Безводно сухо измиване глава, коса, тяло

• Шапки, кърпи, ръкавици за безводно измиване на тяло, глава, коса
• Дълбоко почистване без изплакване с вода
• Продукти за сухо измиване
• Aqua®Франция, DYMACARE® Англия

Продукти за къпане без вода Dr Helewa от Франция,  DYMACARE®  

Waterless Bathing

Безводно измиване на тяло, глава и коса. Хигиенни и санитарни изделия за еднократна употреба с широко приложение за болни и здрави хора

Къде намират приложение? Къпане на тежко болни хора, на лежащо болни хора, на хора със страх от вода. При военни или хуманитарни операции, масови мигрантски и бежански преселвания и кризи. В планината, на къмпинг, при спортуване, на работа с велосипед. При недостиг на вода. За здрави хора освежаване на тялото, главата и косата, изряден външен вид.

Ако направите своя избор можете да поръчате от тук попълвайки формата за поръчка или на обявените телефони. На посочените страници по-долу има подробности за продуктите, кодовете за поръчка и цените им. Форма за поръчка

Може да посетите магазина ни в центъра на София, да поръчате по обявените ни телефони или да попълните контактната форма за поръчки. Обслужваме всички населени места в страната. Живущите в чужбина също могат да поръчат за близките им в България и ние ще доставим избраното от тях.

Сухо къпане на тяло, коса и глава с влажни шапки, ръкавици и кърпи без използване на вода и без изплакване с вода

 

Хигиена без вода и без изплакване с вода

Хигиена без вода и без изплакване с вода

Хигиена със санитарните материали Dr Helewa от Франция, Dymacare и Marshall Curtis Великобритания. Сухо миене с мокри ръкавици, шапки, кърпи.

DYMACARE  продукти

Подробности за продуктите DYMACARE може да намерите на Dymacare® безводно къпане, измиване

и най -новите продукти на Dr Helewa(създателя на Cleanis) Франция

Хигиена без вода Dr Helewa продукти както изделията на Cleanis торбички, но с по голям абсорбатор 600 мл на телесни течности и новото поколение ръкавици за сухо къпане на тяло, глава и коса 

Едно важно уточнение. Когато четете в моите публикации за ръкавиците, шапките, кърпите за сухо къпане на Cleanis Франция и Marshall Cyrtis Великобритания трябва да имате предвид следното: Dr Helewa, създателя на Cleanis и на продуктите на Cleanis има нови изделия Ръкавици за сухо къпане и торбички с абсорбатор на телесни течности(Cleanis познати като Care Bag) и се предлагат като  Dr Helewa продукти. Marshall Cyrtis Великобритания вече не съществува като фирма. Продуктите наMarshall Cyrtis са вече продукти на Dymacare пак Великобритания.

Ако сте запознати с изделията, на специализираната страница Цени и опаковки на санитарни материали 

Ръкавица Shampoo за глава и коса

Ръкавица Shampoo за глава и коса

Накратко

По какво се различават ръкавиците на Cleanis(Dr Helewa), Dymacare и Marshall Curtis и как да се ориентираме кои ръкавици да изберем в нашия случай? Как да се предпазим от зарази обслужвайки болни хора? Ползване на подлоги и легени на тоалетни столове без последващото им измиване. Кое е по-евтино измиване без вода – с ръкавици или с лосиони за сухо измиване?

Cleanis, Dymacare и Marshall Curtis предлагат ръкавици за сухо измиване на тяло без последващо изплакване с вода. Ръкавиците на Dr Helewa от Cleanis са със защитно вътрешно покритие предпазващо медицинските сестри, санитарите или близките на болния от зараза при обслужване на заразно болни хора.

Ако за вас приоритет е защитата от зараза избора трябва да бъде ръкавиците на Dr Helewa.

Ако вие обслужвате близък в къщи и няма опасност за вас от зараза, вашия избор може да бъде ръкавици на Marshall Curtis. Te са оптимален вариант за цена. Трябва да отбележим че не става въпрос за качество, а става въпрос при какви случаи са най-подходящи едните и другите сходни продукти на Cleanis, Dymacare и Marshall Curtis.

Само Cleanis имат ръкавица за измиване на глава и коса, а само Dymacare и Marshall Curtis имат шапка за измиване на глава и коса. Когато косата е къса/например при мъжете/ по-евтин вариант са ръкавиците Shampoo на Cleanis, но при дълга коса може би шапките на Dymacare и Marshall Curtis са по-подходящи.

