Мини кислородни бутилки за дишане

Гърция

• Мини бутилки за дишане от 2 и 3 литра
• Леки кислородни бутилки от 5 литра
• Концентратори до 10л/мин, бутилки до 50л
• Кислородна терапия в къщи, ХОББ
• Кислороден концентратор или бутилка?

Леки преносими кислородни бутилки „мини“ за дишане на медицински кислород. Наемане и продажби

Леки преносими на рамо алуминиеви бутилки с вместимост 2 и 3 литра. С малки габаритни размери в удобна за носене раница-калъф. Предназначени за дишане на медицински кислород в  мобилни  или в домашни условия. Удобни за ползване в колата по време на пътуване или при излизане вън от къщи на рамо носене.

Предлагаме също така и бутилки с по-големи вместимости.

Важно. Във връзка с COVID-19 и заразени с коронавирус  вкъщи, офиса, предприятието, фирмата. Заедно с пулсоксиметъра,  пълната кислородна бутилка с медицински кислород под ръка може да спаси живота ви вкъщи, офиса, предприятието. Научете повече на  Заразен с коронавирус. Там ще намерите и пряка връзка към продуктите на Dr Helewa Care предназначени за: Защита на обслужващия персонал при COVID-19. Знаете ли че има: „Много високо присъствие на активен вирус в изпражненията на 53% от пациентите, хоспитализирани за Covid-19. “ Научете как и с какво да се предпазите от зарази и инфекции ако съжителствате с болен от коронавирус. От лекуващите лекари се препоръчва първите дни след изписване от болницата лекуваните от коронавирус да продължат да дишат медицински кислород. За разлика от болните от ХОББ и от други белодробни болести долекуването вкъщи във връзка със  Covid-19 с медицински кислород може да е за сравнително кратко време. За кислородните бутилки с медицински кислород при долекуването вкъщи във връзка със  Covid-19 прочетете по-долу. Кислородния концентратор и кислородната бутилка с медицински кислород са два алтернативни варианта за дишане на медицински кислород в домашни условия. Как да наемете на цена от 70лв кислороден концентратор. Вижте на След лекуване в болница на Covid-19 за 70лв наем кислороден концентратор.

Вижте и специализираната ни публикация Мобилни системи за кислород при ковид. За ковид отделения в болниците и за домашна употреба при лечение  на Covid-19 с медицински кислород. Мобилни системи за кислород при ковид.

Леките кислородни бутилки от 2 и 3 литра вместимост могат да се носят в ръка или на гръб в специална чанта-раница, която предлагаме. Леките кислородни бутилки от 5 литра могат да се придвижват заедно с пациента с показаната на изображението количка, която също предлагаме. За домашно ползване при хора с ХОББ, клъстерно главоболие или други белодробни болести дори да ползват кислороден концентратор вкъщи, такъв комплект позволява автономност и мобилност. Например при пътуване или други случаи може да бъде поставен в превозно средство.

Изображение на мобилни системи за кислород

 

Форма за поръчка

Ако сте направили своя избор може да посетите магазина ни в центъра на София, да поръчате по обявените ни телефони или да попълните контактната форма за поръчки. Обслужваме всички населени места в страната. Живущите в чужбина също могат да поръчат за близките им в България и ние ще доставим избраното от тях.

Medical Oxygen Therapy Set

Бутилки за дишане на медицински кислород в комплект с дебитомер „Aphrodite“ на Mobiak

2 литра код 0808907  цена 460 лв с ДДС • 3 литра код 0808908  цена 490 лв с ДДС • 5 литра код 0808909  цена 560 лв с ДДС 

В комплекта „Aphrodite“: кислородна алуминиева бутилка + вентил 25Е/0216027/+ дебитомер редуцир вентил Е25 Click Style/ код 0807916/ 

По-долу следват подробности за бутилките, принадлежностите, цените за продажба и наемане.

Алтернатива на бутилките за дишане на медицински кислород са кислородните концентратори. Основната разлика е че бутилките трябва предварително да се напълнят с кислород под налягане, а при концентраторите това не се налага. Кислородните концентратори произвеждат и подават кислород на место и на момента, но са по-скъпи от бутилките. При нужда от Кислороднен концентратор вижте пряката връзка по-долу и прочетете за него.

Общо за бутилките с втечнен под налягане газ, газови бутилки. Какво трябва да знаете. Бутилки напълнени с втечнен кислород предназначени за медицински нужди и газови бутилки  напълнени с втечнен газ пропан бутан предназначени за битови нужди са съвсем различни. Както по предназначение така и по оборудване с принадлежности и устройства. В единия случай става въпрос за Кислородни бутилки пълни с медицински кислород, а в другия случай за Газови бутилки за битови нужди. Бутилките за газ пропан бутан или тези за медицински кислород за дишане трябва да се използват по предназначение спазвайки стриктно указанията за употреба. И в двата случая газта е под налягане и трябва да се спазват също така правилата за безопасна работа с тях.

