Антидекубитален дюшек при залежаване в легло

Медицински дюшеци антидекубитални свободна продажба, с помощ от АСП, наемане. Спешно получаване и закупуване на дюшек.

След инсулт, операция или други случаи довели до залежаване на болни или възрастни хора, за предпазване от рани използване на антидекубитален дюшек

 

Антидекубитални дюшеци активни и пасивни

Антидекубитални дюшеци активни и пасивни

 

Електрически надуваем дюшек с компресор за сгъстен въздух и пасивен дюшек без компресор за лежащо болни хора.

 

Въвеждаща информация

При лежащо болни хора важно е на леглото да се постави преди получаването на декубитални рани антидекубитален пасивен или активен дюшек(матрак). При тези дюшеци горната страна на матрака откъм лежащо болния е фабрично профилирана с прорези, специален профил или е съставена от много надуваеми секции. Това предпазва лежащия от получаването на декубитални рани вследствие залежаване в една и съща поза.

 

Антидекубиталния ефект се постига най-добре с използване на матраци съставени от много надуваеми секции при така наречените „активни антидекубитални дюшеци и системи“. На 4-5 минути автоматично компресор сменя надутите секции с не надути и обратното.

 

Важна насочваща информация за лежащо болни хора!

Ако трябва да избирате между пасивен антидекубитален дюшек и активен антидекубитален дюшек трябва да имате предвид следното:

Пасивните антидекубитални дюшеци( матраци) са подходящи за болни на легло, които през денонощието не са постоянно на леглото, стават самостоятелно или с помощта на други. Активните антидекубитални дюшеци(матраци с надуваеми с компресор секции) са подходящи и задължителни за лежащо болни, които 24 часа в денонощието са на легло, не могат да се обръщат сами в леглото и не стават от него.

 

Активен антидекубитален дюшек на страница  За хора до 120кг дюшек антидекубитален


 

0223005 антидекубитален дюшек за лежащо болни с тегло до 120кг

 

 

 

 

√ Наемане за 3лв/ден

√ С депозит от 250лв до получаване на помощта

√ Възможност за възстановяване на сумата за депозита

√ Закупуване за 372лв с отпусната помощ от АСП.

√ Свободна продажба на цена 372лв

По-долу на страницата вижте подробности за различните случаи

 

Условия за наемане на антидекубитален дюшек MobiakCare модел 0223005 

-При получаването се заплащат 250лв.
-След изтичане на наемния срок, при  връщане на  компресора/ във вида в който е получен-работещ, без механични повреди по него/ и фабричната опаковка на комплекта от сумата 250лв. се приспада:
-стойността на матрака  120лв. Поради хигиенни и медицински съображения матраците не се връщат и  остават собственост на клиента.
-сумата за ползване под наем-изчислява се като  броя на наетите календарни дни се умножат по 3 лв. на календарен ден, започвайки от деня на получаване. Деня на връщане на компресора се счита за нает. Минимален срок на наемане-5 дни.

Пример:
Платени 250 лв. при получаване.
Ползване 5 календарни дни  5х3=15 лв.
При връщане на компресора със свързващите тръбички към него/ във вида в който е получен-работещ, без механични повреди по него/, се връща сумата:
250-120-15=115 лв. и матрака остава собственост на клиента.

Ако не се върне дюшека комплект до 30 дни от наемането,  счита се за закупен.

 

Пасивен антидекубитален дюшек на Пасивни дюшеци антидекубитални.  На тази страница може да намерите информация и за вентилирани матраци комплектовани с протектори водонепроницаеми или водонепропускливи

 

3 секционен дюшек разгънат 0808911

 

3 секционен дюшек cocopalm 0223018

 

Дюшеци 3 секционни за болнично легло

 

По-долу на страницата има информация за: закупуване свободна продажба и продажба с помощ от Агенция за социално подпомагане, наем на антидекубитални дюшеци. Спешно получаване на антидекубитални дюшеци преди помощта от АСП

 

 

 

Пасивен антидекубитален дюшек без калъф

Пасивен антидекубитален дюшек без протектора, калъфа

 

Пасивен дюшек MobiakCare 0808910 Bild 3

Пасивен антидекубитален дюшек с протектор, калъф с цип или ластик

 

Пасивните матраци и дюшеци могат да се ползват, както за леглото на лежащо болни така също и при здрави хора за всякакви други случаи

Например при възрастни хора, които се „изпускат“ в леглото, при напикаване при деца и възрастни пасивните антидекубитални дюшеци и вентилирани матраци могат да се ползват. За защита на дюшека, матрака на леглото могат да се използват калъфи и протектори  водоустойчиви или водонепропускливи   предпазвайки ги от урина и други екскременти.

