Кислородни бутилка, концентратор. Наем и…

Кислородни концентратори и бутилки, принадлежности за тях. Продажба. Наемане на концентратор. Кислородна терапия.

Кислородни концентратори и леки алуминиеви бутилки с кислород на специализирания завод на Mobiak. Кислородна терапия. Продажба на нови кислородни апарати, кислородни бутилки и принадлежности. Наемане на кислородни бутилки и кислородни концентратори за дишане

При нарушена функция на белите дробове(ХОББ) трябва да се добави кислород, за да се снабди организма с необходимия му кислород и това се нарича кислородотерапия. За този случай са предназначени кислородните концентратори и бутилките с медицински кислород

 

Кислородните концентратори и бутилките с медицински кислород могат да снабдят организма с необходимия му кислород.

Някои хора се нуждаят от лечение с кислород само при определени физически усилия които извършват, а други се нуждаят от постоянно приемане на кислород. Приемането на кислород, лечението с кислород става само по лекарско предписание и се приема толкова кислород колкото е предписал лекаря. В кислородните концентратори, както и в принадлежностите към кислородните бутилки има настройка на дебита в литри за минута. Лекаря е определил необходимото количество кислород дебит и време за приемане на кислород след като е измерил нивото на кислорода в кръвта ви. Към нивото на кислорода в кръвта ви от концентратора или от бутилката се добавя това количество кислород което не достига на организма ви.

Кислородна бутилка или кислороден концентратор? Кое от тях да изберем? Под наем да вземем или да закупим?

Продаваме и даваме под наем леки преносими на ръка алуминиеви бутилки за дишане на медицински кислород 

Монтаж и демонтаж на съставните части към пълна бутилка с медицински кислород за дишане при кислородна терапия. Как най-безопасно да проверите дали бутилката е пълна с кислород или е празна? По-долу на страницата вижте указанията.

 

Концентратори, бутилки и консумативи за кислородна терапия

Концентратори, бутилки и консумативи за кислородна терапия

 

Пред избора за  кислородна бутилка или концентратор, да се вземе под наем или да се закупи са поставени близките и приятелите на които е предписано лечение с кислород в домашни условия.

Информацията по-долу се надяваме да ви помогне за избора.

Важно! Лечението с кислород при ХОББ* и други заболявания се извършва по указания на лекуващият лекар. При приемане на кислород в къщи използвайки кислородна бутилка или кислороден концентратор трябва да се спазват точно назначените от лекуващият лекар прием на кислород /дебит настройва се дебитомера/ и време. Приема се такова количество кислород и за толкова време, колкото е предписал лекаря.

*ХОББ, Хронична обструктивна белодробна болест

 

Кратко встъпление

В комплектите с кислородни бутилки, кислорода предварително е зареден или се зарежда в бутилките на специализирани станции за медицински кислород и е под високо налягане. За да може да се приема кислорода от нуждаещият се, на когото лекаря е предписал кислородна терапия са необходими допълнителни устройства, които да го редуцират, приспособят.

Кислородните концентратори произвеждат необходимия медицински кислород на място в дома и този кислород е готов за употреба от пациента.

Медицинския кислород който се подава от кислородна бутилка или от кислороден концентратор, за да може да се приеме от пациента са необходими съответните овлажнители, носни канюли или кислородни маски.

За да изберете какво ви е необходимо кислороден концентратор или кислородна бутилка трябва да имате в предвид също така предписаните от лекаря консумация на кислород( дебит литра/минута) и време, кое от изделията ще може да го осигури. Например ако консумацията на кислород е малка и за кратко време по-изгодно може да се окаже вариант с кислородна бутилка, която да зареждате. Ако е предписано медицински кислород да се ползва в големи количества и продължително време  по-изгодно и по-практично може би ще е да закупите или наемете кислороден концентратор.  

Още подробности за Медицински кислород от кислородна бутилка и Медицински кислород от кислороден концентратор има на страница Кислородна терапия

 

По долу таблицата Подаване на кислород(дебит)-Кислородни бутилки литри ще ви помогне да прецените и вземете решение какво ви е необходимо: кислороден концентратор или бутилка с кислород.

