Кислородни бутилка, концентратор. Наем и…

Кислородни концентратори и бутилки с медицински кислород, принадлежности за тях. Продажба, наемане и терапия с кислород.

Кислородни концентратори и леки алуминиеви бутилки с кислород на специализирания завод на Mobiak. Кислородна терапия. Продажба на нови кислородни апарати, кислородни бутилки и принадлежности. Наемане на кислородни бутилки и кислородни концентратори за дишане

При нарушена функция на белите дробове(ХОББ), клъстерно главоболие и други заболявания трябва да се добави кислород, за да се снабди организма с необходимия му кислород и това се нарича кислородотерапия. За този случай са предназначени кислородните концентратори и бутилките с медицински кислород

 

Кислородните концентратори и бутилките с медицински кислород могат да снабдят организма с необходимия му кислород.

Някои хора се нуждаят от лечение с кислород само при определени физически усилия които извършват, а други се нуждаят от постоянно приемане на кислород. Приемането на кислород, лечението с кислород става само по лекарско предписание и се приема толкова кислород колкото е предписал лекаря. В кислородните концентратори, както и в принадлежностите към кислородните бутилки има настройка на дебита в литри за минута. Лекаря е определил необходимото количество кислород дебит и време за приемане на кислород след като е измерил нивото на кислорода в кръвта ви. Към нивото на кислорода в кръвта ви от концентратора или от бутилката се добавя това количество кислород което не достига на организма ви.

Лечение с медицински кислород при ХОББ, клъстерно главоболие и други заболявания. Прием на кислород в домашни условия

Обзорна и насочваща информация за прием на медицински кислород в домашни условия, с какво трябва да се съобразим и с какви способи да го осигурим.

ХОББ, клъстерно главоболие,кислород

Кислородна бутилка или кислороден концентратор? Кое от тях да изберем? Под наем да вземем или да закупим?

Продаваме и даваме под наем леки преносими на ръка алуминиеви бутилки за дишане на медицински кислород 

Монтаж и демонтаж на съставните части към пълна бутилка с медицински кислород за дишане при кислородна терапия. Как най-безопасно да проверите дали бутилката е пълна с кислород или е празна? По-долу на страницата вижте указанията.

 

Концентратори, бутилки и консумативи за кислородна терапия

Концентратори, бутилки и консумативи за кислородна терапия

 

Пред избора за  кислородна бутилка или концентратор, да се вземе под наем или да се закупи са поставени близките и приятелите на които е предписано лечение с кислород в домашни условия.

Информацията по-долу се надяваме да ви помогне за избора.

Важно! Лечението с кислород при ХОББ* и други заболявания се извършва по указания на лекуващият лекар. При приемане на кислород в къщи използвайки кислородна бутилка или кислороден концентратор трябва да се спазват точно назначените от лекуващият лекар прием на кислород /дебит настройва се дебитомера/ и време. Приема се такова количество кислород и за толкова време, колкото е предписал лекаря.

*ХОББ, Хронична обструктивна белодробна болест

 

Измерване в домашни условия нивата на кислорода или насищането на кръвта с кислород  Измерване с Пулс оксиметър

Измерване насищането с кислород в кръвта. Пулсоксиметър пръстов портативен. Импулсния оксиметър измерва нивата на кислорода или насищането на кръвта с кислород без да е необходима кръвна проба и това може да се прави в домашни условия.

Оксиметър, терапия с кислород, измерване

 

 

0801023 Пулс оксиметър DL50

 

 

Кратко встъпление

В комплектите с кислородни бутилки, кислорода предварително е зареден или се зарежда в бутилките на специализирани станции за медицински кислород и е под високо налягане. За да може да се приема кислорода от нуждаещият се, на когото лекаря е предписал кислородна терапия са необходими допълнителни устройства, които да го редуцират, приспособят.

Кислородните концентратори произвеждат необходимия медицински кислород на място в дома и този кислород е готов за употреба от пациента.

Медицинския кислород който се подава от кислородна бутилка или от кислороден концентратор, за да може да се приеме от пациента са необходими съответните овлажнители, носни канюли или кислородни маски.