 

Продукти за сухо безводно къпане и измиване. Шапки, ръкавици, мокри кърпи Dymacare, Великобритания

Специализирана страница Dymacare безводно къпане, измиване

Част от информацията в страницата: DYMACARE® Antibacterial Range, антибактериална серия DY201 DYMACARE® Antibacterial bed bath wipes 33х22cm(10), мокри кърпи антибактериални DY201 (10 в опаковка). Цена 15лв DY301 DYMACARE® Antibacterial shampoo cap, шапки(1) антибактериални DY301 (1 в опаковка). Цена 13лв DY401 DYMACARE® Antibacterial Wash Mitts, ръкавици22×16см(10) антибактериални DY401 (10 в опаковка). Цена 16лв DYMACARE® Fragrance Free Patient Bathing, не ароматизирана  серия DY200 DYMACARE® Fragrance Free bed bath wipes 33х22cm(10), мокри кърпи не ароматизирани DY200 (10 в опаковка). Цена 14лв  DY300 DYMACARE® Shampoo cap, шапки(1) не ароматизирани DY300 (1 в опаковка). Цена 11лв DY400 DYMACARE® Fragrance Free  Wash Mitts, 22×16см(10)ръкавици не ароматизирани DY400 (10 в опаковка). Цена 14лв DYMACARE® 2% CHLORHEXIDINE RANGE DY909-8 DYMACARE® 2% Chlorhexidine bed bath wipes, 33х22cm(8), мокри кърпи DY 909-8 (8 в опаковка). Цена 15лв DY909WM-8 DYMACARE® 2% Chlorhexidine wash mitts, ръкавици 22×16см(8) DY909WM-8 (8 в опаковка). Цена 16лв DY909SC DYMACARE® 2% Chlorhexidine shampoo cap, шапки(1) антиб. 2% Chlorhexidine DY909SC (1 в опаковка). Цена 13лв DYMACARE® CONTINENCE CARE 5 in 1 WIPES DY8 555 8 DYMACARE® 5 in 1 Continence care wipes 33х22cm(25), мокри кърпи DY 8 555 5 (25 в опаковка). Цена 19.95лв DYMACARE® ADVANCED BARRIER WIPES DY557 DYMACARE® Advanced barrier wipes 33х22cm, защитни(бариерни) кърпички DY557 (25 в опаковка). Цена 23лв DYMACARE® FLUSHABLE WIPES DY1157 DYMACARE® Fragrance free bed bath wipes 26х19см(24), мокри кърпи не ароматизирани DY1157 (24 в опаковка). Цена 15лв Всички тестове и изпитания на продуктите ANTIMICROBIAL TESTING DATA може да намерите на страница Dymacare тест Уточнение! Шапките, мокрите кърпи и ръкавиците за безводно къпане и измиване са идентични на предлаганите от нас преди време продукти AquamedMA на Marshall Curtis Англия. Продуктите AquamedMA повече не се предлагат в Англия и по света. Основните положения на безводната система за къпане AquamedMA важат и за продуктите DYMACARE®. Нашите клиенти, които през годините са ползвали продукти AquamedMA на Marshall Curtis няма да намерят разлика освен това че DYMACARE® продуктите са с много по-голяма и допълнена гама.

DYMACARE продукти

2% Chlorhexidine Range DYMACARE

Шапка за сухо измиване на глава

5 in 1, DY 8 555 5 Dymacare

5 in 1, DY 8 555 5 Dymacare защитна бариера • овлажнява • почиства • антибактериална • деодорира

Всички продукти на Dymacare за безводно измиване и къпане може да намерите на страница Dymacare безводно къпане, измиване

AquamedMA на Marshall Curtis Великобритания, кратък обзор на продукти

Видео клипове с представяне на продуктите може да видите на страница Видео санитарни и хигиенни материали

Продуктите AquamedMA произведени във  фабриката на Marshall Curtis се използват във Великобритания и по света в болнични интензивните отделения,  социални домове, в домашни условия. Предотвратяват риска от заразяване и разпространение на инфекции, отговарят на ISO 13485: 2003. За еднократна употреба

Продукти на AquamedMA Великобритания

2% Chlorhexidine на AquamedMA

Измиване на тялото и главата с напоени с хлорхексидин ръкавици, кърпи и шапки  запазва кожата чиста до шест часа. Съставна част е хлорхексидин глюконата, който  намалява вредните бактерии върху кожата, свързва се с кожата в продължение на много часове след измиването.  Антибактериален бариера. За разлика от конвенционалните сапуни и миещи средства – свързването на хлорхексидин действа като невидима антибактериална бариера, която ви дава допълнително ниво на защита по време на процедури при вашия престой в болница.