Ако не можете да се ориентирате обадете ни се на обявените телефони и ние ще ви консултираме и помогнем.

 

Продължителност на подаване кислород според дебита и литрите на бутилките

DURATION OF MEDICAL OXYGEN BOTTLES IN RELATION TO SUPPLY

 Фабрични данни Mobiak

          Подаване литри в минута(lt/min)                                      Бутилка                               пълна

           1           2          3           4           5            6          7           9             lt         (bar)      вис H(cm)   тегло (кг)

часа   6,67   3,33    2,22    1,67      1,33       1,11    0,95       0,74        2           200              48               4,8

часа   10        5        3,33     2,5        2            1,67    1,43      1,11          3           200              62               6,13

часа  18,3     9,17   6,11      4,58     3,67     3,06    2,62      2,04          5           200              65               9,53

Пример за избор на бутилка: Ако се нуждаете от кислород с дебит 1литър/минута кислородна бутилка от 3 литра с тегло 6,13кг. ще ви стигне за 10 часа непрекъснато подаване на кислород.

 

Пълен комплект за дишане на медицински кислород от бутилка

 

бутилка + вентил + дебитомер + овлажнител с блокиращ вентил

(комплект „Aphrodite“+дебитомер +овлажнител Poseidon)

 

Пълен комплект за дишане от кислородна бутилка с личните консумативи

Пълен комплект за дишане от кислородна бутилка с личните консумативи

 

В комплекта: кислородна алуминиева бутилка(2, 3 или 5 литра) + вентил 25Е/0216027/+ дебитомер Е25 Click Style/ код 0807916/ + овлажнител с блокиращ вентил Poseidon Humidifier/код 0807912/

пълен комплект, код 0808907-01 ( за зареждане с 2 литра), цена 390лв   

пълен комплект, код 0808908-01 ( за зареждане с 3 литра), цена 420лв    

пълен комплект, код 0808909-01 ( за зареждане с 5 литра), цена 460лв

Когато бутилките се комплектоват с друг овлажнител(различен от Poseidon) внос от Германия, Франция и други страни към цената на комплекта се добавят 15лв.

Към комплекта пациента трябва да свърже личния консуматив носна канюла или маска и да зареди бутилката с кислород за дишане, за да се ползва.

*Бутилките се продават празни, без кислород

** Когато бутилката се продава  пълна заредена  с кислород от клиента се заплаща допълнително кислорода – 4лв за 2 литра бутилка, 6лв за 3 литра и 10лв за 5 литра бутилка. В магазина ни на място се установява дали е пълна или празна бутилката.

Цените са с ДДС. Крайна цена

Всичко за дишането на медицински кислород от кислородни бутилки, цени на комплекти или отделни съставни части и принадлежности, наем и продажби вижте специализираната страница

Кислородни бутилки, терапия, наем, продажби

 

Указания за безопасна работа с кислородните комплекти за дишане на медицински кислород от бутилка. Как най-безопасно да проверите дали бутилката е пълна с кислород или е празна?

Монтаж и демонтаж на съставните части към пълна бутилка с медицински кислород за дишане при кислородна терапия

Кислородните бутилки са с фабрично монтиран спирателен кран плътно затворен, докрай.

Махаме защитната пластмасова тапа, обикновено тя е червена на цвят. Завиваме плътно и затягаме с ръка посредством бялата пластмасова врътка докрай дебитомера към бутилката. Ако е необходимо внимателно може да се притегне към бутилката с гаечен ключ дебитомера. Важно! Дебитомера трябва да е на положение“0″ т.е. изключено е подаването на кислород. Отваряме спирателния кран на бутилката, като отвиваме с ръка черната пластмасова врътка обратно на часовниковата стрелка т.е наляво. Манометъра към дебитомера ако показва „0“ значи бутилката е празна. Ако манометъра към дебитомера показва  повече от „0“, нормално от 1 до 200(bar) значи бутилката е пълна с кислород. При пълна бутилка с кислород и отворен спирателен кран, при терапия подаването и спирането на кислорода се извършва чрез дебитомера.

Заредена кислородна бутилка има налягане 150-200 бара(1.5-2 атмосфери). Фабрично са тествани на 300бара или 3 атм.