 

Водоустойчив калъф протектор за матрак

 

Протектор калъф за матрак 0806634

Протектор калъф за матрак 0806634

 

калъф с цип

 

Протектор с цип за пасивен дюшек 0808910 Mobiak

Протектор с цип за пасивен дюшек 0808910 Mobiak

 

Оборудвано болнично легло

Оборудвано болнично легло

 

Принадлежности за леглото на лежащоболен

 

Антидекубитални системи

Ако лежащо болния вече има получени тежки декубитални рани вижте информацията на страница   рани от втори и трети етап и антидекубиталните системи

 

 

0808024 Система антидекубитална за 2 и 3 степен рани

0808024 Система Mobiak антидекубитална за 2 и 3 степен рани

 

Закупуване и наемане на антидекубитални дюшеци. Свободна продажба и безплатно получаване с помощ от АСП на антидекубитални дюшеци.

Може да закупите антидекубитален дюшек със собствени пари, може да получите безплатно такъв дюшек с помощ от Агенция за социално подпомагане/АСП/. Може докато чакате помощ от АСП предварително да получите и ползвате необходимия ви дюшек за болни на легло за да ги предпазите от декубитални рани. Може да наемете антидекубитален дюшек.

Антидекубитален дюшек за 250лв

 

Хора с неврологични заболявания

При преместване на лежащо болни хора трябва да се избягва какъвто и да е опън на кожата. Позицията в леглото трябва да е с глава, повдигната под наклон не повече от 30 градуса. По този начин се избягва приплъзване на тялото водещо до протриване на кожата, тъй-като човешкият скелет се движи в обратна посока на кожната повърхност. С облегалките за легло може да се избере подходящата позиция в леглото

Облегалки за легло

0807949 триъгълна облегалка за легло, възглавница

0807949 триъгълна облегалка за легло, възглавница

 

 

Облегалка синя 0808341 MobiakCare

Облегалка синя 0808341 MobiakCare

 

Кой има право на антидекубитален дюшек и възглавница?

Така зададен въпроса има няколко отговора.

  1. Всеки има право на антидекубитален дюшек и възглавница ако ги купи със свои пари. Не са необходими документи доказващи необходимостта от антидекубитален дюшек и възглавница 

       2. Ако искате да получите целева помощ от Агенция за социално подпомагане за закупуване на антидекубитален дюшек и възглавница и по този начин да ги получите безплатно трябва да сте лежащоболен и да отговаряте още на едно от следните условия:

тежки неврологични заболявания придружени с квадрипарези или хемипарези,  будна кома, терминално болен, усложнени невромускулни заболявания довели до принудително залежаване в една и съща поза/ППЗИХУ Приложение №7/

 

При заплащане в брой антидекубиталния дюшек се получава веднага.

Срещу депозит антидекубиталния дюшек се получава предварително и веднага преди кандидатстване или преди получаване на помощта от АСП, като се заплати стойността му/около 2 месеца време за кандидатстване и получаване на помощта/

Може да наемете за 3лв/ден антидекубитален дюшек.

 

Най-изгоден е антидекубиталния дюшек 0223005 на MobiakCare за хора на легло с тегло до 120кг.

 

Антидекубитална система от матрак, компресор, тръби

Антидекубитална система от матрак, компресор, свързващи тръби

 

Само за антидекубиталния дюшек 0223005 на MobiakCare


Депозит 250лв за получаване предварително и веднага преди кандидатстване или преди получаване на помощта от АСП. При получаване на помощта се заплаща цена равна на помощта от АСП.  Важно! За да се възползвате от тази възможност важна е датата на издадената заповед от АСП за отпускане на помощта и документите които ние издаваме в тази връзка. За да се възползвате от възможността за закупуване с помощ от АСП или да си възстановите сумата при предварително закупуване е необходимо да се съобразите при покупката на антидекубиталния дюшек с нашите указания в магазина.