Осигурява бързо бактерицидно действие. Срещу голямо разнообразие от микроорганизми, които причиняват инфекции.

2% Chlorexidine Кърпи за защита от бактерии. Антибактериални

Хлорхексидин диглюконат ефективно убива бактериите и е защита срещу широк спектър от бактерии. Остатъчен антисептично действие, което дава допълнителна защита на пациентите и на медицинските сестри.

Опаковка 5 кърпи с размери на 33x22cm.

код MA 909                 2% Chlorhexidine Bed Bath   – мокри кърпи  5бр/опаковка

Цена 13лв. Цената е с ДДС. Крайна цена.

Ръкавици 8бр/опаковка 2% Chlorhexidine Wash Mitt код MA 909WM-8

 защита срещу широк спектър от бактерии

Състав: Aqua Chlorhexadine digluconate, Prop ylene glikol, PEG-6Caprylic/carpicglycerrides, Bis-PEG/PPG-20/20 dimethicone, Citric acid

Цена 16лв. Цената е с ДДС. Крайна цена.

Антисептично измиване на тяло, глава без вода

Измиване на тялото и главата с напоени с хлорхексидин ръкавици, кърпи и шапки  запазва кожата чиста до шест часа. Съставна част е хлорхексидин глюконата, който  намалява вредните бактерии върху кожата, свързва се с кожата в продължение на много часове след измиването.  Антибактериален бариера. За разлика от конвенционалните сапуни и миещи средства – свързването на хлорхексидин действа като невидима антибактериална бариера, която ви дава допълнително ниво на защита по време на процедури при вашия престой в болница.

Антисептично измиване на тяло, глава без вода

 

Кърпи, шапки и ръкавици за измиване и изплакване без вода AquamedMA на Marshall Curtis Великобритания

Антибактериални и не антибактериални, ароматизирани и не ароматизирани

Bed Bath Кърпи за безводно измиване                                  Wash Mitts Ръкавици за безводно измиване

Топла кърпа за къпане

Топла кърпа за без вода къпане

Ръкавица за сухо къпане

Ръкавица за без  вода къпане

Шапка за сухо измиване на глава

Шапка за сухо измиване на глава и коса

 Shampoo Caps  Шапки за сухо миене на глава и коса

 Шапки напоени с шампоан за измиване без изплакване

код МА 8 905 5 не антибактериални шапки, надписи в синьо и червено

цена 11лв/брой. Цената е с ДДС. Крайна цена.

код МА 8 906 5 антибактериални шапки, надписи в червено

цена 12лв/брой. Цената е с ДДС. Крайна цена.

Специализирана страница Шапки за сухо миене на глава и коса с указания за начин на употреба и приложение

Информация за серията продукти за антибактериално къпане без вода може да намерите на страница антибактериално безводно къпане

Специализирана страница в сайта на Воев  Мокри кърпи за сухо измиване

Специализирана страница Ръкавици за сухо измиване Wash Mitt. 

 

 5 in 1 Кърпи „5 в 1“ за измиване, почистване, дезодориране/

обезмирисяване/, овлажняване и защита

AquamedMA 5in 1

AquamedMA 5in 1

Dymacare Кърпи за почистване и предпазване

при инконтиненция, изпускане на урина

AquamedMA Dimacare

 Dymacare

 

 

 

 Продуктите може да ги закупите и получите от санитарния ни магазин ни в центъра на София, ул. Шандор Петьофи № 1, Пирогов-Руски паметник

 

Магазин „Воев“ в центъра на София,  Руски паметник-Пирогов,

ул.Шандор Петьофи № 1

 

Не сме дрогерията на партера !!! До дрогерията е магазина ни

Плащане и получаване на място в магазина

Плащане с наложен платеж или банков превод

Можем да ви изпратим помощните средства с куриерска фирма. Обслужваме цялата страна.

Ако сте избрали изделието заповядайте в магазина ни. Ако сте от друго населено място може да попълните формата за заявка и да ви доставим избраното от вас.

