Магазин Воев София помощни средства

Указания за избор дюшек, болнично легло, количка инвалидна, проходилка, бутилка и концентратор за дишане кислород, протектори, продажби, наемане

Магазин за възрастни хора, инвалиди и болни за санитарни материали, помощни средства, медицински изделия и услуги с отдаване под наем 

Насочваща информация за ориентиране в голямото разнообразие от  продукти и изделия предлагани в магазина и в сайта. Кое изделие и кой продукт са най-подходящи за вашия конкретен случай? На този въпрос и на подобни други въпроси ще може да намерите указания ако не познавате подробно изделията или не сте чували за тях. Много хора се затрудняват, когато има голямо разнообразие и предлагане на най-различни възможности за избор. 

Как и какво да изберете от магазина на Воев намиращ се между Пирогов и Руски паметник. Ако не сте от София всичко което има в сайта може да го поръчате и ние ще ви го доставим.

 

Информацията и преките връзки посочени по-долу ще ви помогне за решаване на този проблем. Ако имате възможност да посетите нашият магазин в центъра на София между Руски паметник и Пирогов служителите в него ще Ви консултират за да направите правилния избор за вашия конкретен случай.

 

Как да изберем помощното средство или медицинско изделие, за сухо измиване мокри кърпа, ръкавица или шапка или протектор с който да защитим тялото или леглото или и двете, инвалидна количка за самостоятелно придвижване или с чужда помощ, проходилка с колела или без колела за придвижване на възрастен…вижте по-долу

 

Форма за поръчка

 

Ако сте направили своя избор може да посетите магазина ни в центъра на София, да поръчате по обявените ни телефони или да попълните контактната форма за поръчки. Обслужваме всички населени места в страната. Живущите в чужбина също могат да поръчат за близките им в България и ние ще доставим избраното от тях. Поръчката може да я направите на тази страница, като попълните контактната форма. Контактната форма я има посочена и на страниците с посочените преки връзки по-долу и оттам също може да направите поръчка.

 

Воев, санитарен магазин в центъра на София, Пирогов – Руски паметник. Промоции. Продажба на помощни средства и медицински изделия с помощ от Агенция за социално подпомагане АСП и свободна продажба. Представителство за България на MobiakCare Гърция, всички продукти на Dymacare Великобритания и Cleanis Франция. Доставка за цялата страна, всичко това и още информация за магазина може да намерите на страница Магазин „Воев“, София център, Руски паметник-Пирогов

 

Как да изберем протектор за защита на тялото ни, за защита на матрака и леглото или да защитим всичко това

При неволно изпускане на урина, инконтиненция при нощни напикавания или други подобни случаи  при деца, възрастни или болни хора според това какво искаме да защитим тялото, бельото или матрака и леглото можем да направим нашия правилен избор.

Вижте специализираната страница Как да изберем подходящ протектор? От голямото разнообразие протектори с различни предназначения и конструкции ние ще ви помогнем да изберете подходящия за Вашия конкретен случай.

Протектори според това какво искаме да предпазим: тялото, леглото,  бельото, чупения крак или рамо от намокряне в банята или лежащо болния да предпазим от декубитални рани вследствие залежаване в една и съща поза в леглото. Протектори при нощни напикавания предпазващи матрака и леглото, но и протектори запазващи сухо тялото и непропускащи урина към матрака и леглото при напикаване, протектори бельо с вградени абсорбатори на урина и … 

 Как да изберем инвалидна количка

Да закупим инвалидна количка или да я наемем? • Как да получим безплатно инвалидна количка с помощ от Агенция за социално подпомагане • Можем ли спешно и веднага да получим инвалидна количка и след това да оформим документите пред Социално подпомагане за безплатно получаване? • По какво се различават рингови инвалидни колички на стойност 350лв(толкова е и помощта от АСП) и такива рингови инвалидни колички на стойност 486лв(толкова е и помощта от АСП). 