За да изберете какво ви е необходимо кислороден концентратор или кислородна бутилка трябва да имате в предвид също така предписаните от лекаря консумация на кислород( дебит литра/минута) и време, кое от изделията ще може да го осигури. Например ако консумацията на кислород е малка и за кратко време по-изгодно може да се окаже вариант с кислородна бутилка, която да зареждате. Ако е предписано медицински кислород да се ползва в големи количества и продължително време  по-изгодно и по-практично може би ще е да закупите или наемете кислороден концентратор.  

Още подробности за Медицински кислород от кислородна бутилка и Медицински кислород от кислороден концентратор има на страница Кислородна терапия

 

 Указания за безопасна работа с кислородни бутилки пълни с медицински кислород за дишане на завода производител Mobiak на български и на английски език ще намерите най-долу на тази страница  или  на страница  Кислородни бутилки, терапия, наем, продажби.

 

Анализ на чистотата на кислорода. Устройство за измерване чистотата на кислорода на кислородни концентратори Анализатор на чистотата на кислород на концентратори

По долу таблицата Подаване на кислород(дебит)-Кислородни бутилки литри ще ви помогне да прецените и вземете решение какво ви е необходимо: кислороден концентратор или бутилка с кислород.

Ако не можете да се ориентирате обадете ни се на обявените телефони и ние ще ви консултираме и помогнем.

 

Продължителност на подаване кислород според дебита и литрите на бутилките

DURATION OF MEDICAL OXYGEN BOTTLES IN RELATION TO SUPPLY

 Фабрични данни Mobiak

          Подаване литри в минута(lt/min)                                      Бутилка                               пълна

           1           2          3           4           5            6          7           9             lt         (bar)      вис H(cm)   тегло (кг)

часа   6,67   3,33    2,22    1,67      1,33       1,11    0,95       0,74        2           200              48               4,8

часа   10        5        3,33     2,5        2            1,67    1,43      1,11          3           200              62               6,13

часа  18,3     9,17   6,11      4,58     3,67     3,06    2,62      2,04          5           200              65               9,53

Пример за избор на бутилка: Ако се нуждаете от кислород с дебит 1литър/минута кислородна бутилка от 3 литра с тегло 6,13кг. ще ви стигне за 10 часа непрекъснато подаване на кислород.

 

Пълен комплект за дишане на медицински кислород от бутилка

 

бутилка + вентил + дебитомер + овлажнител с блокиращ вентил

(комплект „Aphrodite“+дебитомер +овлажнител Poseidon)

 

Пълен комплект за дишане от кислородна бутилка с личните консумативи

Пълен комплект за дишане от кислородна бутилка с личните консумативи

 

В комплекта: кислородна алуминиева бутилка(2, 3 или 5 литра) + вентил 25Е/0216027/+ дебитомер Е25 Click Style/ код 0807916/ + овлажнител с блокиращ вентил Poseidon Humidifier/код 0807912/

пълен комплект, код 0808907-01 ( за зареждане с 2 литра), цена 390лв   

пълен комплект, код 0808908-01 ( за зареждане с 3 литра), цена 420лв    

пълен комплект, код 0808909-01 ( за зареждане с 5 литра), цена 460лв

Когато бутилките се комплектоват с друг овлажнител(различен от Poseidon) внос от Германия, Франция и други страни към цената на комплекта се добавят 15лв.

Към комплекта пациента трябва да свърже личния консуматив носна канюла или маска и да зареди бутилката с кислород за дишане, за да се ползва.

*Бутилките се продават празни, без кислород

** Когато бутилката се продава  пълна заредена  с кислород от клиента се заплаща допълнително кислорода – 4лв за 2 литра бутилка, 6лв за 3 литра и 10лв за 5 литра бутилка. В магазина ни на място се установява дали е пълна или празна бутилката.

Цените са с ДДС. Крайна цена

Всичко за дишането на медицински кислород от кислородни бутилки, цени на комплекти или отделни съставни части и принадлежности, наем и продажби вижте специализираната страница

Кислородни бутилки, терапия, наем, продажби

 

Указания за безопасна работа с кислородните комплекти за дишане на медицински кислород от бутилка. Как най-безопасно да проверите дали бутилката е пълна с кислород или е празна?

Монтаж и демонтаж на съставните части към пълна бутилка с медицински кислород за дишане при кислородна терапия

Кислородните бутилки са с фабрично монтиран спирателен кран плътно затворен, докрай.