 

Топли кърпи за къпане Bed Bath Warm Bathing Wipes

Ароматизирани и не ароматизирани. Fragranced и Unfragranced

Антибактериални и неантибактериални. Antibacterial

Изработени от мека и здрава нишка, комбинация от вискоза и полиестер. Пакетите съдържат оптималното количество кърпи в опаковки от 5 и 10 броя с размер  33x22cm

Топли кърпи за къпане Warm bathing wipes green unfragranced

Топли кърпи за къпане Bed Bath Warm Bathing Wipes

Ръкавици за безводно измиване на тялото  Warm Wash Mitts

Ароматизирани и не ароматизирани. Fragranced и Unfragranced

Антибактериални и неантибактериални. Antibacterial

Антибактериална ръкавица за сухо измиване Warm Wash Mitt

Ръкавица за сухо измиване Warm Wash Mitt

Шапки за безводно измиване на глава и коса  Shampoo Caps

Шапки AquamedMA  за безводно и сухо почистване на глава

Антибактериални и неантибактериални. Antibacterial

Шапка за сухо измиване на глава и коса. Shampoo Cap

Шапките за безводно и сухо почистване на глава са особено подходящи при лежащоболни хора, болни на легло без да се налага къпане и използване на течаща вода . Осигуряват дълбоко почистване на косата с шампоан и балсам, дълбоко почистване и премахване на EEG гел/гел използван при електроенцефалограми/, кръв, а дори и йод.  Не се намокрят чаршафа и спалното бельо. Шапки са два вида: антибактериалнии не антибактериални. И двата вида шапки осигуряват дълбоко почистване на косата с шампоан, импрегниран в шапките. Шапките  също така включват балсам за дълбоко проникване в косатачисто и освежаващо за пациента.

 

AuamedMA 5 in 1

Измива, почиства, дезодорира, овлажнява и предпазва кожата

5 в 1, Измива, почиства, овлажнява, обезмирисява, предпазва кожата

5 в 1, Измива, почиства, овлажнява, дезодорира, предпазва кожата

Aquamed MA, 5 в 1. Измива, почиства, овлажнява, обезмирисява/дезодорира/, предпазва кожата. 25 кърпи в една опаковка с размери на кърпите 33x22cm.

Предпазващи кърпи при инконтиненция, изпускане на урина  Предпазващи от декубитуси кърпи при залежаване. Aquamed MA Dymacare continence barrier

Dimacare при изпускане на урина, инконтиненция

Dymacare при изпускане на урина, инконтиненция

Aquamed MA Dymacare бариерни кърпи осигуряват перинеална защита на кожата.

Дебели, меки, релефни кърпи с размери на 33x22cm. Бариерните кърпички предпазват от перинеален дерматит лежащо болните. Aquamed MA Dymacare влажни кърпи за перинеална защита на кожата при инконтиненция, изпускане на урина. Почистват и овлажняват кожата и създават предпазен слой при болни на памперси против декубитуси и дерматит. Dymacare трябва да се използва само върху кожата, да се избягват области включващи устните, очите, вътрешната част на устата и носа и вагиналната област. Само за външна употреба. Dymacare трябва да се използва редовно, за да се получи най-голяма полза и в идеалния случай трябва да се нанася след къпане, дори когато кожата е леко влажна. Ако къпането е твърде често, твърде дълго или с твърде гореща вода, това може да влоши някои кожни заболявания.

• Моментално осигуряват ефективна защитна бариера
   предпазват от влагата и правят процеса на почистване на болния по-лесен и ефективен • Може да помогнат за намаляване на риска от атопичен дерматит • Може да помогнат за намаляване риска от рани от залежаване • Помагат за запазване целостта на кожата

Предварително напоени с 3% диметикон, Dimethicone.

Диметикона хидратира и защитава увредената кожа. Образува прозрачна, дишаща,
непромокаема бариера върху кожата не позволяваща увреждане при изпускане на урина.

 Още информация

Перинеалния дерматит може да бъде истински проблем. Dymacare предпазва от влагата и прави прочистването на пациентите по-лесен процес. Осигурява моментална ефективна защитна бариера за свободно приложение. Dymacare намалява риска от атопичен дерматит вследствие увреждане на кожата. Атопичния дерматит е основен рисков фактор за възпаление на кожата и получаване на язви и рани при залежаване вследствие контакта с урината или изпражненията.

Причини за инконтиненция, неволно изпускане на урина

Увреждане на гръбначния стълб,  Мултиплена склероза, Спина Бифида, Рак на пикочния мехур, Проблеми с простатата

Защита от бактерии. 2% Chlorexidine

Опаковката съдържа 5 кърпи с размери на 33x22cm. Цена на една опаковка…

2% хлорхексидин кърпи антибактериални.

Хлорхексидин диглюконат ефективно убива бактериите и е защита срещу широк спектър от бактерии. Остатъчен антисептично действие, което дава допълнителна защита на пациентите и на медицинските сестри.

Идеален продукт за предварително измиване и подготовка на пациента.

Удобен начин да се измие лежащо болен или неподвижен пациент.