Публикацията на Воев се отнася за кислородните бутилки за  медицински кислород предназначени за дишане и кислородолечение. Кислородни бутилки от 2, 3 и 5 литра, леки като тегло и лесни за обслужване. За многократно напълване с   втечнен медицински кислород. Медицинския кислород е втечнен под много ниска температура и под високо налягане 200 bar. Това позволява в малък обем в бутилката  да се вмести голямо количество кислород и  да се ползва за дишане. Изделията са на специализирания завод за кислородни бутилки и кислородни концентратори на Mobiak отговарящи на световните и европейски норми и стандарти. „Воев-София“ ЕООД е представител за България за кислородните бутилки и кислородни концентратори с медицински кислород на завода на Mobiak. Едно сътрудничество съчетание на 32 годишния опит на „Воев“ с 50 годишния опит на Mobiak.

Най-долу на страницата може да видите двете приложения:

Приложение 1. Указания за безопасна работа с кислородни бутилки пълни с медицински кислород за дишане на завода производител Mobiak на български и на английски език

При тежки случаи, когато е невъзможно използването на портативни кислородни концентратори може да се използва алтернативния вариант леки преносими кислородни бутилки 2 до 5литра. Приложение 2 : Разликата между портативните кислородни концентратори с импулсно подаване на медицински кислород, стационарните кислородни концентратори и леките кислородни бутилки подаващи непрекъснат поток на медицински кислород

Лечение с медицински кислород при ХОББ, клъстерно главоболие и други заболявания. Прием на кислород в домашни или мобилни условия

Лека кислородна алуминиева бутилка от 2 или 3 литра с медицински кислород наблизо около страдащите от клъстерно главоболие, в колата, в къщи, в офиса или на работното място може да се окаже добро решение за първите минути от пристъпа. Още за това на ХОББ, клъстерно главоболие,кислород.

Важно! Лечението с кислород се извършва по указания на лекуващият лекар. При приемане на кислород в къщи използвайки кислородна бутилка или кислороден концентратор трябва да се спазват точно назначените от лекуващият лекар прием на кислород дебит (настройва се дебитомера) и време. Приема се толкова кислород, колкото е предписал лекаря.

Когато поради различни причини нямате указания на лекуващия лекар може да се възползвате от препоръката на производителя на кислородни концентратори и бутилки Mobiak 1-2 литра в минута дебит(поток на кислорода ) в продължение 45-60 минути на ден. 

Пулс оксиметър

Лекуващия лекар назначава лечението с кислород дебит в литри за минута и време за приемане  на медицински кислород след като е измерил нивото на кислорода в кръвта на пациента.  Импулсния оксиметър измерва нивата на кислорода или насищането на кръвта с кислород без да е необходима кръвна проба и това може да го направите вие в домашни условия.

 

0801023 Пулс оксиметър DL50

Puls Oxymeter My SPO2 50D , код 0801023. Цена: 39.90 лв с ДДС.

В комплекта включени 2бр калъфи, с цип и силиконов.

Още подробности за Пулс оксиметрите може да намерите в менюто на главната страница в сайта Терапия в Кислородни бутилки, концентратори

Указания за безопасна работа с кислородни бутилки пълни с медицински кислород за дишане на завода производител Mobiak на български и на английски език ще намерите най-долу на тази страница.

Пълен комплект преносим на рамо готов за дишане на медицински кислород от бутилка. Кислородна терапия. ХОББ

Пълна с медицински кислород алуминиева бутилка с вместимост 2 или 3 литра със затварящ вентил и защитен предпазител,   дебитомер редуциращ налягането и подаващ кислород от 0  до 15л/мин, овлажнител, кислородна маска или носна канюла за приемане на кислорода, раница за удобно пренасяне

Пълен комплект мини лека кислородна бутилка 2 и 3 литра

Пълния преносим на рамо комплект готов за дишане на медицински кислород от бутилка при кислородна терапия е в две изпълнения.

Изпълнение I е по-евтин вариант при който към кислородната бутилка се добавя дебитомер редуциращ налягането и регулиращ дебита на подаване на кислород(2 в 1). Дебитомера може да се снеме и заедно с бутилката да се прибере в раницата за удобно пренасяне на комплекта от едно на друго място.

Изпълнение II е по-компактен вариант при който бутилката и дебитомера редуциращ налягането и регулиращ дебита са поместени в едно общо тяло и не се налага какъвто и да е монтаж или демонтаж. Лесно за прибиране в раницата за удобно пренасяне от едно на друго място.

На снимката по-горе в дясната страна е показано изпълнение I, а в лявата част изпълнение II. По средата на снимката са показани носната канюла, кислородната маска и овлажнителя, които са консумативите за лична употреба при извършване на кислородната терапия. На снимката по-средата долу е показана раницата за удобно пренасяне на комплектите.

Мини кислороден комплект „Aphrodite“ от 2 и от 3 литра бутилки за дишане на медицински кислород с компактен 2 в 1 дебитомер редуцир вентил

Продажби и наемане

Условията за наемане вижте по-долу на страницата

*Комплектите „Aphrodite“ с вместимост 2 литра са само за продажба и не се предлагат за наемане.

