете до личния лекар, ЛКК комисии или съответната териториална Дирекция“Социално подпомагане“, по-добре е да ни се обадите предварително или да посетите офиса ни за изясняване на конкретния случай. Желателно е да носите копие на епикризи, Експертно решение или други медицински документи, ако имате такива от които да я видна диагнозата. Така ще загубите по-малко време и ще знаете какво да направите.

Внимавайте служебни лица да не злоупотребят с вашите права за ваша сметка.

Злоупотреба на длъжностни лица в  лекарски комисии, лични лекари  и лицензирани фирми при получаване на помощни средства с отпусната помощ  от Агенция за социално подпомагане. Какво да направите? Съвети.

Корупционни практики

Целева помощ от Агенция за социално подпомагане за закупуване на помощни средства и медицински изделия. Ред и условия за получаване на помощни средства от възрастни хора, инвалиди и хора с увреждания

Помощ за закупуване

 

Обща информация

 

Мисия
Нашата мисия е да информираме хората с увреждания и техните близки за възможностите да бъде облекчено тяхното ежедневие използвайки помощни средства. Ще Ви запознаем с подробности , за кои помощни средства може да получите Целева помощ от Агенция“Социално подпомагане“/АСП/ и какви документи трябва да подготвите в тази връзка. Как да получите помощните средства на които имате право и от които се нуждаете без това да бъде за ваша сметка т.е да ги получите безплатно.
Обадете се по телефона или ни посетете в офиса за конкретни указания. Така няма да загубите излишно време.

Може да закупите всяко едно помощно средство предлагано от нас без да вадите каквито и да е документи. Необходимо е да се заплати стойността му.

При спешни случаи всяко помощно средство може да се получи предварително , като се закупи и след това се комплектоват необходимите документи за възстановяване на сумата. Има възможност и за получаване на помощното средство срещу депозит на по-ниска цена или да се наеме.
Обадете ни се за да разберете за тази възможност.

Ако вече имате отпусната целева помощ , заповядайте в офиса ни. Изборът при нас от помощни средства е много-голям. Заедно с вас ще изберем онова помощно средство, което най-добре отговаря на начина ви на живот и на уврежданията които имате. Когато вие нямате възможност, това може да го направи ваш близък. Ако сте от населено място извън София няма проблем да ви консултираме и изпратим избраното от вас помощно средство.

Преди да предприемете каквото и да е информирайте се предварително за правата си, за да не злоупотребят с тях за ваша сметка длъжностни лица-лични лекари, ЛКК комисии, лицензирани фирми предоставящи помощни средства. Направете така че, срещу парите отпуснати от държавата да получите максималното за вас, а не някой друг да се възползва за ваша сметка. Имате повече права , отколкото предполагате. Правото на избор никой не може да ви го отнеме. Внимавайте служебни лица да не злоупотребят с вашите права за ваша сметка. Вие сте тези, които ги упълномощавате за това.

За социално слаби и финансово затруднени хора, при спешни случаи даваме възможност да получат необходимото им помощно средство срещу депозит с по-ниска стойност от стойността му. Това е продиктувано от обстоятелството че, след представяне в съответната териториална дирекция на АСП молба-декларация с всички необходими документи, в 10 дневен срок директора и се произнася дали отпуска или отказва целевата помощ. След издаване на заповедта за отпускане или отказване, в края на следващия месец се превеждат парите по сметка или с пощенски запис.
На практика времето от подаване на молбата до получаване на парите може да бъде от два месеца или повече.
В тази връзка всяко помощно средство може да се закупи предварително , като се плати лимитната му   цена/целевата помощ/. След като се издаде заповедта и се преведат парите, се възстановява сумата.

Вижте социалната програма на Воев за инвалидна количка, антидекубитален дюшек за лежащо болни, санитарен стол

Социална програма за дюшек,количка, стол

„Воев“ 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280, SKYPE : voevisf, E mail:etvoev@abv.bg
Магазин за болни и възрастни хора, помощни средства за тях в центъра на София
между ПИРОГОВ и Руски паметник, ул.Шандор Петьофи № 1,
Не сме дрогерията на партера!!! Ние сме магазина до дрогерията
„Воев“ 02/8519962,8519375, 0888 893280, SKYPE : voevisf, E mail:etvoev@abv.bg

Санитарен магазин Воев, Руски паметник-Пирогов, София

 
Лицензирана фирма за помощни средства „Воев-София“ ЕООД  Удостоверение №099/2008г. на МТСП-Агенция за хората с увреждания.