PH балансиран Почиства и овлажнява кожата Антибактериален Остатъчен антисептичен е фект

Елиминира риска от мръсни умивалници, покривки и вода

Преди да използвате 2% хлорхексидин кърпите проверете температурата и оставете кърпички да се охладят ако са прекалено горещо. При измиване на лицето уверете се че очите са затворени. Кърпички не трябва да се нагрява отново. Бъдете особено внимателни ако ги използвате за новородени или пациенти с чувствителна кожа.

 

Безводната система за къпане AquamedMA

  Bed bath, Shampoo caps, Wash mitts, 2% Chlorexidine, 5in1, Dymacare 

Системата предлага цялостно решение за безводно къпане и измиване без изплакване с вода. Намира приложение в интензивните отделениясоциални домове, в домашни условия. Антибактериалните версии на продуктите са част от предварителната подготовка за постъпване в много болници. Използването на шапките с шампоан за безводно сухо измиване на косата, Shampoo capелиминира необходимостта от течаща вода и премахва EEG гел, кръв и дори йод. Продуктите са опаковани са в пакети от 5 или 10броя. Пакетът може да се затопли за 1минута в микровълнова печка 750W или да се използва за освежаване без да се затопля. На пакета е указано дали е подходящо затопляне в микровълнова печка. При липса на такава печка може затопляне на пакета между ръцете или в топла вода за по-добър комфорт на пациент. Предлагат се във варианти ароматизирани и не ароматизирани, fragranced и unfragranced, антибактериални и не антибактериални. Неотворената опаковка се загрява в микровълнова (750W) в продължение на една минута. Загрейте само един пакет в дадения момент. Внимателно отворете опаковката и използвайте  за всяка зона на пациента отделна ръкавица. За да освежите пациента използвате не затоплени ръкавици. Използвайте ръкавиците, шапките и кърпите еднократно. Внимание: Микровълновите печки се различават. Преди да използвате кърпите, шапките или ръкавиците проверете температурата им и ги оставете да се охладят, ако са прекалено горещо. Когато миете лицето уверете се, че очите са затворени. Не трябва да се загряват повторно. Бъдете внимателни при използване при  бебета или хора с чувствителна кожа Продукти за къпане без вода MА 908, MA 906 и MA 606 от системата Aquamed MA за най-добър ефект следва да бъдат оставени естествено да се адсорбират от кожата. При шапките  най-добре е да  се остави косата сама да изсъхне. В някои случаи кожата или косата може да се избърше със суха  кърпа. В този случай това може да се извърши, като се изчака  минимум една минута преди избърсване.

Произведени във Великобритания и Франция влажни шапки, ръкавици и кърпи

Innocare, Dr Helewa

Сухо къпане и измиване на тяло и глава

Изображение на Сухо къпане тяло глава влажни ръкавици, шапки, кърпи

DR HELEWA Торбички с абсорбатор от Париж, Франция. Хигиена без вода.

и DR HELEWA Ръкавици влажни за тяло и глава Сухо измиване на глава и тяло с влажни ръкавици.  

Ръкавица Aqua на Cleanis

 

Повече подробности на Ръкавици за сухо миене и без изплакване  на тяло и глава

Торбички с абсорбатор за подлоги, за тоалетни столове, торбички за повръщане, уринаторни торбички, балсами и шампоани

Торбички с абсорбент за подлоги и столове

Торбички с абсорбент за подлоги и столове

Ръкавица за сухо измиване на тяло и глава

Ръкавица за сухо измиване на тяло и глава

*Ако на сте прочели по-горе указанията за поръчка, кратка информация как да поръчате ако не сте в София:

Продуктите може да ги закупите и получите от санитарния ни магазин ни в центъра на София, ул. Шандор Петьофи № 1, Пирогов-Руски паметник

Ако не сте в София може да поръчате от всяко населено място в страната.

 

Специализиран магазин за възрастни хора, инвалиди и хора с увреждания

„Воев“ 02/8519962,02/8519375, 0888 893280  SKYPE : voevisf, E mail:etvoev@abv.bg

Не сме дрогерията! До дрогерията сме.

 
 
"Воев" магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

„Воев“ магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

 

“      Воев“ 02/8519962,02/8519375, 0888 893280, SKYPE : voevisf

 
Страница от сайта на лицензирани фирми за помощни средства „Воев“

Лицензирана фирма за помощни средства „Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008 г в регистъра на ИАЛ Изпълнителна агенция за лекарствата-Агенция за хората с увреждания. Договор с НЗОК за ПСПСМИ за хората с увреждания.

*ПСПСМИ Помощни средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия.Агенция за хората с увреждания.