Комплекта „Aphrodite“ предназначен за дишане на медицински кислород при ХОББ или терапия с кислород се състои от кислородна алуминиева бутилка с вместимост 2 или 3 литра + вентил 25Е/0216027/+ дебитомер редуцир вентил Е25 Click Style/ код 0807916/ 

Мини кислородна бутилка комплект „Aphrodite“ от 2 или 3 литра

Цена на комплекта „Aphrodite“: кислородна алуминиева бутилка + вентил 25Е/0216027/+ дебитомер редуцир вентил Е25 Click Style/ код 0807916/ 

комплект код 0808907 ( за зареждане с 2 литра) цена 460 лв с ДДС (+ пожелание код 0217000 Раница за пренасяне. Цена 49 лв с ДДС)

комплект код 0808908 ( за зареждане с 3 литра) цена 490 лв с ДДС(+ пожелание код 0217000 Раница за пренасяне. Цена 49 лв с ДДС)

комплект код 0808909 ( за зареждане с 5 литра) цена 560 лв с ДДС. 

*Бутилките в магазина се продават празни, без кислород.  Когато бутилката се продава  пълна заредена  с кислород от клиента се заплаща допълнително кислорода – 4лв за 2 литра бутилка, 6лв за 3 литра бутилка. В магазина ни на място се установява дали е пълна или празна бутилката.

Чанта-раница за пренасяне на кислородни комплекти от 2 и 3литра

код 0217000 Раница за пренасяне. Цена 49 лв с ДДС

0217000 Калъф раница  за пренасяне на кислородна бутилка 2 и 3 литра

Изображение на Раница за кислородна бутилка 2 и 3литра поставена на гърба

Изображение на Раница за кислородна бутилка Aphrodite 2 и 3lt 0217047

Раница за кислородна бутилка Aphrodite 2 и 3lt, код  0217047

Количка за придвижване на кислородни комплекти с вместимост 5 литра

Изображение на Количка за кислородна бути

Количка за кислородна бутилка 5 литра, код 0808014 цена 156 лв с ДДС

За да се ползва за дишане на медицински кислород към алуминиева преносима кислородна бутилка от 2, 3 и 5 литра напълнена с кислород заедно със спирателен кран и дебитомер (0 до 15литра/мин) са необходими още овлажнител и носна канюла(или маска). Препоръчително е  към комплекта да се добави овлажнител. Овлажнителя и носната канюла(маска) са консумативи за лична употреба

Ако се нуждаете от по-големи бутилки за медицински кислород вижте в другия ни фирмен сайт на Кислородни бутилки. Там ще намерите цени и подробности за стоманени бутилки с вместимост от 10 до 50 литра.

Видео Кратка инструкция  Подготовка на кислородна бутилка к-т за дишане на медицински кислород

Кислородни маски

Код 0217005-01. Единична цена на кислородна маска за възрастни 6лв/брой с ДДС

Код 0217033-01. Единична цена на кислородна маска за деца 10лв/брой с ДДС

Дължина на свързващата тръбичка 2метра

Канюла за нос

 Nasal Goggles for Oxygen Therapy

код 0217002 – 01. Единична цена на канюлата    4лв/брой с ДДС

Овлажнители

код 0807912  Овлажнител „Poseidon“,  цена 49лв с ДДС. 

Овлажнител ССО Technologie medicale, Франция, цена 49 лв с ДДС.

Раница за пренасяне

код 0217000 Раница за пренасяне. Цена 49 лв с ДДС. (само за бутилки от 2 и 3 литра)

По-долу на страницата има информация и преки връзки за по-големите леки алуминиеви бутилки с вместимост 5литра, както и за стоманените бутилки до 50 литра и още:

– Колко голяма бутилка да изберете според кислорода който трябва да се подава при терапия според указанията на лекуващия лекар – време и литри/минута.

– За терапия в къщи – кислороден концентратор  или кислородна бутилка? Кое да изберем?

– Подробна информация за кислородната терапия, дишането на медицински кислород, ХОББ.

Монтаж и демонтаж на съставните части към пълна бутилка с медицински кислород за дишане при кислородна терапия

– Кислороден комплект „Aphrodite“ с вместимост 5 литра за кислородна терапия.

Мини кислороден компактен комплект „Oxygen Therapy Set“ от 2 и от 3 литра за кислородна терапия с автоматичен регулатор Combilite“

Компактен комплект „Oxygen Therapy Set“ код 0803010 от 2 литра, код 0803011 от 3 литра 

Компактен  комплект за кислородна терапия от бутилка от 2 литра и 3 литра. Удобни за носене в раница. Също така предлагаме и от 5 л.