Махаме защитната пластмасова тапа, обикновено тя е червена на цвят. Завиваме плътно и затягаме с ръка посредством бялата пластмасова врътка докрай дебитомера към бутилката. Ако е необходимо внимателно може да се притегне към бутилката с гаечен ключ дебитомера. Важно! Дебитомера трябва да е на положение“0″ т.е. изключено е подаването на кислород. Отваряме спирателния кран на бутилката, като отвиваме с ръка черната пластмасова врътка обратно на часовниковата стрелка т.е наляво. Манометъра към дебитомера ако показва „0“ значи бутилката е празна. Ако манометъра към дебитомера показва  повече от „0“, нормално от 1 до 200(bar) значи бутилката е пълна с кислород. При пълна бутилка с кислород и отворен спирателен кран, при терапия подаването и спирането на кислорода се извършва чрез дебитомера.

Заредена кислородна бутилка има налягане 150-200 бара(1.5-2 атмосфери). Фабрично са тествани на 300бара или 3 атм.

Ако искаме да демонтираме безопасно дебитомера в обратния ред се извършва манипулацията. Първо дебитомера се поставя на положение  „0“ т.е. изключено е подаването на кислород. Второ, спира се напълно и докрай подаването на кислород от бутилката като се навива по часовниковата стрелка(надясно) спирателния кран на бутилката т.е. изключено е подаването на кислород (въпреки че е спрян кислорода, манометъра на дебитомера показва наличие на кислород-да не ви учудва това!). При спрян кран на бутилката, дебитомера се поставя на максимум, за да излезе остатъчния кислород между затворения спирателен кран на бутилката и дебитомера. Като излезе остатъчния кислород(1-2 секунди) манометъра вече трябва да показва „0“-това е признак че спирателния кран на бутилката е изключил напълно подаването на кислород от бутилката. Можете безопасно да развиете и отстраните дебитомера.

 

Наемане на кислородни бутилки за дишане

Medical Oxygen Bottles rental

Наемане на комплекти от 3 и 5 литра алуминиеви кислородни бутилки за дишане на медицински кислород

Пълен комплект за дишане от кислородна бутилка

Пълен комплект за дишане от кислородна бутилка

Наемане на преносими комплекти от 3 и 5 литра алуминиеви кислородни бутилки за дишане на медицински кислород

Отдаваме под наем само от 3 и 5 литра. Преносимите бутилки от 2 литра са само за продажба без възможност за отдаване под наем.

1. Кислородния комплект се получава от магазина ни в центъра на София-ул. Шандор Петьофи №1 срещу депозит от 420лв за бутилка от 3 литра и депозит от 460лв за бутилка от 5 литра.

Бутилката се предава празна. За да  се използва комплекта за терапия клиента следва да зареди бутилката с кислород.

Отделно се заплащат консумативите за лична употреба:

– овлажнител Poseidon(49лв) или овлажнител CCO (49лв)

-носна канюла код 0217002-01(4лв) или 0217005 маска за възрастни(6лв), за деца 0217033(10лв)

Консумативи за лична употреба са извън депозита и не подлежат на връщане и остават собственост на ползващият. Вместо канюла може да се закупи маска.

2. Минимален срок за наемане 30 дни. Цена на наема 40лв за бутилка от 3литра и 45лв за бутилка от 5литра. При получаване на кислородния комплект се заплаща депозит от 420лв(3л) или 460лв(5л) за бутилка. При връщане на кислородния комплект в срок и в изправен вид без наранявания и нарушение на външния вид включително и на опаковката от депозита се приспада наема 40лв(3л) и 45лв(5л) и се връща остатъка 380лв(3л) или съответно 415лв(5л).

Консумативите за лична употреба са нови неупотребявани и фабрично опаковани.

Преди изтичане на наемния срок, същият може да се удължи като се плати предварително нов месечен наем.

* Когато бутилката се предава  пълна заредена  с кислород към консумативите от клиента се заплаща допълнително кислорода – 4лв за 2литра бутилка, 6лв за 3 литра и 10лв за 5литра бутилка. В магазина ни на място се установява дали е пълна или празна бутилката.

3. След изтичане на минималния срок за наем – до 30 дни, кислородния комплект от 3 литрова бутилка може да се закупи на цена 380лв(420-40лв наем)  или на цена 415лв(460-45лв наем)   кислородния комплект от 5 литрова бутилка .

По този начин имате възможност да изпробвате кислородната бутилка комплект и ако пожелаете същата може да я закупите, като се приспадне наема за месеца.