Ако искаме да демонтираме безопасно дебитомера в обратния ред се извършва манипулацията. Първо дебитомера се поставя на положение  „0“ т.е. изключено е подаването на кислород. Второ, спира се напълно и докрай подаването на кислород от бутилката като се навива по часовниковата стрелка(надясно) спирателния кран на бутилката т.е. изключено е подаването на кислород (въпреки че е спрян кислорода, манометъра на дебитомера показва наличие на кислород-да не ви учудва това!). При спрян кран на бутилката, дебитомера се поставя на максимум, за да излезе остатъчния кислород между затворения спирателен кран на бутилката и дебитомера. Като излезе остатъчния кислород(1-2 секунди) манометъра вече трябва да показва „0“-това е признак че спирателния кран на бутилката е изключил напълно подаването на кислород от бутилката. Можете безопасно да развиете и отстраните дебитомера.

 

Наемане на кислородни бутилки за дишане

Medical Oxygen Bottles rental

Наемане на нови неупотребявани комплекти от 3 и 5 литра алуминиеви кислородни бутилки за дишане на медицински кислород

Пълен комплект за дишане от кислородна бутилка

Пълен комплект за дишане от кислородна бутилка

Наемане на нови неупотребявани преносими комплекти от 3 и 5 литра алуминиеви кислородни бутилки за дишане на медицински кислород

Отдаваме под наем само от 3 и 5 литра. Преносимите бутилки от 2 литра са само за продажба без възможност за отдаване под наем.

1. Кислородния комплект се получава от магазина ни в центъра на София-ул. Шандор Петьофи №1 срещу депозит от 420лв за бутилка от 3 литра и депозит от 460лв за бутилка от 5 литра.

Бутилката се предава празна. За да  се използва комплекта за терапия клиента следва да зареди бутилката с кислород.

Отделно се заплащат консумативите за лична употреба:

– овлажнител Poseidon(39лв) или овлажнител CCO (49лв)

-носна канюла код 0217002-01(4лв) или 0217005 маска за възрастни(6лв), за деца 0217033(10лв)

Консумативи за лична употреба са извън депозита и не подлежат на връщане и остават собственост на ползващият. Вместо канюла може да се закупи маска.

 

2. Минимален срок за наемане -30 дни. Цена на наема 40лв. При получаване на кислородния комплект се заплаща депозит от 420лв или 460лв(за 3 или за 5л бутилка). При връщане на кислородния комплект в срок и в изправен вид без наранявания и нарушение на външния вид включително и на опаковката от депозита се приспада наема 40лв и се връща остатъка 380лв за 3л бутилка и 420лв за 5л бутилка.

Консумативите за лична употреба са нови неупотребявани и фабрично опаковани.

Преди изтичане на наемния срок, същият може да се удължи като се плати предварително нов месечен наем.

* Когато бутилката се предава  пълна заредена  с кислород към консумативите от клиента се заплаща допълнително кислорода – 4лв за 2литра бутилка, 6лв за 3 литра и 10лв за 5литра бутилка. В магазина ни на място се установява дали е пълна или празна бутилката.

3. След изтичане на минималния срок за наем – до 30 дни, кислородния комплект от 3 литрова бутилка може да се закупи на цена 380лв(420-40лв наем)  или на цена 420лв(460-40лв наем)   кислородния комплект от 5 литрова бутилка .

По този начин имате възможност да изпробвате нова кислородна бутилка комплект и ако пожелаете същата може да я закупите, като се приспадне наема за месеца.

4. Ако клиента не желае да закупи наетия комплект, остава разход за него само наема от 40лв и консумативите за лична употреба. Остатъка от депозита се връща.

5. След изтичане срока на наема ако кислородния комплект не се върне в седемдневен срок или до тогава не се поднови наема, счита се че кислородния комплект е закупен и остава собственост на клиента.

Пробвате и купувате или пробвате и връщате кислородна бутилка за дишане на  медицински кислород.

 

При необходимост от голям дебит и продължително време на подаване на кислород ако бутилка от 2, 3 или 5 литра не е достатъчна тогава проверете за кислороден концентратор произвеждащ медицински кислород в домашни условия. Кислороден концентратор или кислородна бутилка?