Изображение на Комбинирана кислородна система
Цена на комплекта Oxygen Therapy Set“ от 2, 3 и 5 литра за кислородна терапия с автоматичен регулатор Combilite“
код 0803010      2,0 lt/200bar (0,4 m3). Цена 599лв с ДДС
код 0803011      3,0 lt/200bar (0,6 m3). Цена 629лв с ДДС 
код 0803012      5,0 lt/200bar (1,0 m3). Цена 649лв с ДДС

С фабрично монтирана Комбинирана система за дишане от кислородни бутилки. Valve- regulator O2 Combilite System код 0810350 произход Mobiak Гърция. Параметри, технически показатели и подробности за бутилките и системата вижте в другия ни фирмен сайт на Медицински бутилки к-т

*Бутилките в магазина се продават празни, без кислород.  Когато бутилката се продава  пълна заредена  с кислород от клиента се заплаща допълнително кислорода – 4лв за 2 литра бутилка, 6лв за 3 литра бутилка. В магазина ни на място се установява дали е пълна или празна бутилката.

За да се диша медицински кислород към комплекта „Oxygen Therapy Set“ напълнен с кислород са необходими още овлажнител и носна канюла(или маска). Препоръчително е  към комплекта да се свърже овлажнител. Овлажнителя и носната канюла(маска) са консумативи за лична употреба

 

Кислородни маски

Код 0217005-01. Единична цена на кислородна маска за възрастни 6 лв/брой с ДДС

Код 0217033-01. Единична цена на кислородна маска за деца 10 лв/брой с ДДС

Дължина на свързващата тръбичка 2метра

Канюла за нос

 Nasal Goggles for Oxygen Therapy

код 0217002 – 01. Единична цена на канюлата    4 лв/брой с ДДС

Овлажнители за кислородни бутилки

код 0807912  Овлажнител „Poseidon“ на Mobiak за бутилки с медицински кислород с блокиращ вентил/клапан/-изчерпан

код 0810351  Овлажнител на Mobiak за бутилки с медицински кислород с блокиращ вентил/клапан/. 250 мл, полипропилен, автоклавируем до 134°С

Цена 79 лв с ДДС

Овлажнител ССО Technologie medicale, Франция за бутилки с медицински кислород с блокиращ вентил/клапан/. 250 мл, полипропилен, автоклавируем до 134°С.

Цена 79 лв с ДДС

Раница за пренасяне

код 0217000 Раница за пренасяне. Цена 49 лв с ДДС. За лесно пренасяне на бутилки от 2 и 3 литра.

По-долу на страницата има информация и преки връзки за по- големите леки алуминиеви бутилки с вместимост 5литра, както и за стоманените бутилки до 50 литра и още:

Колко голяма бутилка да изберете според кислорода който трябва да се подава при терапия според указанията на лекуващия лекар – време и литри/минута.

– За терапия в къщи – кислороден концентратор  или кислородна бутилка? Кое да изберем?

– Подробна информация за кислородната терапия, дишането на медицински кислород, ХОББ.

Монтаж и демонтаж на съставните части към пълна бутилка с медицински кислород за дишане при кислородна терапия

– Кислороден компактен комплект „Oxygen Therapy Set“ с вместимост 5 литра за кислородна терапия с автоматичен регулатор Combilite“

С каква вместимост 2, 3 или 5 литра кислородна бутилка ни е необходима? Как да изберем подходяща за нас кислородна бутилка?

* от 2 до 5 литра кислородните бутилки са алуминиеви леки и лесни за пренасяне. От 10 литра и повече бутилките са стоманени.

Долната таблица дебит/литри, кг на бутилката и време на подаване на кислорода ще помогне за вашия избор на кислородна бутилка

Продължителност на подаване кислород според дебита и литрите на бутилките

 *Фабрични данни Mobiak

                                   Подаване 1-9 литри/мин                  Бутилка литри( 2-5)                    пълни

           1           2          3           4           5            6          7           9             lt         (bar)      вис H(cm)   тегло (кг)

часа   6,67   3,33    2,22    1,67      1,33       1,11    0,95       0,74        2           200             48            4,8

часа   10        5        3,33     2,5        2            1,67    1,43      1,11          3           200             62            6,13

часа  18,3     9,17   6,11      4,58     3,67     3,06    2,62      2,04          5           200             65            9,53

Пример за избор на бутилка: Ако се нуждаете от кислород с дебит 1 литър/минута кислородна бутилка от 3 литра с тегло 6,13 кг. ще ви стигне за 10 часа непрекъснато подаване на кислород, а ако е от 5 литра ще ви стигне за 18.3 часа. Важно което трябва да имате предвид. В станциите за зареждане бутилките се пълнят максимално до 80%. Това е във връзка с безопасността най-вече свързана с температурни разширения.

Кислородния комплект „Aphrodite “ се състои от бутилка с вентил 25Е/0216027/) и дебитомер Е25 Click Style/ код 0807916/

Към него пациента трябва да свърже личните консумативи(овлажнител и носна канюла или маска и да го зареди с кислород), за да бъде готов за ползване.

Параметри на комплекта  „Aphrodite „

за код 0808907 2.0lt/200bar(0.4m3),  за код 0808908 3.0lt/200bar(0.6m3), за код 0808909 5.0lt/200bar(1.0m3)

Параметри на стоманени бутилки

за код 0808920 10.0lt/200bar(2.0m3), за код 0808921 16.0lt/200bar(3.2m3), код 0808922 50.0lt/200bar(10.0m3), 

За всички бутилки за дишане на медицински кислород от 2литра до 50 литра вместимост, цени и  параметри, пълна информация вижте страница   Кислородни бутилки, терапия, наем, продажби.