4. Ако клиента не желае да закупи наетия комплект, остава разход за него само наема и консумативите за лична употреба. Остатъка от депозита се връща.

5. След изтичане срока на наема ако кислородния комплект не се върне в седемдневен срок или до тогава не се поднови наема, счита се че кислородния комплект е закупен и остава собственост на клиента.

Пробвате и купувате или пробвате и връщате кислородна бутилка за дишане на  медицински кислород.

При закупуване, за да се ползва гаранционно обслужване трябва да е платена пълната стойност и да е издадена гаранционна карта. 

 

 

При необходимост от голям дебит и продължително време на подаване на кислород ако бутилка от 2, 3 или 5 литра не е достатъчна тогава проверете за кислороден концентратор произвеждащ медицински кислород в домашни условия. Кислороден концентратор или кислородна бутилка?

Кислородна терапия от бутилка е по-евтино ако предписаните от лекаря дебит и време на подаване на кислород отговарят на параметрите й.

 

Кислородни концентратори 5 литра и 10 литра, кислородна терапия 

 

Наем и продажба на нови концентратори

Кислородния концентратор произвежда необходимия за пациента кислород. Подходящ е за използване при домашни условия или в болнични заведения.

 

Наемане на кислороден концентратор. Продажба

 

Наемане на 5lt концентратори IREN и THORAX 5. Закупуване на концентратори IREN 5lt и 10lt и THORAX – 5lt

 

Може да наемете кислороден концентратор IREN или THORAX 5 и след изтичане на наемния срок да го върнете или да го закупите.  Може да закупите кислороден концентратор без да го наемате преди това.

 

Наемане на кислородни концентратори IREN и THORAX 5

1. Кислородния концентратор се получава от магазина ни в центъра на София-ул. Шандор Петьофи №1 срещу депозит от 1550лв. *За концентратори втора употреба(ако има наличен свободен в момента на наемане) срещу депозит от 1000лв.

2. Минимален срок за наемане – 30 дни. Цена на наема 180лв. Приспада се от депозита при връщане на кислородния апарат. Преди изтичане на наемния срок, същият може да се удължи с предизвестие по имейл или телефон.

Консумативите за лична употреба 19,50лв/неупотребявани, фабрично опаковани/ се закупуват отделно при плащане на депозита. Тези лични консумативи са нови неупотребявани. (0217002 Nasal Goggles for Oxygen Therapy. Канюла за нос + 0219002 Oxygen Therapy Humidifiers. Овлажнител + 0217002 Oxygen Therapy Tube 2M. Свързваща тръбичка 2метра). Може да се закупи допълнително и свързваща тръбичка 7.5 м. *За концентратори втора употреба(ако има наличен свободен в момента на наемане) задължително се връщат и при получаването им под наем освен депозита от 1000лв се заплащат предварително наема и консумативите.

3. Ако клиента не желае да закупи концентратора и го върне, като разход за него остава само наема от 180лв и консумативите за лична употреба/ 19,50лв/. Остатъка от депозита се връща.

4. Наемайки апарата нуждаещият се може да прецени дали да го закупи за постоянно ползване или да го върне и да си получи остатъка от депозита.  За да закупите кислороден концентратор не е задължително преди това да сте го наели.

5. След изтичане срока на наема ако кислородния концентратор не се върне в седемдневен срок или до тогава не се поднови наема, счита се че кислородния концентратор е закупен и остава собственост на клиента. Тази т.5 не се отнася за случаите по т.1 *За концентратори втора употреба(ако има наличен свободен в момента на наемане) срещу депозит от 1000лв – такива концентратори задължително се връщат. При интерес за закупуване на такива концентратори цената за закупуване се договаря допълнително.

 

Пробвате и купувате или пробвате и връщате кислородния концентратор.

При закупуване, за да се ползва гаранционно обслужване трябва да е платена пълната стойност и да е издадена гаранционна карта. 

 

 

For rent oxygen concentrator temporarily residing in Sofia, Bulgaria

Renting an oxygen concentrator 5 l/min, Irene

Наемане на кислороден концентратор от временно пребиваващи в София, България

1.Send an e-mail message to help_voev@abv.bg for the day when you want to rent an oxygen concentrator Iren  5l/min.
2.
Minimum rental period 30 days.
3. Fee(hire) 180 lev (approximately € 92) + consumables-cannula, humidifier, etc

4. 1860 lv deposit (approximately € 951) + consumables-cannula, humidifier, etc
5. The day when you return to our store oxygen concentrator we go back 1680 lv (1860-180lv fee=1680lv)(approximately € 859).