Кислородна терапия от бутилка е по-евтино ако предписаните от лекаря дебит и време на подаване на кислород отговарят на параметрите й.

 

Кислородни концентратори 5 литра и 10 литра, кислородна терапия 

 

Наем и продажба на нови концентратори

Кислородния концентратор произвежда необходимия за пациента кислород. Подходящ е за използване при домашни условия или в болнични заведения.

 

Наемане на кислороден концентратор

 

Наемане на употребявани и наемане на нови неупотребявани концентратори

I. Наемане на употребявани кислородни концентратори Iren 5lt/min на MobiakCare

1. Кислородния концентратор се получава от магазина ни в центъра на София-ул. Шандор Петьофи №1 срещу депозит от 500лв.

2. Минимален срок за наемане-30 дни. Цена на наема 150лв. При получаване на кислородния апарат се заплаща депозита от 500лв+150лв за наема или общо 650лв. При връщане на концентратора в срок, депозита от 500лв се връща.

Консумативи за лична употреба 19,50лв/неупотребявани, фабрично опаковани/. Закупуват се при  получаване на кислородния апарат и остават собственост на ползващият (0217002 Nasal Goggles for Oxygen Therapy. Канюла за нос + 0219002 Oxygen Therapy Humidifiers. Овлажнител + 0217011 Oxygen Therapy Tube 7.5M. Свързваща тръбичка, удължител 7.5метра)

3. След изтичане на минималния срок за наем – до 30 дни, апарата може да се закупи на цена по договаряне.

4. Ако клиента не желае да го закупи, остава разход за клиента наема от 150лв и консумативите за лична употреба/ 19,50лв/.

II. Условия за отдаване под наем на нови неупотребявани концентратори Iren 5lt/min на MobiakCare. Наемате, изпробвате и след това може да закупите или да го върнете

1. Кислородния концентратор се получава от магазина ни в центъра на София-ул. Шандор Петьофи №1 срещу депозит от 1550лв.

2. Минимален срок за наемане – 30 дни. Цена на наема 180лв. Приспада се от депозита при връщане на кислородния апарат.

Консумативите за лична употреба 19,50лв/неупотребявани, фабрично опаковани/ се закупуват отделно при плащане на депозита. Тези лични консумативи са нови неупотребявани. (0217002 Nasal Goggles for Oxygen Therapy. Канюла за нос + 0219002 Oxygen Therapy Humidifiers. Овлажнител + 0217011 Oxygen Therapy Tube 7.5M. Свързваща тръбичка, удължител 7.5метра)

3. След изтичане на минималния срок за наем – до 30 дни, апарата може да се закупи на цена 1710лв(1860-150=1710) с к-т филтри+термо предпазител и 24месеца гаранция.

Наемате нов кислороден апарат и го изпробвате. Ако е подходящ за вас го закупувате, като се приспада платения от вас наем за 1 месец.

4. Ако клиента не желае да го закупи, като разход за него остава само наема от 180лв и консумативите за лична употреба/ 19,50лв/. Остатъка от депозита се връща.

5. Наемайки апарата нуждаещият се може да прецени дали е подходящ да го закупи за постоянно ползване или да го върне.

For rent oxygen concentrator temporarily residing in Sofia, Bulgaria

Renting an oxygen concentrator 5 l/min, Irene

Наемане на кислороден концентратор от временно пребиваващи в София, България

1.Send an e-mail message to help_voev@abv.bg for the day when you want to rent an oxygen concentrator Iren  5l/min.
2.
Minimum rental period 30 days.
3. Fee(hire) 180 lev (approximately € 92) + consumables-cannula, humidifier, etc

4. 1860 lv deposit (approximately € 951) + consumables-cannula, humidifier, etc
5. The day when you return to our store oxygen concentrator we go back 1680 lv (1860-180lv fee=1680lv)(approximately € 859).

6. Getting oxygen concentrator from our shop in the city center Sofia, 1 Sandor Petofi Str, „Voev“(Pirogov-Russian monument)-София, ул. Шандор Петьофи №1, магазин „Воев“ Пирогов-Руски паметник

 

 

 Кислородния концентратор Iren 5lt/min нов и неупотребяван  може да се закупи за 1550лв с отстъпка в цената без предварително да се наема.