До 5 литра включително(за 2 и 3 литра с калъф за носене) бутилките са леки алуминиеви, а от 10 до 50 литра бутилките са стоманени

При необходимост от голям дебит и продължително време на подаване на медицински кислород ако бутилка от 2, 3 или 5 литра не е достатъчна тогава проверете за кислородните бутилки от 10 до 50 литра, както и за  кислороден концентратор произвеждащ медицински кислород в домашни условия. За да направите вашия избор вижте страница Кислороден концентратор или кислородна бутилка? Пряка връзка към тази страница Кислороден концентратор или кислородна бутилка?

Принадлежности и консумативи

Когато разстоянието от кислородната бутилка до нуждаещият се от кислород е по-голямо може да се използва Oxygen Therapy Tube свързваща удължителна тръбичка 7.5м, код 0217011-01 или 2 тръбички х7.5м(свързващ конектор м/у тях код 0807645 Oxygen Tube Conector). Такъв е случая, когато кислородната бутилка е в друго помещение или е далече от пациента.

Пълния комплект за дишане на медицински кислород включва лека алуминиева преносима кислородна бутилка от 2, 3 и 5 литра напълнена с кислород заедно със спирателен кран и дебитомер (0 до 15литра/мин). За да се ползва комплекта са необходими още овлажнител с обратен клапан и носна канюла(или маска). Овлажнителя с обратен клапан и носната канюла(маска) са консумативи за лична употреба.

Маска за кислородна терапия

Маска за кислородна терапия

0217005 Маска кислородна за възрастни

Код 0217005-01. Единична цена на маската за терапия 6лв/брой с ДДС

Код 0217005. Пакет от 50 броя на цена 190 лв с ДДС

Дължина на свързващата тръбичка 2 метра

0217033 Маска кислородна за деца

Код 0217033-01. Цена на маската за терапия   10 лв/брой с ДДС

Дължина на свързващата тръбичка 2 метра

Носна канюла 

Канюла за нос 

Канюла за нос, кислородна терапия

Код 0217002 и код 0803118,  Nasal Goggles for Oxygen Therapy. Дължина метра 2.1

код 0217002 – 01 и код 0803118-01. Единична цена на канюлата    4 лв/брой с ДДС

Пакет от 50 броя за код 0217002 и код 0803118. Цена 99 лв с ДДС

Овлажнител Poseidon

0807912 Овлажнител Poseidon

код 0807912  Овлажнител „Poseidon“ на Mobiak за бутилки с медицински кислород с блокиращ вентил/клапан/-изчерпан

код 0810351  Овлажнител на Mobiak за бутилки с медицински кислород с блокиращ вентил/клапан/. 250 мл, полипропилен, автоклавируем до 134°С

Цена 79 лв с ДДС

Овлажнител ССО Technologie medicale, Франция

Овлажнител ССО Франция

Овлажнителят притежава пропусклив дифурзер, който осигурява тишина и комфорт на пациента
 
❖ Тегло: 85 г; височина: 190 мм; диаметър 45 мм; изход: 9/16‘‘ F

❖ CCO model – 250 ml – made of polysulfone, autoclavable up to 134° C 

Овлажнител ССО Technologie medicale, Франция за бутилки с медицински кислород с блокиращ вентил/клапан/. 250 мл, полипропилен, автоклавируем до 134°С.

Цена 79 лв с ДДС

 

Свързваща тръбичка удължител  за кислородни бутилки и концентратори, конектор

Когато разстоянието от кислородния концентратор или кислородна бутилка до нуждаещият се от кислород е по-голямо може да се използва Oxygen Therapy Tube свързваща удължителна тръбичка 7.5м, код 0217011 или 2 тръбички х7.5м(свързващ конектор м/у тях код 0807645 Oxygen Tube Conector). Такъв е случая, когато бутилката е в друго помещение или е далече от пациента.

Свързваща тръбичка, удължител

Код 0217011 Oxygen Therapy Tube свързваща тръбичка 7.5м, пакет от 25 броя

Цена 169 лв с ДДС за 25 бр.

Код 0217011-01 Oxygen Therapy Tube свързваща тръбичка 7.5м, 1 брой 

Цена 9 лв с ДДС за един брой.

0807645 Conector Свързващ конектор

Код 0807645 Oxygen Tube Conector Свързващ конектор, 1 брой 

Цена 4.50 лв с ДДС за един брой.

Отдаване под наем на Мини кислороден комплект „Aphrodite“  от 3 и 5 литра 

Стоманени от 10 литра

*Кислородния комплект „Aphrodite“от 2 литра не се отдава под наем.

