Дюшеци при залежаване антидекубитални

Антидекубитален дюшек пасивен и активен с помпа. Дюшеци антидекубитални за предпазване от рани свободна продажба и през НЗОК.

Дюшеци антидекубитални при залежаване в легло

След инсулт, операция или други случаи довели до залежаване на болни или възрастни хора антидекубитален дюшек

Свободна продажба и безплатни през НЗОК Национална здравноосигурителна каса

При лежащо болни продължително време хора могат да се получат рани от залежаване наречени декубитуси. Антидекубитален пасивен или активен дюшек, матрак навреме поставен предпазва получаването на декубитални рани. Горната страна на матрака откъм лежащо болния е фабрично профилирана с прорези, специален профил позволяващ циркулация на въздуха под болния. Това са така наречените пасивни дюшеци. При активните антидекубитални дюшеци повърхността е съставена от множество надуваеми секции. При тях на няколко минути една част от тях периодично се надуват, а на друга част се изпомпва въздуха. След това се редуват. По този начин тялото на пациента не опира в дюшека постоянно на едно и също място. Това предпазва лежащия от получаването на декубитални рани вследствие залежаване в една и съща поза.

Важна промяна в реда на отпускане на помощните средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия съкратено  ПСПСМИ на хората с увреждания.

От 1 юли 2022 г дейността по предоставяне на ПСПСМИ от Агенция за социално подпомагане АСП се прехвърли в НЗОК Национална здравноосигурителна каса. Контрола по дейността от Агенция за хората с увреждания АХУ в ИАЛ Агенция за лекарствата. Актуална информация за промените в реда може да намерите на НЗОК Помощни средства получаване.

Правата на хората с увреждания включително и на възрастните хора трудно подвижни или лежащо болни се запазиха, но се промени начина на издаване на одобрените разрешения от здравната каса.

 

 Живущите в чужбина на близките си в България също могат да поръчат и ние ще доставим избраното от тях.

Може да закупите от нашия магазин • Да ни се обадите на обявените телефони, за да поръчате • Да попълните и изпратите формата за поръчка. Обслужваме всички населени места в страната с наложен платеж или банков превод. Ако не идвате в магазина желателно е да попълните формата за поръчка, за да се избегнат недоразумения за цвят, размери, модел и други.
02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280 в работното време на магазина.
Форма за поръчка.

Важно! Стоките се изпращат с преглед при получаване. Проверете стоката преди да платите! Рекламации за повреда и щети вследствие на транспорта, след плащане на стоката не се признават от ЕКОНТ.

 

Свободна продажба и безплатно получаване със здравен код от здравната каса НЗОК

Антидекубитален дюшек с надуваеми камери и помпа компресор за хора с тегло до 130 кг безплатен през здравна каса в лимита 220 лв и на свободна продажба.

Получавате веднага, поставяте под болния предпазвайки го от рани вследствие залежаване.

 Антидекубитален НЗОК.

 

Изображение на Пакет за обслужване на лежащо болни. Антидекубиталния дюшек+влажни ръкавици за сухо измиване на тялото. 

Вижте и пакет от 12 броя ръкавици за сухо измиване на тяло, глава и коса на лежащо болни без ползване на вода за обслужване на лежащо болни. 12 бр влажни ръкавици на Dr Helewa от Франция със защитен слой предпазващ обслужващия персонал от зарази и инфекции. Една ръкавица =едно къпане и измиване без ползване на вода.   https://voev.bg/product/ръкавица-сухо-миене-тяло-глава/

 

Въвеждаща информация

Антидекубиталния ефект се постига най-добре с използване на матраци съставени от много надуваеми секции при така наречените „активни антидекубитални дюшеци и системи“. На 4-5 минути автоматично компресор сменя надутите секции с не надути и обратното.

Важна насочваща информация за лежащо болни хора!

Ако трябва да избирате между пасивен антидекубитален дюшек и активен антидекубитален дюшек трябва да имате предвид следното:

Пасивните антидекубитални дюшеци( матраци) са подходящи за болни на легло, които през денонощието не са постоянно на леглото, стават самостоятелно или с помощта на други. Активните антидекубитални дюшеци(матраци с надуваеми с компресор секции) са подходящи и задължителни за лежащо болни, които 24 часа в денонощието са на легло, не могат да се обръщат сами в леглото и не стават от него.