 

Отдаване под наем на антидекубитален дюшек 3лв/ден. Условия за отдаване под наем на антидекубитален дюшек 0223005 

 

 

** За да се осигури гаранционен ремонт 12 месеца от датата на закупуване е необходимо да се заплати пълната стойност на антидекубиталния дюшек 372лв.

*** За да се осигури извън гаранционен ремонт 3 години с отпускане помощ от АСП за ремонт,  е необходимо антидекубиталния дюшек да е получен с целева помощ от АСП 372лв.

Технически параметри на антидекубитален дюшек 0223005 на MobiakCare

• За хора с тегло: до 120 кг.
• Пълен цикъл: 8 мин.
• Матрак 190х90х6.5 см. по каталожни данни
• Тегло на: компресора/матрака: 2.3 кг./2.6 кг.
• Oпаковка: кутия с дръжка 29.5см.18хсм.х19.8см., тегло 4.8 кг.

Ако закупите антидекубитален дюшек в брой със собствени пари не са Ви необходими документи. За да се получи целева помощ от социално подпомагане и антидекубиталния дюшек да ви излезе безплатен е необходимо да се спазят изискванията на Правилника за приложение на Закон за интеграция на хората с увреждания.

Нямате време и намерение да кандидатствате в АСП за отпускане на целева помощ за закупуване на дюшек за болни на легло. В този случай антидекубиталния дюшек е предвиден за свободна продажба без каквито и да са медицински документи.

• Докато чакате целевата помощ от АСП вземате и ползвате антидекубиталния дюшек и се предпазвате от декубитални рани. Необходимото времето за получаване на помощта при издадена заповед от АСП  обикновено е един месец.

• Имате намерение да кандидатствате в АСП за отпускане на целева помощ за закупуване на антидекубитален дюшек. Времето за подготовка на документите, кандидатстване в АСП и получаване на помощта обикновено е около 2 месеца.

Трябва ви дюшек за болен на легло. Трябва ви антидекубитален дюшек, а нямате право на целева помощ от АСП. Други причини поради които не може да получите помощ за закупуване на инвалидна количка.

 За информация: Целева помощ от АСП за антидекубитален дюшек се отпуска при лежащо болни в случаите на будна кома, терминално болни, тежки неврологични заболявания придружени с хеми и квадри парези, усложнени невромускулни заболявания довели до принудително залежаване в една и съща поза /Приложение № 7 от ППЗИХУ/.

 

 

Антидекубитален дюшек може да закупите и получите веднага от  санитарния магазин „Воев“ на Руски паметник, София. Ако не сте в София може да попълните формата за заявка по-долу или да поръчате по телефона 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

Изпълняваме поръчки за цялата страна.

 

Може да платите в брой в магазина, банков превод или наложен платеж при получаване с куриер

За още информация за обслужване на болни на легло хора на страницата по-долу има преки връзки за други помощни средства и санитарни материали.

 

Ако нещо ви затруднява обадете ни се на обявените стационарни телефони.

Въпрос зададен ми в etvoev@abv.bg от клиент. Публикувам го тук за да послужи като отговор и на други хора. Въпроси и отговори

07 04 2016 П.И. Безплатно получаване на антидекубитален дюшек

Господа, моля Ви обяснете ми как уж безплатно се получа антидекубитален дюшек, а трябва да се заплати.
Първо се купува и заплаща, а след като от Социално подпомагане изплатят средствата – това е помощта.Объркана съм.
Моля Ви, страшно много и бързо баща ми се нуждае от този дюшек.Става на рани.Помогнете му! Умолявам Ви.

Отговор на Георги Воев

Всичко е казано в Закон за интеграция на хората с увреждания/ЗИХУ/ и Правилник за приложението му /ППЗИХУ/
Има определен ред за кандидатстване и отпускане на целева помощ от Агенция за социално подпомагане/АСП/ за закупуване на помощни средства.

Няколко общи положения:
1. Целева помощ за закупуване на помощни средства се отпуска по сметка на правоимащия.
 С тези пари правоимащия/или негов пълномощник/ от лицензирани фирми закупува помощните средства.
Технологичното време от кандидатстване пред АСП с необходимите документи до реално получаване на парите(ако бъде издадена Заповед за отпускане!) е около 2 месеца-това е съгласно ППЗИХУ
Има много подробности и изисквания които трябва да се спазят, за да не се получи отказ на АСП.
При отказ на АСП/Заповед за отказ!/ процедурата на обжалване е сложна и изисква време.