Наемане на нови неупотребявани преносими комплекти от 3 и 5 литра алуминиеви кислородни бутилки за дишане на медицински кислород

1. Кислородния комплект се получава от магазина на „Воев-София“ ЕООД в центъра на София-ул. Шандор Петьофи № 1 срещу съответният гаранционен депозит – стойността на кислородния комплект състоящ се от кислородна бутилка + дебитомер (код 0808908 от 3 литра на стойност 490 лв и код 0808909 от 5 литра на стойност 560 лв). Комплектите се предават на Наемателя във фабрична опаковка (без наранявания, одрасквания и вдлъбнатини, с ненарушена картонена опаковка), заредени с кислород (3 или 5 литра в зависимост от вместимостта на бутилката) или празни. Консумативите за лична употреба овлажнител+носна канюла или кислородна маска се заплащат допълнително при получаване на кислородната бутилка.

2. Минимален срок за наемане 30 дни. Деня на получаване на кислородния комплект и деня на връщането му се считат за дни в наемния срок. Получаването и връщането става в работното време на магазина. Месечен наем: 40лв за бутилка от 3 литра и 45 лв за бутилка от 5 литра. При получаване на кислородния комплект се заплаща гаранционен депозит равен на стойността на кислородния комплект( 490 лв за 3 литрова бутилка и 560 лв за 5 литрова бутилка). При връщане на кислородния комплект в срок и в изправен вид без наранявания и нарушение на външния вид включително и на опаковката, клиента заплаща съответния наем и гаранционния депозит се връща. Ако има наранявания и нарушение на външния вид включително и на опаковката или кислородния комплект е в неизправност клиента заплаща нанесените щети и повреди. При ползване на комплекта за срок по-малък от календарен месец (или 30 дни) се заплаща пълен месечен наем.

Консумативите за лична употреба са нови неупотребявани и фабрично опаковани.

Преди изтичане на наемния срок, същият може да се удължи като се плати предварително нов месечен наем.

* Когато бутилката се предава  пълна заредена  с кислород към консумативите от клиента се заплаща допълнително кислорода – 4 лв за 2литра бутилка, 6 лв за 3 литра и 10лв за 5литра бутилка. В магазина ни на място се установява дали е пълна или празна бутилката.

3. След изтичане на минималния срок за наем – до 30 дни, кислородния комплект от 3 литрова бутилка може да се  закупи на цена 490 лв  или на цена 560 лв  кислородния комплект от 5 литрова бутилка .

4. Ако клиента не желае да закупи наетия комплект, остава разход за него само наема и консумативите за лична употреба. Гаранционния депозит се връща.

5. След изтичане срока на наема ако кислородния комплект не се върне в седемдневен срок или до тогава не се поднови наема, счита се че кислородния комплект е закупен и остава собственост на клиента.

Пробвате и купувате или пробвате и връщате кислородна бутилка за дишане на  медицински кислород.

При закупуване, за да се ползва гаранционно обслужване трябва да е платена пълната стойност и да е издадена гаранционна карта.

 Указания за безопасна работа с кислородните комплекти за дишане на медицински кислород от бутилка

Как най-безопасно да проверите дали бутилката е пълна с кислород или е празна?

Монтаж и демонтаж на съставните части към пълна бутилка с медицински кислород за дишане при кислородна терапия

Кислородните бутилки са с фабрично монтиран спирателен кран плътно затворен, докрай.

Махаме защитната пластмасова тапа, обикновено тя е червена на цвят. Завиваме плътно и затягаме с ръка посредством бялата пластмасова врътка докрай дебитомера към бутилката. Ако е необходимо внимателно може да се притегне към бутилката с гаечен ключ дебитомера. Важно! Дебитомера трябва да е на положение“0″ т.е. изключено е подаването на кислород. Отваряме спирателния кран на бутилката, като отвиваме с ръка черната пластмасова врътка обратно на часовниковата стрелка т.е наляво. Манометъра към дебитомера ако показва „0“ значи бутилката е празна. Ако манометъра към дебитомера показва  повече от „0“, нормално от 1 до 200(bar) значи бутилката е пълна с кислород. При пълна бутилка с кислород и отворен спирателен кран, при терапия подаването и спирането на кислорода се извършва чрез дебитомера.

Заредена кислородна бутилка има налягане 150-200 бара. Фабрично са тествани на 300бара.

Ако искаме да демонтираме безопасно дебитомера в обратния ред се извършва манипулацията. Първо дебитомера се поставя на положение  „0“ т.е. изключено е подаването на кислород. Второ, спира се напълно и докрай подаването на кислород от бутилката като се навива по часовниковата стрелка(надясно) спирателния кран на бутилката т.е. изключено е подаването на кислород (въпреки че е спрян кислорода, манометъра на дебитомера показва наличие на кислород-да не ви учудва това!). При спрян кран на бутилката, дебитомера се поставя на максимум, за да излезе остатъчния кислород между затворения спирателен кран на бутилката и дебитомера. Като излезе остатъчния кислород(1-2 секунди) манометъра вече трябва да показва „0“-това е признак че спирателния кран на бутилката е изключил напълно подаването на кислород от бутилката. Можете безопасно да развиете и отстраните дебитомера.