6. Getting oxygen concentrator from our shop in the city center Sofia, 1 Sandor Petofi Str, „Voev“(Pirogov-Russian monument)-София, ул. Шандор Петьофи №1, магазин „Воев“ Пирогов-Руски паметник

 

 

 Кислородни концентратори Iren и Thorax 5lt/min могат да се закупят  без предварително да се наемат.

За да се ползва 24 месеца гаранционно обслужване се заплаща пълната цена от 1860лв с ДДС. Крайна цена.

Условия за отдаване под наем на кислороден концентратор. Консумативи за кислороден концентратор.


 

Кислороден концентратор за кислородна терапия

Кислороден концентратор за кислородна терапия

 

 

Кислородна терапия, кислородни бутилки, инхалатори, кислородни концентратори, противопожарен предпазител за кислородни концентратори OxySafe, пулс оксиметри. Видео

Кислородни концентратори 5lt/min и  10lt/min

Кислородна терапия. Кислородни концентратори и инхалатори

Инхалатор GEM, Nebulizer GEM

 

Инхалатор GEM 0806380

Инхалатор GEM 0806380

 

Цена 145лв с ДДС на  инхалатор GEM, код 0806380

  • Захранване 230V -50Hz
  • Консумирана мощност 170 VA
  • Максимално налягане 2,5 bar.
  • Небулизация 0,35ml/min.
  • Пулверизатор за аерозолна терапия
  • Маска
  • Тегло 1,50 кг
  • Габаритни размери 13х14,6х8,9 см
  • Гаранция: 48 месеца/4 години/

GEM е електрически инхалатор, компресор с пулверизатор за аерозолна терапия в домашни условия. Home-Care. Лесен за пренасяне. Препоръчва се за пулверизиране на антибиотици и бронходилаторни лекарства. Спазени са европейските правила за безопасност. Медицинско устройство е предназначен за непрекъсната работа. (Ton: 20 мин / Toff: 40мин).


 

Вижте информацията в специализираната страница Кислородна терапия. Наем и продажба

Наем и продажба на нови неупотребени кислородни концентратори. Бутилки за кислород. Инхалатори. Кислородотерапия.Хобб. Наемане на кислородни концентратори. Принадлежности за кислородни бутилки и кислородни концентратори при лечение с кислород.

Може да закупите от магазина или да направите поръчка

Обслужваме всички населени места в страната

Магазин за наем и продажба на кислородни бутилки и концентратори, инхалатори в центъра на София, ул.Шандор Петьофи № 1, Пирогов – Руски паметник

02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280

 

 

Заповядайте в магазина ни да наемете или закупите кислороден апарат, инхалатор или консумативи. Ако не сте в София може да поръчате по телефона или изпратете заявка.

Къде и как да наемете или закупите кислородни апарати в центъра на София?

В главната страница на сайта има местоположение и работно време на  магазин за наем и продажба на кислородни концентратори и инхалатори в центъра на София, ул.Шандор Петьофи № 1, Пирогов – Руски паметник

02/851 9962, 02/851 9375, 0888 893280

Указания за безопасна работа с кислородни бутилки пълни с медицински кислород за дишане на завода производител Mobiak на български и на английски език
Кислород 100%, при налягане  под 200 bar (15 ° C). Медицински сгъстен газ. За дихателна употреба. Само за медицински цели. Прочетете инструкциите преди употреба на бутилката