2. Имайки предвид писаното в т.1 аз препоръчвам на хората които се обръщат към нашата фирма да посетят магазина ни(ако са от София или техни близки в София) в центъра на София, за да получат конкретни указания.

3. В конкретния случай – При лежащоболен, който се нуждае спешно от антидекубитален дюшек, за да не получи рани от залежаване
нашата фирма  дава възможност веднага да се вземе дюшека, като се плати стойността му.
Когато се получи целевата помощ от АСП в сметката на правоимащия, правоимащия си възстановява дадената сума за дюшека.
Условията са описани на страница ….
На практика дюшека се получава безплатен за правоимащия, когато си получи помощта от АСП.

В моя сайт на специализираните страници има подробна информация и е желателно да се запознаете с нея или както писах по-горе може да посетите магазина ни за да изясним заедно Вашия случай и да Ви кажем какво конкретно трябва да направите.

Тъй-като Вие сте от Велико Търново можем веднага да Ви изпратим с наложен платеж антидекубитален дюшек, а в електронната ни поща да ни изпратите епикризи, ТЕЛК или каквито документи имате удостоверяващи диагнози и състоянието на баща Ви.
Ние ще Ви консултираме безплатно какво да направите за да получите целева помощ, ако баща Ви има право на нея.
Ако го имате времето за чакане, най-добре е първо да се получи Заповедта за отпускане на помощта от АСП и тогава да закупите дюшека.
В 10 дневен срок след подаване на необходимите документи в АСП, АСП е длъжна да се произнесе дали отпуска помощта, като издава Заповед за отпускане или Заповед за отказ.
Щом е издадена заповедта от АСП правоимащия ще получи в сметката си отпуснатите пари.
При летален изход за правоимащия след издаване на Заповед от АСП – има условия които да се спазят за да се получи отпусната помощ от АСП.

Ако нямате времето за чакане на издаване на Заповедта от АСП, обадете се на обявените ни телефони в сайта ни за да поръчате и да ви изпратим с наложен платеж антидекубитален дюшек.

За да се отпусне целева помощ от АСП възрастните хора трябва да имат съответните увреждания съгл. Приложение № 7 от ППЗИХУ
Може изобщо да не са постъпвали през живота си в болнично заведение и да нямат епикриза от болница или ТЕЛК(група инвалидност) въпреки това може да имат право на целева помощ от АСП. Както вече писах има много подробности и особености и за това се изяснява конкретно всеки случай преди да се каже какво да се направи.
Специализирани страници в моя сайт http://voevmedical.com/
Откази на АСП

Корупционни практики

Помощ за закупуване

Антидекубитален дюшек в брой и с помощ от АСП

 

Чаршафи еднократни за болни на легло. Хартиени медицински чаршафи за еднократна употреба с пласт от полиетилен 

 

Чаршаф еднократен на ролка

Чаршаф еднократен на ролка

 

Хартиени медицински чаршафи изработени от два пласта само хартия или хартиени чаршафи от два пласта, като единия пласт е хартия, а другия пласт е от полиетилен – ПЕ.

 

Медицинските чаршафи от два пласта, единият хартия а другият от полиетилен при напикаване или неволно изпускане в леглото предпазват леглото и обикновения дюшек или матрак от намокряне и повреда. Много практични чаршафи за еднократна употреба.

Ролки медицински чаршафи еднократни, хартиени, двупластови с полиетиленов слой

 Материал: хартия 100% целулозна, втори слой полиетилен ПЕ

Размери: Ширина на ролката 60см, дължина 50метра

                  Перфорация през 40см, брой на късовете 125 в една ролка

Цена: 11.50лв без ДДС на една ролка

Цена: 0.80лв за 0.80 метра единичен чаршаф при перфорация 0.40см

*1лв за 1 метър единичен чаршаф при перфорация 0.50см

Медицински чаршафи на ролки от двупластова хартия за еднократна употреба

 Материал: хартия 100% целулозна

Размери: Ширина на ролката 60см, дължина 50метра

                  Перфорация през 40см, брой на късовете 125 в една ролка

Цена: 9 лв без ДДС на една ролка

Цена: 0.60лв за 0.80 метра единичен чаршаф

         *0.80лв за 1 метър единичен чаршаф при перфорация 0.50см 

 