 Избора на инвалидна количка зависи от няколко обстоятелства: Може ли нуждаещият се от нея с помощта на ръцете посредством рингове да се придвижва самостоятелно или се нуждае от помощта на придружител, за да бъде придвижен с количка. За постоянно ли му е необходима инвалидна количка или за временно няколко дни.  За да направите своя правилен избор вижте информацията на страница Общи данни. Инвалидни колички. Рингови и …  Може да закупите инвалидна количка свободна продажба или да я получите безплатно от нас с помощ от Агенция за социално подпомагане. Може да я наемете за кратко ако няма да я ползвате дълго време Наем и продажба помощни средства  Лимити от АСП на отпусканите помощи за инвалидни колички Инвалидни колички АСП лимит 350, 486 и 800лв   Получаване спешно и веднага на нова инвалидна количка на цена 350лв докато чакате помощта от АСП. За хотели нова инвалидна количка за 300лв Инвалидна количка за 100лв и нова за 350лв  Запознайте се с информацията на тези страници.

 

Каква проходилка за възрастни да изберем? Проходилка с колела и тапи или само на тапи, проходилка на две нива, ролатор?

Вижте категорията Проходилки  За различните конструкции проходилки вижте обзорната страница Общо. Проходилки. Ходилки. Ролатори  Избор на модел и конструкция проходилка за възрастни.

 

Чували ли сте за Свръх лек ролатор само 6кг. Количка и ролатор  две в едно. Ролатор модел 0808368 на MobiakCare е с кошница за пазаруване, седалка за сядане,  обща стъпенка за краката и спирачка на колелата. Ролатора се ползва самостоятелно за придвижване или  като инвалидна количка с чужда помощ, като се бута от придружаващия. Когато се ползва като количка за придвижване облегалката се обръща с едно движение на ръката, премества се ползващия от другата страна на седалката ,спуска се стъпенката и ролатора заедно с ползващия го се бута от придружителя. Това е много практично, когато излезлия с ролатора вън от къщи поради липса на сили или други причини не може да се прибере сам Подробности на страница Ролатор количка. Двойно предназначение

 Всякакви помощни средства и уреди за придвижване познати и непознати може да видите на Помощни средства за ходене, придвижване  Например подвижна мобилна опора за придвижване, която може да се използва като опора при ставане от леглото или за сядане и изправяне от тоалетната чиния и други.

 

Имате болен на легло в къщи. Как може по-лесно да го обслужвате.

Тежко болни и лежащо болни хора. Къпане и хигиена в леглото без вода и с вода. Приспособления и помощни средства в ежедневието. Предпазване на болния от декубитуси, рани при залежаване в леглото.

Специализирани страници: Как да се грижим за лежащо болен

• Изисквания към леглото на болния • Декубитуси, рани и протектори • Къпане и измиване без вода • Етапи на рани от залежаване • Помощни средства и санитарни материали 

Всичко за лежащо болни хора   е другата обобщена специализирана информация за болните на легло.

 

 Дишане на медицински кислород в домашни условия от кислородна бутилка или от кислороден концентратор? Да наемем или да закупим?

Кислородния стационарен концентратор е подходящ когато трябва да се приема медицински кислород непрекъснато и в големи количества предимно в стационарни условия(в къщи). Медицински кислород от бутилки от 2 до 10 литра е подходящо да се ползва когато не се ползва непрекъснато кислород, когато спира често електричеството в къщи където пациента ползва кислороден концентратор, когато трябва да излезе вън от къщи например при пътуване. Кислороден концентратор или кислородна бутилка?  на тази страница вижте подробни указания.

 

 

 Санитарен магазин в София, Пирогов-Руски паметник на ул.Шандор Петьофи № 1, Воев помощни средства и санитарни материали

02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

Вече 27 години  „Воев“ в помощ на вас и вашите близки, за които се грижите. Кои сме ние? Вижте на страница За нас

 

 

Лицензирана фирма за помощни средства „Воев“:
„Воев-София“ ЕООД, Удостоверение №099/2008г. на МТСП-Агенция за хората с увреждания.

Страница от специализирания сайт на Воев за помощни средства http://www.voevmedical.com/