• Пушенето забранено
• Пазете от запалими материали, пламъци, искри в контакт, горими материали които могат да предизвикат пожар.
• Не излагайте бутилката на висока температура. В случай на пожар пренесете бутилкта на място на  безопасно разстояние.
• Не излагайте затварящия кран на корозивни оксиди като например амоняк
• Уверете се, че бутилката не е наранена или ударена и няма опастнос да падне.
• Пазете бутилката далеч от деца
• Пазете бутилката чиста, суха и без мазнини и масла
• Съхранявайте бутилката в склад, предназначен за медицински газове
• Съхранявайте и транспортирайте бутилката при затворен кран
• Използвайте само в добре проветрени помещения
• В случай на изтичане на кислород при дефектна бутилка отделете е настрана, затворете крана и върнете бутилката  на доставчика
Работна температура 20 ° C до +45 ° C
• Използвайте консумативи и принадлежности предназначени само за тези бутилки.
• Подгответе се да смените бутилката, когато показалецът за измерване на налягането навлезе в червената зона
Преди употреба свържете маската(носната канюла)  към изходящия газов поток. Отворете крана на бутилката от позиция (-) на  (+). Проверете манометъра за максимална зареденост с кислород в зелената зона.
Отворете дебитомера на показание, което лекарите са определили за подаване на дебита.
English
Oxygen (O2) Ph. Eur. 100%. Under 200 bar pressure (15 ° C)
Medical Compressed Gas. For respiratory use
For medical use only. Apply the bottle on a link intended for medical gas
Always read the instructions on the bottle before use
• No smoking
• Keep flammable materials away, flames
and sparks in contact with combustible
material may cause fire
• Do not expose the bottle at high temperature. In case of fire risk transfer in a safe
place
• Do not expose the valve for corrosive, oxidi
zing substances, eg ammonia
• Make sure the bottle has not hit or falls
• Keep the bottle away from children
• Keep the bottle clean, dry and free of oils and fats
• Keep the bottle in a warehouse intended for medical gases
• Store and transport the bottle
s should be done with the valve is always closed
• Use only occur in well ventilated areas
• In case of a leak or faulty bottle, close the valve, put it aside and return it to the
supplier
Power CONDITIONS MRI static field ≤ 3.0T
Hold the valve at least 30 cm away from magnetic field.
Operating Temperature 20 ° C to +45 ° C
• Use only with equipment designed for product management
• Be prepared to change the bottle when the pressure gauge pointer enters the red zone
• To insure proper, specified f
lux, always be sure that the flow index is placed in
properly numbered position, and not intermediate between two locations
1) pressure gauge (manometer), 2) Valve operation (on the side), 3) Exit gas flow, 4) Control Valve (on the top), 5) Mask
Before use Connect the mask (5) at the exit gas flow (3). Open the Valve on the side (2) from (
-) to plus position (+) .Check pressure gauge (1) for content that is on the green area.
Open the control valve bases on the doctors advise concerning the flow rate.
оригинална страница в сайта на завода производител Mobiak

Ако нещо ви затруднява обадете ни се на обявените стационарни телефони.

 

Форма за поръчка "Воев-София" ЕООД, автоматично изпращане в help_voev@abv.bg
Преди да попълните формата, моля прочетете текста по-долу:
Електронната ви поща и телефон за обратна връзка са много важни ако се наложи да се уточнят подробности по доставката.
Ако не можете да се справите с попълване и изпращане на заявката, поръчайте на нашите телефони 02/8519962, 02/851 9375, 0888 893280.
Поръчките се обработват в обявеното работно време на магазина.
• При поръчки в големи количества(на едро) пишете ни на etvoev@abv.bg или се обадете на 08771 93280

Име и фамилия(задължително).

Вашият телефон (задължително).

Вашият Email (задължително)

Доставките се извършват с ЕКОНТ

Допълнителни указания

[Опишете по-долу задължително! :
Наименование, код(ако има) и модел на изделието, телефон, пълен и точен адрес за доставка(ако е до поискване-адреса на офиса на ЕКОНТ),срок на доставка обикновена или бърза. Ако не желаете доставка с ЕКОНТ попълнете данните на куриерската фирма за която желаете. Ако имате въпроси или запитване, запишете ги също тук.
]

Разходите по доставката са за ваша сметка
* До офис на куриерска фирма е по-евтино отколкото доставка на адрес.
** Важно! Подадени поръчки до 15.00часа се изпращат по куриер същият ден.

Tук напишете Вашето съобщение.
Важно! Без оставен телефон и адрес не можем да изпълним поръчката Ви

Магазин „Воев“, София Пирогов-Руски паметник

Ул. Шандор Петьфи № 1, в центъра на София санитарен магазин Воев за помощни средства

Не сме дрогерията!

 

"Воев" магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

„Воев“ магазин санитарен за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали в центъра на София Пирогов-Руски паметник, ул. Шандор Петьофи №1, 02/8519962, 02/8519375, 0888 893280

BGtop