 

Други модели антидекубитални дюшеци активни и пасивни

Дюшеци антидекубитални

 

Помощни средства за лежащо болни хора

 

 За лежащо болни помощни средства

 

В раздел Дюшеци, легла може да намерите: антидекубитални дюшеци и възглавници, болнични легла, принадлежности за легла, за лежащо болни, лифтери и колани за вдигане на болни, облегалки за легло, чаршафи и калъфи за болнично легло

Предпазни калъфи протектори за матраци

Калъфи протектори за матраци

Протектори за лежащо болни

Протектори

 

Болнични легла

 

Болнично легло 0810069 оборудвано

Болнично легло 0810069 оборудвано

 

Болнично легло

 

Санитарни материали за еднократна употреба

 

Антибактериално безводно къпане на лежащо болни хора. Торбички за подлоги и тоалетни столове за еднократна употреба.

 

Подглоги и уринатори

 

Други помощни средства за лежащо болни хора. Обща информация за закупуване с помощ от Агенция за социално подпомагане или свободна продажба.

 

Помощни средства

Помощни средства за възрастни хора, болни, инвалиди и хора с увреждания

 

Специализирана страница за болни в къщи с пряка връзка  Болен вкъщи. Как да се грижим?

 

Още много информация  за това как да се грижим и обслужваме близките си възрастни и болни   хора, инвалиди и хора с увреждания, на какво имат право може да намерите на   главната страница на сайта

 

Можете да направите вашия избор и най-изгодно да закупите в брой различни помощни средства без да са необходими каквито и да са документи доказващи заболявания. Вижте информацията на страница Най-ниски цени на помощни средства

Обща информация за помощните средства. Безплатно получаване на помощни средства с помощ от Агенция за социално подпомагане и свободна продажба. Вижте и  главната страница на сайта

 

Лицензирана фирма за помощни средства „Воев“:
„Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008г. на МТСП-Агенция за хората с увреждания.

 

Специализиран сайт за помощни средства за възрастни хора, инвалиди с ТЕЛК и хора с увреждания без ТЕЛК. Безплатни помощни средства с целева помощ от социално подпомагане и свободна продажба. Правата на хората с увреждания.

 

Магазин Воев, местоположение

 

Не сме дрогерията!

 

 

"Воев" магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

„Воев“ магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

 

Магазин за помощни средства  и медицински изделия на лицензираните фирми „Воев“ в Агенция за хората с увреждания, София, ул.Шандор Петьофи № 1, Пирогов – Руски паметник

02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280

 

Форма за поръчка

Поръчай сега

Форма за поръчка "Воев-София" ЕООД, автоматично изпращане в help_voev@abv.bg
Преди да попълните формата, моля прочетете текста по-долу:
Електронната ви поща и телефон за обратна връзка са много важни ако се наложи да се уточнят подробности по доставката.
Ако не можете да се справите с попълване и изпращане на заявката, поръчайте на нашите телефони 02/8519962, 02/851 9375, 0888 893280.
Поръчките се обработват в обявеното работно време на магазина.
• При поръчки в големи количества(на едро) пишете ни на etvoev@abv.bg или се обадете на 08771 93280

Име и фамилия(задължително).

Вашият телефон (задължително).

Вашият Email (задължително)

Доставките се извършват с ЕКОНТ

Допълнителни указания

[Опишете по-долу задължително! :
Наименование, код(ако има) и модел на изделието, телефон, пълен и точен адрес за доставка(ако е до поискване-адреса на офиса на ЕКОНТ),срок на доставка обикновена или бърза. Ако не желаете доставка с ЕКОНТ попълнете данните на куриерската фирма за която желаете. Ако имате въпроси или запитване, запишете ги също тук.
]

Разходите по доставката са за ваша сметка
* До офис на куриерска фирма е по-евтино отколкото доставка на адрес.
** Важно! Подадени поръчки до 15.00часа се изпращат по куриер същият ден.

Tук напишете Вашето съобщение.
Важно! Без оставен телефон и адрес не можем да изпълним поръчката Ви

BGtop