За да се ползва 24 месеца гаранционно обслужване се заплаща пълната цена от 1860лв с ДДС. Крайна цена.

Условия за отдаване под наем на кислороден концентратор. Консумативи за кислороден концентратор.


 

Кислороден концентратор за кислородна терапия

Кислороден концентратор за кислородна терапия

 

 

Кислородна терапия, кислородни бутилки, инхалатори, кислородни концентратори, противопожарен предпазител за кислородни концентратори OxySafe, пулс оксиметри. Видео

Кислородни концентратори 5lt/min и  10lt/min

Кислородна терапия. Кислородни концентратори и инхалатори

Инхалатор GEM, Nebulizer GEM

 

Инхалатор GEM 0806380

Инхалатор GEM 0806380

 

Цена 145лв с ДДС на  инхалатор GEM, код 0806380

  • Захранване 230V -50Hz
  • Консумирана мощност 170 VA
  • Максимално налягане 2,5 bar.
  • Небулизация 0,35ml/min.
  • Пулверизатор за аерозолна терапия
  • Маска
  • Тегло 1,50 кг
  • Габаритни размери 13х14,6х8,9 см
  • Гаранция: 48 месеца/4 години/

GEM е електрически инхалатор, компресор с пулверизатор за аерозолна терапия в домашни условия. Home-Care. Лесен за пренасяне. Препоръчва се за пулверизиране на антибиотици и бронходилаторни лекарства. Спазени са европейските правила за безопасност. Медицинско устройство е предназначен за непрекъсната работа. (Ton: 20 мин / Toff: 40мин).


 

Вижте информацията в специализираната страница Кислородна терапия. Наем и продажба

Наем и продажба на нови неупотребени кислородни концентратори. Бутилки за кислород. Инхалатори. Кислородотерапия.Хобб. Наемане на кислородни концентратори. Принадлежности за кислородни бутилки и кислородни концентратори при лечение с кислород.

Може да закупите от магазина или да направите поръчка

Обслужваме всички населени места в страната

Магазин за наем и продажба на кислородни бутилки и концентратори, инхалатори в центъра на София, ул.Шандор Петьофи № 1, Пирогов – Руски паметник

02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280

Форма за поръчка, автоматично изпращане в help_voev@abv.bg

Преди да попълните формата, моля прочетете текста по-долу:
Електронната ви поща и телефон за обратна връзка са много важни ако се наложи да се уточнят подробности по доставката.
Ако не можете да се справите с попълване и изпращане на заявката, поръчайте на нашите телефони 02/8519962, 02/851 9375, 0888 893280.
Поръчките се обработват в обявеното работно време на магазина.
• При поръчки в големи количества(на едро) пишете ни на etvoev@abv.bg или се обадете на 08771 93280

Име и фамилия(задължително).

Вашият Email (задължително)

Доставките се извършват с ЕКОНТ

Допълнителни указания

[Опишете по-долу задължително! :
Наименование, код(ако има) и модел на изделието, телефон, пълен и точен адрес за доставка(ако е до поискване-адреса на офиса на ЕКОНТ),срок на доставка обикновена или бърза. Ако не желаете доставка с ЕКОНТ попълнете данните на куриерската фирма за която желаете. Ако имате въпроси или запитване, запишете ги също тук.
]

Разходите по доставката са за ваша сметка
* До офис на куриерска фирма е по-евтино отколкото доставка на адрес.
** Важно! Подадени поръчки до 15.00часа се изпращат по куриер същият ден.

Вашето съобщение

 

Заповядайте в магазина ни да наемете или закупите кислороден апарат, инхалатор или консумативи. Ако не сте в София може да поръчате по телефона или изпратите заявка.

Къде и как да наемете или закупите кислородни апарати в центъра на София?

В главната страница на сайта има местоположение и работно време на  магазин за наем и продажба на кислородни концентратори и инхалатори в центъра на София, ул.Шандор Петьофи № 1, Пирогов – Руски паметник

02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280

 

Ако нещо ви затруднява обадете ни се на обявените стационарни телефони.

"Воев" магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

„Воев“ магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

BGtop