Цени на консумативи и принадлежности за бутилки и кислородни концентратори за дишане на медицински кислород вижте на страница

Консумативи за кислородна терапия, принадлежности

Принадлежности за кислородни бутилки за дишане

Кратка насочваща информация за терапия с медицински кислород. Дишане на кислород произвеждан на място в домашни условия от кислороден концентратор или от бутилка предварително напълнена с медицински кислород.  Искате да купите преносима лека кислородна бутилка за дишане на медицински кислород или да наемете? Вижте пълната информация за това на страница  Кислородни бутилки, терапия, наем, продажби.

Свързани изделия Домашен стационарен кислороден концентратор и Портативен мобилен кислороден концентратор. За да имате постоянно медицински кислород във всеки момент в къщи или извън дома без да се налага да пълните кислородни бутилки алтернатива са кислородните концентратори стационарни с дебит  до 5 или до 10 литра/минута и мобилните портативни концентратори до 0.83мл/минута. Подробна информация за кислородната терапия, дишането на медицински кислород, ХОББ, вижте специализираната страница Кислородна терапия. Наем и продажба. Пряка връзка към страницата Кислородна терапия. Наем и продажба

Кислородни концентратори IRENE до 5 л/мин  и Force до 10 л/мин за домашно ползване

Изображение на Кислороден концентратор 10lt FO2RCE

Force ново поколение до 10л/мин

Цени, параметри на Force вижте на  Концентратор до 10 л/мин

Irene Кислороден концентратор 5 и 10 литра

Домашен кислороден концентратор IRENE

Портативен мобилен кислороден концентратор

Портативен кислороден концентратор AURA 5

Стимулиращ спирометър
Дихателен апарат за тренировки на дишане с дълбоко вдишване
 Inhalation Exercisers CA-MI Pulmo-Gain Италия ,код  0809461

Стимулиращ спирометър

Магазин за наем и продажба на кислородни бутилки и концентратори, инхалатори в центъра на София, ул.Шандор Петьофи № 1, Пирогов – Руски паметник

 

Може да закупите от магазина или да направите поръчка. Обслужваме всички населени места в страната

Още полезна информация

Мернa единицa за налягане

1атм ∼1bar∼0.1MPa

Приложение 1.

Указания за безопасна работа с кислородни бутилки пълни с медицински кислород за дишане на завода производител Mobiak на български и на английски език

Кислород 100%, при налягане  под 200 bar (15 ° C). Медицински сгъстен газ. За дихателна употреба. Само за медицински цели. Прочетете инструкциите преди употреба на бутилката

• Пушенето забранено
• Пазете от запалими материали, пламъци, искри в контакт, горими материали които могат да предизвикат пожар.
• Не излагайте бутилката на висока температура. В случай на пожар пренесете бутилкта на място на  безопасно разстояние.
• Не излагайте затварящия кран на корозивни оксиди като например амоняк
• Уверете се, че бутилката не е наранена или ударена и няма опастнос да падне.
• Пазете бутилката далеч от деца
• Пазете бутилката чиста, суха и без мазнини и масла
• Съхранявайте бутилката в склад, предназначен за медицински газове
• Съхранявайте и транспортирайте бутилката при затворен кран
• Използвайте само в добре проветрени помещения
• В случай на изтичане на кислород при дефектна бутилка отделете е настрана, затворете крана и върнете бутилката  на доставчика
Работна температура 20 ° C до +45 ° C
• Използвайте консумативи и принадлежности предназначени само за тези бутилки.
• Подгответе се да смените бутилката, когато показалецът за измерване на налягането навлезе в червената зона
Преди употреба свържете маската(носната канюла)  към изходящия газов поток. Отворете крана на бутилката от позиция (-) на  (+). Проверете манометъра за максимална зареденост с кислород в зелената зона.
Отворете дебитомера на показание, което лекарите са определили за подаване на дебита.
English
Oxygen (O2) Ph. Eur. 100%. Under 200 bar pressure (15 ° C)
Medical Compressed Gas. For respiratory use
For medical use only. Apply the bottle on a link intended for medical gas
Always read the instructions on the bottle before use
• No smoking
• Keep flammable materials away, flames
and sparks in contact with combustible
material may cause fire
• Do not expose the bottle at high temperature. In case of fire risk transfer in a safe
place
• Do not expose the valve for corrosive, oxidi
zing substances, eg ammonia
• Make sure the bottle has not hit or falls
• Keep the bottle away from children
• Keep the bottle clean, dry and free of oils and fats
• Keep the bottle in a warehouse intended for medical gases
• Store and transport the bottle
s should be done with the valve is always closed
• Use only occur in well ventilated areas
• In case of a leak or faulty bottle, close the valve, put it aside and return it to the
supplier
Power CONDITIONS MRI static field ≤ 3.0T
Hold the valve at least 30 cm away from magnetic field.
Operating Temperature 20 ° C to +45 ° C
• Use only with equipment designed for product management
• Be prepared to change the bottle when the pressure gauge pointer enters the red zone
• To insure proper, specified f
lux, always be sure that the flow index is placed in
properly numbered position, and not intermediate between two locations
1) pressure gauge (manometer), 2) Valve operation (on the side), 3) Exit gas flow, 4) Control Valve (on the top), 5) Mask
Before use Connect the mask (5) at the exit gas flow (3). Open the Valve on the side (2) from (
-) to plus position (+) .Check pressure gauge (1) for content that is on the green area.
Open the control valve bases on the doctors advise concerning the flow rate.