Може да закупите, може да наемете активен антидекубитален дюшек с помпа и въздушни камери  За хора до 120кг дюшек антидекубитален

 

0223005 антидекубитален дюшек за лежащо болни с тегло до 120кг

 

Пасивен антидекубитален дюшек на Пасивни дюшеци антидекубитални.  На тази страница може да намерите информация и за вентилирани матраци комплектовани с протектори водонепроницаеми или водонепропускливи

3 секционен дюшек разгънат 0808911
3 секционен дюшек cocopalm 0223018

Дюшеци 3 секционни за болнично легло

По-долу на страницата има информация за: закупуване свободна продажба и продажба с помощ от Агенция за социално подпомагане, наем на антидекубитални дюшеци. Спешно получаване на антидекубитални дюшеци преди помощта от АСП

Пасивен антидекубитален дюшек без калъф
Пасивен антидекубитален дюшек без протектора, калъфа
Пасивен дюшек MobiakCare 0808910 Bild 3
Пасивен антидекубитален дюшек с протектор, калъф с цип или ластик

Пасивните матраци и дюшеци могат да се ползват, както за леглото на лежащо болни така също и при здрави хора за всякакви други случаи

Например при възрастни хора, които се „изпускат“ в леглото, при напикаване при деца и възрастни пасивните антидекубитални дюшеци и вентилирани матраци могат да се ползват. За защита на дюшека, матрака на леглото могат да се използват калъфи и протектори  водоустойчиви или водонепропускливи   предпазвайки ги от урина и други екскременти.

Водоустойчив калъф протектор за матрак

Протектор калъф за матрак 0806634
Протектор калъф за матрак 0806634
калъф с цип
Протектор с цип за пасивен дюшек 0808910 Mobiak
Протектор с цип за пасивен дюшек 0808910 Mobiak
Оборудвано болнично легло
Оборудвано болнично легло

Принадлежности за леглото на лежащоболен

Антидекубитални системи

Ако лежащо болния вече има получени тежки декубитални рани вижте информацията на страница   рани от втори и трети етап и антидекубиталните системи

 

0808024 Система антидекубитална за 2 и 3 степен рани
0808024 Система Mobiak антидекубитална за 2 и 3 степен рани

Антидекубитален дюшек за 220лв

 

Още за лежащо болни

Хора с неврологични заболявания

При преместване на лежащо болни хора трябва да се избягва какъвто и да е опън на кожата. Позицията в леглото трябва да е с глава, повдигната под наклон не повече от 30 градуса. По този начин се избягва приплъзване на тялото водещо до протриване на кожата, тъй-като човешкият скелет се движи в обратна посока на кожната повърхност. С облегалките за легло може да се избере подходящата позиция в леглото

Облегалки за легло

0807949 триъгълна облегалка за легло, възглавница
0807949 триъгълна облегалка за легло, възглавница
Облегалка синя 0808341 MobiakCare
Облегалка синя 0808341 MobiakCare

      

 

Антидекубитален дюшек може да закупите и получите веднага от  санитарния магазин „Воев“ на Руски паметник, София. Ако не сте в София може да попълните формата за заявка или да поръчате по телефона 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

Други модели антидекубитални дюшеци активни и пасивни

Дюшеци антидекубитални

Помощни средства за лежащо болни хора

 За лежащо болни помощни средства

В раздел Дюшеци, легла може да намерите: антидекубитални дюшеци и възглавници, болнични легла, принадлежности за легла, за лежащо болни, лифтери и колани за вдигане на болни, облегалки за легло, чаршафи и калъфи за болнично легло

Предпазни калъфи протектори за матраци

Калъфи протектори за матраци

Протектори за лежащо болни

Протектори

Болнични легла

Болнично легло 0810069 оборудвано
Болнично легло 0810069 оборудвано

Болнично легло

Санитарни материали за еднократна употреба

Антибактериално безводно къпане на лежащо болни хора. Торбички за подлоги и тоалетни столове за еднократна употреба.

Подглоги и уринатори

Други помощни средства за лежащо болни хора. Обща информация за закупуване с помощ от Агенция за социално подпомагане или свободна продажба.

Помощни средства
Помощни средства за възрастни хора, болни, инвалиди и хора с увреждания

Специализирана страница за болни в къщи с пряка връзка  Болен вкъщи. Как да се грижим?

Можете да направите вашия избор и най-изгодно да закупите в брой различни помощни средства без да са необходими каквито и да са документи доказващи заболявания. Вижте информацията на страница Най-ниски цени на помощни средства.

 

„Воев-София“ ЕООД, регистрация №099/2008 г ИАЛ-Агенция за хората с увреждания.
Лицензирана фирма за помощни средства „Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008 г в регистъра на ИАЛ Изпълнителна агенция за лекарствата-Агенция за хората с увреждания. Договор с НЗОК за предоставяне на помощни средства ПСПСМИ за хората с увреждания.

Специализиран сайт за помощни средства за възрастни хора, инвалиди с ТЕЛК и хора с увреждания без ТЕЛК. Безплатни помощни средства през здравна каса и свободна продажба. Правата на хората с увреждания.

Магазин за помощни средства  и медицински изделия на лицензирана фирма „Воев“ София ул.Шандор Петьофи № 1, Пирогов – Руски паметник

02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280

РАБОТИМ С НЗОК ПО ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗПЛАТНИ ПОМОЩНИ СРЕДСТВА ПСПСМИ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ 

Важно! Не сме дрогерията!

Изображение на Магазин Воев с местоположение-Руски паметник-Пирогов