Приложение 2.  

Разликата между портативните кислородни концентратори с импулсно подаване на медицински кислород, стационарните кислородни концентратори и леките кислородни бутилки подаващи непрекъснат поток на медицински кислород

Становище и обяснение на Мобиак производител на портативни преносими кислородни концентратори AURA 5 и стационарни кислородни концентратори.

на английски език в оригинал
The aura portable concentrator cannot give 5Lt /min , because they are not continuous, they are designed to give you high quality oxygen the minute you breathe and not all the time like the stationary ones , this is called bolus technology and it is the way almost all portable concentrators in the world work.The equivalent is : Setting 1: 167 ml / min, Setting 2: 333 ml / min, Setting 3: 500 ml / min, Setting, 4: 667 ml / min, Setting 5: 833 ml / min

I can safely say that you can give the Aura portable concentrator because the oxygen quality is high, to any patient , but always according doctor’s prescription, inform doctor about the ml of oxygen per breathe that it gives in each setting and the doctor will decide the setting.

Usually patients that takes up to 3-3.5 Lt to the stationary concentrator will be fine , but always with the doctors confirmation, because some patients need <<only >> continuous oxygen when they have very severe and serious diseases, these patients go out with small cylinders that are continuous . Cylinders are the only way these serious cases can go out.

Свободен превод на български с автоматичен преводач на Google, адаптиран от Воев

Портативният концентратор AURA 5 не може да даде 5Lt / min, защото те не са непрекъснати, те са проектирани да дават висококачествен кислород в минута, който се диша, а не през цялото време както е при стационарните(THORAX 5 и IREN). Нарича се болус технология и това е начинът по който почти всички портативни концентратори в света работят.
Еквивалентът е:
Настройка 1: 167 ml / min, Настройка 2: 333 ml / min, Настройка 3: 500 ml / min, Настройка 4: 667 ml / min, Настройка 5: 833 ml / min
Мога спокойно да се каже, че може да се даде преносимия концентратор  AURA 5 на всеки пациент,  но винаги според лекарско предписание защото качеството на кислорода е високо. Пациента трябва да  информира лекаря за възможностите за настройка на кислород на дишане и лекарят ще реши настройка на каква позиция да бъде. Адаптиран от Воев по-долу текст:
Обикновено пациентите, които дишат  до 3-3,5 литра от стационарен концентратор се нуждаят от „само“ непрекъснат кислород, когато имат много тежки и сериозни заболявания, но винаги с указания на лекуващия лекар за дебита и времето. Някои пациенти за целта ползват малки кислородни бутилки с непрекъснато подаване на кислород както кислород от стационарните концентратори. Малките кислородни бутилки с непрекъснато подаване са единственият начин при тези тежки случаи да излязат навън.

Накратко:

Портативните кислородни концентратори AURA 5 с импулсно подаване на медицински кислород и степенно регулиране 1-167ml/min, 2-333 ml/min, 3-500 ml/min, 4-667 ml/min, 5-833 ml/min(от 167ml/min до максимум 833 ml/min) могат в повечето случаи да се ползват от почти всички пациенти при излизане вън от къщи поради използваната болус технологията за импулсно подаване на кислород само когато се вдишва. 

Практически най-точно и най-лесно това се проверява с пулсоксиметър. Този уред измерва кислорода в кръвта и чрез този уред може лесно да се установи дали AURA 5 e подходящ концентратор за вас. При тежки случаи, когато това е невъзможно може да се използва алтернативния вариант на леки преносими кислородни бутилки 2 до 5литра, каквито предлагаме. Но тези бутилки трябва да се пълнят периодически, което е известно неудобство. В същото време кислородните бутилки са по-евтини и може да се подава много голям дебит непрекъснато.

Магазин за наем и продажба на кислородни бутилки и концентратори, инхалатори в центъра на София, ул.Шандор Петьофи № 1, Пирогов – Руски паметник

02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280

Приемаме поръчки от страната и от чужбина за избраното от вас и доставяме до всички населени места в страната. Може да поръчате попълвайки формата за поръчки или като се обадите на обявените телефони. Ако идвате в нашия магазин в центъра на София вижте на главната страница на сайта работното време и местоположение.

Лицензирана фирма за помощни средства 
„Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008г в ИАЛ -Агенция за хората с увреждания. Договор със здравната каса за предоставяне на помощни средства и медицински изделия ПСПСМИ, Воев-София ЕООД.

Специализиран сайт за помощни средства за възрастни хора, инвалиди с ТЕЛК и хора с увреждания без ТЕЛК. Безплатни през здравната каса ПСПСМИ помощни средства  и свободна продажба. Информация за правата на хората с увреждания.